Το chat του δικάναλου

Ρε αγαπημένε φίλε Βλαντ, άμα σου πω ότι μου είναι παγερά αδιάφορο έως στα....παπάκια μας αν την ακούσεις ή όχι, θα με πιστέψεις?:grinning-smiley-043
(πάντως γουστάρω πολύ το πάθος σου με τις κεφαλές ....είσαι σαν και μενα με τα καρμπυρατέρ στα αυτοκίνητα :operator: )

chat είναι εδώ ρε φίλε.. να λέμε τις 2κάναλες χαζομάρες μας να περνάει ευχάριστα η ώρα.
θέλει κάποιος να διαβάσει; έχει καλώς. δεν θέλει; μια από τα ίδια.

και ποιός σου είπε ότι δεν ασχολούμαι με αυτοκίνητα;
όταν κατέβαζα σασμάν με τα φιλαράκια μου, από στέρεο είχα ένα φορητό!
και από γρήγορα;; έχε χάρη που δεν ξέρω να ανεβάζω βίντεο.....

"Δουλεια" σε Alphason ΗR-100S απο εμενα... Psycho καλωδιο εννοιαιο απο τα pin της κεφαλης ως τα βυσματα... Απομενει μπαμπακι, τρεις "καλτσες" και μετα ετοιμος να μπει στο Verdier και να δεχθει την Ortofon/VDH MC-7500... Aνυπομονω...

_SOT1173.jpg

πόσο βαμβάκι βάζεις στο armtube;
στο περίπου πες μου...
εγώ βάζω κορδόνι αρμών λόγω βάρους και ιδιοτήτων. πανάλαφρο, το κομμάτι που καλύπτει το 70-80% του armtube είναι αμελητέο.

Ερώτηση δεν πήρα χαμπαρι ότι το ένα ηχείο δεν έπαιζε και ξαφνικά άρχισε να σβήνει ο ενισχυτής μόνος του . Αφού έγινε 2 με 3 φορές αυτό σηκώθηκα και πήγα στο δεξί ηχείο και είδα ότι δεν παίζει ..είχε φύγει το μαύρο καλώδιο από τη μπόρνα ...το ξαναβαλα και παίζει κανονικά ...απλά σκέφτομαι μήπως έχει γίνει καμία ζημιά η στο ηχείο η στον ενισχυτή . Παίζει κάτι τέτοιο ??

Xperia 5ii

Ερώτηση δεν πήρα χαμπαρι ότι το ένα ηχείο δεν έπαιζε και ξαφνικά άρχισε να σβήνει ο ενισχυτής μόνος του . Αφού έγινε 2 με 3 φορές αυτό σηκώθηκα και πήγα στο δεξί ηχείο και είδα ότι δεν παίζει ..είχε φύγει το μαύρο καλώδιο από τη μπόρνα ...το ξαναβαλα και παίζει κανονικά ...απλά σκέφτομαι μήπως έχει γίνει καμία ζημιά η στο ηχείο η στον ενισχυτή . Παίζει κάτι τέτοιο ??

Xperia 5ii

δύσκολο
θα το είχες καταλάβει

Καλά ρε Sonorus γιατί δεν στέλνεις ένα λινκ και χάνω το καλύτερο νήμα του forum EVER. Υποκλίνομαι μπροστά στην υπομονή σου. :worshippy:
Λοιπόν για να μην τα μπερδεύουμε:

Άλλος ο Sonus, άλλος ο Sonorus! :laugh:
Ο Sonus έχει ακουστικά Sonorous, ο Sonorus δεν έχει! :bang:

Εδώ τα ξαναμπερδέψαμε! :D

Λοιπόν το καλύτερο, το καλυτερότερο, το καλυτερώτατο όλων,
Ever,
Ever,
and​
Ever,

είναι...

Έχεις να διαβάζεις όλη νύχτα! :rolleyes:

Σαν την ιστορία του Παπαρρηγόπουλου ένα πράμα (10 τόμοι)! :cool:

Και μετά θα γράψεις διαγώνισμα! :eviltongue:

Το καλύτερο ever ήταν στις αγγελίες ,πρίν χρόνια

Καλά, αυτό γιατί μου διαφεύγει και το έχω χάσει; :frown: :bigcry:

Λοιπόν για να μην τα μπερδεύουμε:

Άλλος ο Sonus, άλλος ο Sonorus! :laugh:
Ο Sonus έχει ακουστικά Sonorous, ο Sonorus δεν έχει! :bang:

Εδώ τα ξαναμπερδέψαμε! :D

Λοιπόν το καλύτερο, το καλυτερότερο, το καλυτερώτατο όλων,
Ever,
Ever,
and​
Ever,

είναι...

Έχεις να διαβάζεις όλη νύχτα! :rolleyes:

Σαν την ιστορία του Παπαρρηγόπουλου ένα πράμα (10 τόμοι)! :cool:

Και μετά θα γράψεις διαγώνισμα! :eviltongue:

Καλά, αυτό γιατί μου διαφεύγει και το έχω χάσει; :frown: :bigcry:

το διάβαζα αυτό με τις πέτρες και δεν πίστευα στα μάτια μου.
ήταν η αιτία να ψυχραθεί με το φόρουμ ο αγαπητός Γιάννης Μ.
τον βρήκα και του μίλησα σε μια έκθεση (του ζήτησα να μπαίνει και να μετέχει εδώ), κάποια στιγμή μπήκε έγραψε αλλά τώρα πάλι άφαντος.

το 2ο που λέει ο Πέτρος δεν το θυμάμαι ή δεν το ξέρω... όμως έχω την εντύπωση ότι κάτι έχω ξανακούσει ή ξαναδιαβάσει για αυτό.
έχουν σβήσει και τα παλιά αρχεία στις αγγελίες αν δεν κάνω λάθος.

Απορία του αρχάριου . Σε σετ απ σπιτιού δλδ dac ενισχυτής πικάπ φόνο και όλα τα καλά , πολλές φορές διαβάζω ότι κάποιοι αγοράζουν και ενισχυτή ακουστικών ξεχωριστό . Και ερωτώ γιατί ? Από τη στιγμή που και ο ενισχυτής αλλά και οι πηγές έχουν έξοδο 6.3 για ακουστικά ?

Xperia 5ii

Απορία του αρχάριου . Σε σετ απ σπιτιού δλδ dac ενισχυτής πικάπ φόνο και όλα τα καλά , πολλές φορές διαβάζω ότι κάποιοι αγοράζουν και ενισχυτή ακουστικών ξεχωριστό . Και ερωτώ γιατί ? Από τη στιγμή που και ο ενισχυτής αλλά και οι πηγές έχουν έξοδο 6.3 για ακουστικά ?

Xperia 5ii

μάλλον γιατί δεν τους φτάνει η ισχύς των εξόδων (ίσως και η χαμηλότερη ποιότητα ήχου) όπως σε μας πέφτει "λίγο" το ενσωματωμένο κύκλωμα του phono στους ενισχυτές.

Xperia 5ii

Για πολλούς λόγους. Κατ αρχήν δεν έχουν όλες οι πηγές έξοδο ακουστικών. Ακόμα κι αν έχουν όμως δεν είναι σίγουρο ότι μπορούν να οδηγήσουν σωστά ένα ακουστικό μεγάλης ισχύος (ή μάλλον είναι σίγουρο ότι δε μπορούν). Ακόμα κι αν το CDplayer έχει έξοδο ακουστικών 6.3 με τίποτα δε μπορεί να οδηγήσει ένα HifiMan ας πούμε σε ικανοποιητικές στάθμες ή ποιότητα ήχου.

Κάποτε, στη δεκαετίες του '70 και '80 οι έξοδοι ακουστικών σε πολλούς ενισχυτές ήταν έτσι κατασκευασμένες ώστε όταν κούμπωνες απάνω το ακουστικό έκλεινε η έξοδος των ηχείων και όλη η ισχύ του ενισχυτή πήγαινε εκεί (με κάποιο κύκλωμα ασφαλείας εννοείται για να μην καεί το ακουστικό). Αυτό αργότερα καταργήθηκε, οι ενισχυτές είχαν ένα ανεξάρτητο κύκλωμα για τα ακουστικά που φυσικά δε μπορούσε να είναι το ίδιο ποιοτικό με έναν ολόκληρο ενισχυτή, και μετά καταργήθηκε και αυτό. Στα περισσότερα HiEnd μηχανήματα δεν θα το βρεις πλέον. Για τα καταναλωτικά δεν ξέρω, νομίζω ότι έχει καταργηθεί κι εκεί.

Εξ ού και η ανάγκη για ξεχωριστούς ενισχυτές ακουστικών, που συχνά είναι στο ίδιο σασί με ένα DAC.

Xperia 5ii

Γιατί τις περισσότερες φορές οι ενσωματωμένες λύσεις είναι κακής ποιότητας / χαμηλής ισχύος.
Υπάρχουν φυσικά μηχανήματα με εξαιρετικό ενσωματωμένο ενισχυτή.

Τα ακουστικά είναι όπως τα ηχεία σε μικρογραφία , χρειάζονται ένα ενισχυτή σε μικρογραφία για να παίξουν σωστά.
Συνήθως δεν είναι θέμα ισχύος (αν και υπάρχουν πολύ δύσκολα ακουστικά) αλλά ποιότητας.
Φυσικά πρέπει το ακουστικό να είναι καλό και να σηκώνει ποιότητα.
Σε αυτή την περίπτωση ότι καλύτερο του δίνεις τόσο καλύτερα θα παίξει.

Σας ευχαριστώ και τους 3 ...μένει να δοκιμάσω τα Ananda από τις 2 εξόδους ,του cocktail X45 και του ενισχυτή advance accoutic xi 105 και να επανέλθω

Xperia 5ii

Το Ananda είναι εύκολο ακουστικό όσο αφορά την ισχύ.
Για να καταλάβεις διαφορά στην ποιότητα του ήχου θα πρέπει να συγκρίνεις και με ένα ανεξάρτητο ενισχυτή ακουστικών που θα κουμπώσει στην έξοδο του X45.

Το Ananda είναι εύκολο ακουστικό όσο αφορά την ισχύ.
Για να καταλάβεις διαφορά στην ποιότητα του ήχου θα πρέπει να συγκρίνεις και με ένα ανεξάρτητο ενισχυτή ακουστικών που θα κουμπώσει στην έξοδο του X45.
Δεν έχω δύσκολο ακουστικό στην κατοχή μου

Xperia 5ii

Xperia 5ii

Δεν είσαι και τόσο αρχάριος! :smile:

Συμβαίνει συχνότατα η έξοδος ακουστικών που έχουν οι κατά τα άλλα πολύ αξιόλογες οικιακές συσκευές μας, να είναι πολύ κατώτερη ποιοτικά σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους. Να μην πω ότι είναι απλά διακοσμητική!

στον παλιό sansui AU-D55 η έξοδος των ακουστικών ήταν παράλληλη με την έξοδο των ηχείων.
κάθε κανάλι είχε μια βατική αντίσταση για να μην "τινάξει" τα ακουστικά και τα ηχεία σβήνανε όταν δεν είχες πατημένο το κουμπί Α ή Β ζεύγους.
αν ήθελες δλδ άκουγες και από ακουστικά και από ηχεία ταυτόχρονα.
σε σχέση με την έξοδο ακουστικών του yamaha RX-V1300 (που έσβηνε τα ηχεία μόλις έβαζες ακουστικά), ο παλιός sansui ήταν καντάρια καλύτερος!

πρέπει να είναι (τηρουμένων των αναλογιών) πολύ καλός στην έξοδο των ακουστικών ο προενισχυτής που έχω audiolab 8000Q
μια εποχή που είχα ενισχυτή ακουστικών της MF , δεν μπορούσα να καταλάβω διαφορά στην ποιότητα του ήχου με κάτι sennheiser HD480 πολύ παλιάς γενιάς.
κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρω κάτι καλύτερο αλλά φοβάμαι μην πέσω στο τρυπάκι με τους ακουστικάριους εκεί πέρα που ξοδεύουν 1000ρικα...
ψέματα είναι κ.προϊστάμενε;;