Το chat του δικάναλου

Γεια χαρά σε όλους.Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Είπα να γράψω εδώ μιας και θέλω να κάνω μία ερώτηση τελείως γελοία να μην ανοίξω νέο θέμα και γελάνε οι πέτρες.
Λοιπόν μετά από 1 χρόνο ψαξίματος και διαβάσματος και και και και βρέθηκε επιτέλους η ευκαιρία και οικονομικά και πήρα ένα budget σύστημα στη Black Friday τον yamaha As 301 και τα Klipsch R 51 m .(πικάπ υπάρχει )Πήρα καλώδιο "καλό" rca και καλώδιο ηχείων Viokal 1.5.
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως συνδέονται καθώς στα προηγούμενα συστήματα έχει μαύρο - κόκκινο.Κόκκινο σε κόκκινο και μαύρο σε μαύρο.Τώρα τι κάνεις που το Viokal είναι διάφανο. ? Τα βάζεις στη μία πλευρά και ακολουθείς το καλώδιο στην άλλη και συνδέεις ? Αν γίνει λάθος καις τίποτα ? Σόρυ για την ερώτηση αλλά είμαι και άμπαλος και πάσχω και από OCD οπότε καταλαβαίνετε :P

@Isildur48
Κάνε, όπως γράφεις. Ακολούθησε τον ένα αγωγό του καλωδίου. Σημάδεψε τις δύο άκρες του κάθε αγωγού, με μαρκαδόρο, ή αυτοκόλλητη ταινία, οτιδήποτε βολεύει για να σημαδέψεις, ώστε να γνωρίζεις ποιό είναι ποιό και που θα πάει. Π.χ.
Αγωγός 1=Κόκκινο
Αγωγός 2=Μαύρο

Αν έχεις πολύμετρο και ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις, βοηθάει να το κάνεις γρήγορα και χωρίς λάθη. Αλλά και χωρίς αυτό γίνεται.

Αν κάνεις λάθος στη σύνδεση, μη φοβάσαι, δεν θα κάψεις τίποτα. Αλλά δεν θα ακούγεται σωστά. Προπαντός θα "αδειάσουν" τα χαμηλά, τα μπάσα.
Διότι θα είναι συνδεμένες αντίθετα οι φάσεις.

Το καλώδιο που πήρες είναι αυτό;

large_20161008173127_biokal_cable_2x2_5mm_atermatisto_1m_goliath320.jpeg

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Ευχαριστώ για την απάντηση , ναι αυτό είναι το καλώδιο.αποκολλάται επίσης εάν τα τραβήξεις(ο ένας αγωγός από τον άλλον) αλλά είπα να μην το κάνω.

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Ευχαριστώ για την απάντηση , ναι αυτό είναι το καλώδιο.αποκολλάται επίσης εάν τα τραβήξεις(ο ένας αγωγός από τον άλλον) αλλά είπα να μην το κάνω.

ο ένας από τους δύο αγωγούς έχει λογότυπο.
πάρε αυτόν για αναφορά στο "+" και βάλε την αρχή του λογότυπου στον ενισχυτή.

καλώς όρισες στην παρέα!

με την ευκαιρία να σου πω ότι αν βάλεις ανάποδα το "+" με το "-" στο ένα από τα 2 ηχεία, δεν θα έχεις μπάσο στο sweet spot.
όμως αν κάτσεις δεξιά ή αριστερά θα έχεις μπάσο.
ζημιά δεν γίνεται

Τα'χα και γω μια εποχη αυτα της Βιοκαλ.
Εχουν διαφοροποιηση αν τα κοιταξεις προσεκτικα.
Δεν θυμαμαι τωρα ποια ειναι,αλλα εχει.
Τα πεταξα γιατι ειχαν σκουριασει εσωτερικα,οταν τ'αγορασα δεν το ειχα προσεξει.

με την ευκαιρία να σου πω ότι αν βάλεις ανάποδα το "+" με το "-" στο ένα από τα 2 ηχεία, δεν θα έχεις μπάσο στο sweet spot.
όμως αν κάτσεις δεξιά ή αριστερά θα έχεις μπάσο.
ζημιά δεν γίνεται

Η αντιστροφή πολικότητας (και κατά συνέπεια ανάποδη φάση στο σήμα) δεν έχει ως μόνο αποτέλεσμα την απώλεια μπάσου στο sweet spot. Όλα μπάχαλο γίνονται. :BDGBGDB55:

Η αντιστροφή πολικότητας (και κατά συνέπεια ανάποδη φάση στο σήμα) δεν έχει ως μόνο αποτέλεσμα την απώλεια μπάσου στο sweet spot. Όλα μπάχαλο γίνονται. :BDGBGDB55:

σωστά. αυτό που "λαμβάνεις" όμως αμέσως είναι η έλλειψη του μπάσου στο κέντρο του τριγώνου

...και η ασαφής εικόνα, και η αλλαγή χροιάς στις φωνές, και η έλλειψη σωστού κέντρου.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

τι είναι αυτό το πράγμα με τις εορταστικές εκπομπές ρε παιδιά....
έχουν ένα τραπέζι γεμάτο λιχουδιές και δεν αγγίζει τίποτα κανένας!
δεν ξέρω γιατί είναι αυτό το κανάλι εκεί, ούτε καν ξέρω γιατί είναι αναμμένη η τηλεόραση.. εγώ hendrix ακούω.
αλλά έπεσε το μάτι μου στο τραπέζι και τα είδα όλα!!!

View attachment 176208

ολίγον τρολάρισμα....

Είναι κατάσταση αυτή με τα καλώδια έτσι ?? :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

ολίγον τρολάρισμα....

Είναι κατάσταση αυτή με τα καλώδια έτσι ?? :BDGBGDB55:

αν δεις την πλήρη εικόνα έλα να μου πεις..... :flipout::flipout::flipout::flipout:
(αλλά σε σχέση με το προηγούμενο σπίτι όπου είχα και AV, δισκοπαιχτικά, μόντεμ και άλλα 4 ηχεία, εδώ είναι σε τάξη)

Έχετε κάνει καταμέτρηση καλωδίων στο χώρο σας;
Εννοώ μόνο αυτά που αφορούν οπτικοακουστικά μέσα και είναι διασυνδεμένα

Πείτε εσείς πρώτοι και μετά...

Θα σας πω κι' εγώ! :blush:

Εσύ δεν πιάνεσαι !!!

Εγώ έχω όσα λιγότερα μπορώ γιατί δεν μου αρέσει να τα βλέπω !!

Έχετε κάνει καταμέτρηση καλωδίων στο χώρο σας;
Εννοώ μόνο αυτά που αφορούν οπτικοακουστικά μέσα και είναι διασυνδεμένα

Πείτε εσείς πρώτοι και μετά...

Θα σας πω κι' εγώ! :blush:

Φανερά ή κρυμμένα;

Δε 'μολογάτε!

Ας βάλω τότε ένα teaser.

Λοιπόν, πριν τη μεγάλη απλοποίηση τα καλώδια που κυκλοφορούσαν και ήταν διασυνδεμένα με οπτικοακοκουστικά μέσα ήταν...

--------------------------------->
συνεχίζεται στο επόμενο

Βάζουμε και τα ρεύματος μέσα στη μεγάλη καταμέτρηση;

The Big Count.

Ρωτάω γιατί σήμερα εργάζομαι από το σπίτι και σε λίγο θα κάνω διάλειμμα...