Το chat του δικάναλου

Είχα κατάστημα πώλησης Δίσκων την περίοδο 1977 έως 1981. Έτσι γνωρίζω από πρώτο χέρι στο τι συνέβαινε με τις Ελληνικές Εταιρείες Δίσκων.
Όλες , ή μάλλον οι περισσότερες Ελληνικές κόπιες είχαν από μεγάλες έως κάποιες διαφορές έναντι των υπολοίπων. Και η ποιότητα του βινυλίου, σαν υλικό ήταν πάντα πιο κάτω! Επί πλέον (δυστυχώς) , τότε για να βρεις πραγματική κόπια και όχι αντίγραφο (Ελληνική δηλαδή εγγραφή) ήταν αδύνατο. Νομίζω ότι ήταν απαγορευτική εκ Νόμου, η εισαγωγή. Έτσι μέναμε στην Ελληνική αγορά με όλες τις αδυναμίες της: Στραβοί πολλές φορές δίσκοι, χαμηλή ποιότητα εγγραφής, κάτι σαν mp3 96 Ή 120 VS 320 κλπ. Ακόμη και τα εξώφυλλα ήταν ελλιπή ή υποβαθμισμένα. Φυσικά, ούτε σαν σκέψη ο όρος σφραγισμένος δίσκος! Πλήρωνες το lp για καινούργιο και ένας Θεός ξέρει τι είχε προηγηθεί!

Αυτά πάντα για τους δίσκους εισαγωγής (ξένο ρεπερτόριο) ! Για τις Ελληνικές Παραγωγές ήταν άλλη η κατάσταση! Υπήρχαν αξιόλογες εταιρείες Παραγωγής με ποιότητα αντίστοιχη πολλές φορές αυτών της Εισαγωγής.

Έτσι ήταν σαν Μάνα εξ ουρανού, η έλευση το cd! Όλη η αγορά έπεσε σε αυτό ξαφνικά.... Χρυσές δουλειές και εκατομμύρια στον Χορό!

Όποτε βέβαια τύγχανε στον καθένα μας, επίσκεψη - ταξίδι σε κάποια βόρεια Χώρα, το πρώτο μέλημά μας ήταν η επίσκεψη σε κάποιο δισκάδικο της Χώρας αυτής.

έχω αρκετούς δικούς μας από την δεκαετία του '80 και πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τους ξένους.
ο αείμνηστος Ν. Παπάζογλου είναι ένα παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό τώρα..
ακόμα και ο Κυριαζής που δεν ήταν ούτε είναι του γούστου μου -αλλά έχω άλμπουμ του-, έκανε φοβερή δουλειά.
στο ξένο ρεπερτόριο όμως είμασταν παιδιά κατώτερου θεού.
σήμερα οι ελληνικές μπάντες που έχουν παραγωγές σε μαύρους δίσκους (ή έγχρωμους) κάνουν εξαίρετη δουλειά, αλλά τυπώνουν στο εξωτερικό.
συνήθως οι τιμές σε σχέση με το cd είναι x2 και βάλε, αλλά δεν διανοούμαι να αγοράσω το cd.
οι μεταχειρισμένοι είναι εδώ και μια 25ετία το 50% των αγορών μου.. από αυτούς το 80-90% είναι εισαγωγής με μεγάλη πλειοψηφία το made in the usa

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

αλλάζω λίγο θέμα..

πριν κάμποσους μήνες σε μια άτυχη στιγμή (από αυτές που με κυνηγάνε το τελευταίο διάστημα), χάλασα έναν δίσκο του Jean Luc Ponty (imaginary voyage).
η κόπια ήταν αμερικάνικη και την είχα βρει πριν κάποια χρόνια στα 3 ..
σήμερα βρήκα το άλμπουμ ξανά και το αγόρασα πάλι, ελληνικής κοπής αυτή την φορά..(άλλο μαγαζί, 8 η τιμή)
με την πλευρά που δεν χάλασα στην αμερικάνικη , έκανα σύγκριση στην ποιότητα του ήχου με την ελληνική.
θα μου πείτε, ..ήταν ανάγκη;;
- όχι βέβαια, αλλά έτσι.. με έτρωγε...
αριστερά η αμερικάνικη, δεξιά η ελληνική.
πόσο πιο έντονο είναι το χρώμα στο label της ελληνικής έναντι της αμερικάνικης;;
Ε τόσο πιο έντονο είναι το ηχόχρωμα της αμερικάνικης έναντι της ελληνικής.... (ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω)
να το πω διαφορετικά, φανταστείτε ενισχυτή με λειτουργία loudness..
στην ελληνική είναι off, στην αμερικάνικη είναι on.

σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα την ελληνική κόπια σαν άχρηστη ή κακόηχη.
αξιοπρεπέσταση, ή τουλάχιστον αξιοπρεπής!
αλλά μόλις ακούσεις την Αμερικάνα... γ@μώ το κέρατό μου!!

σε παχος τι διαφορες εχουν?

Για πες, για πες...

τι να πω;; τι να πω;;
επιπλοποιός πετυχημένος στην εποχή του, έκανε το χόμπυ του στο πεντάγραμμο.
θυμάμαι ότι πήρα το LP από το δισκάδικο της γειτονιάς μου, δεν θυμάμαι γιατί το πήρα....
μήπως έκανα σχετική κουβέντα με τον δισκοπώλη;;
μπας και μου είπε -πάρε αυτή την δισκάρα να ακούσεις καλή ελληνική παραγωγή;
την βρήκα την δισκάρα (σε λιγότερο από 5 λεπτά! παράξενο με το άρτζι μπούρτζι) και το ακούω σιγά για να μην πάρει χαμπάρι η Σία και φύγω από κανά μπαλκόνι...
ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-11-05_01-31-58.jpg

ναι όντως καλός σαν ποιότητα ήχου, αλλά δεν μπορώ παρά λίγες στροφές..:flipout:
στο τιούμπι μόνο αυτό βρήκα από το άλμπουμ, αλλά δεν έψαξα και πολύ εδώ που τα λέμε..
άκου με δική σου ευθύνη!
https://www.youtube.com/watch?v=Y07pxr_gvQA&ab_channel=ClueVios

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

σε παχος τι διαφορες εχουν?

2χιλ ο αμερικάνικος, 1,9 ο ελληνικός.
μη νομίζεις ότι είναι πανάκεια το πάχος.. έχω αμερικάνικο που είναι "φλοίδα". τον κρατάς και λίγο να κουνήσεις το χέρι, λυγίζει πραγματικά!
αλλά από ήχο σκοτώνει.

στο τιούμπι μόνο αυτό βρήκα από το άλμπουμ, αλλά δεν έψαξα και πολύ εδώ που τα λέμε..
άκου με δική σου ευθύνη!

Δεν θέλω να ακούσω σκυλάδικα βρε!
Τα ψυχολογικά προβλήματα που σε οδήγησαν να πάρεις τον δίσκο ήθελα να μας γράψεις. :flipout:

Δεν θέλω να ακούσω σκυλάδικα βρε!
. :flipout:

https://youtu.be/O_-KeW0plmw
Άκου χωρίς προκατάληψη!

Βέβαια αν σου είχα βάλει αυτό, θα το χώνευες πιο εύκολα

https://youtu.be/kXaAGB3SoAU

Αλλά εμένα μου αρέσει το πρώτο

Μετα απο πολλά χρόνια, σταμάτησε να βάζω στεγανά .

Και ναι.... μου αρέσει σαν τραγούδι και αυτό ....δεν παν να λένε ότι θέλουν....ας κλείσουν τα αυτιά τους όσοι είναι υπεράνω .....Παντελίδης !
https://youtu.be/KHQhKaE0P60

πολύ καλή εκτέλεση από τον Κυριαζή και δεν ήξερα ότι είναι δικό του αυτό το αγαπημένο τραγούδι.
respect Μιχάλη!!

το 3ο, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. ...but i still love you :ernaehrung004: :laugh:

Ο Κυριαζής το τραγουδάει, ο Βασίλης το ερμηνεύει.
Για τον ίδιο λόγο που ο Λάκης Παπαδόπουλος δίνει τα τραγούδια του αντί να τα τραγουδάει.
Πεθαίνω για τα τραγούδια του, αλλά ρε παιδί μου από φωνή δεν, και το ξέρει.

Για τον Παντελίδη ούτε καν που πατάω το play...
Θέλεις να ξεκινήσεις flame μου φαίνεται. :flipout:

Για τον Παντελίδη ούτε καν που πατάω το play...
Μιλάω για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ τραγούδι!
Το άκουσα σε μια εκπομπή με τον Ρέμο και νόμιζα ότι ήταν δικό του.
Φυσικά άρεσε και στην υπόλοιπη παρέα που ούτε να ακούσουν για Παντελιδη και όταν έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο και τους το ανακοίνωσα, δαγκωσαν την γλώσσα τους.
Είναι σαν να ακούσεις το" καίγομαι και σιγολιωνω" από την την τραγουδιαρα στο πανηγύρι και το απορρίψεις σαν τραγούδι.
Λέει?.....δεν λέει!

@mdvq
Το τραγούδι δεν το ήξερα. Όμως έχεις δίκιο. Έχει ενδιαφέρον. Διαθέτει μία ωραιότατη τζαζ ενορχήστρωση. Ποιός να είναι άραγε ο αφανής δημιουργός; Ο κρυμμένος πραγματικός καλλιτέχνης; Και ο πρόωρα χαμένος εκτελεστής είχε πράγματι μία καλή φωνή. Επίσης τεχνικά διαπιστώνω ότι έχει γίνει πολύ καλή μίξη.
Κατά τα λοιπά το συγκεκριμένο είδος με αφήνει αδιάφορο.
Αλλά όπως είπες, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. -bye-

Μιχαλη, με τον Τζιμισκουλα και τον vlad είμαστε φιλαράκια και τους αγαπώ και εκτιμώ ιδιαίτερα.
Οπότε εχω το δικαίωμα να τους πω ότι με κάτι τέτοια καμώματα,δίνουν το δικαίωμα σε κάποιον να τους χαρακτηρίσει ελιτιστες (που δεν ειναι).
Το ότι δεν το ακούν καν,με εντυπωσιάζει αρνητικά.
Πάμε παρακάτω.
Τους την φυλάω σε κάποια άλλη φαση:firstprize::aetsch:

Συζητάμε για δίσκους, CD, SACD...

Για αναλογικά ή ψηφιακά format...

Για καλώδια, βύσματα, ποδαράκια...

Για λεπτομέρειες και υπολεπτομέρειες που θα μας ανεβάσουν ψηλά, στον Ουρανό, στον Παράδεισο των ήχων!

Αλλά είναι φορές που όλα αυτά δεν έχουν σημασία.​

Όταν το πάθος και η ζωή χύνονται σαν ποτάμι οργισμένο, ασυγκράτητο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Beth Hart

Απλά συγκλονιστική!
Στον ίδιο αστερισμό όπου λάμπουν για πάντα η Janis Joplin, ο Jim Morrison, η Amy Winehouse και η παρέα.
Η παρέα των γαλάζιων γιγάντιων αστέρων που εξάντλησαν στα γρήγορα τα καύσιμα τους.
Ευτυχώς εκείνη κατάφερε να επιζήσει.
Μετά από τέτοια ερμηνεία, όταν η ψυχή μένει ολόγυμνη σπαράζοντας, οι τεχνικές συζητήσεις παύουν να εχουν οποιοδήποτε νόημα!

Ας γίνει τουλάχιστον το lock-down η αφορμή για γνωριμία σε βάθος με την Beth Hart.

Υ.Γ. Αφιερώνω την παραπάνω ερμηνεία σε όλους τους φίλους του Δικάναλου. Και ιδιαιτέρως στο Βλαδίμηρο (vlad) που χωρίς να ξέρω, η διαίσθηση μου λέει, ότι θα του αρέσει!

Εξαιρετικη η Beth Hart οντως. Ποσες φωναρες υπαρχουν που δεν θα γνωριζαμε αν δεν υπηρχε το στρημινγκ...
Και ο μαστροΚυριαζης μου αρεζε στην εποχη του;)

Μιχαλη, με τον Τζιμισκουλα και τον vlad είμαστε φιλαράκια και τους αγαπώ και εκτιμώ ιδιαίτερα.
Οπότε εχω το δικαίωμα να τους πω ότι με κάτι τέτοια καμώματα,δίνουν το δικαίωμα σε κάποιον να τους χαρακτηρίσει ελιτιστες (που δεν ειναι).
Το ότι δεν το ακούν καν,με εντυπωσιάζει αρνητικά.
Πάμε παρακάτω.
Τους την φυλάω σε κάποια άλλη φαση:firstprize::aetsch:

έχεις το δικαίωμα ακόμα και να με κατσαδιάσεις! :flipout:

να σου πω την αλήθεια, εγώ το play το πάτησα λίγο πριν φύγω για δουλειά κατά τις 13.00
για να "τσιγκλίσω" την λέαινα της φωλιάς.. φυσικά τσίμπησε και με πήρε στο κυνήγι αμέσως...:laugh:
αργότερα στο διάλειμμα τα ξαναπάτησα και το άκουσα από τα ακουστικά του κινητού που θεωρώ ότι έχουν πιο "ανοιχτό" ήχο από τα μεγαφωνάκια του λάπτοπ..
συμφωνώ με τον άλλον Μιχάλη για την καλή δουλειά στον τεχνικό τομέα.
αλλά ούτε θεώρησα τον κρυφό καλλιτέχνη ότι έγραψε κάτι σπουδαίο, ούτε δάγκωσα την γλώσσα μου :tongue:
για τον πρόωρα χαμένο Π.Π. , απλά δεν μου αρέσει καθόλου το ηχόχρωμα της φωνής του.
και επειδή μόνο ελίτ δεν είμαι -σε τίποτα κυριολεκτικά- άμα τελειώσει η κακή περιπέτεια που ζούμε και βρεθούμε με το καλό, όταν φάω την κατάλληλη ποσότητα κρέατος και πιώ το ανάλογο αλκοόλ, μέχρι και Μαούνη θα ακούσω! -bye-

@sonus..
πάτησα play και repeat και γω δεν ξέρω πόσες φορές!
κομματάρα, φωνάρα, ψυχάρα και γυναικάρα!
πραγματικά με ανατρίχιασε και ας άκουγα με τα ακουστικά στο λάπτοπ.
ευχαριστώ για την αφιέρωση και με την σειρά μου το αφιερώνω στον AUDIOLYTIC που ξέρω ότι θα τον τρελάνει!
έχεις LP της Πανίκο;;;;;