Το chat του δικάναλου

Καλημερα σε ευχαριστώ για την απαντηση σου.
Το θέμα είναι ξερεις ποιο οτι ο creek εχει αδυναμία σαν pro εχει αδυναμο κομματι του η προενισχυση του με το αποτελεσμα οταν καποια στιγμή πηρα ενα προενισχυτη phono κοινως ειχα θεμα εκανε υπεροδηγηση με αποτελεσμα να γίνει μια πατεντα με εξωτερικό κουτακι και αντιστάσεις ωστε αμα θυμαμαι καλα να κοβει τα volt του phono ωστε να μπορεί να παίζει ο creek χωρις υπεροδηγηση.
Εγω σκεφτομουν για τον musical fidelity τον m5si αλλα που χρήματα
Αν είναι να πάρεις ενισχυτή πάρε ένα μεταχειρισμένο...Creek. Έρχεται στα ίδια ή παρόμοια λεφτά με Hypex και έχει και το ηχόχρωμα που σου αρέσει (υποθέτω)

Το θεμα ειναι ο ενισχυτης;η είναι κατι αλλο στο μεγαλο ερωτημα απο τα 1.000 βυνιλια που εχω οι 10 παιζουν πολυ χαμηλογραμενα και τελικα τι ειναι ο καθε ενισχυτης creek Copland και παει λεγοντας μεταφράζει αλλιως τον καθε δισκο;η είναι οντος θέμα οδηγησης του ενισχυτη;

Μιας που εχει πεσει νεκρά γενικά για να βαλω μερικα ερωτήματα.
Πρεπει να εχω ξανα βαλει η σε συζητησεις μαλλον φίλων έχει πέσει.
Λοιπον είχα αγοράσει σε βυνιλιο τον καινούργιο δίσκο των rotting Christ .
Βάζω ακούω απογοήτευση οσο αφορά τον χαμηλό ήχο αναγκαστικα και έβαλα τον creek σε volume στο 30 στα 80 η 90 νομίζω τερματίζει.
Στο 30 για εμενα το βαζω σπανια οταν θελω να ακούσω πολυ δυνατά για εμένα πάντα.

Στα 30 απλα ελεγες τωρα ακουω μεταλ δυνατα αλλα οχι εξαιρετικα δυνατα ποιο κατω δεν ακουγεται καν.
Ναι ξερω οτι ο creek με τα 80watt στα 8ωμ δεν οδηγει πλήρως τα focal aria 926,αλλα πιστεύω δεν ειναι αυτο στους 1.000 βυνιλια που εχω φτάσει οι 10 να παιζουν χαμηλογραμενα;να ειναι εντελως φλατ η γραμμη τους;
Εχθες ειχα πάει με τον δισκο στον φιλο μας μιχαλη φαριδη εντάξει ενισχυτης των 4.500ευρω κοπλαντ atc ηχεια επαιζε μια χαρα βέβαια δεν ξερω ποσο ειχε βαλει το volume του.
"...δεν ξέρω ποσο ειχε βαλει το volume του."

Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα σου!!!
Έχεις κολλήσει με την στάθμη του volume!!
αν δεν είχες ένδειξη , δεν θα είχες κανένα θέμα !!
Το μεγάλο ερώτημα τελικα έχει να κανει με την οδηγηση του ενισχυτη;η έχει να κανειε τον ενισχυτή πως διαβαζει τον δισκο και τον μεταφράζει να το πως κάπως ετσι;τωρα που γραφω ακούω dire straits στο 20 και είναι δυνατά.σιγουρα αντιλαμβανομαι ηχεια των 1.900 ευρω αδικουνται με εναν ενισχυτη της ταξεως των 900 ευρω.
Δεν μπορω να πω ωρες ωρες με ξενερωνει αυτο το θέμα και σκεφτομαι πολλες φορες να αλλαξω ενισχυτη αλλα που λεφτα.
Ειχα διαβασει ενα αρθρο με τι ενισχυτές ματσαρονται καλα τα ηχεια μου θα το βαλω εδω

Αυτά ευχαριστώ για τον κοπο σας αμα το διαβάσετε ξερω ειμαι ανορθόγραφος ε μουτζουρης ειμαι στην δουλεια μην περιμένετε και πολλά 🤣🤣🤣
ξεκόλλα... δεν είναι καιρός για αλλαγές σε μηχανάκια...
και δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος.. μια χαρά παίζει ο ενισχυτής σου!
το ότι ο Copland με τα 40άρια παίζει καλύτερα, ε και ;; λογικό δεν είναι ;;

• Like
Reactions: mparaxir
"...δεν ξέρω ποσο ειχε βαλει το volume του."

Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα σου!!!
Έχεις κολλήσει με την στάθμη του volume!!
αν δεν είχες ένδειξη , δεν θα είχες κανένα θέμα !!

ξεκόλλα... δεν είναι καιρός για αλλαγές σε μηχανάκια...
και δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος.. μια χαρά παίζει ο ενισχυτής σου!
το ότι ο Copland με τα 40άρια παίζει καλύτερα, ε και ;; λογικό δεν είναι ;;
Δεν ειναι απολυτο αυτο που λες βλαδιμηρε εχει τυχει δισκακι μου που το ξερω καλα στο σπιτι του μιχαλη να μην το παίξει καλα και στο δικο μου συστημα να το απογειωνει

4 Αυγούστου το έβαλα στην βενζίνη, σήμερα το θυμήθηκα..

Οπτικά δεν άλλαξε κάτι.. η βενζίνη δεν διέλυσε την κόλλα.

View attachment 237247

Όμως την "μαλάκωσε" και τουλάχιστον τα χοντρά έφυγαν με οδοντόβουρτσα.

View attachment 237248

Έτσι για το "γαμώτο" θα δοκιμάσω να το ομορφύνω σε κάτι άλλο..

Σκέφτηκα και το έβαλα μέσα σε μείγμα λαδιού/ diesel (40 / 60%)

Ας μείνει καμιά βδομάδα μέσα στο υγρό να δούμε τι θα γίνει...

View attachment 237249

Αν δεν καθαρίσει εντελώς , με βλέπω να το τρίβω με brasso κλπ....
Το μείγμα με το λάδι/diesel, έγινε πράσινο από την επαφή με τον μπρούτζο.

IMG_20240818_204921.jpg

Το μέταλλο έχει κάποια περίεργα στίγματα και κολλάει στο χέρι.

IMG_20240818_204945.jpg

Το έριξα ξανά στην βενζίνη και το ανάδευσα κάμποσο..
Θα το αφήσω λίγες μέρες για να διαλυθεί το κολλώδες ...πράμα που σχηματίστηκε στο μέταλλο και αν δεν καθαρίσει θα το μουλιάσω σε coca cola...

Γενικά βλέπω ότι το diesel έχει περίεργη συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια..
Παλιά καθαρίζαμε διάφορα με αυτό.. εκτός αν δεν θυμάμαι καλά και πάντα είχε αυτή την "συμπεριφορά" στα μέταλλα/κράματα με βάση τον χαλκό.

Δεν ειναι απολυτο αυτο που λες βλαδιμηρε εχει τυχει δισκακι μου που το ξερω καλα στο σπιτι του μιχαλη να μην το παίξει καλα και στο δικο μου συστημα να το απογειωνει
Αυτό δεν είναι θέμα ενισχυτή αλλά κεφαλής.
Μήπως το άκουσες με την παλιά Benz του που δεν μπορούσε πια τα "δύσκολα";;

Το μέταλλο έχει κάποια περίεργα στίγματα και κολλάει στο χέρι.

Το έριξα ξανά στην βενζίνη και το ανάδευσα κάμποσο..
Θα το αφήσω λίγες μέρες για να διαλυθεί το κολλώδες ...πράμα που σχηματίστηκε στο μέταλλο και αν δεν καθαρίσει θα το μουλιάσω σε coca cola...
Ακετονη δοκιμασες ;

Ναι ασετόν. Βρισκεις και σε φαρμακειο.
Προσεξε ομως διοτι πολλα τετοια (για νυχια) , ξεβαφουν μεν , αλλα ειναι acetone free .

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
επαιζε μια χαρα βέβαια δεν ξερω ποσο ειχε βαλει το volume του.

To Volume το είχα στο ίδιο σημείο που είχα και στον προηγούμενο δίσκο, όπως και στο CD.
Δεν είδαμε κάποια αλλαγή στην ένταση. Κάποια ιδιαίτερη τουλάχιστον, γιατί πάντα υπάρχει κάποια διαφορά όπως και να το κάνεις.

Εγώ ρε φίλε το βρίσκω δύσκολο να είναι ο ενισχυτής σου, δεν ξέρω.
Να μιλούσαμε για συχνοτική διαφορά του στυλ εκεί έχει μπάσα στον άλλον δεν έχει, ή διαφορά στις δυναμικές να το καταλάβω
Αλλά στην ένταση;

Ε αυτο λεω βρε Μιχάλη και εγω πιστευω δεν είναι ο ενισχυτης η ειναι πως μεταφραζει τον δίσκο.
Γιαυτο λεω απο τα 1.000 βυνιλια τα 10 βυνιλια το πολυ παίζει ψοφια που πάντα ακουω σχεδόν στην ιδια ενταση ολα τα δισκάκια.μπορει πιστευω φταιει η εγγραφη να ειναι φλατ στην γραμμη ηχογραφησης και ο creek να το μεταφραζει ψοφιο διοτι αμα θυμάμαι καλα και ο creek ειναι φλατ νομίζω.
Δεν εχει να ρυθμισεις ουτε μπασα ουτε πριμα.
Αυτο ειναι το ερωτημα μου και δεν το ερωτημα μου τι ενισχυτή να πάρω αμα εχω χρήματα ξερω τι ενισχυτή θα πάρω αμα πλεον δεν με καλυπτει ο creek.

Μενει να έρθεις καμια μερα απο το σπιτι μου να το δεις και στην πράξη τι θέλω να πω

Όπως σου είπα, ότι αποφασίσεις να αλλάξεις θα πρέπει να το ακούσεις πρώτα σπίτι σου.
Το να αρχίσεις να αλλάζεις ενισχυτές, ηχεία, προενισχυτές κλπ για να καταλήξεις ότι έφταιγε τελικά η βελόνα που είχε φαγωθεί, δεν είναι λύση.

• Like
Reactions: vlad66
Όχι δεν έβαψα κόκκινο το εξάρτημα....

IMG_20240819_134109.jpg

Παράξενες χημικές αντιδράσεις...

Καθαρίζει εύκολα με την οδοντόβουρτσα, αλλά τα παλιά στίγματα είναι εκεί κάτω από την κοκκινίλα.

IMG_20240819_134217.jpg

Σειρά του αναψυκτικού...
Για να δούμε τι θα γίνει τελικά.....

IMG_20240819_135336.jpg

Πολύ μπουρμπουλήθρα..
Δεν πιστεύω να κάνει κανα "μπαμ" :LOL:

IMG_20240819_135407.jpg

Κόκκινο έγινε με το ασετόν;
Όχι.. ασετόν δεν έχω (ακόμα)

Με την βενζίνη.. όταν το βούτηξα για 2η φορά για να καθαρίσει το κολλώδες πράγμα που "άρπαξε" από το μίγμα λάδι/diesel.
Δεν κόλλαγε στο χέρι πια, αλλά έγινε κόκκινο.

• Like
Reactions: tonal
Γενικά βλέπω ότι το diesel έχει περίεργη συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια..
Παλιά καθαρίζαμε διάφορα με αυτό.. εκτός αν δεν θυμάμαι καλά και πάντα είχε αυτή την "συμπεριφορά" στα μέταλλα/κράματα με βάση τον χαλκό.
τώρα έχει και βιοντηζελ

τώρα έχει και βιοντηζελ
το έχουμε συζητήσει στην δουλειά αυτό, γιατί κάπου κάπου έχουμε προβλήματα με τις τροφοδοσίες των Λ/Φ με αυτό το καύσιμο.
πάντως δεν είναι ίδιο με το παλιό diesel που ήξερα...