Το chat του δικάναλου

Μια nude line contact ακιδα σαφως ειναι καλυτερη απο μια bonded elliptical. Αυτο ομως, δεν καθιστα μια κεφαλη με καλυτερη ακιδα , κατ'αναγκη και καλυτερη σε ολα , απο μια με πιο απλη ακιδα. Η ΑΤ3600L ειναι ενα τετοιο παραδειγμα , και τετοια παραδειγματα υπαρχουν πολλα σε σχεδον ολες τις κατηγοριες τιμων. Η συνεισφορα της αναρτησης ,στελεχους ειναι πιο σημαντικη κατα τη γνωμη μου. Υπαρχουν βεβαια και αλλοι παραγοντες που παιζουν σημαντικο ρολο στο τελικο αποτελεσμα πλην της ακιδας. Μια ΑΤ VM95ML δεν ειναι AT VM740ML κι ας εχουν ιδιες ακιδες. Και δεν ειναι λογω της μεταλικης πλατης της 740 αντι της πλαστικης της 95.
σωστά όλα αυτά αλλά σε άμεση σύγκριση ΑΤ95ΕΧ με 2m Bronze, θα κερδίσει κάποιον αυτή που θα του καλύψει καλύτερα τα ηχητικά γούστα.
βγάλε την τιμή στην άκρη αλλιώς τι συζητάμε...

σωστά όλα αυτά αλλά σε άμεση σύγκριση ΑΤ95ΕΧ με 2m Bronze, θα κερδίσει κάποιον αυτή που θα του καλύψει καλύτερα τα ηχητικά γούστα.
βγάλε την τιμή στην άκρη αλλιώς τι συζητάμε...
Γινεται να βγει η τιμη εξω ?

Γινεται να βγει η τιμη εξω ?
λέω να μην λάβουμε την τιμή υπόψη γιατί αλλιώς όλες οι 2m είναι ..να μην πω.....
κακές κεφαλές δεν είναι.. οι τιμές τους είναι κακές.. ειδικά οι bronze/black.
όσο και αν κάποιοι τις θεωρούν κορυφαίες, υπάρχουν το ίδιο καλές (για να μην πω καλύτερες) σε πολύ καλύτερα λεφτά.
αν είχαν λογικές τιμές, θα είχα αγοράσει μια bronze έτσι να υπάρχει...

• Like
Reactions: DIMLUL84
Ουτε γω λεω οτι ειναι κακες κεφαλες . Αλλα το να μη λογαριαζει καποιος την τιμη στο πακετο, μου ακουγεται καπως ,σαν "αφεση αμαρτιων" χωρις κανενα λογο.
Το μαρκετινγκ απο ολους και σε ολες του τις μορφες καλα κρατει. Οπως σου ειπα ξανα, προσωπικα επαψα προ πολλου να ψαχνω στις "λεωφορους". Κινουμαι με προσοχη στα "σοκακια" ,διαβαζοντας και μαθαινοντας και λιγο την ιστορια αυτων που κυκλοφορουν στα "σοκακια" και σχεδον αδιαφορουν για το τι γινεται αλλου.
Χαμενος σε αποτελεσμα και λεφτα δεν βγηκα σχεδον ποτε , ακομη και αν η τελικη επιλογη δεν ηταν φθηνη.
Δεν διαφωνω με τη σκεψη σου να παρεις κατι "ετσι για να υπαρχει" , αλλα και αυτο φτανει σε ενα σημειο που απλα δεν εχει κανενα νοημα πλεον , τουλαχιστον για μενα.

Καλες ειναι οι ορθοφον γενικα ολες οι κεφαλες ειναι καλές.
Μετα ειναι τι ηχο θες να ακούσεις και ολα ειναι υποκειμενικά.
Αμα θυμάστε που λεγαμε για phono που ειπα την αποψη μου για το clear audio ότι παίζει κρυσταλλινο ηχο και αναλυτικό στον music matters νομιζω και στον analog jim του αρέσει αυτό κάτι τέτοιο αντίστοιχο ειναι οι ορθοφον.

Γενικα οι τιμες έχουν ξεφύγει οι ορθοφον ανέκαθεν αλλα εχθές χαζευα σε ενα σάιτ η nagaoka 200 που κάποια στιγμή ήθελα να την πάρω αλλα κατεληξα να παρω jico sas πηγε στα 456 ευρω αμα θυμάμαι καλα.

Σε αλλους αρεσει αυτος ο ήχος κρυστάλλινος ψυχρος αναλυτικός σε άλλους ο ποιο κλασικός ήχος γούστα ειναι αυτά.

Θα ηθελα καποια στιγμη να κοτσαρω πανω την bronze να δω με το λαμπατο phono αμα ζεστανει κάπως τον ηχο,αλλαξει η συμπεριφορα της

Καλησπέρα. Έλα οι απανταχού μεταλόφιλοι και όχι μόνο δεν σας έχω ακούσει ακόμα για το νέο.... Καλουδι από την project audio σε συνεργασία με τους Metallica....
Θα ήθελα την audiophile-ική γνώμη των ειδικών στα πικάπ για το εν λόγω εργαλείο. Αξίζει ποιοτικά ή είναι μόνο φαντεζί λόγω Metallica....

• Like
Reactions: mparaxir
ότι πρέπει για να μαγκώνεις μανίκια και να το παίρνεις όλο μαζί παραμάζωμα,
να σκίζεις καμιά φαρδιά μπλούζα,
να καρφώσεις κανένα μάτι άμα σου πέσει κάτι κάτω και σκύψεις να το μαζέψεις,
όλα τα καλά έχει πάνω του.......

• Haha
Η αληθεια ειναι οσο εντυπωσιακό ειναι σε σχέδιο το πικάπ,θα συμφωνησω με τον Βλαδίμηρο πρακτικά δεν δεν θα σου πιαστεί κανενα μανίκι οταν θα θέλεις να ρυθμισεις καμια vta η οτιδιποτε πας να κανεις στο πικαπ και το βλέπω να ξηλώνονται ολα

...Θα ήθελα την audiophile-ική γνώμη των ειδικών στα πικάπ για το εν λόγω εργαλείο. Αξίζει ποιοτικά ή είναι μόνο φαντεζί λόγω Metallica....
Ειδικός δεν είμαι, ούτε audiophile. Έχουν βάλει τον κοντύτερο και από τους φθηνότερους βραχίονες τους, όπως και γυάλινο πλατώ που επίσης χρησιμοποιούν στα κάτω μοντέλα. Ίσως με τη λογική να μη κρύβει το πικάπ αλλά έτσι κι αλλιώς θα κρυφτεί μέρος του με το ματ και τον δίσκο. Αντίθετα το υποπλατώ δεν είναι αυτό που βάζουν στα εισαγωγικά μοντέλα. Για τη τιμή που το δείνουν έχει η εταιρεία μοντέλα που συμφέρουν πιο πολύ, σε μεταχειρισμένο αγοράζεις πολύ καλύτερο πικάπ.

Αισθητικά θα ήθελα κάτι από την αρχική εποχή της μπάντας αλλά για 1500€ με τίποτα. Ούτε για 1000€, υπερτιμημένα για μένα τα Pro-ject.

ότι πρέπει για να μαγκώνεις μανίκια και να το παίρνεις όλο μαζί παραμάζωμα,
να σκίζεις καμιά φαρδιά μπλούζα,
να καρφώσεις κανένα μάτι άμα σου πέσει κάτι κάτω και σκύψεις να το μαζέψεις,
όλα τα καλά έχει πάνω του.......
Όσο δε πίνω δεν έχω τέτοιο πρόβλημα...

Η αληθεια ειναι οσο εντυπωσιακό ειναι σε σχέδιο το πικάπ,θα συμφωνησω με τον Βλαδίμηρο πρακτικά δεν δεν θα σου πιαστεί κανενα μανίκι οταν θα θέλεις να ρυθμισεις καμια vta η οτιδιποτε πας να κανεις στο πικαπ και το βλέπω να ξηλώνονται ολα
όταν κάνεις ρυθμίσεις προσέχεις.. όταν αλλάζεις δίσκους ανέμελος είναι παγίδα.

• Like
Ειδικός δεν είμαι, ούτε audiophile. Έχουν βάλει τον κοντύτερο και από τους φθηνότερους βραχίονες τους, όπως και γυάλινο πλατώ που επίσης χρησιμοποιούν στα κάτω μοντέλα. Ίσως με τη λογική να μη κρύβει το πικάπ αλλά έτσι κι αλλιώς θα κρυφτεί μέρος του με το ματ και τον δίσκο. Αντίθετα το υποπλατώ δεν είναι αυτό που βάζουν στα εισαγωγικά μοντέλα. Για τη τιμή που το δείνουν έχει η εταιρεία μοντέλα που συμφέρουν πιο πολύ, σε μεταχειρισμένο αγοράζεις πολύ καλύτερο πικάπ.

Αισθητικά θα ήθελα κάτι από την αρχική εποχή της μπάντας αλλά για 1500€ με τίποτα. Ούτε για 1000€, υπερτιμημένα για μένα τα Pro-ject.
πολλά είναι υπερτιμημένα.
πρόσφατα εξέτασα από κοντά το νέο Technics sl 1210mk7 με τιμή κάπου στα 1000€.. απογοήτευση.
η ποιότητα κατασκευής στον βραχίονα και στα περιφερειακά του παλιού sl1200 mk2 , είναι μίλια μακριά!
ότι παπάτζα έχω κάνει, την έχω κάνει νηφάλιος... :LOL:

Συμφωνώ απόλυτα αν και μετά αρχίζει η κουβέντα για ποιον και για ποιο πορτοφόλι. Για τον μέσο Έλληνα (δηλαδή μισθός μέχρι 1000€) και ειδικά για νέες ηλικίες το HiFi είναι απαγορευτικό. Η γνώμη μου όταν βλέπω τη ποιότητα κατασκευής σε σχέση με το κόστος είναι ότι σχεδόν τα πάντα είναι υπερτιμημένα.
...ότι παπάτζα έχω κάνει, την έχω κάνει νηφάλιος... :LOL:
Δε λέω ότι παραπατούσα αλλά η ευφορία που φέρνει το αλκοόλ με κάνει απρόσεκτο, ειδικά σε συνδιασμό με μουσική που ανακάλυψα σε νεαρή ηλικία. Αντίθετα νηφάλιος είμαι πολύ προσεκτικός & λεπτομερής, τα μηχανήματα μου αισθητικά είναι σε άψογη κατάσταση είτε νέα είτε 20τίας. Ευτυχώς μέχρι στιγμής μόνο βελόνες την έχουν πληρώσει.

Το Metallica πικάπ έχει και μια πρωτιά, προσωπικά δε θυμάμαι προϊόν να έχει ακριβύνει πριν τη κυκλοφορία του. $300 πάνω σύμφωνα με τις τιμές που δίνει η εταιρεία. 2.5 μήνες πριν και τώρα.

πρόσφατα εξέτασα από κοντά το νέο Technics sl 1210mk7 με τιμή κάπου στα 1000€.. απογοήτευση.
η ποιότητα κατασκευής στον βραχίονα και στα περιφερειακά του παλιού sl1200 mk2 , είναι μίλια μακριά!

ότι παπάτζα έχω κάνει, την έχω κάνει νηφάλιος... :LOL:
Τα υλικά και το κόστος κατασκευής έχουν ανέβει πολύ. Μόνο το SL-1200GR είναι συγκρίσιμο με το SL-1200 MK2. Ουσιαστικά το SL-1200 G που πρωτοβγήκε θεωρείται ο διάδοχός του. Τα υπόλοιπα βγήκαν στην αγορά για να καλύψουν περισσότερο αγοραστικό κοινό και να έχουν αύξηση στις πωλήσεις έναντι του ανταγωνισμού.

Κώστα δεν είσαι audiophile αλλά αυτό ακριβώς ήθελα μια τεχνική γνώση. To the point που λένε να ξέρουμε γιατί το πικάπ το κατασκεύασε η project που ξέρει από πικ απ όχι κάποιος oem και έβαλε το όνομα Metallica επάνω ...

Ξέρετε γιατί ρωτάω γιατί έχω μπερδεύει λίγο με τα πλινθ των πικ απ. Σε σοβαρές υλοποιήσεις βλέπω παχιά και Βαριά πλινθ ενώ σε άλλα πικ απ όπως εδώ ή στο rega p 8 ή το 10 ή κάποια της kuzma πχ. Βλέπω κάτι απλό που δημιουργεί κενό κάτω από το πλατό και αναρωτιέμαι τι συμβαίνει και ένα πικ απ τετραψηφιου κόστους έχει πλινθ που αποτελείται από όχι κάτι στιβαρό βαρύ και παχύ συνεχόμενο ξύλο...

Τα πικάπ Rega είχαν πάντα τον στόχο της εξαγωγής όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών από τα αυλάκια των δίσκων, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούσαν τις επιπτώσεις των κραδασμών και των συντονισμών από το εξωτερικό περιβάλλον. Γι΄ αυτό η εταιρία έχει καταργήσει εντελώς την κλασική ορθογώνια πλίνθο, μεταβαίνοντας σε μια μινιμαλιστική, «σκελετοποιημένη» βάση που συνδυάζει τη χαμηλότερη δυνατή μάζα με όσο το δυνατόν περισσότερη ακαμψία.