Το chat του δικάναλου

Βάλτο εσύ ,ότι και καλά θέλεις να το φτιάξεις....θα μοιράσεις εγκεφαλικά😃😃
τι λες;; πριτς !!!
ήδη με ανέχονται με το ζόρι.... (ο Στρατηγός δλδ)
μόλις εξαντληθεί η υπομονή του και με σουτάρει, θα πρέπει να ψάξω άλλον τορναδόρο να ..δαγκώσω :LOL:
αλλά θα έχει ρίξει σύρμα, οπότε καταλαβαίνεις........ 😭

Δε ξέρω για τι εγκεφαλικά μιλάτε αλλά αυτές οι δουλειές που κάνει ο Κορεάτης στο video, τεχνικά, είναι για τορναδόρους τετάρτης δημοτικού.
Το δύσκολο είναι να βρείς καλό τορναδόρο που να επχει διάθεση να ασχοληθεί με σαχλαμάρες… :D:D

• Like
Reactions: superfly
Δε ξέρω για τι εγκεφαλικά μιλάτε αλλά αυτές οι δουλειές που κάνει ο Κορεάτης στο video, τεχνικά, είναι για τορναδόρους τετάρτης δημοτικού.
Το δύσκολο είναι να βρείς καλό τορναδόρο που να επχει διάθεση να ασχοληθεί με σαχλαμάρες… :D:D
έχε εσύ διάθεση και έχω σαχλαμάρες να σου φέρω για ασχολία.... :LOL:

ο κορεάτης δεν έκανε βασικές ρυθμίσεις στους βραχίονες πριν βάλει τον δίσκο του στο πλατώ.. εκτός και αν "κόπηκαν" στο μοντάζ (πράγμα ανεπίτρεπτο)
για πιο "ειδικές" ρυθμίσεις που αφορούν την συνέργεια της ΕΜ του κάθε βραχίονα με την ενδοτικότητα της κάθε κεφαλής, δεν το συζητάμε.... :LOL:

Ξέρω ότι είναι άσχετο ,αλλά μπορεί κανένας φίλος καλός γνώστης της Αγγλικής, να μου εξηγήσει τι σημαίνει αυτή η ταμπέλα?
Screenshot_20231113-155626~2.png

Αυτό το shoulder ,μου είναι ακατανόητο.
Ώμος στα Ελληνικά ...παράφραση είναι??... γιατί το μόνο που βρήκα ήταν ότι σημαίνει βοηθητική λωρίδα.!!!!

Αυτό το shoulder ,μου είναι ακατανόητο.
Ώμος στα Ελληνικά ...παράφραση είναι??... γιατί το μόνο που βρήκα ήταν ότι σημαίνει βοηθητική λωρίδα.!!!!
expression είναι.. δλδ "έκφραση"
Δεν θυμάσαι που παλιά στα φροντιστήρια των αγγλικών μας "πεθαίνανε" με τα κατεβατά από δαύτα;; :LOL:

Σαν "ετυμολογολία" ή "ελεύθερη μετάφραση", μπορείς να πεις ότι ο όρος επικράτησε από το "βάζω το σακί με το τσιμέντο στον ώμο και πάω..."
Ή " πιάνω τον (γ)κασμά και ανοίγω τρύπα στην άσφαλτο..."
Ότι και να κάνεις με τα χέρια σε τέτοιες δουλειές , θα κάνεις κάτι ώμους όπως του Σβαρτσενέγκερ.... :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: aoratos and mdvq
Όχι. Shoulder σε αυτή την περίπτωση είναι, όπως αναφέρθηκε, η άκρη του δρόμου (ενίοτε και η ΛΕΑ).

Που το βρήκες αυτό! :ROFLMAO:
Σκέτες τις λάμπες να πάρεις θα σου βγει πιο ακριβό, ακόμη και πριν το -50%!
διαφημηστικο στο fecebook . εχει και λειτουργία νυχτερινής εργασίας :ROFLMAO: η περιγραφή πάντως σπαει κοκκαλα

Last edited:
Καλησπέρα, παιδιά.

Να κάνω μια ερώτηση εκ μέρους ενός φίλου εκτός φόρουμ (και εκτός Ελλάδας) αν μπορεί κανείς να βοηθήσει.

Ο φίλος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με μηχανήματα, αλλά είναι μουσικός και έχει στημένο το εξής συστηματάκι: πικάπ Rega P1, που συνδέεται με ένα μικρό Phono Box MM της Pro-ject, από κει σε μια κονσόλα και από κει σε κάτι ενεργά ηχεία Yamaha.

To πρόβλημα είναι ότι όταν γυρνάει στο πικάπ ακούγεται ένας ήχος σαν σφύριγμα, τον έχει μετρήσει, μου είπε, είναι κάπου στα 6000 Hz. Αν παίζει από το Pc του, δεν υπάρχει θέμα, μόνο από το πικάπ ο ήχος. Που ακούγεται και χωρίς δίσκο πάνω, απλά αν ανεβάσει ένταση στο κανάλι του πικάπ.

Φαντάζομαι ότι είναι θέμα γείωσης, σωστά; Αλλά το πρόβλημα είναι ότι το P1 συνειδητοποιήσαμε και οι δύο ότι δεν έχει εξωτερική γείωση. Και διαβάσαμε κάπου που λέγανε για τα Rega ότι η γείωση γίνεται μέσω του καλωδίου RCA (από ένα κανάλι, δεν θυμάμαι ποιο). Και σε κάποιο βιντεάκι που το εξηγούν λέει ότι κανονικά δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα με οποιοδήποτε phono, αλλά αν τυχόν έχετε πάρτε ένα phono Rega και είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρχει θέμα.

Υπάρχει κάποια ιδέα τι να κάνει; Να ψάξει όντως για κάνα phono Rega; Υπάρχει άλλη λύση;