Το δηλημα επειστρεφει μοτερ ή wave?

satnick

AVClub Addicted Member
6 September 2008
2,275
Παιδια ειμαι πολυ αναποφασηστος εχω ειδη οπως εχω αναφερει ενα Triax 1.10 και σκευτομουν να βαλω ενα diseqc moter αλλα ακουγετε λιγο δυσκολο το ολο στησιμο αμα βαλω wave θα την βγαλω ποιο ευκολα ή τα ιδια!?
Επησεις δεν εχω πεδιομετρο!!!-bye-

Aφού βρε συ τα ξέρεις έχουν αναφερθεί πολλές φορές τα συν και τα πλην.
Με το Triax και ένα μοτεράκι των 60 ευρώ βγάζεις χαλαρά ένα τόξο 45W-75E,
μπορεί και παραπάνω.
Για το wave υπολόγισε κόστος πιάτου-lnb-καλώδια-διακόπτες,ασυμβατότητες διαχείρισης εντολών diseqc κλπ.
Και τα 2 έχουν θετικά & αρνητικά.
Για το θέμα της ρύθμισης δεν ειναι τίποτα ιδιαίτερο το να σετάρεις ένα πιάτο κινητό diseqc, τώρα που βγαίνουν οι 23,5Ε στην Αθήνα είναι πανεύκολο να βρεις πραγματικό νότο που είναι το σημαντικό για ρύθμιση του τόξου.
Yπάρχουν σχετικοί οδηγοί βήμα βήμα ,και με λίγο μεράκι και προσπάθεια θα κάνεις δουλειά.
Αλλιώς τεχνικός !
Είμαι σίγουρος πως τελικά θα πάρεις την σωστή απόφαση η οποία θα σε ικανοποιήσει πλήρως.
Ότι χρειαστείς να βοηθήσουμε !:grandpa:

Κινητο με κλειστα ματια!Ενα μοτερακι diseqc και εισαι μια χαρα!
gab

Παιδια ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολους θα κατσω και θα μαθω μονος να στησω εκεινο το μοτερ ε... δεν μπορει ολο το καλοκαιρι κατι θα καταφερω!!Και παλι ευχαριστω!!!!!

Θα συμφωνησω και γω για μοτερ. Και Τ90 να εστηνες ενα κινητο εχει αλλη χαρη και νωρις η αργα μπορει να το μετετρεπες το Triax σου σε κινητο ουτως η αλλως. Παρεπιπτοντως η κεραια ειναι 100*110εκ οποτε πρεπει να χαρακτηριστει σαν 100ρα.

Παντως και να μην εχεις θεα προς κοντινους στον Νοτο σου δορυφορους, η εγκατασταση ειναι εφικτη. Το χα δοκιμασει στο μπαλκονι εδω με εναν πασαλο ο οποιος φορουσε το μοτερακι συν μια 65ρα (για πειραματα εδω αρκουσε) και ολο αυτο μπαινοεβγαινε σε ανοιχτο σωληνα του ιδιου μπαλκονιου. Μονυμη εγκατασταση δεν ειναι δυνατη εδω και ετσι αρκουμουν στην παρουσα λυση. Σε μεγαλυτερη κεραια οπως την δικη σου φυσικα βοηθαει να εχεις ανοιτο τον Νοτο και να ξεκινας απο κει τις ρυθμισεις αλλα δεν ειναι τοσο τραγικο εαν δεν.

Ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερεις Νικο.

Για μένα, ιδανική λύση είναι ..και οι δύο επιλογές. Τ90 για γρήγορο zapping και κινητό για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Και παλι ευχαριστω τελικα κατεληξα μοτερ ειναι οτι καλυτερο!-bye--bye-

moter 1.2 για οποιονδιποτε δεκτη και actuator για dreambox διοτι δεν
δεν συνεργαζεται με disec 1.2

αυτη ειναι η αποψη μου για να τα βλεπετε ολα και να μη χανετε τιποτα :grandpa: