Το chat του δικάναλου

Βασικά δεν έχουμε λεφτά για να συντηρήσουμε το hype του βινυλίου εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές...Τα πενηνταρικα δεν μας περισσεύουν..
Στο cd υπάρχουν λύσεις..Δεν χρειάζονται τα ακριβά μηχανήματα..Πρόσφατα κότσαρα ένα dvd player των 25 ευρώ (τωρινή τιμή) σε σε ένα dac και παίζει θαυμάσια..
Σαν να ακούω λάμπα ακούγεται. 🤗
καλή λύση μου φαίνεται... θα την δοκιμάσω στο μέλλον

Εγώ πάντως το CXC της Cambridge το έχω λιώσει και δεν έχει πάθει τίποτα.
και εύχομαι να μην πάθει τίποτα ποτέ!
λες να είναι θέμα τύχης, ή τα δισκοπαικτικά δεν θέλουν μεγάλα "διαλείμματα";;
καλύτερα να τα λιώνεις δηλαδή, παρά να μένουν άπραγα για μήνες (ή και χρόνια όπως το δικό μου audiolab) ;;;

και εύχομαι να μην πάθει τίποτα ποτέ!
λες να είναι θέμα τύχης, ή τα δισκοπαικτικά δεν θέλουν μεγάλα "διαλείμματα";;
καλύτερα να τα λιώνεις δηλαδή, παρά να μένουν άπραγα για μήνες (ή και χρόνια όπως το δικό μου audiolab) ;;;
Ότι στέκεται χαλάει από αυτοκίνητο μέχρι CD player.

Το πρόβλημα με τα DVD-Blu Ray τα οικονομικά είναι ότι δεν έχουν οθόνη. Εξαίρεση είναι δυο τρία κινέζικα που και πάλι δείχνουν μόνο κομμάτι, άντε και το χρόνο αναπαραγωγής. Στην αναπαραγωγή CD χρειάζεται να υπάρχει αυτή η πληροφορία στην οθόνη του δισκοπαικτικού.

Οπως να προσθέσω υπάρχουν και ηχεία που δεν παίζουν αν δεν βγάλεις τις σιτες- προστασίες ενα τρανό παράδειγμα τα mezzo utopia που είχα κάποτε.
View attachment 202499
Ξυλινες σίτες - καπάκια.
Το ιδιο ητονε και ο Ερμης της AS....ξυλινα καπακια. o_O
Πουλουσαν ξεχωριστα τις σιτες!!

• Haha
Reactions: vlad66
Λίγη; Θέλει πολύ υπομονή και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η πλειοψηφία δεν έχει το χρόνο. Δεν λέω ότι δεν είναι εφικτό, είναι το έχουν κάνει και μέλη εδώ, αλλά είναι μη ρεαλιστική επιλογή για τους περισσότερους.
Εγω μετα το 100ο δισκακι , σταματησα την προσπαθεια.
Και να φανταστεις οτι για λογους ευκολιας (τοτενες ή δεν ειχα ανακαλυψει ή δεν υπηρχε ο EAC με επιλογη τιτλων) τα εκανα με WMP που εβγαζε τιτλους στα γνησια δισκακια.
Καπου ειχε μια επιλογη και τα εκανε σε wav.

Για κάποιον που ψάχνει την ποιότητα και όχι απλώς να παίζει τα CD του, η ποιότητα του transport παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο.
Τα DVD κλπ σπινερ της πλάκας δεν ακούγονται.
Από τότε που άκουσα στο σύστημά μου το dvd 3910 της Denon σε συνδιασμό με το dac που έχω κόλλησα εκεί..Πίστεψέ με,έχω ακούσει αρκετά cd players στο ενάμιση χιλιάρικο...Το είχα πάρει 150 ευρώ..
Την ανάλυση,τον αέρα και το punch που έχει , δεν τα άκουσα από κανένα...
Για κλασική δεν ξέρω αλλά για τη μουσική που ακούω εγώ είναι ότι πρέπει...Αν άλλαζα player κάποια στιγμή θα προσπαθούσα να βρω το 5910 της ίδιας εταιρείας που είναι πιο προσεγμένο εσωτερικά..

Πάντα σε transport έτσι,δεν το συζητώ σαν μονάδα.

ΥΓ..Έχω και το Primare cd21 αλλά το έχω βάλει στην άκρη..

• Like
Reactions: Kostas P. K.
🤗

ΥΓ...Πρόσφατα μπήκα στο discogs να βρω αν υπάρχει το βινύλιο που κυκλοφόρησαν οι "Μπαλάντες Για Φόνους" μερικά χρόνια πριν και είδα ότι πωλείται πάνω από 70 ευρώ..
Όχι ρε φίλε...Δεν μας περισσεύουν.
Aυτο το πηρα απο το bandcamp 3 eευρω ρε φιλε.....εβδομηντααααα ??? :mad:

Από τότε που άκουσα στο σύστημά μου το dvd 3910 της Denon σε συνδιασμό με το dac που έχω κόλλησα εκεί..Πίστεψέ με,έχω ακούσει αρκετά cd players στο ενάμιση χιλιάρικο...Το είχα πάρει 150 ευρώ..
Την ανάλυση,τον αέρα και το punch που έχει , δεν τα άκουσα από κανένα...
Για κλασική δεν ξέρω αλλά για τη μουσική που ακούω εγώ είναι ότι πρέπει...Αν άλλαζα player κάποια στιγμή θα προσπαθούσα να βρω το 5910 της ίδιας εταιρείας που είναι πιο προσεγμένο εσωτερικά..

Πάντα σε transport έτσι,δεν το συζητώ σαν μονάδα.

ΥΓ..Έχω και το Primare cd21 αλλά το έχω βάλει στην άκρη..
Δεν έγραψα για CD player vs DAC αλλά για transport.
Έχεις δοκιμάσει το DAC που έχεις με dedicated CD transport;

Δεν έγραψα για CD player vs DAC αλλά για transport.
Έχεις δοκιμάσει το DAC που έχεις με dedicated CD transport;
Μα όταν σου λέω ότι έχω παροπλισμένο το Primare εννοείται πως έχω δοκιμάσει..Και όχι μόνο με το Primare.. (το οποίο έχω δοκιμάσει ΚΑΙ με aes/ebu)
Και αν θυμάσαι ,το primare είχε πάρει και βραβεία τη χρονιά που βγήκε.

Μιας και αναψε το θέμα υπάρχουν εκει εξω πολλα μικρα φτηνά αλλα αξιοπρεπέστατα σε ηχο dac στο κόστος ενος audiophile 180gr βινυλιου η του 1/4 μιας βλάβης "καλου cd player"

Βασικά δεν έχουμε λεφτά για να συντηρήσουμε το hype του βινυλίου εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές...Τα πενηνταρικα δεν μας περισσεύουν..
Στο cd υπάρχουν λύσεις..Δεν χρειάζονται τα ακριβά μηχανήματα..Πρόσφατα κότσαρα ένα dvd player των 25 ευρώ (τωρινή τιμή) σε σε ένα dac και παίζει θαυμάσια..
Σαν να ακούω λάμπα ακούγεται. 🤗

ΥΓ...Πρόσφατα μπήκα στο discogs να βρω αν υπάρχει το βινύλιο που κυκλοφόρησαν οι "Μπαλάντες Για Φόνους" μερικά χρόνια πριν και είδα ότι πωλείται πάνω από 70 ευρώ..
Όχι ρε φίλε...Δεν μας περισσεύουν.
Πολύ σωστά πολύ δίκιο φίλε μου πλέον και στα καινούργια βινύλια αρχίζει να μπαίνει το 3 και το 4 μπροστά στην τιμή...ε όχι.. πληρώνουμε το hype της εποχής... βγάλτε και στα βινύλια διαβαθμίσεις όπως στα cd jewel case φθηνό, Digi pack, Digi book, ear book box set ακριβό....

• Like
Reactions: Haagenti
Πολύ σωστά πολύ δίκιο φίλε μου πλέον και στα καινούργια βινύλια αρχίζει να μπαίνει το 3 και το 4 μπροστά στην τιμή...ε όχι.. πληρώνουμε το hype της εποχής... βγάλτε και στα βινύλια διαβαθμίσεις όπως στα cd jewel case φθηνό, Digi pack, Digi book, ear book box set ακριβό....
Δεν ξέρω αν τα λέω σωστά,αυτό που ξέρω είναι ότι κάποτε πηγαίναμε στα δισκάδικα και τα 28 ευρώ μας φαίνονταν ακριβά..Τώρα έχουν αντιστραφεί τα πράγματα και το παραπάνω νούμερο είναι αστείο σε σχέση με τον μέσο όρο.
Cd λοιπόν μέχρι να αλλάξει η κατάσταση...Όπως ανέβηκαν οι πωλήσεις θα πέσουν αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Το θέμα ξέρετε ποιο είναι όπως μου είπε και κάποιος φίλος παλιότερα που το βινύλιο έπεσε σε πωλήσεις 2000-2010 έκλεισαν πολλά κοπτηρια βινυλίων. Πλέον έχει γίνει τόσο μόδα που ότι βγαίνει θέλουν οι εταιρείες να το βγάλουν και σε δίσκο. (Ακόμα και τα ost στα κινούμενα σχέδια)
μεγάλοι καλλιτέχνες της ποπ όπως η Adele ή η amy winehouse παλιά δεν θα έβγαζαν Βινύλιο δεν το αγόρασε κανένας και έβγαιναν μόνο στα cd.
τώρα θέλουν όλοι 100 και 200.000 κόπιες σε κάθε μία κυκλοφορία που κυκλοφορεί επομένως τα κοπτήρια δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τους υπόλοιπους καλλιτέχνες.
εγώ φανταστείτε δίσκο που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 21 και ακόμα το περιμένω να βγει σε δίσκο. Μετατίθεται βδομάδα βδομάδα. βγαίνουν τόσο λίγα κομμάτια για κάθε άλμπουμ καινούργιο που γίνονται sold out πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει οπότε νομίζω ότι οι εταιρείες είναι στον αφρό μία χαρά περνάνε για αυτό και ανεβαίνουν οι τιμές κάθε μήνα.

πόσα λεφτά πρέπει να δώσει κάποιος για ένα πολύ καλό cdp ;;
ποιό είναι το "κάτω όριο" ;;
Υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα, ναυαρχίδες του παρελθόντος, τα έχεις μια ζωή αν τα βρεις σε καλή τιμή, audio research, ayon, esoteric πχ.
Εγώ τώρα ακούω με τον συνδυασμό advance acoustics mda 503 , dac και το τράνσπορτ του, πάρα πολύ καλά. Αλλά θα διέθετα σε ένα πολύ καλό μτχ, χωρίς δεύτερη σκέψη.

• Like
Reactions: vlad66