Το chat του δικάναλου

Για πες πως τα έχεις συνδέσει...
Το Topping κλπ...

Εγώ δεν σύνδεσα τίποτα και λίγα μπορώ να πω περί αυτού.

Η ψηφιακή πηγή έπαιξε με το dac που βλέπεις, έπαιξε και με το dac του eversolo

Έδωσα ίντερνετ με καλώδιο, έδωσα ρεύμα της ΔΕΗ , κατέβασε τους drivers του Α6 και έπαιξε μουσική από τα αγορασμένα αρχεία του.

Μη ρωτήσεις περισσότερα, δεν θέλω να στεναχωρήσω κόσμο...

Εγώ δεν σύνδεσα τίποτα και λίγα μπορώ να πω περί αυτού.

Η ψηφιακή πηγή έπαιξε με το dac που βλέπεις, έπαιξε και με το dac του eversolo

Έδωσα ίντερνετ με καλώδιο, έδωσα ρεύμα της ΔΕΗ , κατέβασε τους drivers του Α6 και έπαιξε μουσική από τα αγορασμένα αρχεία του.

Μη ρωτήσεις περισσότερα, δεν θέλω να στεναχωρήσω κόσμο...
Δεν καταλαβαίνω την μυστικότητα..
Άκουσες ένα dac με αρχεία, δεν έχεις ξανά ακούσει ποτέ;
Τransoort ήταν το laptop σωστά;
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα στεναχωρεσεις κόσμο..
Τα αρχεία πάντα είναι ανώτερα από το Streaming...

Δεν καταλαβαίνω την μυστικότητα..
Άκουσες ένα dac με αρχεία, δεν έχεις ξανά ακούσει ποτέ;
Τransoort ήταν το laptop σωστά;
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα στεναχωρεσεις κόσμο..
Τα αρχεία πάντα είναι ανώτερα από το Streaming...
Τι δεν καταλαβαίνεις;;
Εσύ δεν έλεγες ότι το ψηφιακό δεν μπορεί να συγκριθεί με το αναλογικό;;

Πάω να φτιάξω καφέ και να παρακολουθήσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κουβέντα... .

Vlad, σε ρόλο transport το A6 vs laptop στο ίδιο επάνω εξωτερικό DAC με αναπαραγωγή άυλων και όχι streaming από πλατφόρμα, δοκιμάσατε;

Ή πρόκειται για digital vs analogue το θέμα; Για να ξέρω τι καφέ θα φτιάξω.... 🙃

Προσωπικά όποιο αποτέλεσμα- συμπέρασμα και να γραφεί, δεν τίθεται θέμα στεναχώριας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει υποκατάστατο της ζωντανής παράστασης και είμαι ευτυχισμένος με τον ήχο του συστήματός μου, το μόνο που μένει είναι να απολαμβάνω τη μουσική μου. Πάω να ρίξω έναν Art Pepper + eleven. Καλές ακροάσεις σε όλους!

Αν δεν μας πεις θα βάλω τους γνωστούς χαιενταδες συναδέλφους σου να σου κάνουν αναφορά.
Εγώ κατάλαβα ψηφιακό εναντίον αναλογικού.Αν ναι πως αφού δεν έχεις τελειώσει με το πικάπ;

Τι δεν καταλαβαίνεις;;
Εσύ δεν έλεγες ότι το ψηφιακό δεν μπορεί να συγκριθεί με το αναλογικό;;
Ναι, αλλά σε ρωτάω κάποια πράγματα και δεν απαντάς..
Ξανά ρωτώ..
Άκουσες πρώτη φορά ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης με Transport ένα laptop και dac Topping με εξωτερικό τροφοδοτικό;
Εξήγησε τι σου έκανε εντύπωση διότι αυτό που άκουσες εσύ σήμερα το γνωρίζω αρκετά καλά..
Συγκρινες αυτό το setup με το αναλογικό σου σωστά; Και σου άρεσε περισσότερο..

Τι σχέση έχει αυτό με αυτό που είπα εγώ για το ψηφιακό vs αναλογικό ..
Αν νίκησε ξεκάθαρα το συγκεκριμένο ψηφιακό (το οποίο έπαιζε αγοράσμενα αρχεία) το αναλογικό σου σημαίνει ότι είναι ανώτερο ηχητικά "γενικά" το ψηφιακό σε σχέση με ένα αναλογικό setup;
Αυτό αφορά τις συγκεκριμένες συνθήκες δοκιμής, όχι τον κανόνα..

• Like
Reactions: Dim.AR
Όσο μιλάτε γενικά όλοι έχετε δίκιο και όλοι άδικο. Μόνο αν αναφέρετε συγκεκριμένη ηχογράφηση μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε. Πρέπει να δείξετε το original βινύλιο και την προέλευση της ψηφιακής έκδοσης.

Όσο μιλάτε γενικά όλοι έχετε δίκιο και όλοι άδικο. Μόνο αν αναφέρετε συγκεκριμένη ηχογράφηση μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε. Πρέπει να δείξετε το πρωτότυπο βινύλιο και την προέλευση της ψηφιακής έκδοσης.
Σωστά,αλλά δεν είναι μόνο αυτό σαν κριτήριο ώστε να βγει ακουστικό αποτέλεσμα υπέρ του ενός ή του άλλου μέσου αναπαραγωγής..

Στο ψηφιακό vs αναλογικό αλλά και στο streaming vs. τοπικά αρχεία οι παράμετροι είναι άπειροι, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση ή κανόνας.

Παράδειγμα:

Χθες μεταξύ άλλων κάναμε στου Tzimisce μια πολύ απλή δοκιμή: Κομμάτι που έπαιζε από Qobuz vs. το ίδιο κομμάτι από τον τοπικό file server του Tzimisce.

Λεπτομέρεια: το κομμάτι ήταν εγγυημένα ακριβώς ίδιο, καθότι ήταν "ριπαρισμένο" από το ίδιο το Qobuz από εμένα. Οπότε ξέρω ακριβώς την προέλευσή του.

Μπορείτε να φανταστείτε ποιο κέρδισε;

Last edited:
Και εγω εχω ενα πικαπ Garrard με μια κεφαλη Philips πανω και εναν riaa λαμπατο δικης μου σχεδιασης και κατσκευης ( με πεντοδο κιολας , που κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι καλυτερη απο πολλες τριοδους στην προενισχυση ) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση ( προς το παρον δλδ ) και δεν στεναχωριεμαι :)

Στο ψηφιακό vs αναλογικό αλλά και στο streaming vs. τοπικά αρχεία οι παράμετροι έχει άπειροι, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση ή κανόνας.

Παράδειγμα:

Χθες μεταξύ άλλων κάναμε στου Tzimisce μια πολύ απλή δοκιμή: Κομμάτι που έπαιζε από Qobuz vs. το ίδιο κομμάτι από τον τοπικό file server του Tzimisce.

Λεπτομέρεια: το κομμάτι ήταν εγγυημένα ακριβώς ίδιο, καθότι ήταν "ριπαρισμένο" από το ίδιο το Qobuz από εμένα. Οπότε ξέρω ακριβώς την προέλευσή του.

Οχι αλλα αν μας βοηθουσες θα ηταν καλα

Κανείς δεν έδωσε σημασία στο "νόμιμα αγορασμένα αρχεία" ;;;

Η βασική σύγκριση ήταν αυτή.

Τα (νόμιμα) αρχεία υψηλής ανάλυσης vs Qobuz που είναι από τις καλύτερες πλατφόρμες.

Όποιος δίνει λεφτά για να αγοράσει μουσική, ακούει πολύ καλύτερα από αυτόν που τα κυνηγάει τζάμπα.

Και φυσικά ακούει καλύτερα από οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Άμεση σύγκριση με το πικάπ μου δεν έγινε γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος.

Ακόμα και το Thorens του dimmanoukas είναι χαμένο από χέρι.

Είστε οκ τώρα ;;;;

Το ότι θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το πικάπ μου είναι άλλο θέμα και αυτονόητο!

Και εγω εχω ενα πικαπ Garrard με μια κεφαλη Philips πανω και εναν riaa λαμπατο δικης μου σχεδιασης και κατσκευης ( με πεντοδο κιολας , που κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι καλυτερη απο πολλες τριοδους στην προενισχυση ) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση ( προς το παρον δλδ ) και δεν στεναχωριεμαι :)
Πολύ ωραίο setup φαίνεται και μπράβο που το χαίρεσαι..
Δεν υπάρχει λόγος για στεναχώριες, απορώ πως ο Βλαδίμηρος είπε ότι θα στεναχωρεσει κόσμο αν μιλήσει..
Αυτά που δοκιμάζει τώρα έχουν δοκιμαστεί 10 + χρόνια πριν, τα αποτελέσματα γνωστά..
Το αναλογικό και το ψηφιακό (οποιασδήποτε μορφής του) είναι δύο εντελώς διαφορετικοί ακουστικοι δρόμοι, δεν πρέπει να συγκρίνονται μεταξύ τους, κακώς υπάρχει αυτή η διαμάχη εδώ και τόσα πολλά χρόνια ανάμεσα στους χομπίστες...

• Like
Reactions: quevedo and Dim.AR
Στο ψηφιακό vs αναλογικό αλλά και στο streaming vs. τοπικά αρχεία οι παράμετροι είναι άπειροι, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση ή κανόνας.

Παράδειγμα:

Υποθέτω -γιατί δεν στριμάρω- κανένα ή πολύ πολύ μικρές διαφορές.

Οχι αλλα αν μας βοηθουσες θα ηταν καλα
Υποθέτω -γιατί δεν στριμάρω- κανένα ή πολύ πολύ μικρές διαφορές.

Αυτό που ερχόταν από τους servers της Qobuz έπαιξε καλύτερα.

Αυτό όπως καταλαβαίνεται θεωρείται παράδοξο, με την μέχρι τώρα "λογική".

Αλλά αν το σκεφτείς εντελώς λογικά, βγάζει νόημα.

Όταν στριμάρεις (από κάποιον πάροχο εννοώ), έχεις το streamer σου να ανοίγει ένα connection σε κάποιον server κάπου (εκτός τοπικού δικτύου σου προφανώς) και να τραβάει δεδομένα.

Όταν στριμάρεις τοπικά αρχεία τα τραβάς από κάποιο δεύτερο μηχάνημα το οποίο βρίσκεται πάνω στο τοπικό δίκτυό σου.
Οπότε ακούγεται λογικό κατά τη λειτουργία του να προσθέτει και τον δικό του ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο στο σύστημά σου, κάτι που δεν συμβαίνει όταν streamάρεις από πάροχο.

Αυτή βέβαια είναι μια θεωρία.

(το οποίο μπορείς να αποκλείσεις εν μέρη με ένα optical media (fiber) αντί χαλκού στην διασύνδεση των)

Η εμπειρία του Vlad με τα αγορασμένα τοπικά αρχεία (πολύ υψηλής ανάλυσης αν κατάλαβα καλά) είναι άλλη περίπτωση.

Κανένας πάροχος streaming δεν δίνει τέτοιας ανάλυσης αρχεία, οπότε δεν μπορεί να γίνει εύκολα σύγκριση.

Οπότε δεν ξέρεις κατά πόσο η διαφορά οφείλεται στον πάροχο streaming ή στο απλά ανώτερο υλικό λόγω τεχνικών προδιαγραφών του.