Το δίλημα του "αυτάκια"

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την τρίτη επιλογή.
Το ίδιο αποτέλεσμα προκύπτει αν σκεφτώ και τους δίσκους-cds που έχω.

Άλλωστε αγοράζουμε μουσική και όχι ήχο.

Πρακτικά αγοράζεις και τον ήχο.
Από τη μία έχει μεγάλη σημασία η μουσική.
Από την άλλη δεν θεωρείς ότι πρέπει οι δισκογραφικές εταιρίες να σέβονται τον κόσμο που θα αγοράσει τα CD και οι μουσικοί το κοινό τους;

Απάντηση: Re: Το δίλημα του "αυτάκια"

.
..
Από την άλλη δεν θεωρείς ότι πρέπει οι δισκογραφικές εταιρίες να σέβονται τον κόσμο που θα αγοράσει τα CD και οι μουσικοί το κοινό τους;
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σε αυτό έχει ευθύνη ο μουσικός και όχι η Δισκ. εταιρεία.
Και για την ποιότητα αλλά και για την μουσική !

Σκέφτεσαι να έχεις γράψει ένα κομμάτι 15 λεπτών και να το βγάζουν 8 ?
Αυτό με ενοχλεί περισσότερο απ'όλα....ένα fade-out όπου τους βολεύει και τέλος :rifle:

Βέβαια για να έχεις λόγο ως μουσικός (απέναντι στις μουσικές εταιρείες) και να μετράει, πρέπει να έχεις φτάσει σε κάποιο επίπεδο που στις μέρες μας σημαίνει αριθμό πωλήσεων....

Βέβαια για να έχεις λόγο ως μουσικός (απέναντι στις μουσικές εταιρείες) και να μετράει, πρέπει να έχεις φτάσει σε κάποιο επίπεδο που στις μέρες μας σημαίνει αριθμό πωλήσεων....

ναι , είδαμε και τον Bruce Springsteen που όπως ανεφέρθη αλλού , είχε λόγο στην παραγωγή του τελευταίου του δίσκου και ο οποίος δεν ακούγεται. :flipout:

ναι , είδαμε και τον Bruce Springsteen που όπως ανεφέρθη αλλού , είχε λόγο στην παραγωγή του τελευταίου του δίσκου και ο οποίος δεν ακούγεται. :flipout:
Δεν νομίζω να τον ενδιέφερε η ποιότητα αναπαραγωγής.. , απευθύνεται σε άλλο 'κοινό' που δεν έχει τα δικά μας κολλήματα...:cowboy:

Πρακτικά αγοράζεις και τον ήχο.
Από τη μία έχει μεγάλη σημασία η μουσική.

Οι παλιές(και ενδεχομένως κακές) ηχογραφήσεις, που πολλοί από εμάς συνειδητά αγοράζουν εδω, δεν προέκυψαν λόγω αμέλειας των εταιρειών, αλλά λόγω ανεπάρκειας των μέσων ηχογράφησης. Τι να περιμένεις από μια ηχογράφηση του '50 ή του '30 από ηχητικής πλευράς; Σαφώς αγοράζεις μόνο μουσική, δεν υπόσχεται η εταιρεία καλό ήχο. Οπότε δεν βλέπω να τίθεται θέμα σεβασμού ούτε από την εταιρεία στο κοινο, ούτε από τους μουσικούς στο κοινό.

Καλά, κάποιες εταιρίες υπόσχονται μουσική, κάποιες καλό ήχο και μουσική και κάποιες μόνο καλό ήχο. :p
Δεν μιλάω μόνο για παλιές ηχογραφήσεις βέβαια...
Αλλά τέσπα, έχουμε βγει εκτός θέματος. :)

Οπωσδήποτε το 3.
Το έχω κάνει αρκετές φορές και έχω λατρέψει μερικά αθλίως ηχογραφημένα κομμάτια. Ειδικά την εποχή που είχαμε ακόμα τις κασσέτες...
Βέβαια, εναλλακτικά, παίρνουμε περισσότερες από μια εκδοχές, για να ηρεμούν και τα αυτάκια μας κάποια στιγμή.

Ξέχασα να σου πω...
Μην κάνεις τον κόπο να βάλεις τέτοιο θέμα στη hi-end. Η απάντηση είναι δεδομένη... χεχε

Δεν θα σε βαρέσει κανένας. Σε ένα Hi-end σύστημά μιά κακή ηχογράφηση
ακούγεται ακόμα χειρότερη, σε ένα υποτιθέμενο Hi-end συστημά μπορεί να
την ακούσεις έως και ωραιοποιημένη σε κάποιο βαθμό! Το έχεις σκεφτεί
αυτό, τι πιστέυεις εσύ?

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο...
Οι κακές ηχογραφήσεις απλά δεν ακούγονται.
Για αυτό ότι κακό έχω σε ηχογράφηση το ακούω στο αυτοκίνητο και στο γραφείο.
Αν τη βάλω στα ATC θα την ξεβρακώσουν σε απελπιστικό βαθμό και θα καταλήξει εκνευριστική. :bigcry:

Εμ τι να κάνουμε ηχείο με μόνιτορ χαρακτήρα έχεις και σε συνδυασμό με το
υπόλοιπο συστημά σου (έτσι όπως φαίνεται από τις φωτό από την δοκιμή που
κάνατε με τα Power cords) ξεβρακώνονται οι κακές αλλά και οι μέτριες
ηχογραφήσεις.

Είχες ATC και άντεξες να πας σε άλλη μάρκα;
Αυτά μάνα μου είναι σαν τα φουντούνια! :ADFADF1:

Αν το κομματι μου αρεσει για την μουσικη του τοτε θα αγοραζα την 1, αν ομως μου αρεσε περισσοτερο η ερμηνεια φυσικα την 3, αν ηταν ισοπαλια και αφου δεν εχω επιλογη για δυο λυσεις θα αγοραζα την 3 και οποτε ηθελα να ακουσω την μουσικη θα την ακουγα σε κανα φιλο.

Αν το κομματι μου αρεσει για την μουσικη του τοτε θα αγοραζα την 1, αν ομως μου αρεσε περισσοτερο η ερμηνεια φυσικα την 3, αν ηταν ισοπαλια και αφου δεν εχω επιλογη για δυο λυσεις θα αγοραζα την 3 και οποτε ηθελα να ακουσω την μουσικη θα την ακουγα σε κανα φιλο.

:flipout::flipout::flipout::SFGSFGSF::grinning-smiley-043