To DAC or not to DAC?

Με τι dac? Μα με το δικό του φυσικά! Μπες εδώ και πάρε μάτι....

http://esoteric.teac.com/

Όσο για μεταχειρισμένο, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω πολυτσεκάρει, αλλά έχω μια αίσθηση ότι δε βρίσκεις εύκολα. Και είναι και λογικό. Όποιος φτάσει στην κορυφή, δεν έχει να πάει παραπέρα. Άρα, γιατί να το πουλήσει?

Αχχ, αυτά φίλε George δεν τα σκέφτομαι.... γιατί χαλιέμαι! -bye-

Όσο για μεταχειρισμένο, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω πολυτσεκάρει, αλλά έχω μια αίσθηση ότι δε βρίσκεις εύκολα. Και είναι και λογικό. Όποιος φτάσει στην κορυφή, δεν έχει να πάει παραπέρα. Άρα, γιατί να το πουλήσει?

ρε παιδια πιστευετε πραγματικα οτι δεν υπαρχουν καλυτερα DAC απο τα Esoteric? Γιατι δεν υπαρχουν σε κανενα studio τοτε μπορει να μου εξηγησει καποιος?

Γιατί όλοι μιλάτε για τα DAC των πηγών ή ανεξάρτητα;

Tα DAC των προενισχυτών ή των Ραδιοενισχυτών δεν λένε; Ούτε των πολύ ακριβών;

ΕΧΕΙ τσουχτερη τιμη ρε φιλε!!!!:guitarist::AFADF0:

ρε παιδια πιστευετε πραγματικα οτι δεν υπαρχουν καλυτερα DAC απο τα Esoteric?
Όχι, τα Esoteric δεν είναι τα καλύτερα. Υπάρχουν και τα dCS.
Γιατι δεν υπαρχουν σε κανενα studio τοτε μπορει να μου εξηγησει καποιος?
Το βασικό εργαλείο στο στούντιο είναι ο μετατροπέας A/D κι όχι ο D/A. Άμα θέλεις και κάτι τέτοιο, έλεγξε την Metric Halo για πολύ καλά A/D/A. Αλλά προς το παρόν έχουν δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρονται να βγάλουν σκέτο το D/A κομμάτι τους στην αγορά.

Γιατί όλοι μιλάτε για τα DAC των πηγών ή ανεξάρτητα;

Tα DAC των προενισχυτών ή των Ραδιοενισχυτών δεν λένε; Ούτε των πολύ ακριβών;

Λέγοντας ραδιοενισχυτές, μου έρχονται στο νου home cinema συστήματα. Αυτά είναι ένας άλλος κόσμος και γι αυτόν δεν έχω άποψη. Όσον αφορά τα δικάναλα συστήματα, σε γενικές γραμμές τα dac κυκλώματα που είναι ενσωματωμένα σε ενισχυτές δεν είναι κι ότι καλύτερο. Μπορεί και να υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας είναι αυτός που σου είπα (άσε που δε γνωρίζω να υπάρχουν και πολλοί δικάναλοι με dac). Ο λόγος υπαρξής τους από ότι καταλαβαίνω είναι το κόστος και η ευκολία. Απευθύνονται δηλαδή σε κάποιους που δε θα ήθελαν να δώσουν extra χρήματα (η να ψάξουν) για ένα ξεχωριστό dac.

εγώ θα έλεγα ότι λένε...
Με την έννοια ότι το σήμα από το dac chip οδηγείται απ ευθείας στα στάδια ενίσχυσης πιθανόν χωρίς την παρεμβολή τελεστικών γιά να έρθουν σε line επίπεδο.
(όπως κάνει ένα συνηθισμένο outboard dac).
Φυσικά κάθε υλοποίηση διαφέρει από τις άλλες.

έχουμε νέα για το νέο Buffalo 2 ?
Ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας η αποστολή του....

ρε παιδια πιστευετε πραγματικα οτι δεν υπαρχουν καλυτερα DAC απο τα Esoteric? Γιατι δεν υπαρχουν σε κανενα studio τοτε μπορει να μου εξηγησει καποιος?

Σίγουρα θα υπάρχουν, απλά έχω βάλει στο μάτι το συγκεκριμένο.... μου έχει κάτσει κάπως από τότε που το είδα. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος...

Dac καλα υπαρχουν,παντα ομως παραμενει το ζητημα του κοστους.Το Buffalo 2 δεν νομιζω οτι μπορει να βγει κατω απο 500 ,με ενα σχετικα καλο αναλογικο σταδιο.

600 με λαμπάτο αναλογικό στάδιο και αξιοπρεπές κουτί.
Προσωπική εργασία δεν υπολογίζεται.

800 γιά balanced.

Βρηκε ο Σαββας μια υλοποποιηση με HDAM ,για αναλογικο σταδιο.Σκεφτομαστε να κανουμε ενα για δοκιμη και επειτα αλλα 2 με πιθανες παραλλαγες.Απλα σκεφτομαστε μια αναλογικη υλοποιηση κατα το δυνατον καλλιτερη,και με την ολη κατασκευη ετσι δομημενη ,ωστε να κραταμε το αναλογικο και να δοκιμαζουμε-αλλαζουμε dac.Αλλα πρωτα πρεπει να υπαρχει διαθεσιμο

To καινουργιο θελουμε,για να δουμε -ακουσουμε αυτο που θα φτιαξουμε,συνολικα θα γινουν 3 dac.Βλεπεις υπαρχουν και οι ακουστικες ιδιοτροπιες του καθενος που θα εκδηλωθουν στο αναλογικο σταδιο,λαμπα -mosfet-jetfet και βλεπουμε

μόνο σε κιτ.
Το ίδιο το dac είναι έτοιμο, συναρμολογημένο.

Χρειάζεσαι μόνο ένα τροφοδοτικό που αν το έχεις κι αυτό συναρμολογημένο θες μετά ένα κουτί και τις ελάχιστες γνώσεις γιά να κάνεις τις συνδεσμολογίες.

μόνο σε κιτ.
Το ίδιο το dac είναι έτοιμο, συναρμολογημένο.

Χρειάζεσαι μόνο ένα τροφοδοτικό που αν το έχεις κι αυτό συναρμολογημένο θες μετά ένα κουτί και τις ελάχιστες γνώσεις γιά να κάνεις τις συνδεσμολογίες.

και η παραγγελια μονον απο εξωτερικο?