To δικό μου Yoshemite park

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Το Yoshemite park είναι το περιβαλλοντικό πάρκο στην καλιφόρνια που φωτογράφησε και έκανε διάσημο ο Ansel Adams. Κάθε χρόνο συρρέουν εκεί χλιάδες φωτογράφοι (συντηρητικοί υπολογισμοί) προκειμένου να φωτογραφίσουν οι ίδιοι, αυτά που τράβηξε ο μεγάλος δάσκαλος της φωτογραφίας. Από τις φωτογραφίες που βλέπω είναι πράγματι μαγευτικό.

Όμως πολύ κοντά στην πόλη μου, υπάρχει ένα μέρος μαγευτικό, το δικό μου Yoshemite park. Το Άγιο Όρος. Πηγαίνω συχνά και έχω χρόνο για ψυχική ανάταση και για φωτογράφηση. Στο Photo Gallery έχω σηκώσει μερικές φωτογραφίες από κελάκια του Αγίου Όρους.

Όποιος θέλει, ας ρίξει μια ματιά.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27345

Βλασση ωραιες φωτο με ωραια ζεστα χρωματα, υψηλη αναλυση....Με τι (τηλε)φακο ειναι τραβηγμενες? Χρησιμοποιησες καθολου τον 17-35?

Οι φωτογραφίες, εκτός απο 2, είναι τραβηγμένες με ΝΙΚΟΝ. Τα 2 τελευταία χρόνια το 60% των λήψεων που τραβώ είναι με τον 17-35. Οι λήψεις τηλεφακού είναι με τον AFS 70-300 VR. Υπάρχουν και κάποιες τραβηγμένες με τον 18-200 (του Μάριου). Στα κελιά σχεδόν όλες είναι τραβηγμένες με τον 70-300.

Νομίζω ότι κάθε κελάκι του Αγίου Όρους είναι ένα μεγάλο θέμα από μόνο του, αξίζοντας όχι μόνο περισσότερες φωτογραφίες, αλλά κυρίως περισσότερες ώρες μέσα σε αυτό συζητώντας με τους ενοίκους του.
Μοιάζει τόσο γοητευτικά ενδιαφέρον που φοβάμαι ότι όταν πάω δεν θα θέλω να ξαναφύγω...
Μακάρι να μπορείς να πηγαίνεις συχνά να φωτίζεται η ψυχή σου!

Βλαση συγχαρητήρια!
Πολύ σωστά μας παρουσιάζεις τις λιγότερο γνωστές πλευρές του Αγίου Όρους.
Νομίζω ότι αυτές σε ταξιδεύουν στην απεραντοσύνη του άγιου αυτού τόπου!!!