Το chat του δικάναλου

ννοείται ότι οι διαφορές αυτές είναι πολύ μικρές. Γι' αυτό και απλά με τις πρώτες εντυπώσεις, με σύντομη ακρόαση μπορούμε πολύ εύκολα να ξεγελαστούμε. Μόνο η μακροχρόνια ακρόαση μπορεί να μας δώσει κάποια βεβαιότητα.
Μπορει ομως να συμβει και το αντιθετο δηλαδη μακροχρονια να συνηθισουμε τον ηχο και να "ψαχνομαστε"
Έχω απορρίψει όλα τα καλώδια ρεύματος που έφερε στο σπίτι φίλος αντιπρόσωπος για δοκιμή με τα ενεργά ηχεία μου.
Και όμως έπαιζαν όλα πολύ ωραία και πολύ γλυκά συγκρινόμενα με το απλό, το μαύρο ηλεκτρικό Chuco-IEC.

Και πώς να μην τα απορρίψω. Όταν σε event που έχω ηχογραφήσει ο ίδιος και γνωρίζω τη φωνή του άλλου που τραγουδάει, ότι γκαρίζει, είναι δυνατόν να τον ακούω μελιστάλαχτο;
Γίνονται αυτά τα πράγματα; :cool:
Εχει ελεγχθει η πολικοτητα;
Ο λόγος ενα καλωδιο με παράξενη ονομασία απο τα παλιά, yamamura millennium 5000. Το άκουσα σε μια δοκιμη την Τριτη του Πάσχα και την Τετάρτη το είχα κάνει τράμπα με το Project debut iii της κόρης μου (sorry Vlad)
Oπου και να το τοποθετούσα εκανε διαφορά αλλα στο σημείο που κάνει την πιο ουσιαστική διαφορά είναι ανάμεσα στο dac και τον προ, ανοίγοντας διάπλατα τη σκήνη και δίνοντας μια άλλη ζωντάνια στις μεσουψηλές. Πραγματικά εδωσε μια μεσαία που εχω πολλα χρόνια να ακούσω. Αν το ψάξω πάρα πολύ το μοναδικό αρνητικό είναι μια απειροελάχιστη μείωση στο βάθος του χαμήλου του τελικά μπορεί να είναι και καλύτερος έλεγχος.
Δεν εχω καλες αναμνησεις απο το Millenium 6000.Απο τα πιο μαλακοηχα καλωδια που εχω ακουσει.Διπλα του τοτε,το παμφθηνο ασημενιο Deskadel ηταν βασιλιας σε καθαροτητα,διαφανεια και ρυθμο.

Μπορει ομως να συμβει και το αντιθετο δηλαδη μακροχρονια να συνηθισουμε τον ηχο και να "ψαχνομαστε"

Εχει ελεγχθει η πολικοτητα;

Δεν εχω καλες αναμνησεις απο το Millenium 6000.Απο τα πιο μαλακοηχα καλωδια που εχω ακουσει.Διπλα του τοτε,το παμφθηνο ασημενιο Deskadel ηταν βασιλιας σε καθαροτητα,διαφανεια και ρυθμο.
Κι εγώ κάτι τέτοια διάβαζα και πήρα το van den hul the ultimate με καθαρότητα, διαφάνεια και ρυθμό στο μεγιστο και έκλαιγα τα λεφτα μου με μαύρο δάκρυ

• Like
Reactions: Θρησκος
Αν και δεν ειχα πολύ όρεξη το εσωτερικό καθάρισμα των μηχανημάτων μου το αναβάλω πάνω από χρόνο.
Ακολουθεί ο εσωτερικός κόσμος του ολοκληρωμένου της monrio που έστειλα στην έκθεση.
20230429_112322.jpg
20230429_112328.jpg
20230429_112335.jpg

οι φωτός είναι μετά τον καθαρισμό;;
γιατί δεν είδα πουθενά σκόνη....

πως τον καθάρισες;;
Μετα το καθαρισμα, πρωτα blower τα χοντρα μετα κλασικό πινελο

• Like
Reactions: vlad66
Κι εγώ κάτι τέτοια διάβαζα και πήρα το van den hul the ultimate με καθαρότητα, διαφάνεια και ρυθμό στο μεγιστο και έκλαιγα τα λεφτα μου με μαύρο δάκρυ
Απο τα πλεον ακαταλληλα καλωδια σ' αυτους τους τομεις.

Απο τα πλεον ακαταλληλα καλωδια σ' αυτους τους τομεις.
δεν είναι όλα τα συστήματα ίδια, ούτε τα γούστα μας.. δεν "ταιριάζει" ένα καλώδιο παντού..

δεν είναι όλα τα συστήματα ίδια, ούτε τα γούστα μας.. δεν "ταιριάζει" ένα καλώδιο παντού..
Μια πρόταση που με βρίσκει 100% σύμφωνο και το πάω και ένα βήμα παρακάτω ότι πάντα ανάλογα με τα γούστα μπορούμε με τα κατάλληλα καλώδια στη σωστή θεση να πετύχουμε ένα λιγο πιο προσεκτικό fine tuning

• Like
Reactions: Θρησκος
Συμφωνω.Oσον αφορα τα συγχρονα VDH,παραλληλα με το γουστο και το ταιριασμα, θα "κουβαλουν" και τις αδυναμιες τους.Τονιζω τη λεξη συγχρονα γιατι το "κακο" ξεκινησε απο τοτε που ο VDH αλλαξε την φιλοσοφια κατασκευης τους.Βεβαια,ως τοτε,αρκετα VDH ειχαν κατηγορηθει για το αντιθετο δηλαδη σκληροτητα.

Ειναι της ADC , αλουμινιο, λεπτο και ελαφρυ , "καλο" για κεφαλες με ψηλη ενδοτικοτητα. Ενα ιδιο αλλα χωρις το ADC logo , εδινε η Linn με τον LV.V βραχιονα.
Πιθανοτατα να το εφτιαχνε αλλος για ολους. Υπαρχει και σημερα καινουργιο απο Κινα.

ποιός είπε ότι τα "Εργαλεία" δεν έχουν θέση στο AVclub που είναι Audio Video forum ;;

για ρίχτε μια ματιά τι φτιάχνει ο Babis K. για τα κεραμικά ρουλεμάν του βραχίονα στο SL1200
"συνένοχος" θα είναι στην ανακατασκευή / βελτίωσή του...

εικόνα_Viber_2023-05-01_18-25-36-105.jpg

εικόνα_Viber_2023-05-01_18-25-48-731.jpg

εικόνα_Viber_2023-05-01_18-26-26-773.jpg

εικόνα_Viber_2023-05-01_18-26-37-880.jpg

εικόνα_Viber_2023-05-01_18-34-26-887.jpg

εικόνα_Viber_2023-05-01_18-34-34-898.jpg

το σπείρωμα στο κυλινδράκι (αλουμίνιο μασίφ παρακαλώ) είναι Μ2,5 με τις κατάλληλες βίδες και όχι τις "λαμαρινόβιδες" του εργοστασίου που ήταν ΓΤΠΚ.....

αυτή είναι η λύση για την κάθετη κίνηση του βραχίονα με ρουλεμάν καλύτερης ποιότητας από αυτά του εργοστασίου.
είναι καλύτερα και από τα ρουλεμάν στα νέα μοντέλα.

προσεχώς ο Στρατηγός θα φτιάξει και την οριζόντια κίνηση, παρά τις δυσκολίες.....
είμαι 100% σίγουρος ότι θα τα καταφέρει!
τρομερή αντίληψη στα δύσκολα ο Μπάμπης.

Για να είμαι ειλικρινής, απορώ που ακόμα δεν έχει γράψει ο Vlad ,για το μαγάρισμα που του έλαχε στο σύστημα του και μάλιστα δις!
Πρώτα βιάστηκαν τα θρυλικά του midrange, όταν αναγκάστηκαν να αποδώσουν την φωνή του Παντελιδη και....
Αμέσως μετα βιάστηκαν τα εξαιρετικά του γουφερ , όταν αναγκάστηκαν να κουνηθουν επιτέλους με Dcd και Pink floyd, παίζονταν 85 db, όταν μέχρι τώρα παρέμεναν σιωπηλά και ακίνητα ψιθυριζοντας στα 62db.
Aς πρόσεχε ποιούς καλεί σπίτι του:LOL:

Αμέσως μετα βιάστηκαν τα εξαιρετικά του γουφερ , όταν αναγκάστηκαν να κουνηθουν επιτέλους με Dcd και Pink floyd, παίζονταν 85 db, όταν μέχρι τώρα παρέμεναν σιωπηλά και ακίνητα ψιθυριζοντας στα 62db.
Ειναι αναμενομενο διοτι τα συγκεκριμενα ηχεια ροκαρουν ασυστολα.Τα ακουγα επι χρονια σε συστημα γνωστου.Τα προηγουμενα του Harbeth "αρνουνταν" να παιξουν ροκ.