Το chat του δικάναλου

Καλημέρα ,έχω να κάνω μια πρόταση πρός την διαχείριση και επειδή πέρα από τον Πέτρο και τον Βλαδίμηρο έχουμε την χαρά να είναι εξαιρετικός και δημιουργικός γνώστης του δικάναλου και ο Dim Dim ,θα πρότεινα την δημιουργία μιάς νέας υποκατηγορίας στο δικάναλο με τίτλο π.χ 'Δικάναλο καφενείο' ,όπου εκεί θα μπορούμε να γράψουμε ότι θέλουμε π.χ για αυτοκίνητα ,βάρκες ,ψαρέματα και ότι άλλο μας κάνει κέφι .Επειδή με τα περισσότερα παιδιά στο δικάναλο γνωριζόμαστε 15 και πλέον χρόνια και με μερικούς κάπου από το 2001 -2002 ,εχουμε αναπτύξει μεταξύ μας μια ιδιαίτερη οικειότητα και έχουμε παραπανίσιο θάρρος στις συζητήσεις μας ,ώστε να γράφουμε χωρίς παρεξηγήσεις .Θα μου πείτε ότι υπάρχει η Επι Παντός ,αλλά εδώ υπάρχει μεγαλύτερη οικειότητα και φυσικά μεγαλύτερες ανοχές στις συζητήσεις ,λόγω της πολυετούς γνωριμίας
Με αυτό το τρόπο το chat του δικάναλου θα αφορά θέματα -συζητήσεις που αφορούν αποκλειστικά τον δικάναλο ,ετισ ώστε οταν μπαίνει κάποιος να βρίσκει πιο εύκολα θέματα που συζητιούνται ,και στο "καφενείο" θα γράφουμε ότι άλλο θέλουμε .

Καλημέρα Πέτρο,

Ποια η διαφορά; Το chat είναι ουσιαστικά το καφενείο αλλά δεν έχω αντίρρηση να ανοίξει ένα νέο νήμα.

Έχω διαφορετική άποψη.
Οποίο νήμα περιέχει την λέξη δικαναλος πρέπει ν' αφορά αποκλειστικα τον δικαναλο ήχο.
Διαφορετικά,το νήμα δεν αφορά τον δικαναλο ήχο αλλά τα δικαναλα μελη τα οποία κάλλιστα μπορούν ν' ανοίξουν ξεχωριστά νήματα για ο,τιδηποτε άλλο.

Έχω διαφορετική άποψη.
Οποίο νήμα περιέχει την λέξη δικαναλος πρέπει ν' αφορά αποκλειστικα τον δικαναλο ήχο.
Διαφορετικά,το νήμα δεν αφορά τον δικαναλο ήχο αλλά τα δικαναλα μελη τα οποία κάλλιστα μπορούν ν' ανοίξουν ξεχωριστά νήματα για ο,τιδηποτε άλλο.
Δεν υπάρχουν δικάναλα μέλη. Όλοι είμαστε μέλη του avclub.

• Like
Reactions: Θρησκος
Και να αναλάβει ο Βλαδίμηρος να μεταφέρει εκεί τα off topic! :ROFLMAO:

Είναι γεγονός ότι ένα θέμα μπορεί να πλατιάσει.
Ξεκινάς ένα θέμα για το πω να στήσεις σωστά έναν βραχίονα.
Κάποιος θα ρωτήσει για το καλώδιο, η συζήτηση θα πάει στα rca, θα πάμε στο phono stage, κάποιος θα πει ότι το τροφοδοτικό του phono stage μοιάζει με αυτό που έχει σε ένα nintendo, θα πάμε στο Zelda, θα ασχοληθούμε λίγο με το παιχνίδι, μετά με την ταινία, αν ήταν καλή η σκηνοθεσία και αν τον Link τον έπαιξε καλός ηθοποιός....
Οπότε μπαίνει κάποιος να διαβάσει για τον βραχίονά του και καταλήγει να διαβάζει για το πόσο woke ήταν το Home Alone.
(απλουστευμένο, δεν συμβαίνουν εδώ αυτά).

Πρακτικά το νήμα ξεκίνησε αλλιώς. Θα μπορούσε να είναι κάποιο index άλλων νημάτων αν υπάρχουν ή ξεκίνημα άλλων νημάτων αν αξίζει τον κόπο. Αλλά κατέληξε καφενείο.
Όπως το βλέπω, οι επιλογές είναι απλές.
1) Το αφήνουμε ως έχει, ένα καφενείο. Γίνεται και μετονομασία του thread στην τελική.
2) Υιοθετείται μία τακτική όπως ανέφερα.
3) Καθόμαστε και κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα.
4) Κάτι άλλο

Νομίζω ότι η πρόταση του Πετραν,είναι η πιο ορθολογική.
Τσατ για τις δικαναλες "ανησυχίες " (κοίτα που για μια φορά συμφωνώ με το Θρήσκο😄) και άλλο θρεντ πχ " καφενείο του δικαναλου" ,που θα γράφουμε τι λάδια παίρνει το Πεζω μου.
Μη μου πείτε ότι υπάρχει η εκτός,γιατί πλέον πρακτικά δεν υφίσταται ή τουλάχιστον έτσι νομίζω.
Άσε που θα είναι απείρως πιο εύκολο για τους μοντ, επιτόπου και χωρίς καμμία προειδοποίηση να μεταφέρουν τα άσχετα με τον ήχο στο καφενείο ,που ή θα τα τρώει η μαρμάγκα ή θα αναπτύσσονται κατά το δοκούν.

Λέω εγώ τώρα......

Last edited:
Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια το περισσότερο περιεχόμενο του Δικάναλου συγκεντρώνεται στο παρόν νήμα.

Οπότε το νήμα δεν είναι απλά ένα chat περί ανέμων και υδάτων, ή έστω περιέχει σκόρπιες πληροφορίες για "εύκολες ερωτήσεις", αλλά περιέχει απλά τα πάντα.

Αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για το φόρουμ, για δυο λόγους:

1) Ο κόσμος που μπαίνει στις διάφορες κατηγορίες βλέπει ελάχιστη κίνηση. Βλέπουν ότι από τον Γενάρη έχουν ανοίξει π.χ. μόνο 10 νέα νήματα, με λίγα μηνύματα το καθένα τους. Αυτό είναι εικόνα εγκατάλειψης, παρακμής.

2) Ο κόσμος που ψάχνει πληροφορίες μέσω search engines πολύ απλά δεν θα βρει το περιεχόμενο που γράφεται στα διάφορα νήματα chat γιατί η Google (και τα άλλα ψαχτήρια) είτε δεν το κάνουν καθόλου index είτε του δίνουν πολύ χαμηλό ranking, λόγω αδόμητης πληροφορίας!

Οπότε ότι γράφεται στα διάφορα νήματα chat κυριολεκτικά εξαφανίζεται από το internet. Χάνει όλη την αξία του. Δεν βοηθάει κανέναν σε βάθος χρόνου! Δεν μαθαίνει κανείς από αυτά!

Γιαυτό φωνάζουμε, να ανοίγετε νήματα όταν θέλετε να συζητήσετε κάτι. Μη το γράφετε στο chat, είναι σαν να πετάτε στα σκουπίδια τη δουλειά σας (και μας).

Μια λύση είναι να παίρνουμε τα μηνύματα από τα chat και να τα βάζουμε σε νέα νήματα, αλλά δεν είναι σωστή πρακτική αυτή. Δεν είναι αυτή η δουλειά της Δ.Ο.

Πρέπει τα μέλη να έχουν την σωστή κρίση ώστε να το κάνουν μόνα τους. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Εύκολη και καλή συνήθεια είναι.

Και νήματα σαν το παρόν θα μπορούσαν να μείνουν ως όντως chat με εφήμερο και/ή "άχρηστο" περιεχόμενο.

Καλημέρα Πέτρο,

Ποια η διαφορά; Το chat είναι ουσιαστικά το καφενείο .......
Προσωπικα συμφωνω απολυτα.
Αυτο εξ'αλλου δεν βγαινει ως "ιδεα" απο το πρωτο κιολας ποστ ;
Μετά απο λίγη σκέψη είπαμε να το κάνουμε πράξη. Να'χουμε να λέμε τα δικά μας...
καλώδια, ενισχυτές, λυχνίες, τρανζιστορ, ηχεία, πικάπ,κεφαλές και οτι άλλο μας τρώει..
και οχι μόνο δηλαδή.

τι κουτσουκέλα έκανες και δεν σου "έκατσε" ;; ή... σου έκατσε;; όπως και νά'χει, πες το και στους άλλους....

Last edited:
  • Like
Reactions: Sonorus
@Δημήτρης Δημητρακούδης μήπως είναι καλύτερο να "σπάσει" το νήμα σε υποκατηγορίες όπως είναι στις αγγελίες;
Αναλογικες Πηγές,Ψηφιακές Πηγές ή απλώς Πηγές,Ενισχυτές,Ηχεία,Καλωδια-Παρελκομενα-Αξεσουαρ.

Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε.

Δεν θέλουμε περισσότερους "κουβάδες".

Θέλουμε λιγότερους (ιδανικά κανέναν) "κουβάδες".

Κατά την άποψή μου μια χαρά είναι και η δομή και η λειτουργία του site και για αυτό οφείλεται ένα μπράβο στους διαχειριστές. Σε μια περιρρέουσα κατάσταση σχιζοφρένειας για ΟΛΑ τα μέλη του είναι ένα αποκούμπι επικοινωνίας και έκφρασης. Αυτό που είναι να γραφεί γράφεται και η γνώση που είναι να μοιραστεί μοιράζεται. Στο χέρι μας είναι με κοινή προσπάθεια να το κάνουμε καλύτερο.