Το chat του δικάναλου

μάλιστα....
να υποθέσω ότι έλαβες όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον μόλυβδο....
Εννοείται

Έχουν περαστεί αρκετά χέρια σουρφασέρ και 2 χέρια χρώμα.

Ένα 40αρι € για αυτά τα υλικά... (*)

Τα συνολικά έξοδα έφτασαν τα 130€ χώρια ο χρόνος λειτουργίας του θερμοπίστολου για το "ψήσιμο" και το δωρεάν StP που μου έδωσε ο Tzimisce για το καπάκι.

(*) Σουρφασέρ, φαναρτζοδουλειά και βάψιμο έκανα και στην βάση και στο καπάκι γιατί ήταν πολύ ταλαιπωρημένα.

Έχει τραβήξει αρκετές εβδομάδες η δουλειά, αλλά απόψε το βράδυ μετά την βάρδια θα τον τελειώσω.

Εννοείται

Έχουν περαστεί αρκετά χέρια σουρφασέρ και 2 χέρια χρώμα.

Ένα 40αρι € για αυτά τα υλικά... (*)

Τα συνολικά έξοδα έφτασαν τα 130€ χώρια ο χρόνος λειτουργίας του θερμοπίστολου για το "ψήσιμο" και το δωρεάν StP που μου έδωσε ο Tzimisce για το καπάκι.

(*) Σουρφασέρ, φαναρτζοδουλειά και βάψιμο έκανα και στην βάση και στο καπάκι γιατί ήταν πολύ ταλαιπωρημένα.

Έχει τραβήξει αρκετές εβδομάδες η δουλειά, αλλά απόψε το βράδυ μετά την βάρδια θα τον τελειώσω.
ναι δεν λεω
και 2 και τρια χέρια.
Αλλά έπεσε και δράπανο....

ναι δεν λεω
και 2 και τρια χέρια.
Αλλά έπεσε και δράπανο....
Και ;;;
Σουρφασέρ και χρώμα έριξα και στις τρύπες..

Αν εννοείς τι προφυλάξεις έπαιρνα όταν δούλευα, όχι κάτι το ιδιαίτερο..

Πλύσιμο τα χέρια συχνά πυκνά και τα γρέζια μαζί με τα άλλα μέταλλα που βγάζει ο τόρνος δίπλα στο δράπανο σε μια σακούλα..
Κάποια στιγμή όταν γεμίσει θα την χαρίσω σε ένα μηχανουργείο να την κάνει ότι θέλει για σκραπ..

Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση ;;;

Το μαγαζί που αγοράζω τα μολύβια το έχει πατέρας και γιος.. ο πατέρας πρέπει να είναι καμιά 80αριά ετών και μέρα νύχτα είναι εκεί και πίνει καφέ..

Ο γιος 50+ , από μικρός στο μαγαζί..

Οι κυριότεροι πελάτες τους είναι οι ψαράδες για τους οποίους φτιάχνουν τα βαρίδια για τις πετονιές κλπ...

Έχουν ένα μικρό χυτήριο και λιώνουν μόλυβδο κάθε λίγο και λιγάκι..

Γάντια δεν τους έχω δει να φοράνε ποτέ...

Τρώνε σε μια αυτοσχέδια πρέσα το κολατσιό τους , στην ίδια πρέσα που μου έκανε "αλφαδιά" το μεγάλο κομμάτι το οποίο έκανε waves και σε κάποια τμήματα ακουμπούσε τις κολλήσεις από τα εξαρτήματα της πλακέτας..

Πως διάολο δεν έχουν πάθει τίποτα τόσα χρόνια μες τα μολύβια ;;;;

Και ίχνος καράφλας κανείς τους !!

Ο "μικρός" μάλιστα έχει και χαίτη και μόλις πάρει το χάρτινο χρήμα στα χέρια του το περνάει από το κούτελο μέχρι το τέρμα της μαλλούρας για να γίνουν πολλά (τα λεφτά) σαν τα μαλλιά του... !!

Βγάλε άκρη........

Και ;;;
Σουρφασέρ και χρώμα έριξα και στις τρύπες..

Αν εννοείς τι προφυλάξεις έπαιρνα όταν δούλευα, όχι κάτι το ιδιαίτερο..

Πλύσιμο τα χέρια συχνά πυκνά και τα γρέζια μαζί με τα άλλα μέταλλα που βγάζει ο τόρνος δίπλα στο δράπανο σε μια σακούλα..
Κάποια στιγμή όταν γεμίσει θα την χαρίσω σε ένα μηχανουργείο να την κάνει ότι θέλει για σκραπ..

Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση ;;;

Το μαγαζί που αγοράζω τα μολύβια το έχει πατέρας και γιος.. ο πατέρας πρέπει να είναι καμιά 80αριά ετών και μέρα νύχτα είναι εκεί και πίνει καφέ..

Ο γιος 50+ , από μικρός στο μαγαζί..

Οι κυριότεροι πελάτες τους είναι οι ψαράδες για τους οποίους φτιάχνουν τα βαρίδια για τις πετονιές κλπ...

Έχουν ένα μικρό χυτήριο και λιώνουν μόλυβδο κάθε λίγο και λιγάκι..

Γάντια δεν τους έχω δει να φοράνε ποτέ...

Τρώνε σε μια αυτοσχέδια πρέσα το κολατσιό τους , στην ίδια πρέσα που μου έκανε "αλφαδιά" το μεγάλο κομμάτι το οποίο έκανε waves και σε κάποια τμήματα ακουμπούσε τις κολλήσεις από τα εξαρτήματα της πλακέτας..

Πως διάολο δεν έχουν πάθει τίποτα τόσα χρόνια μες τα μολύβια ;;;;

Και ίχνος καράφλας κανείς τους !!

Ο "μικρός" μάλιστα έχει και χαίτη και μόλις πάρει το χάρτινο χρήμα στα χέρια του το περνάει από το κούτελο μέχρι το τέρμα της μαλλούρας για να γίνουν πολλά (τα λεφτά) σαν τα μαλλιά του... !!

Βγάλε άκρη........
Δεν έχει σημασία, είναι σαν τους αιωνόβιους καπνιστές - υπάρχουν και τέτοιοι.

Δεν έχει σημασία, είναι σαν τους αιωνόβιους καπνιστές - υπάρχουν και τέτοιοι.
Εννοείται ότι καπνίζουν και μου κάνουν τράκα στα Marlboro :LOL:

Δεν τον έχω ρωτήσει περί καταγωγής αλλά πιθανόν να είναι Πόντιοι σαν και μένα..
(Το "Πολιτίδης" ποντιακό μου φαίνεται...)

Θα μου πεις, που κολλάει αυτό ;;;

Έχεις ιδέα από ποντιακή φυλή ;;;;

Ο μόλυβδος είναι επικίνδυνος σε μορφή ατμών (π.χ παλιά στα καύσιμα - βενζίνη),
καπνού (κυρίως κατά την χύτευση ή καύση) και σκόνης (από τριβή, σε διάλυμα ή μεταφορά).
Ο χυτευμένος μόλυβδος δεν δημιουργεί πρόβλημα.
Ακόμα και η περιστασιακή επαφή δεν προκαλεί αξιόλογη ή μετρήσιμη πρόσληψη από το δέρμα.
Ένα απλό πλύσιμο αρκεί (να φύγει και η μαυρίλα).
Φυσικά όπου η επαφή με το υλικό είναι συχνή συνιστώνται γάντια, αλλά η οδοί πρόσληψης παραμένουν το αναπνευστικό και το πεπτικό και όχι το ακέραιο δέρμα.
Οι φίλοι ….Πολιτίδηδες καλό θα είναι να παίρνουν προφυλάξεις κατά την χύτευση και την όποια επεξεργασία δημιουργεί σκόνη
(χρήση μάσκας, ανθεκτικά γάντια, όχι φαγητό ποτό κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας).
Η κατάσταση της υγείας τους αποδεικνύει πως τηρούν τουλάχιστον τα ελάχιστα.

• Like
Reactions: vlad66