Το Cockpit του "Λαού"

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

xaphs1900

Established Member
11 September 2010
229
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Αρη ευχαριστω για τη προσκληση,θα κανονισουμε με pm.

Το προβλημα μου ειναι πως δεν εχω καθολου διαστασεις απο το πως πρεπει να ειναι η θεση,η ενα μπουσουλα εστω,και εκτος αυτου δε το εχω καθολου με το 3d,οποτε μαλλον θα το χτισω επι τοπου και βλεποντας και κανοντας.

Τωρα δε ξερω αν βοηθαει αλλα βρηκα και αυτη τη φωτογραφια

αν και εχω αλλη ιδεα για τη θεση....

geopan973

AVClub Enthusiast
26 October 2009
1,184
Πειραιάς
Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Πάντως , έχε υπόψιν αυτό που επεσήμανε ο και ο Άρης, πως η συγκεκριμένη θέση είναι κουραστική για παιγνίδι. Πολύ αμφιβάλω πως αν δεν υπήρχαν οι χωροταξικοί, αεροδυναμικοί περιορισμοί καθώς και η επιβολή του όσο δυνατόν χαμηλότερου κέντρου βάρους του μονοθεσίου αλλά και του ίδιου του σώματος του οδηγού, οι πιλότοι θα επέλεγαν τη συγκεκριμένη θέση οδήγησης...

http://www.f1technical.net/features/40

Για την ακρίβεια η θέση των πιλότων είναι ακόμα πιο ακραία από τα Playseats του εμπορίου για αυτον ακριβώς το λόγο.

webber1_b.jpg

f1-driver-seat.jpg

Αν και στη δεύτερη φωτογραφία δεν φαίνεται καθαρά, ο χώρος που έχει ο οδηγός κάτω από τα γόνατά του, σε αντίθεση με το Playseat είναι απλά ανύπαρκτος.

-ARIS-

Moderator
Staff member
23 October 2008
1,850
Αθήνα
Απάντηση: Το COCKPIT του "Λαού"

Το γεγονός ότι στη F1 ο άξονας του τιμονιού περνά ανάμεσα στα γόνατα του οδηγού, καθιστά αδύνατη τη προσομοίωση της θέσης με τιμονιέρα καθώς δεν υπάρχει εκεί (ανάμεσα στα γόνατα) θέση γι' αυτή. Μόνο με μια ιδιοκατασκευή της τιμονιέρας, ώστε να απομακρυνθεί η στεφάνη από το σώμα της, θα ήταν αυτό δυνατό...

xaphs1900

Established Member
11 September 2010
229
Re: Απάντηση: Το COCKPIT του "Λαού"

Παντως οσοι εχουν δοκιμασει το cockpit της rseat λενε πως ειναι τοσο βολικο που μπορεις να κοιμηθεις κιολας.

Θα δουμε τι θα βγει.....

-ARIS-

Moderator
Staff member
23 October 2008
1,850
Αθήνα

Φίλε xarhs1900, εφάρμοσα την ιδέα σου για καρέκλα από πανί και ιδού το (πρώτο) αποτέλεσμα!

PVCcockpit30_F1_a_zpse3e5099f.jpg

PVCcockpit30_F1_b_zps36a8fdcc.jpg

PVCcockpit30_F1_c_zps34b98555.jpg

PVCcockpit30_F1_d_zpsde146f76.jpg

-ARIS-

Moderator
Staff member
23 October 2008
1,850
Αθήνα

Και επειδή άλλη χάρη έχει το 3D, ιδού μια περιήγηση γύρο από το κόκπιτ:

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,506
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft

Aρη

Θαυμαζω το ταλεντο και την επιμονη σου.
Ειμαι, κατι παραπανω απο, σιγουρος οτι θα φτασεις ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ την βαλιτσα.
Και ειναι κριμα το οτι θα την φτασεις μονος σου.

(Εγω βεβαια, εκει μεσα μπαινω αλλα δεν ξερω αν βγαινω ...
Η θεση ειναι για σπονδυλικες στηλες με ανυπαρξια προβληματων στον Ο4-Ο5 και Ο5-Ι1 ... :p)

Last edited:

-ARIS-

Moderator
Staff member
23 October 2008
1,850
Αθήνα
Απάντηση: Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Aρη

Θαυμαζω το ταλεντο και την επιμονη σου.
Ειμαι, κατι παραπανω απο, σιγουρος οτι θα φτασεις ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ την βαλιτσα.
Και ειναι κριμα το οτι θα την φτασεις μονος σου.

(Εγω βεβαια, εκει μεσα μπαινω αλλα δεν ξερω αν βγαινω ...
Η θεση ειναι για σπονδυλικες στηλες με ανυπαρξια προβληματων στον Ο4-Ο5 και Ο5-Ι1 ... :p)

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν και αισθάνομαι ότι υπερβάλεις λίγο, για την επιμονή το δέχομαι:itsme:

Ναι, εννοείται ότι δεν το προτείνω σε κανέναν προτού το δοκιμάσω (ζητήται πειραματόζωο) εγώ. Αν και δεν το βλέπω να κατασκευάζεται ποτέ! Είναι απλώς μια ιδέα που την υλοποίησα "εικονικά" μιας και υπάρχει αυτή η δυνατότητα και αφού ενδιαφέρθηκε κάποιος φίλος. (Έχω στο συρτάρι άλλες 30 ιδέες που δεν τις δημοσιοποίησα ποτέ)

Πολλές φορές είπα ότι δεν θα ξανασχοληθώ, μιας και δεν υπάρχει ευρύ ενδιαφέρον (σχεδόν μηδαμινό), αλλά τελικά το κάνω για μένα, το χόμπι μου έχει μετατραπεί σε πάθος... Έχω τελειώσει Καλών Τεχνών αλλά τη ζωγραφική την έχω παρατήσει εδώ και πολύ καιρό, από τότε που έπιασα μια "συμβατική" δουλειά για τα προς το ζην. Μάλλον έτσι μου βγαίνει η ανάγκη για δημιουργία, μην με παρεξηγείτε...:ernaehrung004:

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,506
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft

Στο εξωτερικο (συγκεκριμενα στις HΠΑ) θα ειχες πολυ διαφορετικη εξελιξη απο εδω.
Εκει, δεν δινουν ολη την βαρυτητα στις περγαμηνες αλλα την ... Ιδεα.

xaphs1900

Established Member
11 September 2010
229

Και αν και θα μπορουσε να κρατησει αρχεια μετρησεις κτλ για τον εαυτο του,δεν εχει προβλημα να τα μοιραστει με το καθενα μας και να βοηθησει οσο και οπως μπορει!!!!!

Ευχαριστω Αρη!

kostas1982

Senior Member
21 May 2011
646
Απάντηση: Re: Το COCKPIT του "Λαού"

Εγω που ετυχε να είμαι το πρωτο <<πειραματοζωο>> να ξαναπω ένα μεγαλο ευχαριστω στον Αρη για τον κοπο και το χρονο που σπαταλησε, χωρις να εχει κανενα ανταλλαγμα, εκτος από τη χαρα της δημιουργιας! Κριμα παντως ,γιατι στη Θεσσαλονικη εχω ακομα ένα πειραματοζωο,αλλα δεν είναι ευκολη η μεταφορα.

Δε νομιζω ότι ειναι ελλειψη ενδιαφεροντος παντως,Αρη. Είναι μαλλον θεμα εποχης. Οι περισσοτεροι εχουν αφησει τα χομπι τους στην ακρη και ασχολούνται μονο με τα βασικα. Σε άλλες εποχές νομιζω ότι θα εβλεπες πολύ μεγαλυτερο ενδιαφερον.

Παρεπιπτοντως το δικο μου cockpit το εχω παροπλισει προς το παρον, γιατι ο junior ειχε παθει εμμονη μαζι του και τους γυροφερνε τους πυρους. Μαλλον θα το παω στο εξοχικο το καλοκαιρι. Θα πιασει τοπο και η δευτερη g27.To αντικατεστησα με το Wheelstand pro. Kαλο, δε λεω, αλλα δεν εχει θηκη για το φραπε!!!

ps:Αντε παρε το gt6 να σε πετυχουμε σε καμια πιστα . Εχεις μεγλοπιαστει τωρα με το Αssetto και μας ξεχασες!

Last edited:

geopan973

AVClub Enthusiast
26 October 2009
1,184
Πειραιάς

Πάντως το δικό μου έχει βγάλει ήδη τα λεφτά του και κυρίως τον κόπο που έκανε ο Άρης. Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα μπορώ να πω ότι έιμαι γρηγορότερος με το τιμόνι σε σχέση με το χειριστήριο (επιβεβαιωμένο από δοκιμές με το Supra στο "άλλο" forum) και κυρίως και πολύ βασικότερο, το απολαμβάνω πολύ περισσότερο. Στον πρότελευταίο αγώνα ειδικά θυμάμαι να έχω ακουμπήσει το κεφάλι τέρμα πίσω, σε μία θέση που κανονικά θα χαλάρωνα και οδηγούσα σχετικά μηχανικά, αλλά "σχετικά" γρήγορα. Καμμία σχέση ούτε με το χειριστήριο που αναγκαζόμουνα για κάποιο λόγο να σκύβω μπροστά σαν βλαμμένο για να συγκεντρωθώ, ούτε με τον συνδυασμό καναπέ - Wheelstand, που ότι και αν έκανα δεν μπορούσα να βρω θέση που να με βολεύει.

Στεναχωριέμαι που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το "πακέτο" συστηματικά στο Assetto, αλλά θα έρθει και αυτό!

Οπότε, μην στεναχωριέσαι, το γεγονός ότι οι ιδέες σου δεν είχαν την ανάλογη απήχηση, σίγουρα δεν οφείλεται στην ποιότητά τους, αλλά περισσότερο σε εξωτερικούς παράγοντες όπως αυτοί που αναφέρει ο Κώστας παραπάνω.

Υ.Γ.1: Εμένα δεν μου έφτιαξες φραπεδοθήκη!!! :ROFLMAO:

Υ.Γ.2: Εγώ σήμερα δεν τρέχω πρωτάθλημα γιατί ... νηστεύω. Πέρα από την πλάκα τώρα, και αν και δε συμφωνώ με τις εκκλησιαστικές παραδόσεις τόσο πολύ, τα υπόλοιπα ενήλικα μέλη της οικογενείας θα φρικάρουν αν με δουν να "παίζω" Μεγάλη Δευτέρα, οπότε κάλλιο γαϊδουρόδενε ...

Ευτυχώς είναι η Ascari, την οποία ούτε την "έχω", ούτε τη γουστάρω και ούτε με εμπνέει για αγώνα. Και έχω την εντύπωση ότι η πίστα δεν είναι φτιαγμένη για αγώνες, αλλά μάλλον για δοκιμές. Το "πουλάκι" που έχει τρέλα με αυτά μπορεί να ξέρει περισσότερα...

-ARIS-

Moderator
Staff member
23 October 2008
1,850
Αθήνα

Καλά! η καλύτερη Δευτέρα της ζωής μου...
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!!!:ROFLMAO:

glaros

Senior Member
14 June 2010
375
Αθήνα

Περίμενε, δεν τελειώσαμε!:ROFLMAO:

Να μην σε ευχαριστήσω κι εγώ δημόσια πλέον, για την προσφορά σου κατ'αρχάς να μου χαρίσεις το παλιό σου cockpit και στην συνέχεια να ξεκινήσεις το παρόν project για να μου φτιάξεις το σωληνωτό; Άσχετα αν στην πορεία τα παράτησα τελικά... Και μιλάμε για έναν άνθρωπο με φουλ απασχόληση δουλειά-οικογένεια που ο ελεύθερος χρόνος του είναι πραγματικά ελάχιστος, αλλά παρ'όλα αυτά έχει τόσο πάθος για το χόμπυ του και τόσο μεράκι και καλή διάθεση, που βρίσκει χρόνο και για τα δικά του και για των άλλων! Ρησπέκτ!

Το δε θέμα της απήχησης το έχουμε αναλύσει στο παρελθόν: κακή εποχή, μη εξειδικευμένο φόρουμ, απουσία καινούργιου τίτλου "κράχτη" όπως το GT5, τα βασικά...

BTW, πολύ μου άρεσε το αλά "hamaca" project με το πανί, δεν ξέρω μόνο πόσο καλό θα είναι για τη μέση όπως λέει και ο SR...

@geopan Η Ascari είναι πίστα για πλουσίους! Λειτουργεί μόνο για μέλη με πολύ... βαθιές τσέπες! Είναι ένα hi-end resort όπου τα μέλη της μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της με τα δικά τους αυτοκίνητα, ή με μια μεγάλη ποικιλία από απλά μέχρι αγωνιστικά και παλιά F1 αυτοκίνητα, που διατίθενται για δοκιμές όπως σωστά υπέθεσες. Χαρακτηριστικό της είναι ότι πολλές στροφές της είναι απομιμήσεις διάσημων στροφών από γνωστές πίστες όπως πχ. corkscrew, eau rouge κλπ.

geopan973

AVClub Enthusiast
26 October 2009
1,184
Πειραιάς

@geopan Η Ascari είναι πίστα για πλουσίους! Λειτουργεί μόνο για μέλη με πολύ... βαθιές τσέπες! Είναι ένα hi-end resort όπου τα μέλη της μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της με τα δικά τους αυτοκίνητα, ή με μια μεγάλη ποικιλία από απλά μέχρι αγωνιστικά και παλιά F1 αυτοκίνητα, που διατίθενται για δοκιμές όπως σωστά υπέθεσες. Χαρακτηριστικό της είναι ότι πολλές στροφές της είναι απομιμήσεις διάσημων στροφών από γνωστές πίστες όπως πχ. corkscrew, eau rouge κλπ.

Χαχα! Τό 'ξερα ότι ... θα το ξέρεις!!!

marmagas

New member
14 June 2009
89

Καλά! η καλύτερη Δευτέρα της ζωής μου...
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!!!:ROFLMAO:

Αρη καλησπέρα και τι να πω!!!
Μπράβο σου !!!!
Εψαχνα σε διάφορα γνωστά στέκια για ενα πραγματοποιήσιμο και λειτουργικό cockpit και τελικά με κερδισες!
Μπορείς να καρφιτσωσεις στην πρωτη σελιδα τα καλυτερα σου για τις τιμονιερες που θέλεις καθώς και τις λεπτομέρειες για τα υλικά και μεγεθη ?
Σε ευχαριστουμε παλι και καλη Ανάσταση!!!