Το chat του δικάναλου

Κατα την ταπεινη μου γνωμη, αυτα τα δυο καλωδια που περιγραφετε, ειναι κλασικο παραδειγμα ευκαιριας για μετρησεις των δυο καλωδιων.
Αν το ακριβο παιζει τοσο χειροτερα σε αρκετα συστηματα (που γνωριζετε οτι προκειται για καλα / "σωστα" συστηματα) , θεωρητικα τουλαχιστον θα εχει και τις χειροτερες μετρησεις.

Last edited:
Κατα την ταπεινη μου γνωμη, αυτα τα δυο καλωδια που περιγραφετε, ειναι κλασικο παραδειγμα ευκαιριας για μετρησεις των δυο καλωδιων.
Αν το ακριβο παιζει τοσο χειροτερα σε αρκετα συστηματα (που γνωριζετε οτι προκειται για καλα / "σωστα" συστηματα) , θεωρητικα τουλαχιστον θα εχει και τις χειροτερες μετρησεις.
Ενα ειναι το συστημα που δεν επαιξε και δυο αυτα στα οποια επαιξε καλα.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Αν έχεις dac με είσοδο I2s το holo red αξίζει.
Αν όχι, θα πληρώσεις άδικα λεφτά.
Είναι μεν ένα πολύ αξιόλογο streamer αλλά δεν θα πάρεις αυτά για τα οποία θα πληρώσεις.
Μπορείς βέβαια να πάρεις το holo red και να του βάλεις gentoo player με δοκιμαστικό κλειδί για μία εβδομάδα.
Γιατί το gentoo "δένεται" στο rpi και δεν μπορείς να βάλεις το κλειδί του σε άλλο rpi.

Γνώμη μου, τσιμπάς ένα rpi4, του βάζεις ένα καλό τροφοδοτικό και ένα δωρεάν δοκιμαστικό κλειδί για να παίξεις με το gentoo και αν δεν σου κάνει, κάνε το media player, να παίζεις retro παιχνίδια, nas, η να σου ποτιζει τις γλάστρες. 😂
Στειλε μου τι πρέπει να δω, (για να πάρω) για να έχω μια ιδέα να το ψάξω λίγο..

Τα ATC είναι γνωστά για το πόσο αποκαλυπτικά είναι.

Έχω την εντύπωση όμως, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι είχαμε δοκιμάσει τα 3R στο παλιό dac, το revolution και όχι αυτό.
Για αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι τα είχαμε δοκιμάσει με άλλες ρυθμίσεις στο rpi 😂

Σε γενικές γραμμές το σύστημα μου δείχνει αντιπάθεια σε κάποια καλώδια.
Σοβαρό παράδειγμα το καλώδιο ρεύματος Valhalla της Nordost που έπαιξε πολύ χειρότερα από ένα απλό μαύρο.
Που δεν μπορείς να το πεις κακό για κανένα λόγο.

Για αυτό λέω πάντα ότι κάτι παίζει καλά / κακά στο δικό μου σύστημα / χώρο όταν δοκιμάζω κάτι.
Όντως το ακριβό καλώδιο δεν ταίριαξε καθόλου στο δικό μου σύστημα, αλλά όλα είναι θέμα ισσοροπιών.
Δεν είναι θέμα το ποσό αποκαλυπτικά ηχεία είναι τα Αtc, και άλλα ηχεία να είχαμε πάλι οι διαφορές θα ήταν παρόμοιες, απλά τα Atc θύμωσαν και μας πέταξε στην μούρη το καλώδιο..
Δεν είδα να δείχνει αντιπάθεια το σύστημα σου στα καλώδια, κάθε άλλο θα έλεγα, μας έδειχνε ξεκάθαρα τι ρόλο παίζει η κάθε αλλαγή/προσθήκη που κάναμε με τις δοκιμές, αυτό είναι το σωστό, έτσι πρέπει να αντιδρά ένα ισορροπημένο σύστημα, και το δικό σου είναι... Σε όλο το φάσμα, πράγμα πολύ σημαντικό! 😉

• Haha
Reactions: Tzimisce
Δεν ειπα πουθενα οτι φτιαχνεις εσυ τα καλωδια ουτε οτι εισαι υπολογος γι'αυτα.
Αυτο που λεω ειναι οτι, αποδειχτηκε περιτρανα αλλη μια φορα πως το καλωδιο του ενος
ειναι θησαυρος στο συστημα του και το ιδιο παλι καλωδιο ειναι σκουπιδι για το συστημα καποιου αλλου.
Κανενα καλωδιο δεν παιζει το ιδιο καλα σε ολα τα συστηματα.
Η πειρα 35 πλεον χρονων στο ''αθλημα'' λεει οτι δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι και αφοριστικοι για τιποτα.
Γι'αυτο γινονται αλλωστε οι δοκιμες, διαφορετικα θα παιρναμε ολοι το ιδιο καλωδιο και δεν θα ξαναασχολουμασταν με καλωδια.
Μην μπερδεύεις τα πράγματα, ένα καλώδιο που είναι αξιοπρεπές και με σωστό ηχητικό αποτύπωμα θα εχει την ίδια συμπεριφορά σε ότι σύστημα και να τοποθετηθεί, αρκεί το σύστημα να μην είναι κουκουρούκου...
Δεν μίλησα ποτέ για θησαυρούς, δεν υπερασπίστηκα ποτέ κάποιο καλώδιο..
Δεν νομίζω να είμαι αφοριστικος από την στιγμή που βλέπω (και όχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι συμμετέχοντες), αφού έτσι έγινε, ότι ένα καλώδιο 750 ευρώ το μέτρο έχει κάτω του μετρίου αποτέλεσμα σε σχέση με τα παμφθηνα καλώδια που κλήθηκε να ανταγωνιστεί...
Αυτό δεν μπορεί να το διαψεύσει κανένας...

Ποτε μου δεν εχω στραβωσει για τιποτα δικο μου, δε ξερω πού το ειδες αυτο.
Με τον Μιχαλη εχουμε κανει απειρες δοκιμες και οταν κατι που φερνω εγω
και δεν παιζει, ειμαι ο πρωτος που το λεει, δεν εχω τετοιου ειδους κολληματα.
Αλλο να υπαρξει εκπληξη για το αποτελεσμα και αλλο αυτο που περιεγραψες εσυ.
Το ειδες και μονος σου, η λογικη ελεγε οτι το ακριβο ρικλοκερ της ιδιας εταιρειας θα επαιζε καλυτερα
αλλα, αυτο δεν συνεβη.
Κι αν δεν επιμεναμε να το δοκιμασουμε θα μεναμε με την λαθος εντυπωση.
Οκ, απλά είδα την αντίδραση σου την ώρα της δοκιμής και αναφέρω αυτό που είδα, σου είπα και πιο πριν, και δικό μου να ήταν το Platinum αν το άκουγα να παίζει έτσι σε σχέση με τα υπόλοιπα παμφθηνα καλώδια που δοκιμάσαμε και εγώ ακριβώς την ίδια αντίδραση θα είχα, είναι απόλυτα λογικό, δεν καταλαβαίνω γιατί μαγκωνεις σε αυτό το σχόλιο μου, αν σε πείραξε ζητώ συγνώμη και σε επόμενες δοκιμές αν δω κάτι παρόμοιο από κάποιον δεν θα το αναφέρω, θα το κρατήσω για εμένα.

Η πλάκα είναι ότι το αρκετά φθηνότερο ultraviolet έπαιξε ανώτερα από το Platinum..
Εσωτερικός ανταγωνισμός με νικητή το φθηνότερο..
Και δεν είναι θέμα ότι το ασήμι δεν ταίριαξε στο σύστημα του Μιχάλη διότι το άλλο ασημένιο της παρέας έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει..
Δεν έφταιγε το σύστημα ούτε κάτι άλλο που προσθεταμε στο setup..
Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να μετρηθεί κάτι όταν υπάρχει αυτή η ηχητική διαφορά ανάμεσα σε δύο καλώδια της ίδιας εταιρείας..

Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να μετρηθεί κάτι όταν υπάρχει αυτή η ηχητική διαφορά ανάμεσα σε δύο καλώδια της ίδιας εταιρείας..
Νόημα έχει αν κάποιος θέλει να ψάξει γιατί συνέβη αυτό σε ενα σύστημα που φαίνεται να συμφωνείτε οτι ειναι και καλο και αποκαλυπτικό.
Για κανένα άλλο λόγο.

Στειλε μου τι πρέπει να δω, (για να πάρω) για να έχω μια ιδέα να το ψάξω λίγο..

Από τη στιγμή που έχεις τροφοδοτικό 5V 3A, ένα raspberry pi4 με 4GB μνήμη, ένα κουτάκι για αυτό (καλύτερα μεταλλικό) και μια κάρτα minisd 32gb σχετικά γρήγορη.
Έχουν αλλάξει οι τιμές λόγω μνημών, αλλά δεν είναι απαγορευτικό.

Από τη στιγμή που έχεις τροφοδοτικό 5V 3A, ένα raspberry pi4 με 4GB μνήμη, ένα κουτάκι για αυτό (καλύτερα μεταλλικό) και μια κάρτα minisd 32gb σχετικά γρήγορη.
Τα pi4 και pi5 ξεκινούν αν από 120 ευρώ, με 220 έχουν με κουτί μεταλλικό..

Ενα Αllo usbridge signature έχει 300 ευρώ..