Το chat του δικάναλου

Δοκίμασε και την παραπάνω..Είναι τόσο ήσυχη με τα νέα πλατό τελευταίων προδιαγραφών Sondek που 'μένεις μακ@κ@ς".
Δεν μου 'βγαίνουν' ,αλλά ακούω για την διάδοχη σειρά...που πουλούν φίλοι παλιοί.
Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί κονσερβάκηδες εξακολουθούν και ακούν πηγάδια, ακρίβειες στροφών, χωρίς να έχουν μια κάποια αντιπαραβολή με live.
Οταν γράφεις "την παραπάνω" σε ποια αναφαίρεσε στη benz?

Η δική σου είναι αυτή που κάνει τεστ το stereophile ;;

Εδώ στο τεστ λέει ότι το προφίλ της ακίδας δεν διευκρινίζεται..

View attachment 248253

Μα εύκολα βρήκα τα specs της κεφαλής από το επίσημο site της εταιρείας..
Είναι Elliptical αλλά δυστυχώς δεν μας λέει αν είναι nude ή bonded.
Ευτυχώς έχεις μικροσκόπιο και μπορείς να το δεις εύκολα..
(Να το δούμε και μεις οι περίεργοι....) :LOL:

Επίσης δεν μας λέει compliance (ενδοτικότητα), ενώ στο επίσημο site την αναφέρει καθαρά
15μ/mN

Την λαμβάνεις υπόψη όταν την πας από τον έναν βραχίονα στον άλλον;;
Οι φωτό είναι στο δικό μου λάπτοπ θα τις ανεβάσω το βράδυ, παντως μοιαζει αρκετά με τις black diamond αρα nude elliptical?

Εγώ δεν ήθελα να "τρώει" ακριβή ακίδα με τα "σκοτάδια"
Λοιπόν μετά απο αρκετούς δίσκους και την ξεκάθαρη υπεροχή κάποιων κεφαλοβελόνων (που δεν θα ήθελα να τελειωνουν με σκοτάδια) :Dκατέληξα να χρησιμοποιω πιο πολύ τη shure V15 iii η οποια εχει πάνω ολοκαίνουργια black diamond η οποια είναι το διαμάντι των φτωχών.

Οταν γράφεις "την παραπάνω" σε ποια αναφαίρεσε στη benz?
αχ,ξέχασα το link...
πρόσφατη ακρόαση με Ekos 2 ,αλλά και με έκπληξη βραχίονα Naim Aro..πολύ κοντά στο να τελειώσει το ταξίδι του κάποιος....
MM

Last edited by a moderator:
Καλυτερα να στηνω τηλεσκοπιο απ'την αρχη για να κανει τρακινγκ τους στοχους, παρα να κατσω να παλευω με πικαπ για ν'ακουσω μουσικη!
Ημαρτον, κουραστηκα και μονο που σας διαβαζω!

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66
πρόσφατη ακρόαση με Ekos 2 ,αλλά και με έκπληξη βραχίονα Naim Aro..πολύ κοντά στο να τελειώσει το ταξίδι του κάποιος....
MM
Εχω μια Linn και παίζει πολυ καλά mm ειναι, σειρα Κ δεν θυμαμαι το νούμερο.

Καλυτερα να στηνω τηλεσκοπιο απ'την αρχη για να κανει τρακινγκ τους στοχους, παρα να κατσω να παλευω με πικαπ για ν'ακουσω μουσικη!
O καθένας με τα βίτσια του. Εγώ θεωρώ πολύ πιο κουραστικό να ασχολούμαι με ρυθμίσεις ψηφιακών players, bit-perfect, gapless playback και δε συμμαζεύεται. Να, ένα πρόβλημα είχα με gapless playback και έκανα 15 μέρες να βρω που οφείλεται, μου έσπασε τόσο τα νεύρα που απο το κακό μου άκουγα μόνο βινύλιο, έτσι για να μάθει αυτό.

Μα αυτή η πάλη δινει ολη τη γευση.
Αν θελω απλα να ακουσω χωρις να ασχοληθώ ειναι 4 κλικ.
Κλικ ενισχυτης οn
Κλίκ dac on
Κλικ streamer on
play
Τέλος.

Μα αυτή η πάλη δινει ολη τη γευση.
Αν θελω απλα να ακουσω χωρις να ασχοληθώ ειναι 4 κλικ.
Κλικ ενισχυτης οn
Κλίκ dac on
Κλικ streamer on
play
Τέλος.
Εγω, οταν εστηνα το τηλεσκοπιο επειδη βαριομουν το ρυθμισμα, εκανα παρατηρησεις με το χερι.
Φαντασου οτι εχει στη μνημη κατι χιλιαδες ουρανια σωματα που τα βρισκεις πατωντας απλα ενα κουμπι, αλλα για να γινει αυτο πρεπει πρωτα
να το ευθυγραμμισεις.
Αν ειχα πικαπ θα το ειχα πεταξει απο το μπαλκονι!

Η Denon λέει στο Site της ότι οι MC κεφαλές μπορούν να παίξουν μέχρι 2000 ώρες. Δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Όσο για την σύγκριση... υπάρχουν κεφαλές ΜΜ στα 6000 ευρώ; Νομίζω ότι κάπου στα 500 ευρώ σταματάνε - κάποιος λόγος θα υπάρχει.
Ένας προφανής λόγος είναι του ότι γύρω στα 500,00€, άντε ίσως λίγο παραπάνω, τελειώνει η λογική και αρχίζει ο παραλογισμός και - γιατί όχι- η αισχροκέρδεια. Δεν είναι δυνατόν να πωλείται κεφαλή πικαπ 6.000,00€, αυτό το ποσό να βρίσκεται στο μέσο ή ίσως και χαμηλότερα της κλίμακας τιμών πώλησης μιας κεφαλής και όλο αυτό να θεωρείται φυσιολογικό και εντασσόμενο στις αρχές του high end, αντί του να συνδέεται με το συμπαθές επάγγελμα του εκδοροσφαγέως. Σε ότι αφορά στις mm υπάρχουν σήμερα είτε καταπληκτικές ανταλλακτικές βελόνες όπως λ.χ. αυτές της Jico, είτε καταπληκτικοί rebuilders οι οποίοι όντως μπορούν (σε λογικές τιμές) να εκτοξεύσουν άξιες κεφαλές του παρελθόντος σε τέτοια ύψη στα οποία να είστε σίγουροι ότι σε ένα blind test με οποιαδήποτε άλλη κεφαλή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιες απ’ αυτές να κερδίσουν την προτίμησή σας. Εμένα προσωπικά η προτίμησή μου στις mc έχει σταματήσει εδώ και καιρό (από όσες έχω ακούσει) α) λόγω κεκτημένης ταχύτητας στην Denon DL-103 (όπως ειδικά την τροποποιεί η Zu) και β) στη μικρή Miyajima και δεν την βλέπω να μετακινείται σύντομα. Σε ότι αφορά …στα χιλιόμετρα μιας κεφαλής, τελευταίως υπάρχει μια τάση του να μην ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει, οπότε όλες οι κεφαλές - άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο – τα έχουν τα …χιλιομετρικά περιθώριά τους …

O καθένας με τα βίτσια του. Εγώ θεωρώ πολύ πιο κουραστικό να ασχολούμαι με ρυθμίσεις ψηφιακών players, bit-perfect, gapless playback και δε συμμαζεύεται. Να, ένα πρόβλημα είχα με gapless playback και έκανα 15 μέρες να βρω που οφείλεται, μου έσπασε τόσο τα νεύρα που απο το κακό μου άκουγα μόνο βινύλιο, έτσι για να μάθει αυτό.
Κωστα κι εγω μπορει να το βαφτίζω streamer για να τελειώνω, αλλα στην πραγματικότητα ειναι pc deticated για ηχο και μόνο, με διαλεγμένο hardware και software για αυτή τη δουλειά.
Με διάφορα players, αλλο για radio stream απλο με εικόνα, αλλο για audiophile radio, αλλο για αναπαραγωγή bitperfect hires αρχειων κτλ

Ένας προφανής λόγος είναι του ότι γύρω στα 500,00€, άντε ίσως λίγο παραπάνω, τελειώνει η λογική και αρχίζει ο παραλογισμός και - γιατί όχι- η αισχροκέρδεια. Δεν είναι δυνατόν να πωλείται κεφαλή πικαπ 6.000,00€, αυτό το ποσό να βρίσκεται στο μέσο ή ίσως και χαμηλότερα της κλίμακας τιμών πώλησης μιας κεφαλής και όλο αυτό να θεωρείται φυσιολογικό και εντασσόμενο στις αρχές του high end, αντί του να συνδέεται με το συμπαθές επάγγελμα του εκδοροσφαγέως. Σε ότι αφορά στις mm υπάρχουν σήμερα είτε καταπληκτικές ανταλλακτικές βελόνες όπως λ.χ. αυτές της Jico, είτε καταπληκτικοί rebuilders οι οποίοι όντως μπορούν (σε λογικές τιμές) να εκτοξεύσουν άξιες κεφαλές του παρελθόντος σε τέτοια ύψη στα οποία να είστε σίγουροι ότι σε ένα blind test με οποιαδήποτε άλλη κεφαλή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιες απ’ αυτές να κερδίσουν την προτίμησή σας. Εμένα προσωπικά η προτίμησή μου στις mc έχει σταματήσει εδώ και καιρό (από όσες έχω ακούσει) α) λόγω κεκτημένης ταχύτητας στην Denon DL-103 (όπως ειδικά την τροποποιεί η Zu) και β) στη μικρή Miyajima και δεν την βλέπω να μετακινείται σύντομα. Σε ότι αφορά …στα χιλιόμετρα μιας κεφαλής, τελευταίως υπάρχει μια τάση του να μην ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει, οπότε όλες οι κεφαλές - άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο – τα έχουν τα …χιλιομετρικά περιθώριά τους …
Η αισχροκέρδια και η κοροιδία παραμονευουν σε κάθε γωνία του χόμπι μας, εμείς οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι - διαβασμένοι η τουλάχιστων να ρωτάμε. Ειμαι σίγουρος οτι το 90% των ανθρώπων που γράφουν εδώ θα δώσουν τη συμβουλή τους που βγένει απο την πείρα που εχουν αποκτήσει απο τη χρόνια ενασχοληση τους απο το αθλημα.
Οποιος... δεν.... καθρευτάκια για ινδιάνους.

• Like
Reactions: SHERPA
Εγω, οταν εστηνα το τηλεσκοπιο επειδη βαριομουν το ρυθμισμα, εκανα παρατηρησεις με το χερι.
Φαντασου οτι εχει στη μνημη κατι χιλιαδες ουρανια σωματα που τα βρισκεις πατωντας απλα ενα κουμπι, αλλα για να γινει αυτο πρεπει πρωτα
να το ευθυγραμμισεις.
Αν ειχα πικαπ θα το ειχα πεταξει απο το μπαλκονι!
Χιλιάδες ουράνια σώματα στη μνήμη - παρατήρηση με το χέρι !!! σιγουρα θα το είχες σπάσει το πικάπ.:LOL:

Σε αυτην μαλλον που λεει στο λινκ....... βεβαια , λιγο πανω απο 500 ευρω :p

Grado Lineage Epoch3​

Κεφαλή MM. Με χρυσά πηνία (το λέει).
12000 $=11220 € στην Αμερική. Τιμή 15600 Ευρώ στην Ελλάδα!

Αν υποθέσουμε ότι η διάρκεια ζωής της βελόνας είναι 2000 ώρες, τότε το κόστος για κάθε ώρα παιξίματος είναι 15600/2000=7,80 ευρώ την ώρα!

Επειδή όμως ένα LP διαρκεί λιγότερο από μία ώρα (περίπου 45-50 λεπτά), κάνοντας τους υπολογισμούς (απλή μέθοδος των τριών), προκύπτει ότι κάθε φορά που ακούμε μουσική, κοστίζει
5,85 ευρώ ο δίσκος! 😲 😮 😜

Ακριβό χόμπι η Μουσική!

Και τώρα τι κάνουμε; 🤔

Εύρηκα! 😉
Θα πάρουμε ένα κουμπαρά. Όταν ακούμε μουσική θα ρίχνουμε μέσα το αντίτιμο (6 ευρουλάκια ο δίσκος). Και θα τα φυλάμε, όταν θα είναι να αλλάξουμε τη βελόνα. 😁

koumparas-xrimatokivotio-mple-ootb-69-1211-(6).jpg
koumparas-xrimatokivotio-mple-ootb-69-1211-(4).jpg

Υ.Γ. Οι κάτοχοι αυτής της κεφαλής οφείλουν να παρακολουθούν καθημερινά τις αυξομειώσεις της τιμής του χρυσού στο χρηματιστήριο. Δεδομένου ότι τα πηνία της είναι χρυσά η αξία της υπόκειται στις αντίστοιχες μεταβολές. :cool:

Υ.Γ. Οι κάτοχοι αυτής της κεφαλής οφείλουν να παρακολουθούν καθημερινά τις αυξομειώσεις της τιμής του χρυσού στο χρηματιστήριο. Δεδομένου ότι τα πηνία της είναι χρυσά η αξία της υπόκειται στις αντίστοιχες μεταβολές. :cool:
Μιας και ανοίξαμε αυτη τη κουβέντα Μιχάλη μου να ξέρεις οτι - δεν είναι ολοι σαν εμάς- να αγωνίζονται και κάθε αγορά να είναι και μια θυσία, παραθέτω αυτούσια κουβέντα με φίλο audiophile.
"Ασε ρε φίλε που θα μου πείς εμένα οτι σε κουράζει η δουλεία σου, ξερεις τι είναι σήμερα? 5 του μηνός. Πρεπει να πέρνω τηλέφωνο εναν εναν οσους νικάρηδες μου δεν μου εβαλαν το ενόικιο στην τράπεζα και οσοι δεν απαντήσουν πρεπει να πάω απο εκεί, ξερεις ποσο ψυχοφθορο ειναι αυτό?"o_O

Μια γκρι K .... Linn ειχα και γω καποτε με το sondek , νομιζω ηταν η Κ9 ?
Μετρια μου ακουγοταν , ισως λιγο καλυτερη απο την ΑΤ95Ε που επισης ειχα σε ενα rega.