Το chat του δικάναλου

Μου αρέσει που θυμάστε τα κομμάτια που ακούγατε με τα πιπίνια πριν κάτι αιώνες..

Τες πα, με τον dimmanoukas έχουμε ωραίο τεστάκι εδώ

View attachment 275324

Η ακρόαση εγινε με την αφορμή της παραλαβής του sony (που ακούσαμε ελάχιστα απο αυτο η αληθεια είναι)

Τιμητική αυτή το φορά είχε το streaming απο tidal. Και τα δυο ολοκληρωμένα streamer - dac (fosi και eversolo) καρφωμένα στο switch και ακροασεις on the fly που λένε και στο χωριό μου.

Το λοιπόν νικητής προφανώς το eversolo αλλα όχι διαφορά head and shoulders (ή εαν προτιμάτε μέρα με τη νύχτα). Η ακουστή διαφορά πιο γεμάτο το eversolo στην κρίσιμη μεσαία περιοχή αλλα αντιληπτή μονο σε αβ ακρόαση (αυτή εγινε εξαιρετικα σωστά καθώς επιλέγαμε το ιδιο track και πατούσαμε play ταυτόχρονα και η εναλλαγή άμεση απο τον rotel προενισχυτή).

Το μονο που μένει ειναι η αγορα για το fpsi το ifi i powerx τροφοδοτικό οποτε και ισως κλείσει και αλλο η μικρή μεν αλλα υπαρκτή ψαλίδα.

Πέραν τούτων, τα rack ειναι γ@μηστερα (να μου επιτραπεί η έκφραση), τα δε atc κάθε φορά που τα ακουω τα ερωτεύομαι περισσότερο, ειναι τρομερά.

Α ακουσαμε και ready for love τιμης ένεκεν χαχα

Αύριο (εκτός απροόπτου) ο τελικός πάει στο εγαστήρι για να λυθεί ξανά και να δεχτεί το τελευταίο στάδιο αναβάθμισης.
Ως την ολοκλήρωση του και με την προϋπόθεση πως οι χερουκλες σου θα γίνουν απαλές σαν τα δακτυλακια ενός μωρού,θα σου δανείσω τον Primare.

Μιλάμε ότι αυτή η ορολογία 'μπλουζ' καθιερώθηκε εκεί στις αρχές των '80ς σε όλο τον νεαρόκοσμο και μάλιστα πολλών επισκεπτών.
Υπήρχε συγκεκριμένη ώρα που έμπαιναν ώστε να γίνουν τα ψηστήρια.
Λέω συγκεκριμένη ΏΡΑ επειδή οι ντίσκο μέχρι το 1981 έκλειναν στις 02:00.
Όπου κάπου εκεί στις 12:00 χαμήλωναν τα φωτορυθμικά,άναβαν οι προβολείς των ντίσκο -ball , κάποια μώβ φώτα και έμπαιναν κάτι τέτοια...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να θυμηθώ να το βάλω στα 80ς..

Ένα φωτορυθμικό τέτοιο μίνι έφτιαξα με τρεις σκάλες με την βοήθεια της 'Τεχνικής Εκλογής' και το έβαλα στον προσωπικό μου χώρο σε κάποια γωνία.
Όταν μ επιανε 'αυτή' η νοσταλγία,το αναβα.
Κάποια στιγμή θα ανεβάσω το μικρό light show που μου κόστισε 50.000 δραχμές το 87-88.

Νομίζω το ωράριο των ντίσκο επεκτάθηκε μέχρι πρωίας απ' το 1983..
Φυσικά τα Σάββατα και την περίοδο 77-81 είχε διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 00: 3 .
Ας μας το θυμίσει κάποιος.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος πως σε τουριστικές περιοχές το γλέντι τελείωνε στις 02:00?

Ναι και σε άλλα μέρη,όπως Σκανδιναβία, Ολλανδία (Χειμερινή επίσκεψη όμως), αλλά και Τουρκία.

Στα νησιά όμως συνεχιζόταν στις παραλίες,boombox ,κασέτα μιξαρισμένη και οινοποσία.

Αξέχαστες πανσέληνοι με Pink Floyd 1979.
Η ώρα των 'μπλουζ' στις ντίσκο διαρκούσε περίπου ένα εικοσαλεπτο και έχω σε κασέτες πολλές βραδιές με αυτήν την μουσική εναλλαγή.

• Like
Reactions: PanMan