Το chat του δικάναλου

Tα headsell wires που μου πρότεινες σαν εναλλακτική λύση των A.T ακριβής σειρά είναι ίδιας ακουστικής φιλοσοφίας?
Να θυμήσω ότι η δυσκαμψία αυτών που είχα είναι ζημιογόνα για μένα,αλλά θυμίζουν αυτά της Linn που είναι ακριβότερα.
Βρες και πάρε τα oyaide της φωτογραφίας παρακάτω..
Να είναι PCOCC-A
(H furukawa της δίνει τους αγωγούς)

IMG_20250106_213506.jpg

Μην με μισήσεις για την ποσότητα που έχω σε hs wires..
Τα oyaide να φανταστείς ΔΕΝ είναι τα καλύτερα μου....
:LOL:

Στην μαύρη 680ΜΚΙΙ θα μπει μια 4άδα που δεν έχει συσκευασία, ενώ στην 681ΕΕΕ θα μπει μια 4άδα cardas ή 7Ν..

Το σκέφτομαι.....

Να πω την αμαρτία μου , λυπάμαι κάθε φορά που περνάω καινούργια hsw σε κεφαλή..

IMG_20250106_221400.jpg

Είναι τόσο ίσια, τόσο όμορφα...

Αλλά δεν γίνεται να μην χρησιμοποιηθούν.. πως θα ακούσουμε ήχο αν δεν τα "στραβώσουμε" στο hs ;;;

IMG_20250106_222823.jpg

Το διάφανο θσ στο χερούλι το είδατε;;;

Ναι, κάνει "βζζζ" η 680ΜΚΙΙ όταν το πιάνω με τα δάκτυλα..
Αυτό που συζητήσαμε για το saec του Kostas P.

IMG_20250106_222848.jpg

Θα κόψει το "βζζζ" ;;;;;

Το "βζζζ" έκοψε πολύ, αλλά όχι τελείως...
Άλλωστε για κάποιον λόγο άρχιζε πριν καν ακουμπήσω το hs...
Δεν με πειράζει καθόλου, όταν δεν το ακουμπάω τίποτα δεν ακούγεται..

Θα πω κάτι για πολλοστή φορά...
Κάνουν τα headshell wires διαφορά στα αποσπώμενα headshells ;;;;

Ναι, ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!!

Αν μου άρεσε η κεφαλή μία φορά πριν, μου αρέσει x10 τώρα!!!

Έφυγε μια "κουρτίνα" που πριν δεν ήξερα ότι ήταν εκεί...
Θα μου πει κάποιος, - δεν ήξερες ότι τα καλύτερα hsw "παίζουν" καλύτερα;;
-ναι το ήξερα και το ξέρω.. αλλά έβαλα στην αρχή τα "της πλάκας" γιατί δεν περίμενα η κεφαλή να παίξει τόσο καλά..
Αφού είδα τις δυνατότητες της, θυσίασα μια 4άδα oyaide για πάρτη της....

Χαλάλι...

IMG_20250106_225148.jpg

Σε λίγο πρέπει να βάλω και να ακούσω την (υποτίθεται) καλύτερη 681ΕΕΕ

• Like
Reactions: westsound
Το "βζζζ" έκοψε πολύ, αλλά όχι τελείως...
Άλλωστε για κάποιον λόγο άρχιζε πριν καν ακουμπήσω το hs...
Δεν με πειράζει καθόλου, όταν δεν το ακουμπάω τίποτα δεν ακούγεται..

Θα πω κάτι για πολλοστή φορά...
Κάνουν τα headshell wires διαφορά στα αποσπώμενα headshells ;;;;

Ναι, ΤΕΡΑΣΤΙΑ !!!

Αν μου άρεσε η κεφαλή μία φορά πριν, μου αρέσει x10 τώρα!!!

Έφυγε μια "κουρτίνα" που πριν δεν ήξερα ότι ήταν εκεί...
Θα μου πει κάποιος, - δεν ήξερες ότι τα καλύτερα hsw "παίζουν" καλύτερα;;
-ναι το ήξερα και το ξέρω.. αλλά έβαλα στην αρχή τα "της πλάκας" γιατί δεν περίμενα η κεφαλή να παίξει τόσο καλά..
Αφού είδα τις δυνατότητες της, θυσίασα μια 4άδα oyaide για πάρτη της....

Χαλάλι...

View attachment 245193

Σε λίγο πρέπει να βάλω και να ακούσω την (υποτίθεται) καλύτερη 681ΕΕΕ
Αυτή η φωτό με γυρίζει 45 χρόνια πριν....έτσι την χάζευα να ιχνηλατεί ιστορικά άλμπουμ από χρήστες DJ που αναπαύονται εν ειρήνη...

• Like
Reactions: vlad66
τα εύκαμπτα oyaide εννοείς ;;
απ'όσο τα θυμάμαι είναι πολύ "γλυκόηχα" και ισορροπημένα , χωρίς να τονίζουν κάποια περιοχή συχνοτήτων.. ΑΤ έχω να ακούσω πολύ καιρό και δεν θυμάμαι..

hs wires Linn δεν έχω ακούσει.. πολύ αμφιβάλλω να τα φτιάχνει η ίδια η Linn.. κάποιος άλλος πιστεύω τα κάνει για λογαριασμό της..

μιας και μου θύμησες τα oyaide , πρέπει να έχω 2 τετράδες...
θα μπουν στις Stanton .......
Η μετάβαση απ τα μεσαίας κατηγορίας Linn σε AT ήταν εμφανής...κάποια cardas είχα σε κάποιο βραχίονα πριν καμιά δεκαετία από e bay.

• Like
μόλις χτύπησα μια Black Diamond Nude Elliptical της analogis από DaCapo, με 74,45€ (όλα μέσα)

κάποιος να με κρατήσει γιατί βλέπω μέχρι και shibata από jico & tonar .........

• Like
Reactions: westsound
Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, δεν έχει ανάγκη άλλωστε ..όμως πήρα μια τετράδα headshell wires απ τον repieter που έχω στείλει 6 αναβελονώσεις τελευταία 2 χρόνια.
Μάλλον κατάλαβε ότι έχω ροπή προς.. τα 'κουρέματα' (αν και ασχολούμαι πολλά χρόνια με την 'ενέργεια' και την όσο το δυνατόν περιορισμό της ) και τα pins ήταν διαφορετικά ,με βόλευαν με κεφαλές που 'νοιώθουν' στενάχωρα σε κάποιους βραχίονες (όπως Ittok2/Akito/Basic /Basic Plus/Ekos 1 ) έπρεπε όμως να 'δώσεις' λίγο σφίξιμο με λαβίδα .
Πολύ καλός ήχος αλλά όχι φιλικά τα pins με την ανάρτηση, καθώς το τρέμουλο (υπόθεση κάνω ,πως αλλιώς 'λάσκαραν το σφίξιμο ? θερμοκρασία ? ) .
Καλός ήχος όμως, με καλάι 'δικό' του πολύ ψιλό σαν τρίχα για τυχόν κόψιμο (τόσο λεπτά ήταν) ,που δεν έχω ξαναδεί .

Όπως το ταίριασμα Standon/MK2 έτσι προωθήθηκε και το πάντρεμα Linn παλιάς σειράς βραχιόνων με τις Goldring αρχές 90ς (ξέρουμε όλοι τι ακούγεται).
Μπορεί να ήταν εμπορική η προώθηση ,αλλά πολύ πετυχημένη όπως και η σύγχρονη προώθηση παντρέματος Lyra-Ekos 2 που δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα.

Μα τι έπαθαν οι Linn άκηδες? ( μιλώ για γνωστούς και φίλους που έχω επαφές close και όχι εξ αποστάσεως εργασία).

Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, δεν έχει ανάγκη άλλωστε ..όμως πήρα μια τετράδα headshell wires απ τον repieter που έχω στείλει 6 αναβελονώσεις τελευταία 2 χρόνια.
Μάλλον κατάλαβε ότι έχω ροπή προς.. τα 'κουρέματα' (αν και ασχολούμαι πολλά χρόνια με την 'ενέργεια' και την όσο το δυνατόν περιορισμό της ) και τα pins ήταν διαφορετικά ,με βόλευαν με κεφαλές που 'νοιώθουν' στενάχωρα σε κάποιους βραχίονες (όπως Ittok2/Akito/Basic /Basic Plus/Ekos 1 ) έπρεπε όμως να 'δώσεις' λίγο σφίξιμο με λαβίδα .
Πολύ καλός ήχος αλλά όχι φιλικά τα pins με την ανάρτηση, καθώς το τρέμουλο (υπόθεση κάνω ,πως αλλιώς 'λάσκαραν το σφίξιμο ? θερμοκρασία ? ) .
Καλός ήχος όμως, με καλάι 'δικό' του πολύ ψιλό σαν τρίχα για τυχόν κόψιμο (τόσο λεπτά ήταν) ,που δεν έχω ξαναδεί .

Όπως το ταίριασμα Standon/MK2 έτσι προωθήθηκε και το πάντρεμα Linn παλιάς σειράς βραχιόνων με τις Goldring αρχές 90ς (ξέρουμε όλοι τι ακούγεται).
Μπορεί να ήταν εμπορική η προώθηση ,αλλά πολύ πετυχημένη όπως και η σύγχρονη προώθηση παντρέματος Lyra-Ekos 2 που δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα.

Μα τι έπαθαν οι Linn άκηδες? ( μιλώ για γνωστούς και φίλους που έχω επαφές close και όχι εξ αποστάσεως εργασία).

τα pins σχεδόν ποτέ δεν ταιριάζουν παντού.. σχεδόν πάντα πρέπει να τα πειράξεις..

τα oyaide τα πείραξα στην μεριά του κινέζικου hs, (τα άνοιξα λίγο), στην μεριά της stanton όχι..

τα cardas του Πανίκου δεν ήθελαν πείραγμα πουθενά.. ούτε στην μεριά του γνήσιου hs technics, ούτε στην stanton

η διαφορά είναι επειδή (εγώ και ο Πανίκος) χρησιμοποιούμε κάτι Ιταλικά (και πολύ ακριβά) pins, τα οποία επιτρέπουν αρκετό άνοιγμα από μόνα τους.

Την έχω κ αυτή ,αλλά δεν μ άρεσε τόσο...και οι δύο είναι σχεδόν άστρωτες.
Με έφαγε η τεχνητή (καταπονημένη) ευμάρεια...
Ευτυχώς που έβρισκα αγοραστές πριν τα φόρουμ,αλλά ήταν υπερβολή.
Έχω δύο για αναβελόνωση ακόμα ,αλλά θα δω τι θα γίνει με τα τελωνεία σχετικά με την Karma.
Αν δεν έχεις δοκιμάσει, άκουσε Supex κάποια μέρα.
Έχει κ αυτή φανατικούς.

Πάλι "θέλουμε" τα περίπου 17,5γρ για τα 8,5Hz
πάλι η ίδια διαδικασία με λίγο διαφορετικό εξοπλισμό...

Με πολύ μικρότερο sw στην ουρά του βραχίονα (μόλις στα 7,2γρ)

IMG_20250107_001512.jpg

πετυχαίνω ΣΕΜ στα 17,11γρ

IMG_20250107_001427.jpg

Και η ΣΣ έρχεται στα 8,6Hz σύμφωνα με τον τύπο..

Το αντίβαρο τώρα ανέβηκε στα 88γρ αφού πάλι το εργοστασιακό των 100γρ "έπεφτε" βαρύ..

IMG_20250107_002138.jpg

Κάποιος χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό θα έπρεπε να βάλει το εργοστασιακό sw των 10γρ και τότε (ίσως) το αντίβαρο του εργοστασίου θα μπορούσε να δουλέψει..
Ή να βάλει βάρος στο hs...

Φυσικά σε αυτή την περίπτωση τα 8,5Hz πάνε περίπατο.....

Τα πινς των headshells συνηθως ειναι 1 ή 1.2 mm και καποιων κεφαλων μεχρι 1.3 mm.
Παλια , σχεδον παντα , τα καλωδια headshell ειχαν πινς 1.0 mm στο headshell και 1.2 mm στην κεφαλη.
Σημερα ειναι μπαχαλο. Τα πλειστα νεα headshells εχουν πινς 1.2 mm . Εξαιρεση τα headshells audio technica ( Japan ) και Technics original.
Ισως ακομη 1-2 αλλα δεν ξερω σιγουρα.

• Like
Την έχω κ αυτή ,αλλά δεν μ άρεσε τόσο...και οι δύο είναι σχεδόν άστρωτες.
Με έφαγε η τεχνητή (καταπονημένη) ευμάρεια...
Ευτυχώς που έβρισκα αγοραστές πριν τα φόρουμ,αλλά ήταν υπερβολή.
Έχω δύο για αναβελόνωση ακόμα ,αλλά θα δω τι θα γίνει με τα τελωνεία σχετικά με την Karma.
Αν δεν έχεις δοκιμάσει, άκουσε Supex κάποια μέρα.
Έχει κ αυτή φανατικούς.
Τώρα άμα σου πω ότι η 681ΕΕΕ δεν μου αρέσει τόσο όσο η 680ΜΚΙΙ θα με πιστέψεις;;;;

Όση ώρα έγραφα το προηγούμενο πόστ ταυτόχρονα άκουγα και ακούω...

Την βρίσκω "λαμπρή" και "φωνακλού" σαν Ortofon 2m blue

Μεγαλύτερη έξοδο από την 680ΜΚΙΙ σίγουρα, πετάχτηκα να χαμηλώσω ένταση μόλις μπήκε η μουσική...

Το μπάσο της είναι υπερβολικά ελεγχόμενο θα έλεγα...

Οκ, "πεντακάθαρη" παντού, θα εντυπωσιάσει το 90% των μουσικόφιλων..

Εμένα όχι... θα πρέπει να κάνω κάποιο tweak για να την φέρω στα γούστα μου..

Πιθανόν η συνέργεια με την jico nude Elliptical να έχει αυτό το αποτέλεσμα..
Για να την δω με την ΒD που παράγγειλα..

Αναρωτιέμαι γιατί δεν μου άρεσαν οι Stanton..
Μήπως άκουσα καμιά τέτοια αντί την άλλη;;; :LOL:

Για μένα 680ΜΚΙΙ vs 681EEE , σημειώσατε 1 !!!

Αξιοπερίεργο...
Δεν κάνει καθόλου "βζζ" όταν πλησιάζει το χέρι το hs, ούτε όταν την πασπατεύω..

Λες και είναι παιδιά από άλλη μάνα οι 2 τους.....

υπάρχει περίπτωση ρε παιδιά γεννήτρια ΜΜ που έχει μείνει πάρα πολύ καιρό σε απραγία, να αλλάξει "χαρακτήρα" ;;;

περίπου μία ώρα συνεχούς λειτουργίας η 681 άλλαξε !!

αυτό που με ενόχλησε -το υπερβολικά ελεγχόμενο χαμηλό- , δεν υπάρχει πια...

ακούω τους ίδιους 3-4 δίσκους επίτηδες...

ναι, την ίδια υψηλή έξοδο έχει (και θα έχει), αλλά τώρα δεν "φωνασκεί" όπως η Ortofon 2m blue.. δεν με ενοχλεί πια γιατί ο αρμονικός πλούτος ανέβηκε κατακόρυφα σε σχέση με πριν και οι υψηλές της είναι ..το κάτι άλλο!!

Μα τον Τουτάτη αυτή μοιάζει να χτυπάει την excel MM1 Jico SAS στο δόξα πατρί...!!!

ντρέπομαι για το προηγούμενο πόστ, θέλω να το σβήσω......

θα μπορούσα να γράψω κατεβατά ολόκληρα για τα πιάνα, τα βιολιά και τις μποτιές που ακούω τώρα, αλλά λέω να κρατηθώ....

680ΜΚΙΙ vs 681ΕΕΕ , 1-1 και βλέπουμε ..................

Τώρα άμα σου πω ότι η 681ΕΕΕ δεν μου αρέσει τόσο όσο η 680ΜΚΙΙ θα με πιστέψεις;;;;

Όση ώρα έγραφα το προηγούμενο πόστ ταυτόχρονα άκουγα και ακούω...

Την βρίσκω "λαμπρή" και "φωνακλού" σαν Ortofon 2m blue

Μεγαλύτερη έξοδο από την 680ΜΚΙΙ σίγουρα, πετάχτηκα να χαμηλώσω ένταση μόλις μπήκε η μουσική...

Το μπάσο της είναι υπερβολικά ελεγχόμενο θα έλεγα...

Οκ, "πεντακάθαρη" παντού, θα εντυπωσιάσει το 90% των μουσικόφιλων..

Εμένα όχι... θα πρέπει να κάνω κάποιο tweak για να την φέρω στα γούστα μου..

Πιθανόν η συνέργεια με την jico nude Elliptical να έχει αυτό το αποτέλεσμα..
Για να την δω με την ΒD που παράγγειλα..

Αναρωτιέμαι γιατί δεν μου άρεσαν οι Stanton..
Μήπως άκουσα καμιά τέτοια αντί την άλλη;;; :LOL:

Για μένα 680ΜΚΙΙ vs 681EEE , σημειώσατε 1 !!!

Αξιοπερίεργο...
Δεν κάνει καθόλου "βζζ" όταν πλησιάζει το χέρι το hs, ούτε όταν την πασπατεύω..

Λες και είναι παιδιά από άλλη μάνα οι 2 τους.....
Μήπως την άκουσες τσιτωμένη σε κάποιο club,με ανακλάσεις ή βαρύ ξύλινο ντεκόρ και σου θόλωσε τα μυαλά?
Παλιά τα κέντρα διασκέδασης είχαν επιμέλεια μουσικής, αλλά και βαρύ ντεκόρ,άσχετους DJS που ναι μεν έπαιζαν βινύλιο αλλά λάθος ρυθμισμένο και καθώς πολλά maxi τονισμένα χαμηλά για χορευτικό προσανατολισμό μαζί με το όντως γεμάτο αλλά όχι (γρήγορο χαμηλό των V 15 ) σε ξενέρωνε..