Το chat του δικάναλου

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

@sonus..
πάτησα play και repeat και γω δεν ξέρω πόσες φορές!
κομματάρα, φωνάρα, ψυχάρα και γυναικάρα!
πραγματικά με ανατρίχιασε και ας άκουγα με τα ακουστικά στο λάπτοπ.
ευχαριστώ για την αφιέρωση και με την σειρά μου το αφιερώνω στον AUDIOLYTIC που ξέρω ότι θα τον τρελάνει!
έχεις LP της Πανίκο;;;;;

Oχι , αλλα ακουγα i put a spell on you σημερα.......ξερεις εσυ :a0210::a0210::a0210:

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Και ιδιαιτέρως στο Βλαδίμηρο (vlad) που χωρίς να ξέρω, η διαίσθηση μου λέει, ότι θα του αρέσει!

Να σηκωσει χερι οποιος δεν του αρεσε :laugh:

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Να σηκωσει χερι οποιος δεν του αρεσε :laugh:

θα τα κάψουμε τα ακουστικά με αυτήν!
μια εγώ τα φοράω και ακούω, μια η Σία..:flipout:
είναι και αργά για ενισχυτικά βλέπεις...

αλλά για πες.. εσύ σηκώνεις χέρι;;;; ή κόβεις φλέβες;;; :flipout:

ΥΣ.. και οι υπόλοιποι του γκρουπ δεν πάνε πίσω... απίθανοι είναι!!

Re: Απάντηση: Το chat του δικάναλου

Εξαιρετικη η Beth Hart οντως. Ποσες φωναρες υπαρχουν που δεν θα γνωριζαμε αν δεν υπηρχε το στρημινγκ...
Και ο μαστροΚυριαζης μου αρεζε στην εποχη του;)

δεν έχεις και πικάπ πια να σου δάνειζα τον δίσκο του μπας και εσύ κατάφερνες να τον ακούσεις όλον.
γιατί εγώ ποτέ δεν μπόρεσα.. :flipout:

Φιλαράκια μου,όπως δεν αφήνω το εαυτό μου να τον παρασύρει ένας καλλιτέχνης βάσει του προηγούμενου "έντιμου" βίου του (βλεπε radiohead), ετσι τον αφηνω να του αρέσουν τραγούδια από καλλιτέχνες που είτε τους έχει απορρίψει (George Michael με wham),είτε του ειναι αδιάφοροι (van morrison).
Προχτές χάρηκα πολύ που ο γαμπρός μου (μιλάμε για κολλημένο τύπο με την μουσική) επιτέλους με άκουσε και πλέον ακούει και κάτι παραπάνω από τα στεγανά που έχει βάλει στο μυαλό του.
Προς μεγάλη μου έκπληξη ,μου έβαλε να ακούσω ένα τραγούδι από ένα καινούργιο παλικάρι που φυσικά είναι απορριπτεος από τους "ελιτιστες "
Ναι.... το τραγούδι ήταν κλεμμένο από Μικρούτσικο-Μητροπάνο αλλά ήταν καλό.
Δεν είναι κακό να ακούμε ότι υπάρχει γύρω μας ......τα αυτιά γι'αυτό τα έχουμε......για να ακούμε.....το μυαλό το έχουμε για να κρίνουμε αν αυτό που ακούμε μας αρέσει ή όχι.
Γνώμη μου.

Αα...το τραγούδι που αναφερόμουν είναι αυτό
https://youtu.be/1Ba3fOvlruU

με μισό λίτρο τσίπουρο δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τι έγραψες, ούτε τι ακούω πια...
και πρέπει να πάω να κοιμηθώ...:flipout:

αλλά καλός είναι και ο Αργυρός τέτοια ώρα.. :flipout:
γειά σου ρε Μάικ!! :ernaehrung004:

καλά που η λέαινα κοιμάται...

Μια ερώτηση και δεν ξέρω καν εάν ποσταρω στο κατάλληλο νήμα .
Έχω το cocktail 12 streamer .
Από το κινητό η εφαρμογή spotify σου δίνει ένα εικονίδιο να στριμαρεις σε κοντινές συσκευές ,βλέπε φωτό .
Στο tidal μπήκε και εκεί αυτο το feature αλλά δεν μου βγάζει το κοκτέιλ παρά μόνο την smart tv . Βλέπε φωτό
Από τις ρυθμίσεις του κοκτέιλ είμαι log in και στις 2 υπηρεσίες ....καμία ιδέα ? Έχω δοκιμάσει ρισταρτ του κοκτέιλ και log out log in ξανά αλλά Τζιφός
d40455685ce6339af0931988dbcf7614.jpg
5818eb115f920b7d9bf5d373bad6a24d.jpg

Δεν έχω Tidal, αλλά είναι μάλλον θέμα αναγνώρισης συσκευών από την εφαρμογή. Προσπάθησε να κάνεις αναγνώριση συσκευών από την αρχή. Π.χ. διαγράφοντας τις προϋπάρχουσες και κάνοντας αναζήτηση. Άν δεν τα καταφέρεις με τις ρυθμίσεις, προσπάθησε να επικοινωνήσεις με την υποστήριξη (support) του Tidal.
Στην ανάγκη και με του Cocktail.

Σημείωση: Τα παραπάνω προκύπτουν από τη γενικότερη εμπειρία και όχι από συγκεκριμένη γνώση επί των ρυθμίσεων του Tidal. Οπότε: Προσοχή!

Στο μέλλον
Θέλω να ακούω, από δεύτερο μικρό σύστημα, ασύρματα μέσω Bluetooth αυτό που βλέπω στον foobar του φορητού υπολογιστή.
Μία μίνιμαλ λύση θα ήταν το ενεργό Klipsch the sixes που έχει (νομίζω) και ενσωματωμένο και dac 24/192. https://www.klipsch.com/products/the-sixes
Με έχουν αποθαρρύνει όμως το μέγεθος του και περισσότερο κριτικές χρηστών για συχνές αποσυνδέσεις.

Στο μέλλον
Θέλω να ακούω, από δεύτερο μικρό σύστημα, ασύρματα μέσω Bluetooth αυτό που βλέπω στον foobar του φορητού υπολογιστή.
Μία μίνιμαλ λύση θα ήταν το ενεργό Klipsch the sixes που έχει (νομίζω) και ενσωματωμένο και dac 24/192. https://www.klipsch.com/products/the-sixes
Με έχουν αποθαρρύνει όμως το μέγεθος του και περισσότερο κριτικές χρηστών για συχνές αποσυνδέσεις.
Θέλεις μικρότερο μέγεθος από τα sixes ή μεγαλύτερο... Καλά, άσε, σε παίρνω τηλέφωνο.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@Κώστας Γκαβάκος
Κώστα, αν η εμφάνιση δεν είναι καθοριστικός παράγοντας (επειδή τα Klipsch είναι πράγματι πολύ όμορφα), νομίζω ότι μία λύση της μορφής:

Χωριστός Bluetooth DAC (μέ streamer ή χωρίς) + Ενεργά ηχεία
Θα σου έδινε πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και πιθανότατα πολύ υψηλή ποιότητα αναπαραγωγής.

Άνοιξε, αν θέλεις, ένα καινούργιο νήμα να το ερευνήσουμε... :smile:

Έλυσα το θέμα με το ασύρματο ήχειο Cabasse stream 1 χάρις στις συμβουλές του μέντορα μου Δημοκηδή.
Έχει πολύ ωραίο ήχο που γεμίζει το δωμάτιο. Τοποθετείται όρθιο ή ξαπλωτό.
Προς το παρόν ακούω δικά μου αρχεία από τον υπολογιστή μέσω Bluetooth. Δεν έχω καταφέρει ακόμη να το συνδέσω μέσω Wi Fi.
Πρόβλημα είναι ότι για το Bluetooth η απόσταση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από δύο μέτρα.

cabasse 1.jpgcabasse 2.jpg

Με'γειά και καλοτάξιδο! :smile:
Δίνει κάποιο στερεοφωνικό αποτέλεσμα ή είναι μονοφωνικο;

Τα 2 μετρα είναι λίγο. Η προδιαγραφή για το Bluetooth είναι μεχρι 10 μ. σε ευθεία χωρίς ενδιάμεσα εμπόδια.
Δοκίμασε και με κάποιο κινητό. Αν εμβέλεια είναι μεγαλύτερη των 2 μ. τότε το πρόβλημα είναι στον transmitter (πομπό) του υπολογιστή. Αν είναι ίδιο, τότε φταίει ο δέκτης (receiver) του ηχείου...

Με'γειά και καλοτάξιδο! :smile:
Δίνει κάποιο στερεοφωνικό αποτέλεσμα ή είναι μονοφωνικο;

Τα 2 μετρα είναι λίγο. Η προδιαγραφή για το Bluetooth είναι μεχρι 10 μ. σε ευθεία χωρίς ενδιάμεσα εμπόδια.
Δοκίμασε και με κάποιο κινητό. Αν εμβέλεια είναι μεγαλύτερη των 2 μ. τότε το πρόβλημα είναι στον transmitter (πομπό) του υπολογιστή. Αν είναι ίδιο, τότε φταίει ο δέκτης (receiver) του ηχείου...

Έλαβα σοβαρά υπόψιν μου την παρατήρηση σου και ευχαριστώ.

Τώρα ως προς το μονοφωνικό ή στερεοφωνικό δεν μπορώ να πω γιατί είναι μια διαφορετική εμπειρία. Στο δωμάτιο διαχέονταν παντοκατευθυντικά πολύ καλή ποιότητα ήχου κυρίως σε μικρά σύνολα ή πιάνο και λιγότερο σε συμφωνικά έργα. Πολύ καλό ήχο είχε και απο το sportify σε μουσική blues-rock.
Αυτή η τεχνολογία θα προχωρήσει και βλέπω στο μέλλον μαζική χρήση της. Θα φαινόμαστε γραφικοί εμείς που ασχολούμεθα με την στερεοφωνία. Από την άλλη και με τα σημερινά δεδομένα μάλλον γραφικοί φαινόμαστε.

Αυτού του είδος τα ηχεία έχουν wi fi, bluetooth, usb σύνδεση, σύνδεση με jack, προεγκατεστημένους παρόχους streaming, σύνδεση ethernet και dac 24/96.
Είναι φτιαγμένα για streaming αλλά εγώ θα ήθελα ένα ηχείο που να βλέπει το laptop μου ασύρματα μέσω WiFI (δεν έχω NAS) και να παίζει μέσω κάποιας εφαρμογής του κατασκευαστή τα δικά μου αρχεία.
Δεν ξέρω αν αυτό υπάρχει ή γίνεται. Ξέρω ότι μπλέκω την λειτουργία του υπολογιστή με την λειτουργία του ηχείου.

Eρώτημα. Αν ένα τέτοιο ηχείο (π.χ naim mu-so) έχει εγκατεστημένο το πρωτόκολο Universal Plug and Play θα μπορούσε να δει μέσω του οικιακού Wi Fi και αντίστοιχης εφαρμογής το laptop μου?

Αυτού του είδος τα ηχεία έχουν wi fi, bluetooth, usb σύνδεση, σύνδεση με jack, προεγκατεστημένους παρόχους streaming, σύνδεση ethernet και dac 24/96.
Είναι φτιαγμένα για streaming αλλά εγώ θα ήθελα ένα ηχείο που να βλέπει το laptop μου ασύρματα μέσω WiFI (δεν έχω NAS) και να παίζει μέσω κάποιας εφαρμογής του κατασκευαστή τα δικά μου αρχεία.
Δεν ξέρω αν αυτό υπάρχει ή γίνεται. Ξέρω ότι μπλέκω την λειτουργία του υπολογιστή με την λειτουργία του ηχείου.

Το κάνει και αυτό που έχεις ήδη. Έχει app που δουλεύει με WiFi. Απλά θα πρέπει να σετάρεις το PC για server DLNA αν δεν το βλέπει.

"The app looks great and works flawlessly. It sticks with white text on black backgrounds for the most part, but throws in cover art and cute little icons to liven things up.

Scroll down the list of sources and any available NAS drives or PCs are listed under Servers. After delving into my NAS drive, I was impressed by the speed and ease with which it moved through my large music library."

https://www.cabasse.com/en/trusted-review-cabasse-stream-1-review/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.awox.stream.control

Ότι γίνεται, σιγουρα γίνεται.
Αλλά πιθανότατα χρειάζεται να προστεθούν εφαρμογές στον υπολογιστή και να ρυθμιστούν παράμετροι, ίσως και στο ηχείο. (Εδώ χρειάζεται διάβασμα).

Θα σου προτείνω να ανοίξεις κάποιο ειδικό νήμα για το θέμα αυτό, να βοηθήσουν και οι κομπιουτεράδες μας που έχουν εμπειρία πάνω στα δίκτυα. Δόξα τω Θεώ, έχουμε αρκετούς! :smile: