Το chat του δικάναλου

Oυάου ένας ακόμα Α B youtube tester αποκαλύφτηκε! Και ειχα αρχίσει να νιώθω τόσο μόνος με αυτό...:ROFLMAO:

Πέραν της πλάκας τώρα , το youtube έχει τρομερό ήχο . Εκεινο που μετράει είναι η ποιότητα της ηχογράφησης και το room στουντιακό treatment για να βγει κατι σωστό στο uploading και τελικα στα ηχεία σου σαν τελικός χρήστης...:) Εξάλλου και τα τραγουδια στο youtube σε στουντιο ηχογραφηθηκαν με μικροφωνα κτλ κτλ...

Οι συχνότητες περνάνε από το μικρόφωνο και καταλλήγουν στα ηχεία σου. Αν ένα συστημα ήταν άμπασο ή επαιζες από ραδιάκι θα καταλάβαινες την διαφορά στο μπάσο at least και σε σχέση με ενα τουμπανειρο και γουφεράτο one....

Άλλο δίπλα-δίπλα σε ακριβώς ίδιες συνθήκες, άλλο απλά μια ηχογράφηση ή ακρόαση σε ένα πράγμα. Διότι εκεί μας ενδιαφέρει τι γίνεται στις ίδιες συνθήκες, όποιες και να είναι αυτές.

Όταν τα έχεις δίπλα δίπλα και παίζουν, οι διαφορές φαίνονται αμέσως, είτε είναι σε βίντεο είτε είναι σε ζωντανή ακρόαση. Τα υπόλοιπα είναι για κυνήγι της ουράς...

Άντε να εξαιρέσω κανα subwoofer που παίζουν αλλιώς λίγες ίντσες πιο μακριά ή κοντά ή και καμιά φορά παίζουν αλλιώς απλά στρίβοντάς τα. Δεν μιλάμε για τέτοια πράγματα όμως εδώ.

• Like
  • Haha
Reactions: mdvq and djmnv81
@Pleo.
Λεώ,έχεις ακούσει τα earfun,σε κόντρα με το JBL boombox?
Ποιο θεωρείς καλύτερο?
Αν θεωρείς καλύτερο το JBL ,είναι 5 φορές καλύτερο το το earfun?
Υπόψην ότι τα έχω και τα δύο.
Και ναι.....ΔΕΝ έχω κάνει σύγκριση,γιατί το ένα είναι εδώ το άλλο στην Κρήτη.

@Pleo.
Λεώ,έχεις ακούσει τα earfun,σε κόντρα με το JBL boombox?
Ποιο θεωρείς καλύτερο?
Αν θεωρείς καλύτερο το JBL ,είναι 5 φορές καλύτερο το το earfun?
Υπόψην ότι τα έχω και τα δύο.
Και ναι.....ΔΕΝ έχω κάνει σύγκριση,γιατί το ένα είναι εδώ το άλλο στην Κρήτη.

Πρέπει να βάλεις ίδιας γενιάς προϊόντα στη σύγκριση. Έχουν γίνει άλματα στην τεχνολογία τα τελευταία χρόνια. Και δεν αφορά το έδαφος που καλύψανε οι κινέζοι μόνο. αφορά και τη βελτίωση στα γνωστά μονοπάτια (JBL π.χ.)

Άρα αν η ερώτηση είναι αν έχω ακούσει το BoomBox 5 η απάντηση είναι όχι.

Θα το ξαναπώ. Η earfun καριέρα έκανε με το uboom L, για τους γνωστούς λόγους. Mετά έπεσαν όλοι επάνω στο Uboom X περιμένοντας τα ίδια, αλλά δεν... . Και μέχρι εκεί είναι η γκάμα της. Ακουστικά βγάζει η εταιρία. Τα ηχεία που έχει είναι ελάχιστα, δεν έχει γκάμα όπως οι άλλες δύο (Tribit, Soundcore).

Άλλο δίπλα-δίπλα σε ακριβώς ίδιες συνθήκες, άλλο απλά μια ηχογράφηση ή ακρόαση σε ένα πράγμα. Διότι εκεί μας ενδιαφέρει τι γίνεται στις ίδιες συνθήκες, όποιες και να είναι αυτές.

Όταν τα έχεις δίπλα δίπλα και παίζουν, οι διαφορές φαίνονται αμέσως, είτε είναι σε βίντεο είτε είναι σε ζωντανή ακρόαση. Τα υπόλοιπα είναι για κυνήγι της ουράς...

Άντε να εξαιρέσω κανα subwoofer που παίζουν αλλιώς λίγες ίντσες πιο μακριά ή κοντά ή και καμιά φορά παίζουν αλλιώς απλά στρίβοντάς τα. Δεν μιλάμε για τέτοια πράγματα όμως εδώ.
Λεωνίδα τα απανταχού Α Β τεστ που έχουν κατακλύσει το youtube στις ίδιες συνθήκες γίνονται...ίδιες στάθμες...και καταγραφονται απο το ίδιο μικρόφωνο..στον ιδιο χώρο.... Οσες φορές έχω ανεβάσει παρόμοιο πόστ έχει γινει της .....αλλα το απολάμβάνω προσωπικά... :ROFLMAO:.

Δεν "ηχογραφήθηκαν" και αυτά τα ηχειάκια διπλα διπλα όπως λες και μας ζητας να κανουμε ακρόαση τους για να εντοπίσουμε διαφορές ??

Η αξιολόγηση ακρόασης ΑΒ τεστ από το youtube υφίσταται τελικά μόνο για τις χαμηλές συχνότητες ?? :) Επίσης εαν η ηχογραφηση ήταν του πισινου θα καταλάβαινε καποιος διαφορές ??? Ή εαν το ακουγε απο το ηχειακι του iphone του ??

Τα ρωταω ολα αυτα για να καταλάβω τον συλλογισμό σου πίσω από τετοιες τοποθετησεις. ☺️

Λεωνίδα τα απανταχού Α Β τεστ που έχουν κατακλύσει το youtube στις ίδιες συνθήκες γίνονται...ίδιες στάθμες...και καταγραφονται απο το ίδιο μικρόφωνο..στον ιδιο χώρο.... Οσες φορές έχω ανεβάσει παρόμοιο πόστ έχει γινει της .....αλλα το απολάμβάνω προσωπικά... :ROFLMAO:.

Δεν "ηχογραφήθηκαν" και αυτά τα ηχειάκια διπλα διπλα όπως λες και μας ζητας να κανουμε ακρόαση τους για να εντοπίσουμε διαφορές ??

Η αξιολόγηση ακρόασης ΑΒ τεστ από το youtube υφίσταται τελικά μόνο για τις χαμηλές συχνότητες ?? :) Επίσης εαν η ηχογραφηση ήταν του πισινου θα καταλάβαινε καποιος διαφορές ??? Ή εαν το ακουγε απο το ηχειακι του iphone του ??

Τα ρωταω ολα αυτα για να καταλάβω τον συλλογισμό σου πίσω από τετοιες τοποθετησεις. ☺️

Ένα δίκιο τό'χεις. Στο σημείο που δεν ήταν δίπλα-δίπλα αλλά στην ίδια ακριβώς θέση με όλα τα υπόλοιπα ίδια επίσης. 😁

Η αξιολόγηση στο συγκεκριμένο είναι ξεχωριστά για τα low, ξεχωριστά για τα mid και ξεχωριστά για τα high. Ακούγοντάς τα έτσι, καταλαβαίνεις αμέσως γιατί το ένα ηχείο έχει περισσότερη λεπτομέρεια ψηλά, το άλλο έχει πιο μεστές μεσαίες και ποιο έχει πιο ξερό μπάσο.

Η ποιότητα της ηχογράφησης στο AB τεστ, αν δεν είναι καμιά εντελώς του πωπού, τότε μια χαρά συμπεράσματα βγάζεις για να καταλάβεις.

Αλλιώς, υπάρχει και καλύτερος τρόπος. Αγοράστε ό,τι υπάρχει στην αγορά και κάντε τις συγκρίσεις μόνοι σας. :p

• Like
  • Haha
Reactions: mdvq and djmnv81
Oυάου ένας ακόμα Α B youtube tester / believer αποκαλύφτηκε! Και ειχα αρχίσει να νιώθω τόσο μόνος με αυτό...:ROFLMAO:

Πέραν της πλάκας τώρα , το youtube έχει τρομερό ήχο . Εκεινο που μετράει είναι η ποιότητα της ηχογράφησης και το room στουντιακό treatment για να βγει κατι σωστό στο uploading και τελικα στα ηχεία σου σαν τελικός χρήστης...:) Εξάλλου και τα τραγουδια στο youtube σε στουντιο ηχογραφηθηκαν με μικροφωνα κτλ κτλ...

Οι συχνότητες περνάνε από το μικρόφωνο και καταλλήγουν στα ηχεία σου. Αν ένα συστημα ήταν άμπασο ή επαιζες από ραδιάκι θα καταλάβαινες την διαφορά στο μπάσο at least και σε σχέση με ενα τουμπανειρο και γουφεράτο one....
Πριτς που είσαι μόνος 😄
Και μάλιστα το θεωρώ σιγουρακι,για σύγκριση.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@Pleo.
Τα earfun εδώ μέσα μας τα έμαθε ο Σπύρος και εσύ.
Ντόρο είχε κάνει και ο Γερμανός (ulav ή κάπως έτσι) που τα έβγαζε συνέχεια κορυφαία.
Και μάλλον κάποια εμπορική σχέση πρέπει να είχαν ,γιατί μας τα είχε ζαλισει 😁
Και γω από κει, ακούγοντας το κανάλι του,πήρα και τα Χ (και για την τιμή χώμα που είχαν)
Όμως όταν έβγαλαν το app και είχε μέσα και και τις ρυθμίσεις του,ήταν σκέτη απογοήτευση.

(Ε ρε δόξες το earfun😸)

• Like
Reactions: vlad66 and Pleo
@Pleo.
Τα earfun εδώ μέσα μας τα έμαθε ο Σπύρος και εσύ.
Ντόρο είχε κάνει και ο Γερμανός (ulav ή κάπως έτσι) που τα έβγαζε συνέχεια κορυφαία.
Και μάλλον κάποια εμπορική σχέση πρέπει να είχαν ,γιατί μας τα είχε ζαλισει 😁
Και γω από κει, ακούγοντας το κανάλι του,πήρα και τα Χ (και για την τιμή χώμα που είχαν)
Όμως όταν έβγαλαν το app και είχε μέσα και και τις ρυθμίσεις του,ήταν σκέτη απογοήτευση.

(Ε ρε δόξες το earfun😸)

Ακριβώς έτσι έγινε και σας το είχα σφυρίξει όταν βγήκε το Χ. Κι εγώ άλλα περίμενα, αλλά τελικά δεν ήταν ένα L σε μεγάλο μέγεθος. Ειχαν σενάρια χρήσης τα κουρδίσματα του Αυστριακού στο Χ και δεν ήταν ένα όπως στο L.

Ρίξε μια ματιά στο Lava. Για εσωτερικό χώρο είναι ανώτερο. Σε μέγιστες στάθμες δεν φτάνει το UBoom X αλλά και πάλι δεν θα ακούς τόσο υπερβολικά indoors. Θα είναι πιο καθαρό στο χαμηλό και ψηλά επίσης.
Είναι στο μέγεθος ενός JBL Xtreme για να καταλάβεις (δηλαδή του πιο μικρού από τα BoomBox).

Α, ναι. Και λένε ότι με το τελευταίο firmware παίζει ακόμα καλύτερα.

• Like
Reactions: mdvq
Να διευκρινίσω ότι τα Χ του Vlad παίζουν έτσι καλά, με δική του custom καμπύλη στο EQ που διαθέτει το app.
Out of the box δεν παίζουν καλά.
Έχει φτιάξει διάφορα σενάρια και το χειρότερο από όλα ειναι του ...Τζιμίσκουλα 😄
Δραττομαι της ευκαιρίας να πω το εξής:
Σε πρώτη ευκαιρία (δικιά μου πρωτοβουλία είναι αυτό) ,θα τσιμπήσουμε το X και θα το πάμε σε μια συνάντηση με αρκετούς ακροατές.
Θα ζητήσουμε λοιπόν ,o καθένας να φτιάξει μια δική του καμπύλη και να το φέρει στα γούστα του.
Πιστεύω οτι κάποιο συμπέρασμα θα βγει,για τα γούστα του καθενός μας.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Να διευκρινίσω ότι τα Χ του Vlad παίζουν έτσι καλά, με δική του custom καμπύλη στο EQ που διαθέτει το app.
Out of the box δεν παίζουν καλά.
Έχει φτιάξει διάφορα σενάρια και το χειρότερο από όλα ειναι του ...Τζιμίσκουλα 😄
Δραττομαι της ευκαιρίας να πω το εξής:
Σε πρώτη ευκαιρία (δικιά μου πρωτοβουλία είναι αυτό) ,θα τσιμπήσουμε το X και θα το πάμε σε μια συνάντηση με αρκετούς ακροατές.
Θα ζητήσουμε λοιπόν να φτιάξει μια δική του καμπύλη και να το φέρει στα γούστα του.
Πιστεύω οτι κάποιο συμπέρασμα θα βγει,για τα γούστα του καθενός μας.

Θα έλεγες Hi Fi τον ήχο τους εδώ ;;;

Καμπύλες φτιάχνουν όλα. Της Soundcore είναι και παραμετρικό το EQ,.

Μη χάνετε τον ύπνο σας. Όλα καλά παίζουν. Απλά κάποια παίζουν λίγο καλύτερα. Έχει να κάνει και με το πόσο καλά ρυθμισμένο είναι το DSP τους.

Μη χάνετε τον ύπνο σας. Όλα καλά παίζουν. Απλά κάποια παίζουν λίγο καλύτερα. Έχει να κάνει και με το πόσο καλά ρυθμισμένο είναι το DSP τους.

Σιγά μη χάσουμε τον ύπνο μας για τα ΒΤ ηχεία :ROFLMAO:

Απλά θεωρώ δύσκολο να υπάρχουν καλύτερα από τα Χ στην ίδια τιμή.. το ότι θα υπάρχουν καλύτερα αλλά ακριβότερα, αυτό είναι σίγουρο.

Ε ναι... σιγά μην κάτσουμε να σκάσουμε για φορητά BT ηχειακια.
Απλά να έχουμε το νου μας, για μελλοντικές αγορές.
Με έχουν βολεψει αφάνταστα αυτά τα πιρπιτσολια.
Ένα κουμπί,το πετας όπου να 'ναι,μια λίστα στο Spotify και καθάρισες!!!
Με το JBL ,μέχρι και μικρό παρτάκι έχω κάνει 🎆

• Like
Reactions: vlad66
@vlad66
Αμάν Βλαδίμηρε, το 'πες και το 'κανες με το καινούργιο Avatar!
Όσοι δε σε ξέρουν από κοντά, έτσι θα σε φαντάζονται από 'δω και μπρος! Αγριεμένο, με ηλεκτρικό, φονικό βλέμμα! Άσε που στη σμίκρυνση της εικόνας δε φαίνεται το υπόλοιπο περιεχόμενο... Το χιούμορ του αρχικού έχει πάει μακρινό περίπατο!

Εγώ, να σου πω την αλήθεια προτιμούσα το παλιό σου Avatar, με τον άλλο, το μικρούλη Βλαδίμηρο. Που ήταν και πολύ συμπαθητικός! :giggle:
Αλλά εντάξει, γούστα είναι αυτά... 🤷‍♂️

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66
@vlad66
Αμάν Βλαδίμηρε, το 'πες και το 'κανες με το καινούργιο Avatar!
Όσοι δε σε ξέρουν από κοντά, έτσι θα σε φαντάζονται από 'δω και μπρος! Αγριεμένο, με ηλεκτρικό, φονικό βλέμμα! Άσε που στη σμίκρυνση της εικόνας δε φαίνεται το υπόλοιπο περιεχόμενο... Το χιούμορ του αρχικού έχει πάει μακρινό περίπατο!

Εγώ, να σου πω την αλήθεια προτιμούσα το παλιό σου Avatar, με τον άλλο, το μικρούλη Βλαδίμηρο. Που ήταν και πολύ συμπαθητικός! :giggle:
Αλλά εντάξει, γούστα είναι αυτά... 🤷‍♂️

Ο Tzimisce μου το άλλαξε.

Στο κινητό βλέπω το νέο με τον συντονιστή "βαπόρι".. στο λάπτοπ βλέπω το προηγούμενο που είναι ο γατούλης μου (ο Τάμπυ) που κοιμάται στον καναπέ δίπλα μου... :LOL:

Μάλλον θα "γυρίσω" στον Τάμπυ τελικά... αλλά άστο για αργότερα...