Το chat του δικάναλου

Δεν με απασχολεί ούτε εμένα η τάξη λειτουργίας. Αν παίζει καλά, παίζει καλά. Αν δεν παίζει καλά, δεν παίζει καλά. Δεν πα να είναι λάμπα ή class D, ελάχιστη έως καθόλου σημασία έχει για μένα. Δεν είμαι σχεδιαστής ενισχυτικών. :silly:

Εμένα που το κόστος του ενισχυτή περιλαμβάνει και μόνιμη δόση στη ΔΕΗ με απασχόλησε.
Και αν κάποιος class d πλησίαζε τουλάχιστον τη λάμπα θα το έκανα.
Έλα ντε που δεν την έβλεπαν ούτε με τηλεσκόπιο!

Εμένα που το κόστος του ενισχυτή περιλαμβάνει και μόνιμη δόση στη ΔΕΗ με απασχόλησε.
Και αν κάποιος class d πλησίαζε τουλάχιστον τη λάμπα θα το έκανα.
Έλα ντε που δεν την έβλεπαν ούτε με τηλεσκόπιο!

Για συνδυασμούς έχεις εμπειρία?
Προ λάμπα και τελικός hypex?
Με έβαλε σε σκέψεις σχετική περιγραφή ιδιοκατασκευής τελικού κάποιου εισαγωγέα/κατασκευαστή/upgrader που άκουσε γνωστός μου με προ λάμπα...
Τελικός class D Haitas συγκεκριμένα ….
Απ τις φορές που θέλω ν ακούσω χαμηλό που να μην 'επηρεάζει άλλες συχνότητες ´..κάτι σαν ATC ενεργό που ελέγχει και 'φρενάρει'.. κάτι που μου λείπει τέλος πάντως εδώ και χρόνια.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Με έβαλε σε σκέψεις σχετική περιγραφή ιδιοκατασκευής τελικού κάποιου εισαγωγέα/κατασκευαστή/upgrader που άκουσε γνωστός μου με προ λάμπα...
Απ τις φορές που θέλω ν ακούσω χαμηλό που να μην 'επηρεάζει άλλες συχνότητες ´..κάτι σαν ATC ενεργό που ελέγχει και 'φρενάρει'.. κάτι που μου λείπει τέλος πάντως εδώ και χρόνια.

Υπήρξε ακρόαση με BAT VK 31 + ncore 400+ B&W 805N ,με αρκετά καλό άκουσμα ,αλλά όχι ίσως αυτό που θα περίμενε κάποιος γιατί τα ΒΑΤ είναι μεν λάμπες ,αλλά δεν έχουν τα χαρακτηριστικά λάμπας στο άκουσμα . Πολλοί λαμπάτοι κατασκευαστές συνηθίζουν με τους πρό να μαζεύουν την <λαμπίλα> των τελικών και έτσι οι πρενισχυτές τους τείνουν πρός το ουδέτερο .
Αν θυμάμαι καλά οι 400 παίξανε εκείνη τη μέρα καλύτερα όταν είχαν σαν πρό τον electro 4.7

Να και η δεύτερη προσπάθεια της Musical Fidelity.

https://www.kenrockwell.com/audio/musical-fidelity/m1pwr.htm

Λέω δεύτερη επειδή το 2018 είχε κυκλοφορήσει ένα all in one πακέτο που σε τεύχος ξένου περιοδικού ήταν σε συγκριτικό τεστ με H 190 και Supernait 2 και δεν είχε συγκινήσει ιδιαίτερα έναν reviewer γνωστό στα της ELSA .

https://hometheaterreview.com/mark-levinson-no-53-hybrid-digital-power-amplifier-reviewed/

Προσπάθεια απ το 2008 ..αν διαβάσετε κατά λέξη ,(αυτό ισχυρίζονται και σε κάποια άλλα έντυπα),ότι ..."They're going digital, but it won't sound like any digital amplifier you've ever heard,"

Τώρα μένει η προσπάθεια της παλιάς Amiga και Sony PlayStation να βγάλουν αναλογικά..και μάλιστα πλατό με χαρακτηριστικό 'πλατύφυλλο' πρίμο όπως εκείνο που μας συντρόφευε στα αξέχαστα παιχνίδια τέλη των '80ς,αρχές των '90ς.

Μόνο με έναν, αλλά έπαιζε τη λάμπα σαν buffer στην είσοδο.
Σαφώς καλύτερα αλλά ούτε καν πλησίαζε απλές υλοποιήσεις σε Class T (δεν συζητάμε για AB ή Α).
Αυτά σε ακούσματα με φωνή και φυσικά όργανα πλούσια σε ηχοχρώματα.
Ίσως σε ηλεκτρονική μουσική να μην καταλάβεις καν διαφορά.

Μόνο με έναν, αλλά έπαιζε τη λάμπα σαν buffer στην είσοδο.
Σαφώς καλύτερα αλλά ούτε καν πλησίαζε απλές υλοποιήσεις σε Class T (δεν συζητάμε για AB ή Α).
Αυτά σε ακούσματα με φωνή και φυσικά όργανα πλούσια σε ηχοχρώματα.
Ίσως σε ηλεκτρονική μουσική να μην καταλάβεις καν διαφορά.

Αυτή ήταν και η εντύπωση σε 'ξένο' σπίτι ,που μάλιστα είμουν φιλοξενούμενος, από σύστημα με class D και Tannoy,πολυκάναλο (να πω ότι ο άνθρωπος δούλευε σ αυτήν την εταιρία κατασκευής και ήταν στο team ακουστικής εγκατάστασης των δικών μας 2004),έπαιξε μέσω stream ένα δύσκολο κατά την γνώμη μου τραγούδι,αλλά όχι απ αυτά που εννοεί σαν δύσκολα η πλειονότητα των ακροατών..το είχα σε LP και 45άρι....
Αυτό το συγκεκριμένο με οτιδήποτε το άκουσα ,το ρεφρέν έδινε ρέστα,εκτός απ αυτό που το έπαιξε στο αναφερθέν σύστημα.

https://www.youtube.com/watch?v=ua9u_AoKxgo

Γενικά ψάχνω για transport..Επικρατέστερα το cxc της Cambridge και αυτό..Τα player που έχω δεν τραβάνε άλλο, είναι όλο προβλήματα..Δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα και τα συγκεκριμένα νομίζω θα παίξουν καλύτερα από το marantz cd6006 αν χρησιμοποιηθεί σαν τρανσπορτ..
Ναι το βίντεο το είδα στην προσπάθειά μου να πάρω γνώμες για τον χαρακτήρα του player..Με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή cd μιας και υπάρχει μπόλικο "software" από πίσω..
Έχεις κάτι άλλο κατά νου;

Το τρανσπορτ της cambridge cxc επειδη το εχω θελω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ειναι σχετικα αθορυβο και διαβαζει ολα τα δισκακια απροβληματιστα. Απο τα εκατονταδες που εχω παιξει κατα καιρους μονο ενα μου κολλαει! Αλλα με την δευτερη το διαβαζει παντα. Ειναι των gorguts το "obscura" χαχα! Θα ξερεις γι αυτο το αναφερω...

Βεβαια εγω το πηρα σχεδον στα τυφλα επειδη εχω και τον cx a80 επισης της cambridge χωρις να ακουσω αλλα αντιστοιχης κατηγοριας τιμης.

Ενα μειονεκτημα ειναι το τηλεκοντρολ του το οποιο εχει τα απολυτως απαραιτητα και βασικα πληκτρα. Το αναφερω γιατι ακομα και πλευερ 20ετιας sansui και sony που ειχα ειχαν πιο πλουσια τηλεκοντρολ σε λειτουργιες. Σαν κατασκευη ειναι ποιοτικο παντως και ομορφο.

Επισης σιγουρα θα το γνωριζεις αλλα το λεω...θελει dac η ενισχυτη με ενσωματωμενο dac για να παιξει, ειναι καθαρο τρασπορτ δηλαδη. Δε παιζει να μη το ξερεις εφοσον το κοιτας αλλα επειδη δεν εχω ιδεα τι μηχανηματα εχεις στο αναφερω.

To Camrbidge θα είναι μια χαρά νομίζω...δύο γνωστοί μου είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Δεν αμφιβάλω αλλά αφού υπάρχει και η επιλογή του Audiolab έλεγα αν υπάρχει αντιπροσωπος στη χώρα μας...Υπάρχει και ένα θεματακι με την εμφάνιση ..Μου αρέσει περισσότερο το Audiolab.
ΥΓ..Πριν δύο με τρία χρόνια είχα πάρει το φθηνό της Marantz το 5005 ,αλλά απογοητεύτηκα και το πούλησα σε δύο μέρες..Δεν ξέρω αν θα άλλαζε κάτι με το burn in,αλλά δεν το επιχείρησα.

Το τρανσπορτ της cambridge cxc επειδη το εχω θελω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ειναι σχετικα αθορυβο και διαβαζει ολα τα δισκακια απροβληματιστα. Απο τα εκατονταδες που εχω παιξει κατα καιρους μονο ενα μου κολλαει! Αλλα με την δευτερη το διαβαζει παντα. Ειναι των gorguts το "obscura" χαχα! Θα ξερεις γι αυτο το αναφερω...

Βεβαια εγω το πηρα σχεδον στα τυφλα επειδη εχω και τον cx a80 επισης της cambridge χωρις να ακουσω αλλα αντιστοιχης κατηγοριας τιμης.

Ενα μειονεκτημα ειναι το τηλεκοντρολ του το οποιο εχει τα απολυτως απαραιτητα και βασικα πληκτρα. Το αναφερω γιατι ακομα και πλευερ 20ετιας sansui και sony που ειχα ειχαν πιο πλουσια τηλεκοντρολ σε λειτουργιες. Σαν κατασκευη ειναι ποιοτικο παντως και ομορφο.

Επισης σιγουρα θα το γνωριζεις αλλα το λεω...θελει dac η ενισχυτη με ενσωματωμενο dac για να παιξει, ειναι καθαρο τρασπορτ δηλαδη. Δε παιζει να μη το ξερεις εφοσον το κοιτας αλλα επειδη δεν εχω ιδεα τι μηχανηματα εχεις στο αναφερω.

Αφού δεν κολλάει στο Colored Sands τυχερός είσαι. :)
Ναι το ξέρω ότι είναι καθαρό transport και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που το θέλω..Αυτό που θέλω επίσης είναι όσο περισσότερα δυναμικά γίνεται...Την πάμε βήμα βήμα τη δουλειά και απαγορεύονται δια ροπάλου οι...αστοχίες...Θα με συντροφεύσει για πολλά χρόνια αν όλα πάνε καλά..

To Camrbidge θα είναι μια χαρά νομίζω...δύο γνωστοί μου είναι πολύ ευχαριστημένοι.

και εμένα φίλος που το πήρε (μαζι το ψάξαμε), είναι 3ευτυχισμένος!
δεν είμαι εναντίον του audiolab -που πιθανόν να είναι καλύτερο και "επαναστατικό" όπως λέει ο reviewer, αλλά το δικό μου 8000CD με πρόδωσε άσχημα έχοντας ελάχιστη χρήση.
απο 2 "γκουρού" τεχνικούς χαρακτηρίστηκε "μη επισκευάσιμο"... έτσι όταν ακούω για δισκοπαιχτικό audiolab, κάτι με πιάνει...
σαν απόδοση όταν δούλευε δεν είχε αντίπαλο κατά την γνώμη μου.

Το colored sands το παει νερακι χεχε. Θα βολευε να εκανες ενα συγκριτικο καπως αν μπορουσες. Εγω μπορω να διαθεσω το πλευερ καποιο απογευμα αν κανονιστει αλλα δυστυχως λογω εγκυμοσυνης δε μπορω να γινει σπιτι μου η ακροαση για ευνοητους λογους :)

Δεν αμφιβάλω αλλά αφού υπάρχει και η επιλογή του Audiolab έλεγα αν υπάρχει αντιπροσωπος στη χώρα μας...Υπάρχει και ένα θεματακι με την εμφάνιση ...

X&S& την εμφάνιση.Κοίτα τον χαρακτήρα! Πέρα από την πλάκα ,δεν ξέρω τι "πιάνει" το Audiolab αλλά όταν έχεις θετικά σχόλια από πολλές πλευρές για κάτι ...σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται.Οπότε το εξετάζεις ενδελεχώς.

Ασε που θα σε δείρει ο Vlad αμα πάρεις το Audiolab :damnyou: .Πλάκα κάνω εννοείται.-bye-

Το colored sands το παει νερακι χεχε. Θα βολευε να εκανες ενα συγκριτικο καπως αν μπορουσες. Εγω μπορω να διαθεσω το πλευερ καποιο απογευμα αν κανονιστει αλλα δυστυχως λογω εγκυμοσυνης δε μπορω να γινει σπιτι μου η ακροαση για ευνοητους λογους :)

Να είσαι καλά για την πρόταση αλλά δουλεύω βράδυ και είμαι λίγο ανάποδος..Με το καλό σας εύχομαι για το ευχάριστο γεγονός που ανέφερες..
Παλιά είχα μιλήσει με τον Βασίλη από την Ideon και μου είπε τα καλύτερα για τα player της Cambridge..Αν συνυπολογίσουμε και το "μη επισκευάσιμο" της Audiolab που ανέφερε ο vlad πιο πάνω μάλλον προς τα εκεί θα καταλήξω..
Απλά με ενδιαφέρει να μου πεις αν παίζει επαναγγραψιμα.