Το chat του δικάναλου

Τα καλώδια κάνουν διαφορά.
Το ερώτημα είναι: Προς ποιά κατεύθυνση;
Προς την κατεύθυνση της ζημιάς στην τσέπη!! Πάντα... :ROFLMAO::ROFLMAO:
Ποιό είναι το κριτήριο. Πως θα το καταλάβουμε; Το λιγότερο που αναζητούμε είναι συνολική βελτίωση.
Αυτό ακριβώς!!
Και να η ζημιά στην τσέπη που κοντεύει να τρυπήσει.......
Όλα τα υπόλοιπα είναι παραπλανητικά.
Αν π.χ. μειώνει ελάχιστα την απόδοση των χαμηλών, υποκειμενικά γίνεται αντιληπτό ως αύξηση, "βελτίωση" των υψηλών. Το αντίστροφο: Η ελάχιστη μείωση των υψηλών γίνεται υποκειμενικά αντιληπτή ως βελτίωση του χαμηλού. Μία πολύ μικρή μείωση στα άκρα γίνεται αισθητή ως "βελτίωση" στη μεσαία περιοχή!

Εννοείται ότι οι διαφορές αυτές είναι πολύ μικρές. Γι' αυτό και απλά με τις πρώτες εντυπώσεις, με σύντομη ακρόαση μπορούμε πολύ εύκολα να ξεγελαστούμε. Μόνο η μακροχρόνια ακρόαση μπορεί να μας δώσει κάποια βεβαιότητα.
Ναι , ναι, μακροχρόνια... πολύ μακροχρόνια... :LOL::LOL:
Έχω απορρίψει όλα τα καλώδια ρεύματος που έφερε στο σπίτι φίλος αντιπρόσωπος για δοκιμή με τα ενεργά ηχεία μου.
Και όμως έπαιζαν όλα πολύ ωραία και πολύ γλυκά συγκρινόμενα με το απλό, το μαύρο ηλεκτρικό Chuco-IEC.

Και πώς να μην τα απορρίψω. Όταν σε event που έχω ηχογραφήσει ο ίδιος και γνωρίζω τη φωνή του άλλου που τραγουδάει, ότι γκαρίζει, είναι δυνατόν να τον ακούω μελιστάλαχτο;
Γίνονται αυτά τα πράγματα; :cool:

Ούτε η ωραιοποίηση είναι σωστή.

Τα καλύτερα καλώδια ρεύματος που είχα ακούσει ήταν ιδιοκατασκευή. Τα είχε φέρει στο σπίτι φίλος από εδώ μέσα, από το δικό μας χώρο. Δυστυχώς εκείνη τη στιγμή δεν με έπαιρνε οικονομικά. Έτσι τα άφησα... :(
Αυτά τα οικονομικά γμτ... :(

• Like
Reactions: mparaxir
Προς την κατεύθυνση της ζημιάς στην τσέπη!! Πάντα... :ROFLMAO::ROFLMAO:

Αυτό ακριβώς!!
Και να η ζημιά στην τσέπη που κοντεύει να τρυπήσει.......

Ναι , ναι, μακροχρόνια... πολύ μακροχρόνια... :LOL::LOL:

Αυτά τα οικονομικά γμτ... :(
Δεν συμφωνώ ότι είναι μόνο λεφτά αν και δυστυχώς στο χόμπι μας είναι σε αφθονία τα γεράκια που θα σου πουλήσουν τις μαγικές πέτρες που πάνω,δίπλα, κοντά θα κάνουν τα ηχεία σου να παιξουν καλύτερα και θα σου κοστίσουν μόνο το 1/5 της αξίας των ηχείων.
Σχεδον αληθινή ιστορία από έκθεση.
Συνεχίζω τις ακροάσεις.

• Haha
Reactions: christos56
Επίσκεψη στην έκθεση hiend μοναχου,πιστεύετε αξίζει? , σίγουρα σε 2 μέρες για το κοινό 10-6 και 10-4 δεν προλαβαίνεις να τα δεις όλα,...
Πρόχειρα κόστος ξενοδοχείο αεροπορικά κλπ, τώρα τελευταία στιγμή μαζί με φαγητά περίπου 600ευρω

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Αφού μιλάτε για ρεύμα, να πω κι εγώ την εμπειρία μου σχετικά.

Τον τελευταίο ένα μήνα ενάμιση, στη δουλειά ακούω με το φίλτρο Gordian της LAB12. Μια από τις πιο χρήσιμες ενδείξεις του είναι και η κατανάλωση (και η ένδειξη ποσόστοσης με την οποία επεμβαίνει ως φίλτρο θα πρόσθετα).
Ενεργειακά δεν συμφέρει να ακούς με μεγάλο τρανζιστοράτο πάντως. Με το καλημέρα βλέπεις 115W σε idle, δηλαδή χωρίς να παίρνει σήμα και φυσικά στις κορυφές βλέπεις κάτι 300άρια 400άρια (ανάλογα και σε τι στάθμη ακούς). Εννοείται ότι αν παίξεις και με High Bias, ανεβάζεις ακόμα περισσότερο την κατανάλωση.
Την ίδια στιγμή ένας μικρός τρανζιστοράτος παίζει με 20W κατανάλωση και ακούς μια χαρά... .

• Like
Reactions: n_olympios
Κοντεύει ;;;
Ε δεν θα κοντεύει;;
αφού το χόμπυ είναι βαρέλι χωρίς πάτο.. εκεί που λες "τέρμα μέχρι εδώ, άψογο είναι" , ξαφνικά από το πουθενά σκάει στην μάπα σου ο αδύναμος κρίκος τον οποίο δεν υποπτευόσουν με τίποτα πριν.....
οι κακές παρέες εδώ μέσα παιδί μου.... :ROFLMAO:

Επίσκεψη στην έκθεση hiend μοναχου,πιστεύετε αξίζει? , σίγουρα σε 2 μέρες για το κοινό 10-6 και 10-4 δεν προλαβαίνεις να τα δεις όλα,...
Πρόχειρα κόστος ξενοδοχείο αεροπορικά κλπ, τώρα τελευταία στιγμή μαζί με φαγητά περίπου 600ευρω
δές το σαν εμπειρία και βόλτα...

• Like
Reactions: Struggler
Αφού μιλάτε για ρεύμα, να πω κι εγώ την εμπειρία μου σχετικά.

Τον τελευταίο ένα μήνα ενάμιση, στη δουλειά ακούω με το φίλτρο Gordian της LAB12. Μια από τις πιο χρήσιμες ενδείξεις του είναι και η κατανάλωση (και η ένδειξη ποσόστοσης με την οποία επεμβαίνει ως φίλτρο θα πρόσθετα).
Ενεργειακά δεν συμφέρει να ακούς με μεγάλο τρανζιστοράτο πάντως. Με το καλημέρα βλέπεις 115W σε idle, δηλαδή χωρίς να παίρνει σήμα και φυσικά στις κορυφές βλέπεις κάτι 300άρια 400άρια (ανάλογα και σε τι στάθμη ακούς). Εννοείται ότι αν παίξεις και με High Bias, ανεβάζεις ακόμα περισσότερο την κατανάλωση.
Την ίδια στιγμή ένας μικρός τρανζιστοράτος παίζει με 20W κατανάλωση και ακούς μια χαρά... .
στο διάστημα που είχα τον τελικό αναμμένο 24/7 , δεν είδα διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Για εσένα λέει Πάνο...

tumblr_ptui4u01y31r2pp2to1_500.gif

Αποψη μου οποιαδήποτε έκθεση στο Μόναχο είναι εμπειρία ζωής (ακόμη και λουλουδιων)
Η τρελλή δουλειά στο γραφείο δεν με άφησε να γράψω για τη χθεσινοβραδινή βραδιά.
Με αφορμή το yamamura για το οποιο ειλικρινά δεν είχα ακούσει ποτέ τίποτε διοργανώθηκε απο το πουθενά ολόκληρο συγκριτικό με μεγάλα ονόματα όπως nordost, cardas, Atlas, wireworld, κ.α. που κουβάλησαν οι φίλοι. Δεν θα σας κουράσω καθόλου, χρειάστηκαν μόλις 20 λεπτά ακροάσεων και ΟΛΟΙ χωρίς καμία αμφιβολία η αντίρρηση συμφώνησαν στην απόλυτη ανωτερότητα του yamamura στις μεσουψηλες. Στα μπάσα υπήρξαν άλλοι που πήγαν λίγο πιο χαμηλά στα τριπλάσια χρήματα. Χάρηκα που τα αυτάκια ακόμη καλά ακούν και κρίνουν μιας και σε πρόσφατη συνεύρεση για ακρόαση, γνωστός dealer του χώρου με αποκάλεσε κουφό.

Την πήρα την απόφαση κ τα έκλεισα τα εισητηρια, θα πάω Σάββατο θα γυρίσω Κυριακή, τώρα από φώτο δεν υπόσχομαι παιδιά, διότι θα προσπαθήσω να δω όσα περισσότερα μπορώ.
Συνολικός χρόνος 8 ώρες Σάββατο , 6 ώρες Κυριακή 14*60 λεπτά = 840 λεπτά. Μέτρησα συνολικά περίπου περίπτερα κ δωμάτια γύρω στα 380 (μαζί κ περίπτερα ακουστικών) , με 130 περίπου δωμάτια ακρόασης 😱😱. Οπότε 840 /380, 2 λεπτά κ κάτι ανά περίπτερο χωρίς τις επιπλέον διαδρομές. Απλά δεν βγαίνει..... Κ δεν μπορώ να κάνω κ αναλυτικό προγραμματισμό διότι δεν ξέρω τι κρύβει το κάθε περίπτερο. Έχει ο Θεός.. 😊

Την πήρα την απόφαση κ τα έκλεισα τα εισητηρια, θα πάω Σάββατο θα γυρίσω Κυριακή, τώρα από φώτο δεν υπόσχομαι παιδιά, διότι θα προσπαθήσω να δω όσα περισσότερα μπορώ.
Συνολικός χρόνος 8 ώρες Σάββατο , 6 ώρες Κυριακή 14*60 λεπτά = 840 λεπτά. Μέτρησα συνολικά περίπου περίπτερα κ δωμάτια γύρω στα 380 (μαζί κ περίπτερα ακουστικών) , με 130 περίπου δωμάτια ακρόασης 😱😱. Οπότε 840 /380, 2 λεπτά κ κάτι ανά περίπτερο χωρίς τις επιπλέον διαδρομές. Απλά δεν βγαίνει..... Κ δεν μπορώ να κάνω κ αναλυτικό προγραμματισμό διότι δεν ξέρω τι κρύβει το κάθε περίπτερο. Έχει ο Θεός.. 😊
Καλά να περάσεις. Ήθελα να στο γράψω αλλά δεν προλάβαινα: Η έκθεση του Μονάχου είναι μοναδική εμπειρία, θα δεις και θα ακούσεις πράγματα που δεν υπάρχουν αλλού. Απίστευτα συστήματα, απο τα πιο φτηνά μέχρι τα πιο αστρονομικά. Πιστεψέ με, δε θα το μετανιώσεις.

• Love
Reactions: Struggler
Κοιτά να δεις που το AVCLUB τελικά με βοηθάει και στη δουλειά μου. Επειδή έχω απηυδήσει με το ότι οι φοιτητές βρίσκουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στα βιβλία (μέσα από λυσάρια, online services κλπ), εδώ και καιρό κάθομαι και χάνω την ώρα μου με το να γράφω δικά μου. Φυσικά, μετά από λιγες μέρες τα βλέπω κι αυτά λυμένα στο internet, αλλά δε βαριέσαι, παίρνω την ικανοποίηση της δημιουργίας.

Engineering Dynamics

1682527051850.png

Last edited: