Το chat του δικάναλου

πάμε τώρα στο ζουμί...

γιατί πήρα green ακίδα και όχι silver ή gold..
ok, gold έχω ήδη και γι'αυτό δεν ήθελα 2η.
αλλά ούτε silver ήθελα.
ήθελα green για να ακούσω έστω και με "μεγαλύτερη" γεννήτρια τι κάνει αυτή η ακίδα και γιατί δεν άρεσε στον @Haagenti (πρώην ΣΠΥΡΟΣ Α ή κάτι τέτοιο)
και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το ..γιατί!
Πάνο, θυμάσαι πως παιδευόμασταν δίνοντας οδηγίες στον Σπύρο ;;
οδηγίες από μακριά αφού ο Σπύρος ζει (και ελπίζω να είναι καλά) στην Καλαμάτα.

εγώ έχω την εντύπωση ότι μου αρέσει περισσότερο από την gold, αν και με επιφύλαξη αυτό..
δεν είναι εύκολη η αλλαγή στις ακίδες, καλύτερα να βγει η μία κεφαλή και να μπει στην θέση της η άλλη μην έχουμε δράματα..

στην παρακάτω φωτό η green ακίδα με ζουμ x4 (το μάξιμουμ στο κινητό)

IMG_20230325_004739[1].jpg

και στην παρακάτω, η gold (πάλι με x4 ζουμ)

IMG_20230325_005055_HDR[1].jpg

δυστυχώς δεν τα κατάφερα το ίδιο καλά στην gold απ'ότι βλέπω και γω στην οθόνη του λάπτοπ...
δεν πειράζει, θα πάρω μικροσκόπιο σύντομα...

αύριο θα μαστιγώνω τον Διονύση μέχρι να μου πει ποιά είναι καλύτερη.. gold/gold ή silver/green ;;; :ROFLMAO:

IMG_20230325_013108[1].jpg

• Haha
Reactions: mparaxir
ήθελα green για να ακούσω έστω και με "μεγαλύτερη" γεννήτρια τι κάνει αυτή η ακίδα και γιατί δεν άρεσε στον @Haagenti (πρώην ΣΠΥΡΟΣ Α ή κάτι τέτοιο)
και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το ..γιατί!
Πάνο, θυμάσαι πως παιδευόμασταν δίνοντας οδηγίες στον Σπύρο ;;
οδηγίες από μακριά αφού ο Σπύρος ζει (και ελπίζω να είναι καλά) στην Καλαμάτα.
Οταν η γεννητρια ειναι καλη , θα αναδειξει και φθηνοτερες βελονες. Η διαφορα για παραδειγμα των ΑΤ VM95 και VM 5xx / 7xx ειναι κυριως εκει. Διαρυθμιση πηνιων, shielding κλπ. Δινουν την ευκαιρια και για καλυτερο τιουναρισμα των αναρτησεων για ακομη καλυτερη συμπεριφορα στο αυλακι ( tracking , λιγοτερες παραμορφωσεις...)

Οταν η γεννητρια ειναι καλη , θα αναδειξει και φθηνοτερες βελονες. Η διαφορα για παραδειγμα των ΑΤ VM95 και VM 5xx / 7xx ειναι κυριως εκει. Διαρυθμιση πηνιων, shielding κλπ. Δινουν την ευκαιρια και για καλυτερο τιουναρισμα των αναρτησεων για ακομη καλυτερη συμπεριφορα στο αυλακι ( tracking , λιγοτερες παραμορφωσεις...)
πάντα είχα σε μεγάλη υπόληψη τις grado και ο συνδυασμός silver/green δεν αποτελεί εξαίρεση..
θα γίνει και η ανάλογη σύγκριση, ελπίζω σήμερα με "έξτρα" αφτιά....

σήμερα νωρίς το μεσημέρι βρέθηκα στο σπίτι ενός "ευτυχισμένου ηχητικά" ανθρώπου...

IMG_20230326_145738[1].jpg

γιατί έκανα χρήση του όρου "ευτυχισμένου ηχητικά"...
γιατί δεν είναι μέλος του κλαμπ και δεν έχει ...σκοτούρες :LOL:

θα μου πει κάποιος, -εσύ γιατί πήγες εκεί;; απλά να πιεις καφέ;;
όχι, δεν πήγα απλά για καφέ.
ο ευτυχισμένος ηχητικά συνάδερφος είχε τεχνικό πρόβλημα.. ένας έντονος βόμβος στο σύστημα, ειδικά με το λάπτοπ σαν πηγή.
και επειδή ΔΕΝ είναι μέλος του κλαμπ, δεν μπορούσε να βρει την αιτία του προβλήματος... :LOL:

η αιτία βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας με την βοήθεια του πολυμέτρου μου.. ένα καλώδιο rca ήταν βραχυκυκλωμένο στο ένα κανάλι.. και μάλιστα δεν είχε σχέση με το λάπτοπ που στέλνει ψηφιακό σήμα στον μίκτη της vestax.
ήταν αυτό με το οποίο είχε συνδεδεμένο το cdp!
εμείς εδώ αυτά τα καλώδια δεν τα βάζουμε ούτε στο πορτατίφ μας... αυτός είναι γεμάτος από τέτοια.

φυσικά ο ήχος του δεν μου άρεσε καθόλου, παρά του ότι και τα 2 πικάπ του είναι καλά , ο ενισχυτής του από τους παλιούς αγαπημένους που πάντα μου αρέσει να ακούω όταν βρίσκω ευκαιρία, το ίδιο και τα ηχεία του...

IMG_20230326_150025[1].jpg

IMG_20230326_150049[1].jpg

συνεχίζεται........*

*..... "μου επιτρέπεις να παρέμβω στις ρυθμίσεις του συστήματός σου;;"
-"μα φυσικά!! το ρωτάς;;;"

βγάζω το loudness με το οποίο άκουγε μόνιμα ανεξάρτητα την στάθμη της έντασης στον NAD και βάζω "χοντρό χέρι" στα κάμποσα σχετικά κουμπιά του vestax....

-ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ !!!! (η φράση του μόλις άκουσε τις νέες ρυθμίσεις)

"επιτέλους ευχάριστος ήχος" η σκέψη μου.. "μα πως μπορούσε και άκουγε ο άνθρωπος;;" στην ίδια σκέψη.

μετά τυπικός έλεγχος ρυθμίσεων στα πικάπ...
το goldring ήταν μια χαρά, όπως το είχε αγοράσει καινούργιο όταν "γυρίσαμε" από την δραχμή στο ευρώ.. και η elektra κεφαλή του, χωρίς κάποιο σημάδι κόπωσης!

το ΜΚ2 του , όχι.
αγορασμένο (κούτα) το 1987, είχε κολλημένη την κλίμακα της vta και μάλιστα πολύ ψηλά.. κάπου στα 5mm αν θυμάμαι καλά και ως συνήθως οι τύποι τύπου DJ , βγάζουν το λαστιχένιο ματ των 5mm και βάζουν πολύ λεπτότερη τσόχα..
άρα 2 κακά...
ο Αντρέας ήθελε να του το αναβαθμίσω πέρα από το σέρβις.. αρνήθηκα την αναβάθμιση, γιατί δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω έξοδα από την μεριά του, δέχτηκα να του κάνω ένα καλό σέρβις με την πρώτη ευκαιρία.
(το πότε θα είναι αυτό θα το δούμε.. ίσως μέσα στο '23) :LOL:
είναι το παλικάρι με την Ε200 ΕΜPIRE που της έφυγε η bonded ακίδα αν θυμάστε... ούτε λόγος να αγοράσει νέα ακίδα, μου ζήτησε ανταλλαγή την ΑΤ 3600L που του δάνεισα για να ακούει...
τώρα δεν έχω 3600 (ενώ είχα 3) , αλλά έχω κομμένη Εmpire και ήδη παράγγειλα βελόνα από τον γερμανό Thakker.. αλλά την διαθέσιμη S300 τελικά.

πίνοντας τον καφέ μου στο τέλος, συνειδητοποίησα το εξής...
ΜΚ2 και rega , πολύ συχνά έχουν μια σχέση μεταξύ τους... ή συνυπάρχουν , ή το ένα τρώει σουτ για χάρη του άλλου... :ROFLMAO:

IMG_20230326_145913[1].jpg

IMG_20230326_145958[1].jpg

Αυτή είναι η μικρή σημερινή μου ιστορία..... :)

Τα ηχεία ποιά είναι; Δεν μπορούμε να το βρούμε από τη φωτογραφία;
του έστειλα μνμ και περιμένω απάντηση.. ίσως αργήσει να μου πει γιατί δουλεύει αυτή την στιγμή..
ίσως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να πάει σπίτι να τα "τσεκάρει" γιατί μπορεί και να μην θυμάται το μοντέλο...
είπαμε.. "ευτυχισμένος ηχητικά" γιατί δεν είναι μέλος του κλαμπ.... :ROFLMAO:

• Like
παιδιά, μην φανταστεί κανείς ότι με την δουλειά στα Λ/Φ έκανε ο άνθρωπος την δισκοθήκη που βλέπετε...
αυτό ούτε για αστείο, παρά του ότι δεν έχει απογόνους...
σε εισαγωγική εταιρία δίσκων δούλευε (μεταξύ άλλων) το παλικάρι και είχε πρόσβαση στην αγορά τους σε πολύ καλύτερες τιμές!
μάλιστα η θέση του στην εταιρία ήταν πολύ καλή με καλές αποδοχές.
η δισκοθήκη που βλέπετε στην φωτογραφία είναι περίπου το 70-80% .. η υπόλοιπη δεν φαίνεται γιατί ήταν πίσω από μένα

να συμπληρώσω με edit το εξής.. πριν λίγο καιρό όταν εμάς ειδικά μας γονάτισαν οικονομικά μέσα στην κρίση, πούλησε την μισή δισκοθήκη του γιατί βρέθηκε σε ανάγκη.
άρα αυτή που βλέπουμε σήμερα, είναι το 50% της τότε.....

Last edited:
  • Like
Βλαδίμηρε, τι μάτι είναι αυτό που έχεις! 👁️💴💰🤑
Τόση ώρα, βρήκα μεν την άλλη φωτογραφία για επαλήθευση, αλλά το λογότυπο στο κάτω μέρος της μπάφλας δεν το έβλεπα.
Παρατηρητικότητα Μηδέν! 0️⃣

Υ.Γ. Οπτική παρατηρητικότητα Μηδέν. Στην ακουστική παρατηρητικότητα σκίζω! 🦸‍♂️

• Haha
Reactions: aoratos
Βλαδίμηρε, τι μάτι είναι αυτό που έχεις! 👁️💴💰🤑
Τόση ώρα, βρήκα μεν την άλλη φωτογραφία για επαλήθευση, αλλά το λογότυπο στο κάτω μέρος της μπάφλας δεν το έβλεπα.
Παρατηρητικότητα Μηδέν! 0️⃣

Υ.Γ. Οπτική παρατηρητικότητα Μηδέν. Στην ακουστική παρατηρητικότητα σκίζω! 🦸‍♂️
ο Μιχάλης (ο άλλος ο Tzimisce) είδε το λογότυπο της B&W στην φωτογραφία.. εγώ ήξερα ότι είναι B&W , αφού τα είδα και τα άκουσα "ζωντανά"...
το μοντέλο τους δεν το ήξερα, μπορεί και να μην μου το είπε ποτέ ο φίλος συνάδερφος.. μπορεί και αυτός να μην ξέρει ή να μην θυμάται ποιό μοντέλο είναι...
πάντως έπιαξαν καλά και ευχάριστα μετά τις ρυθμίσεις.. μην φανταστείς ότι έστω πλησιάζουν τα δικά σου ενεργά Focal...
ούτε για αστείο, ούτε για πλάκα...!
άρα μην κάνεις σκέψεις για αγορά B&W DM303, γιατί σε φοβάμαι... :ROFLMAO:
όμορφα είναι, όπως όλα τα ηχεία βάσης, τουλάχιστον έτσι τα βλέπω εγώ.. πάντα μου άρεσαν τα "μαζεμένα" ηχεία σε όγκο.

ο Μιχάλης (ο άλλος ο Tzimisce) είδε το λογότυπο της B&W στην φωτογραφία.. εγώ ήξερα ότι είναι B&W , αφού τα είδα και τα άκουσα "ζωντανά"...
το μοντέλο τους δεν το ήξερα, μπορεί και να μην μου το είπε ποτέ ο φίλος συνάδερφος.. μπορεί και αυτός να μην ξέρει ή να μην θυμάται ποιό μοντέλο είναι...
πάντως έπιαξαν καλά και ευχάριστα μετά τις ρυθμίσεις.. μην φανταστείς ότι έστω πλησιάζουν τα δικά σου ενεργά Focal...
ούτε για αστείο, ούτε για πλάκα...!
άρα μην κάνεις σκέψεις για αγορά B&W DM303, γιατί σε φοβάμαι... :ROFLMAO:
όμορφα είναι, όπως όλα τα ηχεία βάσης, τουλάχιστον έτσι τα βλέπω εγώ.. πάντα μου άρεσαν τα "μαζεμένα" ηχεία σε όγκο.
Μη φοβάσαι! Θα σκεφτόμουν ίσως για την Κρήτη, αλλά στην Κρήτη έχω αφήσει αυτά:
PM0.4 Nearfield Studio Monitor
PM04_Top-main.jpg

Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς πόσο καλά παίζουν! Δεν δίνουν μεγάλες εντάσεις βέβαια, αλλά σε μία απόσταση 2-3 μέτρα είναι απολύτως ικανοποιητικά. Ένα μικρό δωμάτιο το καλύπτουν άνετα.
Η αποκοπή στο χαμηλό από τα 80-70 Hz και κάτω είναι ομαλώτατη.
Και η απόκριση από τα 80-20.000 Hz εντελώς επίπεδη. Ευθεία. Απόλυτα ακριβής. Έχω κάνει πολλές ηχογραφήσεις και μουσικές παραγωγές με αυτά, χρησιμοποιώντας τα ως μόνιτορ κατά την ηχογράφηση και κατόπιν στη μίξη και επεξεργασία. Και είναι απόλυτα ακριβή. Τα εμπιστεύομαι. Ότι φτιαχτεί με αυτά, δε χρειάζεται να αλλάξει μετά, όταν επιστρέφω στην Αθήνα που ακούω με πιο μεγάλα συστήματα.
Στη μουσική αναπαραγωγή για ροκ που θέλει πολλά και δυνατά χαμηλά κάπως υστερούν, νοιώθεις κάτι να λείπει. Αλλά στα υπόλοιπα είδη, τζαζ, ελληνική, κλασσική, ποπ, κλπ. είναι άψογα!
Κρίμα που δεν παράγονται πια.

Ευκαιρία για κουτσομπολιό: :cool:
Γνωστό μέλος, από τους παλιότερους του χώρου άκουγε με μεγάλα Magnepan. Κάποια στιγμή απέκτησε και τα Fostexάκια (ήταν φτηνά τότε, κάνανε μόνο δύο κατοστάρικα). Και έπαθε την πλάκα του. Άκουγε πλέον μόνο με αυτά! :rolleyes:
Ονόματα δε λέμε, αλλά οι πολύ παλιοί ίσως θυμηθούν την περίπτωση.
Διότι ο ίδιος το είχε αναφέρει εδώ στο φόρουμ. 😄

• Like
Reactions: vlad66
Μη φοβάσαι! Θα σκεφτόμουν ίσως για την Κρήτη, αλλά στην Κρήτη έχω αφήσει αυτά:
PM0.4 Nearfield Studio Monitor
PM04_Top-main.jpg

Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς πόσο καλά παίζουν! Δεν δίνουν μεγάλες εντάσεις βέβαια, αλλά σε μία απόσταση 2-3 μέτρα είναι απολύτως ικανοποιητικά. Ένα μικρό δωμάτιο το καλύπτουν άνετα.
Η αποκοπή στο χαμηλό από τα 80-70 Hz και κάτω είναι ομαλώτατη.
Και η απόκριση από τα 80-20.000 Hz εντελώς επίπεδη. Ευθεία. Απόλυτα ακριβής. Έχω κάνει πολλές ηχογραφήσεις και μουσικές παραγωγές με αυτά, χρησιμοποιώντας τα ως μόνιτορ κατά την ηχογράφηση και κατόπιν στη μίξη και επεξεργασία. Και είναι απόλυτα ακριβή. Τα εμπιστεύομαι. Ότι φτιαχτεί με αυτά, δε χρειάζεται να αλλάξει μετά, όταν επιστρέφω στην Αθήνα που ακούω με πιο μεγάλα συστήματα.
Στη μουσική αναπαραγωγή για ροκ που θέλει πολλά και δυνατά χαμηλά κάπως υστερούν, νοιώθεις κάτι να λείπει. Αλλά στα υπόλοιπα είδη, τζαζ, ελληνική, κλασσική, ποπ, κλπ. είναι άψογα!
Κρίμα που δεν παράγονται πια.

Ευκαιρία για κουτσομπολιό: :cool:
Γνωστό μέλος, από τους παλιότερους του χώρου άκουγε με μεγάλα Magnepan. Κάποια στιγμή απέκτησε και τα Fostexάκια (ήταν φτηνά τότε, κάνανε μόνο δύο κατοστάρικα). Και έπαθε την πλάκα του. Άκουγε πλέον μόνο με αυτά! :rolleyes:
Ονόματα δε λέμε, αλλά οι πολύ παλιοί ίσως θυμηθούν την περίπτωση.
Διότι ο ίδιος το είχε αναφέρει εδώ στο φόρουμ. 😄
ο καπετάνιος ήταν;;