Το chat του δικάναλου

Οκ, απλά είδα την αντίδραση σου την ώρα της δοκιμής και αναφέρω αυτό που είδα, σου είπα και πιο πριν, και δικό μου να ήταν το Platinum αν το άκουγα να παίζει έτσι σε σχέση με τα υπόλοιπα παμφθηνα καλώδια που δοκιμάσαμε και εγώ ακριβώς την ίδια αντίδραση θα είχα, είναι απόλυτα λογικό, δεν καταλαβαίνω γιατί μαγκωνεις σε αυτό το σχόλιο μου, αν σε πείραξε ζητώ συγνώμη και σε επόμενες δοκιμές αν δω κάτι παρόμοιο από κάποιον δεν θα το αναφέρω, θα το κρατήσω για εμένα.
Και γω βλεπω την αντιδραση σου και μου προκαλει απορια, δεν ηξερα οτι εισαι και ψυχολογος.

Σορυ φιλος αλλα δεν ισχυουν αυτα που λες και δεν εχει και νοημα να συνεχιζουμε να το αναλυουμε περαιτερω.
Οσοι εχουν εμπειρια στο χαι φαι εχουν καταλαβει τι εχω γραψει.
Οκ, φίλος..
Το τι ισχύει φαίνεται εδώ και πολλά χρόνια στο Audio..
Όσο για τις εμπειρίες που έχει ο καθένας αυτό είναι άλλη κουβέντα, καλή συνέχεια..

• Like
Reactions: Λάκης
αυτό εδώ το ξέρει κανείς;

R2R DAC για 150 γιούρος;

R2R και χαμηλή τιμή δεν πάνε μαζί.

Για να λειτουργεί με μικρή παραμόρφωση χρειάζεται αντιστάσεις με τόσο μικρές ανοχές που δεν γίνεται να μην είναι (πολύ) ακριβές.

Δεν θα το άκουγα καν.

Τι να με ενοχλεί, μονο απορια μου προκαλει.
Αν και φαντάζομαι γιατι το κανεις, θα κρατησω για τον εαυτο μου.😉
Τι εννοείς; Δεν κάνω κάτι επίτηδες, μάλιστα, παρεξηγήθηκα κιόλας επειδή ανέφερα την αντίδραση σου..
Να μην φαντάζεσαι τίποτα, δεν ισχύει ότι και να φαντάζεσαι..
Τέλος πάντων, δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό..
Άλλη φορά δεν ξανά μιλώ για εσένα αφού προκαλώ αποριές..
Αν και το έκανα σε νωρίτερα σχόλια μου, ζητώ συγνώμη αν έχεις θέμα με τα λεγόμενα μου.
Δεν θα ξανασυμβεί.
Θα κρατώ το στόμα μου κλειστό..🙂

Για να λειτουργεί με μικρή παραμόρφωση χρειάζεται αντιστάσεις με τόσο μικρές ανοχές που δεν γίνεται να μην είναι (πολύ) ακριβές.

Δεν θα το άκουγα καν.
Μα δε λειτουργεί με μικρή παραμόρφωση, λειτουργεί με μεγάλη, και παρόλα αυτά αρέσει σε πολλούς. Οι φίλοι μας του ASR το έχουν θάψει κανονικά.

Τι εννοείς; Δεν κάνω κάτι επίτηδες, μάλιστα, παρεξηγήθηκα κιόλας επειδή ανέφερα την αντίδραση σου..
Να μην φαντάζεσαι τίποτα, δεν ισχύει ότι και να φαντάζεσαι..
Τέλος πάντων, δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό..
Άλλη φορά δεν ξανά μιλώ για εσένα αφού προκαλώ αποριές..
Αν και το έκανα σε νωρίτερα σχόλια μου, ζητώ συγνώμη αν έχεις θέμα με τα λεγόμενα μου.
Δεν θα ξανασυμβεί.
Θα κρατώ το στόμα μου κλειστό..🙂
Δημοκρατια εχουμε, μπορεις να μιλας ελευθερα χωρις ομως να βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα που μπορει να
προσβαλουν και να δημιουργουν λανθασμενες εντυπωσεις.
Γι΄αυτο σου εγραψα πιο πριν οτι, απ'οσα εγραψες ουτε τα μισα δεν ισχυουν.
Φαινεσαι νεος στα φορουμ και ο γραπτος λογος δημιουργει εντασεις, θα μαθεις με τον καιρο.
Τελος παντων ας ληξει εδω, δεν εχει νοημα ολο αυτο.

Αυτό αλλάζει τα πράγματα, αν ψάχνεις για "παραμορφωτή" μπορεί και να σου αρέσει. :D

Hi Fi πάντως δεν θα είναι.
τότε να πάω στο μεγάλο αδερφάκι του, με 380 ευρώ. R2R με λαμπάτο στάδιο εξόδου, της παραμόρφωσης το κάγκελο!

Δεν θα το άκουγα καν.
Τι σημαίνει το R2R ; Είναι κάποια συγκεκριμένη σχεδίαση σε DAC;

Ναι, είναι πολύμπιτη υλοποίηση με διακριτές αντιστάσεις οδηγούμενες από FPGA αντί για dac chip.

Χονδρικά, ανάλογα το πόσες αντιστάσεις (ή πιο σωστά δικτυώματα αντιστάσεων) είναι "ενεργοποιημένες" παίρνεις και διαφορετική στάθμη εξόδου.

Έτσι δουλεύουν τα DAC της MSB, της TotalDac, της Rockna, και πολλά άλλα.

Από DIY ο πρώτος και κλασικός εκπρόσωπος της τεχνολογίας είναι το Soekris DAM1021.

τότε να πάω στο μεγάλο αδερφάκι του, με 380 ευρώ. R2R με λαμπάτο στάδιο εξόδου, της παραμόρφωσης το κάγκελο!

Ο Darko λέει πως το K13 παίζει καλύτερα. Ένας άλλος στο YouTube άλλαξε λάμπες με το καλημέρα ,μάλλον θεματακια με το μπάσο.
Ένας φίλος πήρε το k13 και μου είπε ότι παίζει καλά. Μένει εξωτερικό, λίγο δύσκολο να το ακούσω.

Οι φίλοι μας του ASR το έχουν θάψει κανονικά.

Ε, καλό θα είναι! 😂
Σκέψου ότι για σοβαρή υλοποίηση θέλεις για 24bit 96 αντιστάσεις πολύ χαμηλής ανοχής.
Με 150€ ούτε το μεροκάματο του Κινέζου βαρυποινήτη που θα τις κολλήσει δεν πληρώνεις. Οπότε έχουν πάει στην basic μορφή του των 48 αντιστάσεων, αμφίβολης ποιότητας φυσικά.

Ε, καλό θα είναι! 😂
Σκέψου ότι για σοβαρή υλοποίηση θέλεις για 24bit 96 αντιστάσεις πολύ χαμηλής ανοχής.
Με 150€ ούτε το μεροκάματο του Κινέζου βαρυποινήτη που θα τις κολλήσει δεν πληρώνεις. Οπότε έχουν πάει στην basic μορφή του των 48 αντιστάσεων, αμφίβολης ποιότητας φυσικά.
Είναι 48 αντιστάσεις ανά κανάλι, άρα 96, καλά είμαστε.
edit,τόσες έχει το μεγαλύτερο μοντέλο, το Κ13, και το warmer.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη, αυτα τα δυο καλωδια που περιγραφετε, ειναι κλασικο παραδειγμα ευκαιριας για μετρησεις των δυο καλωδιων.
Αν το ακριβο παιζει τοσο χειροτερα σε αρκετα συστηματα (που γνωριζετε οτι προκειται για καλα / "σωστα" συστηματα) , θεωρητικα τουλαχιστον θα εχει και τις χειροτερες μετρησεις.

Δεν νομίζω ότι οι μετρήσεις μπορούν να πούνε κάτι για τη συνέργεια.
Στην τέχνη της ενσωμάτωσης δεν αρκεί ένα καλύτερο/ανώτερο εξάρτημα και καθαρίσαμε. Θέλει αλλαγές και συνεχείς δοκιμές μέχρι να βρεις εκείνο που ταιριάζει καλύτερα, σύμφωνα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που θέλεις.
Ισχύει για όλα τα εξαρτήματα.

Όλοι οι sound masters αυτή τη δουλειά κάνουν όταν εξελίσσουν ένα μηχάνημα. Αλλαγή, δοκιμή, κόντρα αλλαγή, κόντρα δοκιμή...

Ναι, είναι πολύμπιτη υλοποίηση με διακριτές αντιστάσεις οδηγούμενες από FPGA αντί για dac chip.

Χονδρικά, ανάλογα το πόσες αντιστάσεις (ή πιο σωστά δικτυώματα αντιστάσεων) είναι "ενεργοποιημένες" παίρνεις και διαφορετική στάθμη εξόδου.

Έτσι δουλεύουν τα DAC της MSB, της TotalDac, της Rockna, και πολλά άλλα.

Από DIY ο πρώτος και κλασικός εκπρόσωπος της τεχνολογίας είναι το Soekris DAM1021.

Και να υποθέσω ότι συνήθως ένα καλής ποιότητας R2R DAC έρχεται σε πιο οικονομική τιμή από τα κλασίκα Hi End DAC της αγοράς που κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ;

Όχι. Δεν υπάρχουν giant killers ούτε μαγικές συνταγές.

Τα R2R δεν είναι πανάκεια. Έχουν μια χαρά μειονεκτήματα σε σχέση με τα ΔΣ.

Για να πάρεις hi end dac πρέπει να δώσεις hi end χρήματα, είτε μιλάμε για R2R είτε ΔΣ είτε custom αρχιτεκτονικές (ring κτλ).

Δημοκρατια εχουμε, μπορεις να μιλας ελευθερα χωρις ομως να βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα που μπορει να
προσβαλουν και να δημιουργουν λανθασμενες εντυπωσεις.
Γι΄αυτο σου εγραψα πιο πριν οτι, απ'οσα εγραψες ουτε τα μισα δεν ισχυουν.
Φαινεσαι νεος στα φορουμ και ο γραπτος λογος δημιουργει εντασεις, θα μαθεις με τον καιρο.
Τελος παντων ας ληξει εδω, δεν εχει νοημα ολο αυτο.
Δεν έβγαλα κανένα αυθαίρετο συμπέρασμα, σταματά να με χαρακτηρίζεις, το ξανά λέω, είδα μια αντίδραση σου και το ανέφερα, δεν προσβάλλω κανέναν!!!
Το τι ισχύει ξέρω πολύ καλά, επειδή είμαι νέος στο φόρουμ αυτό δεν έχει καμία σημασία, τι πρέπει να μάθω; Να γράφω αυτό που βλέπω; Δεν νομίζω...
Μόλις δω ότι κάτι δεν πηγαίνει σωστά ξέρω πολύ καλά τι θα κάνω μόνος μου, δεν χρειάζομαι συμβουλές για να μείνω και να έχω αποδοχή σε ένα φόρουμ..
Το θέμα λήγει εδώ, ένα θέμα που δεν υπήρξε ποτέ στην ουσία φίλος..