Το chat του δικάναλου

Δεν ασχολούμαι άλλο.. είπαμε είναι εξάρτημα που δεν φαίνεται.
Αλλιώς θα το είχα στείλει για επιχρύσωση εδώ και καιρό.

Το ζέστανα για να καούν τα υπολείμματα και μετά τρίψιμο στο χέρι.. δεν το γλιτώνεις αυτό...

IMG_20240820_130050.jpg

IMG_20240820_133347.jpg

Εναλλάξ brasso και AC-90

Τώρα πρέπει να πλυθεί καλά για να κολληθεί το πλαστικό με την αριθμοσειρά πάνω του

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Το καλύτερο καθαριστικό μετάλλων που υπάρχει:

Λάθος έκφραση.. το καλύτερο καθαριστικό για λάδια, γράσσα και άλλα υλικά που έχουν λιπαντικές ιδιότητες..

IMG_20240820_134044.jpg
Και μη το γελάτε καθόλου!!

Μάλιστα λέω να το αφήσω μέσα σε αυτό λίγες μέρες....

IMG_20240820_134541.jpg

Last edited:
Μιας που εχει πεσει νεκρά γενικά για να βαλω μερικα ερωτήματα.
Πρεπει να εχω ξανα βαλει η σε συζητησεις μαλλον φίλων έχει πέσει.
Λοιπον είχα αγοράσει σε βυνιλιο τον καινούργιο δίσκο των rotting Christ .
Βάζω ακούω απογοήτευση οσο αφορά τον χαμηλό ήχο αναγκαστικα και έβαλα τον creek σε volume στο 30 στα 80 η 90 νομίζω τερματίζει.
Στο 30 για εμενα το βαζω σπανια οταν θελω να ακούσω πολυ δυνατά για εμένα πάντα.

Στα 30 απλα ελεγες τωρα ακουω μεταλ δυνατα αλλα οχι εξαιρετικα δυνατα ποιο κατω δεν ακουγεται καν.
Ναι ξερω οτι ο creek με τα 80watt στα 8ωμ δεν οδηγει πλήρως τα focal aria 926,αλλα πιστεύω δεν ειναι αυτο στους 1.000 βυνιλια που εχω φτάσει οι 10 να παιζουν χαμηλογραμενα;να ειναι εντελως φλατ η γραμμη τους;
Εχθες ειχα πάει με τον δισκο στον φιλο μας μιχαλη φαριδη εντάξει ενισχυτης των 4.500ευρω κοπλαντ atc ηχεια επαιζε μια χαρα βέβαια δεν ξερω ποσο ειχε βαλει το volume του.

Το μεγάλο ερώτημα τελικα έχει να κανει με την οδηγηση του ενισχυτη;η έχει να κανειε τον ενισχυτή πως διαβαζει τον δισκο και τον μεταφράζει να το πως κάπως ετσι;τωρα που γραφω ακούω dire straits στο 20 και είναι δυνατά.σιγουρα αντιλαμβανομαι ηχεια των 1.900 ευρω αδικουνται με εναν ενισχυτη της ταξεως των 900 ευρω.
Δεν μπορω να πω ωρες ωρες με ξενερωνει αυτο το θέμα και σκεφτομαι πολλες φορες να αλλαξω ενισχυτη αλλα που λεφτα.
Ειχα διαβασει ενα αρθρο με τι ενισχυτές ματσαρονται καλα τα ηχεια μου θα το βαλω εδω

Αυτά ευχαριστώ για τον κοπο σας αμα το διαβάσετε ξερω ειμαι ανορθόγραφος ε μουτζουρης ειμαι στην δουλεια μην περιμένετε και πολλά 🤣🤣🤣
Καλημέρα φίλε, αχ που είναι αυτη η νέκρα την αναζητώ πολυ αυτο το καλοκαιρι, (πρωτο καλοκαιρι που δεν πηγα καθόλου διακοπες λογο δουλειας)
Σίγουρα η ενισχυση είναι πτωχή αλλά οπως γραφει και ο Vlad είναι δύσκολοι οι καιροί, (αν και αυτο είναι διαφορετικό για τον καθένα).
θεωρω οτι βελόνα και phono εχουν μεγαλύτερη ευθυνη μιας και σε αλλους δίσκους είσαι ευχαριστημένος με την ενταση.
Θυμησε μου το phono σου ειναι λαμπάτο?
Τι βελόνα φοράς?

Καλησπέρα παίδες, θα ήθελα τη βοήθεια σας. Όπως έχω ξαναγράψει έχω τον Moonriver 404 ref ο οποίος έχει κ το phono module.
Κάνω ξεσκαρταρισμα στο πατρικό κ έχω από έφηβος εδώ κ 34 χρόνια....☺️. 28 δισκάκια 45αρια και 100 δίσκους 80s.

Αξίζει να πάρω πικάπ ένα όχι πάρα πολύ ακριβό, ή να τους δώσω κ να μείνω στα tidal,flac κλπ αρχεία.?

Είναι σε καλή κατάσταση η επιφάνεια τους λίγο που είδα

Υπενθύμιση έχω το eversolo a6 κ τα Revival atalante 5

Σας ευχαριστώ θερμά

Καλησπέρα παίδες, θα ήθελα τη βοήθεια σας. Όπως έχω ξαναγράψει έχω τον Moonriver 404 ref ο οποίος έχει κ το phono module.
Κάνω ξεσκαρταρισμα στο πατρικό κ έχω από έφηβος εδώ κ 34 χρόνια....☺️. 28 δισκάκια 45αρια και 100 δίσκους 80s.

Αξίζει να πάρω πικάπ ένα όχι πάρα πολύ ακριβό, ή να τους δώσω κ να μείνω στα tidal,flac κλπ αρχεία.?

Σας ευχαριστώ θερμά
Όρμα!

Σας ευχαριστώ θερμά
Τι είδος μουσικής είναι οι δίσκοι;;;

Δηλαδή θα ακούσω με το τρέχον setup, καλύτερα πιστεύετε? Από το πικάπ σε σχέση με tidal ή flac?
K τι ποσό θα έπρεπε να δώσω, αν το αποφασίσω

Το θέμα είναι εσύ τι ποσό θέλεις να δώσεις.
Γιατί μετά έρχονται τα ωραία.
Για κάθε δίσκο θα δίνεις 30€+ αντί για 5-10€ που κυκλοφορεί π.χ. σε CD/άυλο
Είσαι διατεθειμένος να πληρώνεις αυτό το τίμημα ή θα μείνεις στους 100 δίσκους που έχεις και θα κλαις τα λεφτά σου;

Η αγορά πικάπ ούτως ή άλλως, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι για ψυχολογικούς λόγους. Αν θες να τους ακούσεις για να θυμηθείς παρτο. Και βλέπεις αν θα επεκτείνεις τη συλλογή. Άλλωστε, μπορεί να αγοράζεις ένα δίσκο το τρίμηνο ας πούμε. Ή να μπεις ατό τριπακι των μεταχειρισμενων.

Το θέμα είναι εσύ τι ποσό θέλεις να δώσεις.
Γιατί μετά έρχονται τα ωραία.
Για κάθε δίσκο θα δίνεις 30€+ αντί για 5-10€ που κυκλοφορεί π.χ. σε CD/άυλο
Είσαι διατεθειμένος να πληρώνεις αυτό το τίμημα ή θα μείνεις στους 100 δίσκους που έχεις και θα κλαις τα λεφτά σου;
Εκτός κι αν ακούει μουσική από τη δεκαετία του 70 ή του 80 οπότε μπαίνουν και τά μεταχειρισμένα στο παιχνίδι.

• Like
Reactions: Tzimisce
Γιατί Κώστα αυτούς τους έχεις για φθηνότερους??? Σε παζάρι δίσκων και Μοναστηράκι οι κλασσικοί πλέον δίσκοι του 70 έχουν υπεραξία 20-30 και αν είναι και τίποτα πρώτο press.... άστα να πάνε....
Άσε που πολλοί από αυτούς επανεκδίδονται σε τιμές....ΣΟΚ...

Last edited:
Εκτός κι αν ακούει μουσική από τη δεκαετία του 70 ή του 80 οπότε μπαίνουν και τά μεταχειρισμένα στο παιχνίδι.

Σε σχέση με τα 5-10€ για άυλο/CD είναι πάλι ακριβοί.
Εκτός αν πεις ότι παίρνεις και πλυντήριο και ποντάρεις στα χρέπια.

Δηλαδή θα ακούσω με το τρέχον setup, καλύτερα πιστεύετε? Από το πικάπ σε σχέση με tidal ή flac?
Κοίτα πήγαινε στον Ορφέα και δες αν μπορεί να σου δώσει κανένα ortofon να το ακούσεις σπίτι σου στα οικονομικά που μπορείς να δώσεις. Άκου το και αποφάσισε. Νομίζω δίνει για ακρόαση στο σπίτι για μια δυο μέρες.

Προσωπικα , ακομη κι αν ακουγα μονο τους 100 δισκους , θα επαιρνα ενα πικαπ.
Μια σκεψη θα ηταν ενα φθηνο πικαπ για να υπαρχει. Απο την αλλη , ενα τετοιο πικαπ με μια αξιοπρεπη κεφαλη , ποσο πιο φθηνο θα ηταν συγκριτικα με ενα REGA PLANAR 2 με μια audio technica AT VM95 EN για παραδειγμα ; Αυτο το παραδειγμα, θα ηταν και η επιλογη μου και κοιταζοντας το συστημα σου, θα ελεγα οτι θα ηταν και η μινιμουμ επιλογη μου.

Disco, pop, πιο πολυ τέτοια, δεν τους είδα αναλυτικά ένα προς ένα

500-600€ για μτχ rega P3, αρκετά πάνω από 1000€ αν θες καινούργιο για να πεις ότι θα παίξει όπως ή καλύτερα από τα ψηφιακά σου.

μετά έρχονται οι τιμές των δίσκων, η καθαριότητά τους , η ποιότητα της εγγραφής τους που δυστυχώς δεν είναι πάντα καλή..

η αναβάθμιση της κεφαλής είναι συνήθες φαινόμενο, η ζημιά στην ακίδα μέσα στο πρόγραμμα, το στήσιμο του πικάπ όχι και το ευκολότερο πράγμα για κάποιον που δεν το ξέρει και το κάνει για 1η φορά.

δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος για 100 δίσκους disco & pop

αν περισσεύει παραδάκι για το χόμπυ, απορώ γιατί άργησες...
αν δεν περισσεύει, άστο και μην μπλέκεις.