Θρησκος
Supreme Member
Θέλω να πω πως αν συνεχιζες να έχεις τα μηχανήματα που είχες όταν πήρες τα ηχεία σου ίσως να μην μιλούσες περί "γάμου" μ' αυτά.Δε καταλαβαινω τι θες να πεις.
Ο "γάμος" προέκυψε όταν βελτιώθηκε ολόκληρο το υπόλοιπο σύστημα.
Θέλω να πω πως αν συνεχιζες να έχεις τα μηχανήματα που είχες όταν πήρες τα ηχεία σου ίσως να μην μιλούσες περί "γάμου" μ' αυτά.Δε καταλαβαινω τι θες να πεις.
Ε,ναι, προφανως.Θέλω να πω πως αν συνεχιζες να έχεις τα μηχανήματα που είχες όταν πήρες τα ηχεία σου ίσως να μην μιλούσες περί "γάμου" μ' αυτά.
Ο "γάμος" προέκυψε όταν βελτιώθηκε ολόκληρο το υπόλοιπο σύστημα.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να έχεις ένα σοβαρό ηχητικά και τεχνικα ηχείο (για τον χώρο που θες να καλύψεις), ώστε να μπορέσεις να στήσεις σωστά την υπόλοιπη αλυσίδα του συστήματος..Και κλασσικά το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όλοι να αλλάξουν πρώτο είναι τα ηχεία.
Λες και έχουν τερματίσει όλη την υπόλοιπη αλυσίδα και έχουν πάρει ότι μπορούν να δώσουν.![]()
Όλα τα ηχεία που έχουν κάποια χρόνια στην πλάτη τους γερνανε, τα μεγάφωνα αρχίζουν και βγαίνουν εκτός αρχικών προδιαγραφών με την χρόνια χρήση με αποτέλεσμα να σκληραίνει η να χαλαρώνει η ανάρτηση τους, όπως και τα Tweeters που έχουν ψυκτικό υγρό να "ξεραθεί" και να παίζει κουκουρούκου, κόπωση υπάρχει και στα υλικά των Κρος κλπ..Μα δεν υπάρχει "τέρμα" σε τίποτα.
Πάντα κάπου κάτι θα ακούσεις που θα είναι καλύτερο (μάλλον και ακριβότερο) και θα το "βάλεις στόχο" .. ακόμα και αυτό να μην γίνει, πειράζεις τα υπάρχοντα για να πετύχεις τον σκοπό σου.
Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν θα πρέπει (ή αν θα έρθει ποτέ η ώρα) να αρχίσουμε τις βελτιώσεις και στα ηχεία μας.. γιατί τα χρόνια περνάνε...
Με ποιον τρόπο ελέγχθηκε το ηχείο στις αναρτήσεις του και βγήκε άριστο μετα από 50+ ετών;Βρηκα ενα ζευγος ηχεια Braun L 810 ,100 ευρω .Τα εδινε μια γηραια κυρια που ηθελε απλα να τα ξεφορτωθει.Οι μοναδες ειναι ιδιες με τα Αμερικανικα ADS L 810. Ο ηχος μεθυστικος.Τα πηγα σε φιλο τεχνικο μετα απο τρεις μηνες ακροασεων να τα ελεγξει.Ελεγξε αναρτησεις ηταν ενταξει .Ελεγξε τους ηλεκρολυτικους ηταν εντος του 10%. Εχουν και ΜΚΤ Πυκνωτες μαρκας ERO, δεν τους πειραξε. Τα ακουσαμε μαζι με ξαναρωτησε αν μου αρεσει ο ηχος ,του ειπα ναι.Μου ειπε ξαναφερτα οταν χαλασει κατι.Ηχεια 50+ ετων.
Ίσως η ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης των μεγαφώνων να βοηθήσει να είναι κάπως σε καλή κατάσταση μετά από τόσα χρόνια, αν και η βιβλιογραφία των μεγαφώνων δεν συμφωνεί με αυτό..Δεν γνωριζω πως τα ελεγξε δεν ημουν μπροστα.Οταν απορησα κι εγω και τον ρωτησα πως γινεται ,το συμπερασμα του ηταν οτι μαλλον χρησιμοποιηθηκαν ελαχιστα και ηταν αποθηκευμενα σε πολυ καλες συνθηκες.Μου εδειξε φωτο που εβγαλε τους ηλεκτρολυτικους και τους μετρησε και οντως ηταν εντος του 10%.Και φωτο απο τις μοναδες που τις ειχε βγαλει.
Kαι εγω απορησα και πιεσα τον φιλο τεχνικο για απαντησεις και μαλιστα του ειπα ποσα θελει να του δωσω να μου αλλαξει εστω τους ηλεκτρολυτικους.Σταθερα μου απαντησε οτι απο την στιγμη που ειναι εντος ανοχων απλα δεν θελουν αλλαγη.Για ολα τα υλικα του κροσοβερ μου ειπε οτι ειναι υψηλης ποιοτητας και σε συνδυασμο με την ελαχιστη χρηση και πολυ καλη αποθηκευση απλα δεν χαλασαν.Το ιδιο μου ειπε και για τις αναρτησεις που ειναι απο βουτυλιο οτι αν δεν ταλαιπωρηθουν απο πολυ χρηση ,ζεστη και υγρασια πανε δεκαετιες.Ferrofluid δεν εχουν τα τουητερ.Οι ηλεκρολυτικοι ειναι ROE τυπου glatt που στα αγγλικα μεταφραζεται σε smooth ή plain type.Ίσως η ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης των μεγαφώνων να βοηθήσει να είναι κάπως σε καλή κατάσταση μετά από τόσα χρόνια, αν και η βιβλιογραφία των μεγαφώνων δεν συμφωνεί με αυτό..
Ακόμα και οι πολύ σοβαρές εταιρίες κατασκευής μεγαφώνων (Seas, Scanspeak κλπ) δεν αφήνουν στο ράφι τους σε στοκ τα μεγάφωνα τους για χρόνια, τα καταργούν και βγάζουν νέες εκδόσεις..
Επίσης ειδικα οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές δεν είναι κατασκευασμένοι να αντέχουν πάνω από 20 χρόνια...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.