To DAC or not to DAC

Θωμά καλημέρα,
Εγώ όταν είχα τα Audiovector και προσπαθούσα με τον Leema Pulse III, ήμουν στην ίδια περίπτωση με εσένα. Εκανα αλλαγές σε μηχανήματα (ευτύχησα να έχω φίλους που τα έφερναν σπίτι ) και οι διαφορές μεταξύ τους ήταν μικρές. Μετά πήγα σε άλλον ενισχυτή, και οι διαφορές έγιναν πιο ευδιάκριτες μεν αλλά και πάλι σχετικά μικρές αναλογικά. Μέχρι που έβαλα ένα κτήνος ενισχυτή πάνω τους και τότε πραγματικά άλλαξε άρδην το πράγμα. Επειδή τότε δεν μπορούσα να πάρω τον ενισχυτή, άλλαξα τα ηχεία και έκανα οικονομία για να πάρω έναν ενισχυτή που να μπορεί να τα οδηγεί.
Η Classe αν θυμάμαι καλά , έβγαλε τους Omega για να οδηγήσουν τα ηχεία που έχεις, κάτι κτήνη σαν να βλέπεις MBL σήμερα. Ο Unico είναι όντως ανεπαρκής για αυτά.
Οπότε, είτε θα άλλαζες τον ενισχυτή, είτε τα ηχεία. Επέλεξες το δεύτερο, σεβαστό. Και εγώ πιστεύω ένα σύγχρονο ηχείο είναι μακράν καλύτερο από ένα ανώτερης κατηγορίας τιμής αλλά 15 χρονών. Θα πρέπει όμως να προσέξεις πολύ στα ηχεία που θα πάρεις, ο Unico είναι ιδιαίτερος ενισχυτής.

Εγώ είχα μείνει ότι θα δοκίμαζε κάτι βαρβάτους ενισχυτές Ελληνικούς. Δεν είναι εύκολο να πας σε καλύτερο ήχο ΜΟΝΟ με αλλαγή ηχείου!!

Ειναι ξεκαθαρο οτι το συστημα πασχει απο ανεπαρκεια οδηγησης.
Συνεπως η ηχεια θα αλλαξεις η ενισχυτη.
Αν μου επιτρεπεις μια ερωτηση, πως κατεληξες στο συγκεκριμενο σεταπ?

Αν αλλάξει μόνο ηχεία, είναι πολύ δύσκολο να έχει άκουσμα καλύτερο του 801, ΙΜΟ!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πέρυσι μάλιστα σκεφτόμουν την αγορά του συγκεκριμένου ηχείου... :)

Αν αλλάξει μόνο ηχεία, είναι πολύ δύσκολο να έχει άκουσμα καλύτερο του 801, ΙΜΟ!

Πέρυσι μάλιστα σκεφτόμουν την αγορά του συγκεκριμένου ηχείου... :)

Η αλλαγή ηχείων θα του έρθει πιο φτηνά απο την αλλαγή ενισχυτή

στο συγκεκριμένο σεταπ κατέληξα σταδιακά και φροντίζοντας, κυρίως, το κόστος αγοράς και επέκτασης των μηχανημάτων μου. Στην αρχή είχα ως ηχεία τα Chario Pegasus και ενισχυτη τον Plinius 9100. Η πρωτη αλλαγη ηρθε για τον ενισχυτη δεδομενου οτι ηθελα ενα πιο ευφωνικο ακουσμα, ο Plinius ξυριζε σε περιπτωση κακης ηχογραφησης καθως και αν ανεβαζες λιγο παραπανω την ενταση. Ο unico 200 βρεθηκε μεταχειρισμένος και σε συγκριση με τον plinius ηταν πολυ πιο κοντα σ αυτο που μ αρεσει να ακουω, οποτε πηρε την θεση του.

Μετα ηθελα λιγο μεγαλυτερο ηχο, που τα 6'' γουφερ των Chario αδυνατούσαν να μου δωσουν. Βρεθηκαν λοιπον στον δρομο μου τα 801 οπου ο ηχος τους, σε σχεση με τα ιταλικα που ειχα ηταν πραγματι μεγαλος! Τα 801 δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τ ακούσω σπίτι μου με τον unico και τα πήρα θεωρώντας ότι θα παίξουν τουλάχιστον επαρκώς και σε κάθε περίπτωση καλύτερα από τους Pegasus, πράγμα που βέβαια ισχύει.

Στην πορεία ήρθαν οι απόψεις που μοιράζομαι και μαζί σας ότι το όλο σεταπ δεν δένει και ότι τα ηχεία θέλουν τέρατα ρεύματος για να παίξουν σωστά και να μαι λοιπόν σε διερεύνηση αλλαγής (?) τους με κάτι ευκολότερο στην οδήγηση αλλά όχι με (πολύ) μικρότερο ήχο απ αυτό που με (κακο)μάθανε

Ναι, αλλά το ειδικό άκουσμα των 801 (που του αρέσει) είναι δύσκολο να το πετύχει χωρίς σωστό ταίριασμα με ενισχυτή. Εγώ θα έψαχνα για ενισχυτή...

Γνωστή ιστορία μου φαίνεται αυτή Θωμά. Ξεκίνα για ταίριασμα με σωστό τελικό και απέσυρε την αγγελία, ΙΜΟ...

σε κάθε περίπτωση, θα γίνει και δοκιμή ενισχυτών omega μέσα στις προσεχείς ημέρες. Αντίστοιχη δοκιμή βέβαια είχε ξαναγίνει με ακουστή μεν διαφορά προς το καλύτερο αλλά και με έλλειψη ρευστότητας για να τολμήσω οποιαδήποτε αλλαγή ενισχυτη.

αλλωστε να μου ελεγες τι θα ηθελες ιδεατα να εχεις ως σεταπ, ιταλικα μηχανηματα θα επελεγα οποτε κινουμενος προς μια τετοια κατευθυνση μαλλον τα ηχεια θα πρεπει να μαθουν ..ιταλικα

Θωμά καλημέρα,
Εγώ όταν είχα τα Audiovector και προσπαθούσα με τον Leema Pulse III, ήμουν στην ίδια περίπτωση με εσένα. Εκανα αλλαγές σε μηχανήματα (ευτύχησα να έχω φίλους που τα έφερναν σπίτι ) και οι διαφορές μεταξύ τους ήταν μικρές. Μετά πήγα σε άλλον ενισχυτή, και οι διαφορές έγιναν πιο ευδιάκριτες μεν αλλά και πάλι σχετικά μικρές αναλογικά. Μέχρι που έβαλα ένα κτήνος ενισχυτή πάνω τους και τότε πραγματικά άλλαξε άρδην το πράγμα. Επειδή τότε δεν μπορούσα να πάρω τον ενισχυτή, άλλαξα τα ηχεία και έκανα οικονομία για να πάρω έναν ενισχυτή που να μπορεί να τα οδηγεί.
Η Classe αν θυμάμαι καλά , έβγαλε τους Omega για να οδηγήσουν τα ηχεία που έχεις, κάτι κτήνη σαν να βλέπεις MBL σήμερα. Ο Unico είναι όντως ανεπαρκής για αυτά.
Οπότε, είτε θα άλλαζες τον ενισχυτή, είτε τα ηχεία. Επέλεξες το δεύτερο, σεβαστό. Και εγώ πιστεύω ένα σύγχρονο ηχείο είναι μακράν καλύτερο από ένα ανώτερης κατηγορίας τιμής αλλά 15 χρονών. Θα πρέπει όμως να προσέξεις πολύ στα ηχεία που θα πάρεις, ο Unico είναι ιδιαίτερος ενισχυτής.

δηλαδη φραγκ, τι ηχεια θα επρεπε να εχω κατα νου, σε περιπτωση που τα έδινα?

Δοκίμασε δυνατούς τελικούς τάξης ΑΒ, και χρησιμοποίησε ως προ τον υπάρχων Unico. Γίνεται?

δεν εχει εξοδο προενισχυσης ο unico..

Αγαπητέ Θωμά,εγώ συνήθως δεν συμβουλεύω.
Άντε να πω κάνα τεχνικό και καμιά φιλοσοφία,ή να ανεβάσω καμιά μέτρηση.
Στα υποκειμενικά δεν μπαίνω.

Εδώ όμως τώρα η κατάσταση είναι άλλη.
Και το βλέπω καθαρά οικονομικά.

Καλώς ή κακώς έχεις ένα ηχείο φτιαγμένο για μεγάλο ήχο και χώρο.
Ηχείο που το χαμηλό του ειδικά,είναι πολύ δύσκολο να το βρεις.

Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις από την επικείμενη πώληση,δεν πρόκειται καν να πλησιάσεις κάτι αντίστοιχο.
Με τίποτα.
Στο λέω εγώ που μάτωσα το μυαλό μου για να βρω ανάλογη λύση και που τελικά κατέληξα εκεί που κατέληξα κι ακόμα το βελτιώνω.
Και που απέχει πολύ από ένα συμβατικό σεταπ,είναι πολύπλοκο,θέλει ενασχόληση,κλπ.

Θα πρέπει να ανέβεις τουλάχιστον δύο-τρεις φορές αυτά τα χρήματα μόνο για να πλησιάσεις σε κάτι που να έχει δεκάρι πχ.
Όχι να φτάσεις,απλώς να πλησιάσεις.
Αν θέλεις δε να είναι και ευκολοδήγητο,άστο...

Μήπως λοιπόν να κοιτάξεις για ενισχυτικό καλύτερα;
Έτσι θα αποφύγεις μια πολύ μακριά ταλαιπωρία...

η αληθεια ειναι οτι τα ηχεια που παντα ηθελα, και εν τελει ισως καταλήξω, είναι τα Chario Ursa Majior που θεωρω οτι θα μου δωσουν τον παραπανω ογκο απο τα Pegasus ενω θα προσομοιάζουν στον ήχο που μου άρεσε σ αυτα

δηλαδη φραγκ, τι ηχεια θα επρεπε να εχω κατα νου, σε περιπτωση που τα έδινα?

Ηχεία με μεγάλο ποιοτικό ήχο και λίγα χρήματα δεν υπάρχουν. Εφόσουν σου αρέσουν , πάς για ενισχυτή.

Εγώ σε ηχεία κατέληξα σε ένα "εύηχο μόνιτορ" άκουσμα, αν μπορείς να τα περιγράψεις έτσι και ενισχυτή παντελώς ουδέτερο.

Θωμά γεια και από μένα

Σήμερα πήρα χαμπάρι το νήμα και το έριξα μια ματιά στα γρήγορα.
Αν και είχες ακούσει το dac μου, αρχική σκέψη μου ήταν αν ήθελες να το ξαναακόυσεις, να στο δανείσω να το ακόυσεις με την ησυχία σου. Δεν έιναι σε άλλη κατηγορία τιμής, αν και πιο ακριβό, απλά επειδή είναι άλλης σχεδίασης και υποτίθεται έχει διαφορετικό ήχο.

Βέβαια αν υπάρχει θέμα ματσαρίσματος ενισχυτή με ηχεία, μην ψάχνεις για dac , άστο για το τέλος.
Προσωπικά ο 200 δεν μου άρεσε όταν τον είχα ακούσει με ταπροηγούμενα ηχεία σου.

Αν σου αρέσουν τα b&w , ψάξε για μεγάλο και βαρβάτο τελικό και θα σου αρέσουν ακόμη περισσότερο. Και μετά για έναν λαμπάτο προ. Νομίζω αυτές οι αγορές θα έχουν μικρότερο κόστος τελικά και μεγαλύτερη ευελιξία απ´ο το να ψάχνεις ηχέια να ταιρίαξεις με τον 200.
Αν μετά ακόμη θες dac , θα βρεις με την ησυχια σου κάποιο.

Θωμά γεια και από μένα

Σήμερα πήρα χαμπάρι το νήμα και το έριξα μια ματιά στα γρήγορα.
Αν και είχες ακούσει το dac μου, αρχική σκέψη μου ήταν αν ήθελες να το ξαναακόυσεις, να στο δανείσω να το ακόυσεις με την ησυχία σου. Δεν έιναι σε άλλη κατηγορία τιμής, αν και πιο ακριβό, απλά επειδή είναι άλλης σχεδίασης και υποτίθεται έχει διαφορετικό ήχο.

Βέβαια αν υπάρχει θέμα ματσαρίσματος ενισχυτή με ηχεία, μην ψάχνεις για dac , άστο για το τέλος.
Προσωπικά ο 200 δεν μου άρεσε όταν τον είχα ακούσει με ταπροηγούμενα ηχεία σου.

Αν σου αρέσουν τα b&w , ψάξε για μεγάλο και βαρβάτο τελικό και θα σου αρέσουν ακόμη περισσότερο. Και μετά για έναν λαμπάτο προ. Νομίζω αυτές οι αγορές θα έχουν μικρότερο κόστος τελικά και μεγαλύτερη ευελιξία απ´ο το να ψάχνεις ηχέια να ταιρίαξεις με τον 200.
Αν μετά ακόμη θες dac , θα βρεις με την ησυχια σου κάποιο.

Σ ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου. Με τον unico ειχαμε ακουσει το nos dac σου ή με τον plinius? σε καθε περιπτωση θα φροντισω να φερω εναν τελικο απο την σειρα των omega και θα δω τι αλλαγες θα φερει στην ολη εικονα

Και κάτι ακόμα.
Μετά από 15 χρόνια χρήσης,μια καλή κίνηση ίσως θα ήταν ένας καλός έλεγχος των ηχείων,ειδικά στο κρος.
Μπορεί ένα μικρό φρεσκάρισμα πυκνωτών,κλπ να βελτιώσει αρκετά κάποια πράγματα.

Βεβαίως φτηνό δεν θα είναι,οπότε ας το κρατήσουμε απλώς για την πληρότητα των προτάσεων...
(Θα μου πεις λίγες έχουν πέσει;Βλέπει κανείς από ξεκίνησε το νήμα και το που έχει φτάσει κι είναι να απορεί... )