Το chat του δικάναλου

Το παραδειγμα της εμπειριας που περιεγραψα νομιζω σου δειχνει για τα περι υπογραφης. Το dac και μιλαμε για το chip και οχι την συσκευη θεωρω οτι επηρεαζει απο λιγο ως καθολου. Βεβαια αμεση συγκριση δεν μπορουμε να κανουμε γιατι παντα ακουμε την συσκευη. Ωστοσο σε καποιες συσκευες, οπως η δικια μου, υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαξεις οχι βεβαια το chip αλλα το κυκλωμα που επεξεργαζεται το αναλογικο σημα μολις βγαινει απο το chip (opamps). Εδω βλεπουμε λοιπον οτι η μια επιλογη μπορει να σου δωσει αναλυτικο και γρηγορο που καποιοι μπορουν να πουν λεπτο ηχο ενω η δευτερη επιλογη σου δινει ενα ποιο γεματο και γλυκο ηχο ,αναλογικο? ισως. Βλεπουμε πεντακαθαρα λοιπον οτι στην ιδια συσκευη με τι ιδιο chip αλλαζοντας μονο ενα μικρο μερος της διαχειρισης του σηματος εχουμε τελειως αλλο αποτελεσμα , που ισως εκανε καποιον που δεν ξερει τι συμβαινει οτι ακουει αλλο chip.
Εκανα quote τον Θρησκο σε αυτο ομως. Εσενα σου απαντησα κατι αλλο. Το οτι παιζουν πολλα αλλα ρολο δεν αναιρει μια γενικη ηχητικη υπογραφη. Ενας εμμεσος τροπος να το καταλαβεις οτι υπαρχει κοινος παραγοντας ειναι να δεις reviews για πολλα ess vs akm dacs τα οποια διαφερουν ως προς τις υλοποιησεις τροφοδοσιας και αναλογικου σταδιου απο λιγο εως πολυ. Θα βρεις καποιους κοινους παραγοντες στην ηχητικη υπογραφη.

Ακομα και το eversolo z10 (με διπλα akm dacs) που ανεφερε ο Θρησκος ως αντιπαραδειγμα οι reviewers το βρισκουν πιο γλυκοηχο ή smooth (οχι colored) απο τα ess της κατηγοριας του (αν δεν το καταλαβε φταιει το πολυ ασημι στα καλωδια του :D ). Μεχρι και το marketing της AKM ονομασε/χαρακτηρισε την σειρα των dac chips της "Velvet Sound", το οποιο για να σταθει πρεπει να υπαρχει εστω ενα ψιγμα αληθειας.

Εκανα quote τον Θρησκο σε αυτο ομως. Εσενα σου απαντησα κατι αλλο. Το οτι παιζουν πολλα αλλα ρολο δεν αναιρει μια γενικη ηχητικη υπογραφη. Ενας εμμεσος τροπος να το καταλαβεις οτι υπαρχει κοινος παραγοντας ειναι να δεις reviews για πολλα ess vs akm dacs τα οποια διαφερουν ως προς τις υλοποιησεις τροφοδοσιας και αναλογικου σταδιου απο λιγο εως πολυ. Θα βρεις καποιους κοινους παραγοντες στην ηχητικη υπογραφη.

Ακομα και το eversolo z10 (με διπλα akm dacs) που ανεφερε ο Θρησκος ως αντιπαραδειγμα οι reviewers το βρισκουν πιο γλυκοηχο ή smooth (οχι colored) απο τα ess της κατηγοριας του (αν δεν το καταλαβε φταιει το πολυ ασημι στα καλωδια του :D ). Μεχρι και το marketing της AKM ονομασε/χαρακτηρισε την σειρα των dac chips της "Velvet Sound", το οποιο για να σταθει πρεπει να υπαρχει εστω ενα ψιγμα αληθειας.
Δεν θελεις μαλλον να με καταλαβεις. Εχω περασει απο το σταδιο του επηρεασμου απο τα marketing της καθε εταιρειας και σε αυτα που λενε οι παμπολοι reviewers προσπαθω να κραταω μικρο καλαθι και να διαβαζω αναμεσα στις λεξεις,εκει αλλωστε κρυβεται και ο Αλεξης :love:.

Δεν το βρίσκουν διόλου γλυκοηχο.Το αντίθετο, όμως δεν έχει καμμία σημασία ποιο βρίσκουν αυτοί τι.
Και γλυκά ασημενια καλώδια έχω,λεγετεεεεεεε!

Δεν το βρίσκουν διόλου γλυκοηχο.Το αντίθετο, όμως δεν έχει καμμία σημασία ποιο βρίσκουν αυτοί τι.
Και γλυκά ασημενια καλώδια έχω,λεγετεεεεεεε!
1777985970703.png

Δεν θελεις μαλλον να με καταλαβεις. Εχω περασει απο το σταδιο του επηρεασμου απο τα marketing της καθε εταιρειας και σε αυτα που λενε οι παμπολοι reviewers προσπαθω να κραταω μικρο καλαθι και να διαβαζω αναμεσα στις λεξεις,εκει αλλωστε κρυβεται και ο Αλεξης :love:.
Οσο πιο πολλα reviews υπαρχουν για ενα προιον (τοσο professional οσο και απλων users) τοσο πιο καλα συμπερασματα βγαινουν ακομα και αν γραφονται υπερβολες και σαλτσες.

Φαντασου να μην υπηρχαν καθολου...Θα ηταν καποιος στο σκοταδι των dealers.

Έχω φτιάξει dac με τα AK4490, AK4493, AK4497. Όλα τους έχουν παρόμοια ηχητική "υπογραφή", το "velvet" όντως αρμόζει.

Έχω φτιάξει επίσης με ES9018 Pro, ES9028 Pro, ES9038 Pro, ES9039Q2M. Εδώ παίζει περισσότερο ρόλο το στάδιο εξόδου, αλλά κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν είναι "velvet" ο ήχος τους.

Οπότε ναι, και η δικιά μου εμπειρία είναι ότι υπάρχουν "αδρά χαρακτηριστικά" στα dac chips.

Ενώ σαφώς κρίσιμο ρόλο παίζουν και τα στάδια εξόδου και οι τροφοδοσίες και τα receivers κτλ κτλ.

View attachment 271132

Οσο πιο πολλα reviews υπαρχουν για ενα προιον (τοσο professional οσο και απλων users) τοσο πιο καλα συμπερασματα βγαινουν ακομα και αν γραφονται υπερβολες και σαλτσες.

Μπορώ να σου βρω αρκετες διαφορετικές κριτικές(και συγκριτικά) για το z10.Και λοιπόν;
Περί του τελευταίου,υπάρχει ο σίγουρος τρόπος.
Πάρτε κ. αντιπροσωπε τα χρήματα που κοστίζει η τάδε συσκευή ως εγγύηση και δώστε μου το demo σας για μερικές ημέρες.Αν ικανοποιηθω,το επιστρέφω και παίρνω σφραγισμένο.Αν δεν ικανοποιηθω,το επιστρέφω και παίρνω τα χρήματα μου πίσω.
Κι από κει πάνε κι οι άλλοι,δοκιμαστές και κάτοχοι παρέα.

Μπορώ να σου βρω αρκετες διαφορετικές κριτικές(και συγκριτικά) για το z10.Και λοιπόν;
Περί του τελευταίου,υπάρχει ο σίγουρος τρόπος.
Πάρτε κ. αντιπροσωπε τα χρήματα που κοστίζει η τάδε συσκευή ως εγγύηση και δώστε μου το demo σας για μερικές ημέρες.Αν ικανοποιηθω,το επιστρέφω και παίρνω σφραγισμένο.Αν δεν ικανοποιηθω,το επιστρέφω και παίρνω τα χρήματα μου πίσω.
Κι από κει πάνε κι οι άλλοι,δοκιμαστές και κάτοχοι παρέα.
Δηλαδη θα επρεπε ο εμπορος να εθετε σε ρισκο το προιον καθε φορα δανειζοντας το σε διαφορους, και μετα θα επρεπε να το πουλησει...

Απο την αλλη οι πελατες θα κηνυγουσαν με καραμπινα καποιον που το δοκιμασε για να τους πει εντυπωσεις και να συμπερανουν απο ενα δυο ανθρωπους και το συστημα και τον χωρο τους αν αυτο το dac θα τους εκανε...

Δηλαδη θα επρεπε ο εμπορος να εθετε σε ρισκο το προιον καθε φορα δανειζοντας το σε διαφορους, και μετα θα επρεπε να το πουλησει...

Απο την αλλη οι πελατες θα κηνυγουσαν με καραμπινα καποιον που το δοκιμασε για να τους πει εντυπωσεις και να συμπερανουν απο ενα δυο ανθρωπους και το συστημα και τον χωρο τους αν αυτο το dac θα τους εκανε...
Εκ του μακρόθεν δεν συμπεραίνει κανείς τίποτα.
Ποιο ρίσκο; Να βρει πελάτη για το demo;Αυτό είναι ασυγκριτως πιο εύκολο από το να πουλήσει τα σφραγισμένα κομμάτια.

Το κάναμε πολλές φορές στο μαγαζί που δούλευα στη Γερμανία τη δεκαετία του 90. Με καλώδια (εννοείται), αλλά και με ενισχυτικά, πηγές, ακόμα και ηχεία. Ο πελάτης υπέγραφε μια δήλωση και υποχρεούνταν να το επιστρέψει σε καλή κατάσταση εντός 14 ημερών. Φυσικά αποφεύγαμε ευαίσθητα μηχανήματα, π.χ. πικάπ.

• Like
Reactions: steadyshot
Ποτέ.
Μόνο τον χαλκό έχουν καταφέρει αρκετες εταιρίες να πουλούν για μπακαλιάρο αξαρμυριστο.

Για τα υβριδικά (χαλκός και ασήμι) ποια είναι η γνώμη σου; Γλυκάλμυρα φάση;

Για τα υβριδικά (χαλκός και ασήμι) ποια είναι η γνώμη σου; Γλυκάλμυρα φάση;
Αν εννοείς επικάλυψη,εγώ δεν θεωρώ υβριδικό καλώδιο τον επάργυρο χαλκό.
Αν εννοείς 50%-50%,υπαρχουν-υπηρξαν ελαχιστα.Ειχα δύο απ' αυτά.Το ένα μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ το άλλο τις χειρότερες.Το δεύτερο το έχει γνωστός και ορκίζεται σ' αυτό.
Πιασ' το αυγό και κουρευτο.
Ειχατε-δεν είχατε όμως,χαλάσετε(πληθυντικός)την παραδοσιακή μεσημεριανή σιεστα του συνταξιούχου.
Εις ένδειξιν διαμαρτυριας θα βάλω αγγελία.

• Haha
Reactions: vlad66 and Pleo
Εκ του μακρόθεν δεν συμπεραίνει κανείς τίποτα.
Ποιο ρίσκο; Να βρει πελάτη για το demo;Αυτό είναι ασυγκριτως πιο εύκολο από το να πουλήσει τα σφραγισμένα κομμάτια.
Τελος παντων ας μην μακρηγορουμε αδικα. Τα reviews καθε ειδους χρειαζονται. Διαφορετικα θα ζουσαμε στο σκοταδι.

Ενα ενδιαφερον ερωτημα που θελει διευρευνηση ειναι γιατι το ασημι εχει συνδεθει με ενα υπερβολικα φωτεινο ηχο που κουραζει. Υπο ποιες συνθηκες συμβαινει αυτο, για τι ποσοστο ασημιου μιλαμε και σε ποιο μερος του καλωδιου;

Τα ακριβα καλωδια εχουν ενα ποσοστο ασημιου σε πολλες περιπτωσεις.

Υπαρχουν εντελως ασημενια καλωδια που δεν προκαλουν ιχνος ηχητικης κουρασης(σχετικα παντα αν υποθεσουμε οτι το συστημα και ο χωρος δεν ειναι κουραστικος εν γενει); Τι συμβαινει σε αυτη την περιπτωση;

View attachment 271132

Δεν ειπα οτι απορριπτω τα reviews σιγουρα οχι αλλα διαλεγω ποιους ακουω με βαση την ιστορια τους και τι ακουω, οπως σου εγραψα η αληθεια συχνα ειναι αναμεσα στις λεξεις.
οσο για το παραδειγμα μου τι δεν καταλαβες , να το απλα ισως υπερβολικα, αν το μηχανημα σου δινει την δυνατοτητα αλλαζεις ενα τελεστικο και το ess γινεται akm μην σου πω r2r τοτε για ποια υπογραφη μιλαμε?

Εγω προτιμώ την ενημέρωση από την κριτική.Θεωρω την πρώτη απαραίτητη ενώ την δεύτερη όχι.
Ας υποθέσω πως όλες οι κριτικές είναι έντιμες.Γιατι να ενδιαφερθω να μάθω πως παίζει το υποψήφιο προς αγορά μηχάνημα σ' ένα σύστημα διαφορετικό από το δικό μου σ' έναν χώρο διαφορετικό από τον δικό μου από έναν δοκιμαστή με διαφορετικό γούστο από το δικο μου;
Να κυνηγήσω το τι έγραψε ο τάδε ή ο δείνα;Ποια η ουσία;