Το chat του δικάναλου

Υποθέτω ότι απο το πικάπ σου βγαίνουν τα δικα του καλωδια καλώδια και δεν έχει υποστεί τίποτα μετατροπές.
Αν ο ενισχυτής σου είναι αυτός, αριστερά πάνω εκεί που λέει GND.

Attachments

• 283068C424DD4837A43C176D54321C23_12075_2976x1183_f1f043d3ab278d9ccc09dc0b5d53144d.jpg
    283068C424DD4837A43C176D54321C23_12075_2976x1183_f1f043d3ab278d9ccc09dc0b5d53144d.jpg
    59.6 KB · Views: 190
Γενικά όταν έχει κάποιος απώλειες σε 'λάθος' στιγμές ,τρελαίνεται.
Αρχές Δεκέμβρη κόπηκε το tip απ την Linn Karma και απ την απογοήτευση έκοψα με αδέξιες κινήσεις και το cantilever,αυξάνοντας το κόστος rebuild.
Κακιά συνήθεια ή αδεξιότητα προσωπική το κούρεμα κεφαλών, αλλά στην τελευταία πόνεσα, λόγω lockdown ...
Παράλληλα το Brexit,θα επιφέρει αύξηση κόστους retiping.

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Υποθέτω ότι απο το πικάπ σου βγαίνουν τα δικα του καλωδια καλώδια και δεν έχει υποστεί τίποτα μετατροπές.
Αν ο ενισχυτής σου είναι αυτός, αριστερά πάνω εκεί που λέει GND.
Ευχαριστώ για την απάντηση.Αυτός είναι ο ενισχυτής ναι.Το πικάπ δεν έχει καμία μετατροπή.Έχει το καλώδιο ρεύματος και το μαύρο καλώδιο (γείωση) που έχω φωτογραφήσει στην 3η εικόνα.Στη δευτερη εικόνα είναι το καλώδιο RCA.Στο GND πάει το καλώδιο γείωσης του πικάπ .Ωραία.Και το καλώδιο γείωσης του καλωδίου RCA που πάει ?
ΥΓ : sorry για τον κανιβαλισμό του θέματος εάν δω ότι δε τα καταφέρνω θα ανοίξω νέο θέμα και ας τα μεταφέρουν οι αρμόδιοι για να μην κουράσω εδώ με την αμπαλοσύνη μου.:a0210:

Attachments

• 20210111_005308.jpg
    20210111_005308.jpg
    60 KB · Views: 146
  • 20210111_005334.jpg
    20210111_005334.jpg
    67.2 KB · Views: 145
  • 20210111_005324.jpg
    20210111_005324.jpg
    29.1 KB · Views: 145
τα rca του πικάπ στην είσοδο phono του ενισχυτή
το λεπτό μαύρο καλώδιο του πικάπ πάει στο GND βιδάκι του ενισχυτή λίγο πιο πάνω.
τυλιξέ το από μέσα και σφίξε το βιδάκι

Έχετε κάνει καταμέτρηση καλωδίων στο χώρο σας;
Εννοώ μόνο αυτά που αφορούν οπτικοακουστικά μέσα και είναι διασυνδεμένα

Πείτε εσείς πρώτοι και μετά...

Θα σας πω κι' εγώ! :blush:
Καλή χρονιά σε όλους
Mιχάλη ,το πολύπριζο έχει 10 θέσεις όλες πιασμένες και βγήκαν συσκευές για να μην βάλω και άλλο πολύπριζο .
Τα καλώδια σήματος ,ηχείων ,κλπ,κλπ είναι ανάλογα .

Σπαρτιάτικη λιτότητα! :D
Είχα καταφέρει να περιορίσω τα καλώδια που συνδέονται και "κυκλοφορούν" στο χώρο περίπου στα 120. :rolleyes:
Μετά πάλι άρχισαν να αυξάνουν. Διότι όλα είναι αλληλοδιασυνδεδεμένα! Η προσθήκη Media Player πρόσθεσε τα δικά της καλώδια. Το Desktop σύστημα ακουστικών με ποικιλία από πηγές θέλει κι' αυτό τα δικά του.
Έχω μία ακατανίκητη ροπή προς την πολυπλοκότητα που δεν καταφέρνω να ξεπεράσω! :frown:

Καλή Χρονιά εύχομαι! :smile1:

Σπαρτιάτικη λιτότητα! :D
Είχα καταφέρει να περιορίσω τα καλώδια που συνδέονται και "κυκλοφορούν" στο χώρο περίπου στα 120. :rolleyes:
Μετά πάλι άρχισαν να αυξάνουν. Διότι όλα είναι αλληλοδιασυνδεδεμένα! Η προσθήκη Media Player πρόσθεσε τα δικά της καλώδια. Το Desktop σύστημα ακουστικών με ποικιλία από πηγές θέλει κι' αυτό τα δικά του.
Έχω μία ακατανίκητη ροπή προς την πολυπλοκότητα που δεν καταφέρνω να ξεπεράσω! :frown:

Καλή Χρονιά εύχομαι! :smile1:

Ενα πρόβλημα Μιχάλη είναι,ότι δύσκολα καθαρίζεται ο χώρος πίσω από τα καλώδια .Βέβαια κάποια ,ιδίως τροφοδοσίας ,είναι μακρύτερα απ όσο χρειάζεται ,αλλά εκεί θέλει φτιάξιμο νέων καλωδίων από εμάς στο επιθυμητό μήκος .Δυστυχώς βαριέμαι ...
Κάναμε την ζωή μας δύσκολη και βασανιστική .

Vlad ,ή άλλο μέλος που προμηθεύτηκε τον φελλό για πικάπ, μια ηλεκτρονική διεύθυνση παρακαλώ, ή τηλέφωνο.
Καλός ο 301 με αλλαγή των τριχοειδών,αλλά 'κουράστηκα' με το VTA.Συνέχεια κάτι μου φεύγει στις μετρήσεις..παραξενιά ,αλλά...

Vlad ,ή άλλο μέλος που προμηθεύτηκε τον φελλό για πικάπ, μια ηλεκτρονική διεύθυνση παρακαλώ, ή τηλέφωνο.
Καλός ο 301 με αλλαγή των τριχοειδών,αλλά 'κουράστηκα' με το VTA.Συνέχεια κάτι μου φεύγει στις μετρήσεις..παραξενιά ,αλλά...

πάρε πρωινές ώρες στο 210 4082320 κ όταν βγει αυτόματος πάτα 3 για το τμήμα κοπής.
Αν σου πει ότι έχει πολύ δουλειά κ θα αργήσει, πες μου διάσταση κ πάχος που θέλεις μήπως έχω έτοιμο να σου στείλω

πάρε πρωινές ώρες στο 210 4082320 κ όταν βγει αυτόματος πάτα 3 για το τμήμα κοπής.
Αν σου πει ότι έχει πολύ δουλειά κ θα αργήσει, πες μου διάσταση κ πάχος που θέλεις μήπως έχω έτοιμο να σου στείλω

Ευχαριστώ, νασαι καλά ..για το ψιλό θα ρωτήσω, είναι κάτι χιλιοστά η διαφορά απ ότι μου επιτρέπει η όραση να δω, (στο Clearaudio).

ευχαριστώ παίδες!
η sas αντικατέστησε αυτήν που έσπασα και δεν ξέρω πότε θα την βάλω στην κεφαλή.. με πάει 31 :flipout:

η vm95sh αγοράστηκε λόγο ακίδας. shibata δεν είχα μέχρι τώρα, μόνο microline και line contact σε 2 κεφαλές. (microline πάνω σε boron είναι η sas που έσπασα)

η 91R αγοράστηκε για την 3600L σαν αναβάθμιση.
την βελόνα θέλω μόνο, αλλά η πολύ μικρή διαφορά τιμής με ολόκληρη την κεφαλή με έκαναν και την πήρα όλη.
θα μετρηθεί και το gen μαζί με τις άλλες 3 3600L που έχω, γιατί σε 2 που έχω στα πικάπ βλέπω διαφορά στην ένταση του ήχου μεταξύ τους.

η πρώτη που θα ακουμπήσει δίσκο πάντως θα είναι η shibata ..μόλις βρω ευκαιρία...

ευχαριστώ παίδες!

η vm95sh αγοράστηκε λόγο ακίδας. shibata δεν είχα μέχρι τώρα, μόνο microline και line contact σε 2 κεφαλές. (microline πάνω σε boron είναι η sas που έσπασα)

η πρώτη που θα ακουμπήσει δίσκο πάντως θα είναι η shibata ..μόλις βρω ευκαιρία...

Μια χαρά είναι η shibata, θα την λατρέψεις.

τελικά η πρώτη που ακούμπησε δίσκο δεν ήταν η shibata..
δεν άντεξα στον πειρασμό να μην βάλω την sas, ..άλλωστε το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να κουμπώσω την ακίδα στο gen και να την φορέσω στο πικάπ.
η γεννήτρια ήταν απείραχτη πάνω στο headshell από τότε που έκανα την ζημιά.

ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2021-01-16_23-20-28.jpgΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2021-01-16_23-22-50.jpgΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2021-01-16_23-24-13.jpg

αν και δεν μπορώ να ανεβάσω την συχνότητα συντονισμού πάνω από τα 7.446Hz, η κεφαλή κελαηδάει!
(όχι απλά κελαηδάει :laugh:)

Αλήθεια.. πόση λέτε ότι είναι η ενεργός μάζα του βραχίονα στο ΜΚ2 και τα αδερφάκια του;;;

Ρε αγαπημένε φίλε Βλαντ, άμα σου πω ότι μου είναι παγερά αδιάφορο έως στα....παπάκια μας αν την ακούσεις ή όχι, θα με πιστέψεις?:grinning-smiley-043
(πάντως γουστάρω πολύ το πάθος σου με τις κεφαλές ....είσαι σαν και μενα με τα καρμπυρατέρ στα αυτοκίνητα :operator: )