Το chat του δικάναλου

την βοήθεια κάποιου που έχει ortofon 2m παρακαλώ....

πόσο "βυθίζεται" το στέλεχος με την ακίδα όταν ακουμπήσει την επιφάνεια του δίσκου;;
και τι κλήση έχει όταν είναι στον αέρα;;

IMG_20220613_160611[1].jpg

IMG_20220613_160628[1].jpg

IMG_20220613_160533[1].jpg

το βάρος ανάγνωσης εδώ είναι στο 1,5γρ περίπου

Δεν έχω ούτε είχα ποτέ ortofon 2m
Ωστόσο θυμάμαι σαν όνειρο κάποιον να αναφέρει για μια black ότι ήταν απειλητικά κοντά στο δίσκο η ακμή της
Είχε ανεβάσει και εικόνα...λογικά κάπου εδώ το είχα διαβάσει

• Like
Reactions: vlad66
Με ξεγελάει η εικόνα η η βάρκα γέρνει δεξιά.
Η στραβός είν' ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε

ζουμ x6 βρε συ.. τι περιμένεις;;
η απόσταση του κάτω μέρους της κεφαλής με τον δίσκο μας ενδιαφέρει
Με ξερεις οτι πολλες φορες ζυγιζω με το μάτι και επαληθευω με τι ζυγαρια και πεφτω μεσα 7-10 η εχεις παραπάνω βαρος η θεμα με την ανάρτηση.
Απο την εικόνα επίσης βλεπω οτι η κεφαλή δεν ειναι ευθεια εχει μια μικρη κλίση προς το clamper (αριστερα οπως κοιταμε τη φωτο) βαλε χαρακα και πες μου οτι εχω λαθος.

Με ξερεις οτι πολλες φορες ζυγιζω με το μάτι και επαληθευω με τι ζυγαρια και πεφτω μεσα 7-10 η εχεις παραπάνω βαρος η θεμα με την ανάρτηση.
Απο την εικόνα επίσης βλεπω οτι η κεφαλή δεν ειναι ευθεια εχει μια μικρη κλίση προς το clamper (αριστερα οπως κοιταμε τη φωτο) βαλε χαρακα και πες μου οτι εχω λαθος.
έχεις λάθος, το κινητό δεν μπορούσα να ισιώσω.
το βάρος ανάγνωσης το ρύθμισα με το αντίβαρο που δεν ξεφεύγει περισσότερο από 0,1γρ.
την ηλεκτρονική την ξέχασα σε φίλο πριν λίγες μέρες

έχεις λάθος, το κινητό δεν μπορούσα να ισιώσω.
το βάρος ανάγνωσης το ρύθμισα με το αντίβαρο που δεν ξεφεύγει περισσότερο από 0,1γρ.
την ηλεκτρονική την ξέχασα σε φίλο πριν λίγες μέρες
Οκ αρχηγε, μάτι ειναι εμπειρο μεν αλλα απλα μάτι.
θα παραγγείλω κι εγω μια ηλεκτρονική ζυγαρια αυτές τις μέρες γιατί βαρέθηκα με την αναλογική.
Α ξεχασα να σου πω εφυγε και η ΑΤ.

Οκ αρχηγε, μάτι ειναι εμπειρο μεν αλλα απλα μάτι.
θα παραγγείλω κι εγω μια ηλεκτρονική ζυγαρια αυτές τις μέρες γιατί βαρέθηκα με την αναλογική.
Α ξεχασα να σου πω εφυγε και η ΑΤ.
την αναλογική την βαριέμαι όσο δεν πάει....
είχα 2 ηλεκτρονικές, την μία μου την τσίμπησε κάποιος ..νταηλίκι, την άλλη την ξέχασα μαζί με κάτι άλλα πράγματα...

η ΑΤ έφυγε εκτός φόρουμ;;
να βάλω την αγγελία στο αρχείο;;

Μετα έβαλα την επανεκδοση
jpa.jpg
Μεγάλη διαφορά με την επανέκδοση να υπερτερεί παντου

Ολες οι δοκιμές έγιναν με το project και τα 3 phono που έχω αυτή τη στιγμή.
Το βασικό musical fidelity το acoustic signature και το clearaudio. Εντύπωση δεν μου έκανε η τεράστια διαφορά ανάμεσα σε clear και acoustic αλλά η ελάχιστη ανάμεσα σε musical και acoustic. Ακούς vlad πάλι δικιο ειχες.
Και στο αγαπημένο μου κομμάτι της δεύτερης πλευράς (και του vlad) έκανα και την πλεον αδικη δοκιμη των δύο άκρων fidelity - clear είχα την εντύπωση ότι χτυπούσαν κατσαρόλες αντί για πατίνια.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Ποιό clear audio ακούγεται σαν να χτυπάνε κατσαρόλες;
Μάλλον αυτό που έχω θα είναι γιατί προχθές που είπα στη σύζυγο να σταματήσει με τα πιάτα επειδή ήταν αργά μου απάντησε πως ακούει δίσκο και πως δεν είναι στην κουζίνα. 🤗

• Haha
Reactions: superfly
Μάλλον αυτό που έχω θα είναι γιατί προχθές που είπα στη σύζυγο να σταματήσει με τα πιάτα επειδή ήταν αργά μου απάντησε πως ακούει δίσκο και πως δεν είναι στην κουζίνα. 🤗
εγώ κατάλαβα ότι οι κατσαρόλες χτύπαγαν στο μικρό mf.
όμως λογικό αυτό...
αυτό που δεν είναι λογικό, είναι το μικρό mf να είναι στα ίδια επίπεδα με το 10 φορές ακριβότερο acoustic singature.
που και αυτό είναι "κατσαρόλα" σε σχέση με το μεγάλο clear audio , αφού είναι στο επίπεδο του μικρού mf....

αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο Τζίμης..

εγώ κατάλαβα ότι οι κατσαρόλες χτύπαγαν στο μικρό mf.
όμως λογικό αυτό...
αυτό που δεν είναι λογικό, είναι το μικρό mf να είναι στα ίδια επίπεδα με το 10 φορές ακριβότερο acoustic singature.
που και αυτό είναι "κατσαρόλα" σε σχέση με το μεγάλο clear audio , αφού είναι στο επίπεδο του μικρού mf....

αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο Τζίμης..
Ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις vlad.
Με την έκφραση αυτη ήθελα να πω ποσό μακριά ήταν ο ήχος του πιατινιου από το ένα στο άλλο phono. Tο ένα ακουγόταν σαν πιατινι και το άλλο κάτι άλλο ίσως σαν να χτυπάει κατσαρόλα;
Φυσικά η αρνητική έκπληξη ήταν άλλη.
Ζητώ συγνώμη για τη σύγχυση με τα ονόματα των μηχανημάτων αλλά δεν μπορώ να γράψω αρνητικά σχόλια για συγκεκριμένα μοντέλα θα θεωρηθεί δυσφήμιση . Αν κάποιος φίλος ενδιαφέρετε για αγορά κάποιου από τα παραπάνω με μεγάλη χαρά θα απαντήσω σε π.μ

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις vlad.
Με την έκφραση αυτη ήθελα να πω ποσό μακριά ήταν ο ήχος του πιατινιου από το ένα στο άλλο phono. Tο ένα ακουγόταν σαν πιατινι και το άλλο κάτι άλλο ίσως σαν να χτυπάει κατσαρόλα;
Φυσικά η αρνητική έκπληξη ήταν άλλη.
Ζητώ συγνώμη για τη σύγχυση με τα ονόματα των μηχανημάτων αλλά δεν μπορώ να γράψω αρνητικά σχόλια για συγκεκριμένα μοντέλα θα θεωρηθεί δυσφήμιση . Αν κάποιος φίλος ενδιαφέρετε για αγορά κάποιου από τα παραπάνω με μεγάλη χαρά θα απαντήσω σε π.μ
δεν βλέπω καμία δυσφήμιση , γιατί αυτό κάνουμε εδώ στο φόρουμ.
λέμε την γνώμη μας για τα μηχανάκια που ακούει ο καθένας σπίτι του , ή σε σπίτι φίλου , ή σε έκθεση κλπ....

σε κάποιον αρέσει ένα προϊόν, σε κάποιον άλλον όχι.. θα βουλώσουμε το στόμα αυτουνού που δεν του αρέσει;;
απλά ρωτάμε να μάθουμε περισσότερα.. και τα θετικά σχόλια και τα αρνητικά.

πχ, αυτό το acoustic singature μπορεί εδώ σε μένα να παίξει "παπάδες"...

δεν βλέπω καμία δυσφήμιση , γιατί αυτό κάνουμε εδώ στο φόρουμ.
λέμε την γνώμη μας για τα μηχανάκια που ακούει ο καθένας σπίτι του , ή σε σπίτι φίλου , ή σε έκθεση κλπ....

σε κάποιον αρέσει ένα προϊόν, σε κάποιον άλλον όχι.. θα βουλώσουμε το στόμα αυτουνού που δεν του αρέσει;;
απλά ρωτάμε να μάθουμε περισσότερα.. και τα θετικά σχόλια και τα αρνητικά.

πχ, αυτό το acoustic singature μπορεί εδώ σε μένα να παίξει "παπάδες"...
Δεν έχεις άδικο απλά είπα να το πω με τρόπο μιας και στο σύστημα μου τουλαχιστον (και στα δύο) δεν δικαιολογεί την υψηλή τιμή του.