Το διαμαντακι Sandisk Sansa Clip +

Απάντηση: Re: Το διαμαντακι Sandisk Sansa Clip +

Κύριοι επειδή πρόσφατα το απέκτησα κι εγώ, χρειάζομαι βοήθεια από όποιον ξέρει στο εξής: φτιάχνω ντοσιέ με τα τραγούδια του το καθένα αλλά δεν τα βλέπει παρά σαν ολόκληρο το σύνολο τραγουδιών και έτσι δεν μπορώ να ανατρέξω στον κύκλο τραγουδιών που θέλω αλλά ψάχνω μέσα σε όλα. Παράδειγμα αν βάλω μία συμφωνία με τα 4 της μέρη δεν την βρίσκω όλη μαζί αλλά σκόρπια. Αν ξέρετε κάτι βοηθήστε παρακαλώ.
Θ.Ζ.

μήπως πάτησες το shuffle?

Απο χθες το έχω κι εγώ στην κατοχή μου, δεν άκουσα μουσική πάνω από ώρα σε διάφορα format mp3, flac κλπ.
Αλήθεια είναι ότι είναι εντυπωσιακό, ερωτεύσιμο μηχανάκι!

Ο ήχος του είναι πάρα πολύ καλός, ακόμα και με τα mh1c αλλά και τα superlux του γνωστού powerbuy.

Η φορητότητά του είναι απίστευτη, όπως είχε πει ο Βαγγέλης μπορείς να το κολλήσεις επάνω στα superlux και να μην έχεις να κουβαλάς τίποτα!

Αλήθεια είναι ότι πήρα το clip για να δω αν θα μπορώ να "ξεφορτωθώ" το fiio. Δυστυχώς ακόμα και σε απλά mp3 η ενέργεια που βγάζει το fiio είναι το κάτι άλλο. Και δε μιλάω για ειδικά προγράμματα, με το google music παίζω. Αν ακούσεις το ένα δίπλα στο άλλο....άστο....

Οπότε το fiio E18 μένει. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να βρω ένα μακρύ OTG καλώδιο micro usb σε micro usb γιατί να έχω το note II πλάτη με το fiio δε γίνεται... σα τούβλο είναι.

Προς το παρών παίρνω το sansa στο αυτοκίνητο να το συνδέσω με το aux in να δω τι ψάρια πιάνει κι εκεί!

ΥΓ: ξέχασα να πω ότι το παίξιμο του sansa ουδεμία σχέση έχει με τα κινητά "σκέτα" για όποιον ίσως αναρωτιέται. Με ακουστικά τα προαναφερθέντα.

Re: Απάντηση: Re: Το διαμαντακι Sandisk Sansa Clip +

μήπως πάτησες το shuffle?

Απο χθες το έχω κι εγώ στην κατοχή μου, δεν άκουσα μουσική πάνω από ώρα σε διάφορα format mp3, flac κλπ.
Αλήθεια είναι ότι είναι εντυπωσιακό, ερωτεύσιμο μηχανάκι!

Ο ήχος του είναι πάρα πολύ καλός, ακόμα και με τα mh1c αλλά και τα superlux του γνωστού powerbuy.

Η φορητότητά του είναι απίστευτη, όπως είχε πει ο Βαγγέλης μπορείς να το κολλήσεις επάνω στα superlux και να μην έχεις να κουβαλάς τίποτα!

Αλήθεια είναι ότι πήρα το clip για να δω αν θα μπορώ να "ξεφορτωθώ" το fiio. Δυστυχώς ακόμα και σε απλά mp3 η ενέργεια που βγάζει το fiio είναι το κάτι άλλο. Και δε μιλάω για ειδικά προγράμματα, με το google music παίζω. Αν ακούσεις το ένα δίπλα στο άλλο....άστο....

Οπότε το fiio E18 μένει. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να βρω ένα μακρύ OTG καλώδιο micro usb σε micro usb γιατί να έχω το note II πλάτη με το fiio δε γίνεται... σα τούβλο είναι.

Προς το παρών παίρνω το sansa στο αυτοκίνητο να το συνδέσω με το aux in να δω τι ψάρια πιάνει κι εκεί!

ΥΓ: ξέχασα να πω ότι το παίξιμο του sansa ουδεμία σχέση έχει με τα κινητά "σκέτα" για όποιον ίσως αναρωτιέται. Με ακουστικά τα προαναφερθέντα.

Όχι Στέργιο δεν πάτησα shuffle, αλλά δεν κατάλαβες το πρόβλημα, είναι το εξής: βάζεις ένα κύκλο τραγουδιών με τρακς από το 1-24 και έναν δεύτερο από 1-15 ας πουμε, τότε μπερδεύονται τα τρακς και ακούς το τρακ 3 από τον πρώτο κύκλο και αμέσως μετά το τρακ 4 από τον δεύτερο κύκλο, δεν μπορείς να ομαδοποιήσεις και να βρίσκεσαι μέσα ´και να ακούς το σύνολο που θέλεις αλλά βρίσκεσαι μέσα σε όλο το χάος και ψάχνεις τη συνέχεια. Σημειώνω οτο όταν τα βάζω ο κάθε κύκλος βρίσκεται στο δικό του φολντερ με το δικό του όνομα από τα οποία τίποτα δεν φαίνεται στο clip.

Επίσης τα ακουστικά που το συνοδεύουν είναι σχεδόν κακά, ακούω με ένα ζευγάρι φθηνά, όχι in ear, SONY που είναι εξαιρετικά σε σύγκριση και με ακριβώτερα Sennheiser. Δεν θυμάμαι και δεν γράφει το μοντέλο, μόλις το θυμηθώ θα σας το αναφέρω.

Last edited:
Κύριοι επειδή πρόσφατα το απέκτησα κι εγώ, χρειάζομαι βοήθεια από όποιον ξέρει στο εξής: φτιάχνω ντοσιέ με τα τραγούδια του το καθένα αλλά δεν τα βλέπει παρά σαν ολόκληρο το σύνολο τραγουδιών και έτσι δεν μπορώ να ανατρέξω στον κύκλο τραγουδιών που θέλω αλλά ψάχνω μέσα σε όλα. Παράδειγμα αν βάλω μία συμφωνία με τα 4 της μέρη δεν την βρίσκω όλη μαζί αλλά σκόρπια. Αν ξέρετε κάτι βοηθήστε παρακαλώ.
Θ.Ζ.
Θέμη επειδή το αντιμετώπισα το πρόβλημα:
Υποχρεωτικά θα εγκαταστήσεις το Rokbox. Χωρίς αυτό δε θα έχεις σωστή τη λειτουργία με φακέλλους (Folders).
Εφ' όσον γίνει σωστά, θσ κάνεις πλέον πλοήγηση (navigation) Files -> Internal/External Card -> Folders -> Subfolders ->Album

Shuffle=No

Repeat=No

Με αυτή τη δομή και πλοήγηση δε θα έχεις πρόβλημα.

Τους φακέλλους και υποφακέλλους φτιάχνεις με τον υπολογιστή, όταν είσαι σε σύνδεση USB
Ακόμα καλύτερα όταν χρησιμοποιείς Copy/Paste.

Απάντηση: Re: Το διαμαντακι Sandisk Sansa Clip +

Παίζει. Μήπως το αρχείο δεν είναι 100% συμβατό με τις προδιαγραφές του FLAC;

πως το διαπιστώνω αυτό φίλε;

Σκέφτομαι να το παραγγείλω. Σκέφτομαι να του βάλω μια 32Gb μνήμη, να προτιμήσω class 4; Διάβασα για κάποια προβλήματα με τις ποιο γρήγορες.

Καλησπέρα, θα μπορούσε κάποιος να καταγράψει βήμα προς βήμα τι κανουμε από την αρχή με ένα καινουργιο sansa clip +, πως εγκαθιστούμε το rockbox και ποιές είναι οι ρυθμίσεις που επιλέγουμε?
Σόρρυ για την δυσπραγία στα ψηφιακά....

Καλησπέρα. Μολις το πηρα κι εγω το μικρο και του περασα το rockbox. Ημουνα τυχερος ,γιατι το πηραν δωρο στον πατερα μου για να ακουει ραδιο όταν περπαταει το πρωι. Του πασαρα ένα phillips και του πηρα.
Τωρα ψαχνω ακουστικα. Από ότι καταλαβα οι φθηνες επιλογες είναι 2. Τα xiaomi pistons 2nd gen και τα sony mh1c. Θα τα ηθελα και για handsfree στο οppo find 5. Μιας και εχω ένα κουπονακι από ebay για 10 λιρες ποια ,να προτιμησω;

http://www.ebay.co.uk/itm/Original-...e_Phones_Bluetooth_Acc_ET&hash=item51c897f936

http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-O...e_Phones_Bluetooth_Acc_ET&hash=item461a7b43b6

Θα σου προτεινα τα xiaomi λογω εργονομιας και επειδη δεν θα μπλεξεις με ανταπτορες και τετοια. Ως προς τον ηχο θα ελεγα οτι ειναι πολυ κοντα, αν και προσωπικα προτιμω τα mh1. Τα pistons ειναι πιο αερινα λογω ημιανοιχτου σχεδιασμου, αλλα δεν απομονωνουν τοσο καλα, αλλα ειναι πιο βολικα στο αυτι σε σχεση με τα σονυ.