Το δήλωσα …. Και τώρα?

18 June 2006
8,278
Θεσσαλονίκη
Πριν ένα μήνα εγκατέστησα τα windows και προχθές το βράδυ και αφού μου κλείδωσαν τα έκανα activate μέσω τηλεφώνου. Πέρασα όλους τους κωδικούς που μου έδωσε ο αυτόματος τηλεφωνητής και όλα καλά κι ωραία . Τι γίνεται όμως αν εγώ θελήσω να τον φορμάρω? Ξανά παίρνω τηλέφωνο και του ξανά δίνω του 20 – 30 αριθμούς και μου δίνει κι αυτός τους αντιστοίχους ξανά´? Και αν ναι πού ξέρει ότι εγώ δεν κάνω εγκατάσταση σε άλλο PC αφού δεν είμαι συνδεμένος στο δίκτυο? .
Μπορεί να ακούγεται χαζή η ερώτηση μου αλλά είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που εγκαθιστώ τα windows σαν νομοταγής πολίτης και δεν έχω ιδέα τι ακριβός παίζεται με την δήλωση του προϊόντος . Και κάτι ακόμα . Τώρα που τα windows είναι με την βούλα , όταν κάνω windows update θα βρίσκει η Microsoft αν έχω άλλο παράνομο λογισμικό εγκατεστημένο στο pc μου? ;Όχι πως έχω δηλαδή:BDGBDGB53: , απλός έτσι ρωτάω. Για να μαθαίνω.

γίνεται.
Ξανά από το τηλέφωνο.

Τουλάχιστον 2 επι πλέον πρέπει να το έκανα. (xp)

Πριν από κανα-δυο μήνες που έκανα φορμάτ, επειδή είχα κάνει ένα τραγικό λάθος έκανα δεύτερο φορμάτ την επόμενη μέρα.

Τα δήλωσα δυο φορές απανωτά τα XP μέσω Internet, χωρίς πρόβλημα.
Κι έχω ξανακάνει τουλάχιστον 2 φορμάτ στο παρελθόν...

Μπορει να λεω λαλακια... αλλα εχω την εντυπωση οτι οι αριθμοι που του δινεις κατα καποιο τροπο κωδικοποιουν τη συνθεση του υπολογιστη σου. Οποτε αν δεν εχεις κανει μια τρελη αναβαθμιση, ισχυει απειρες φορες, ενω εχεις δικαιωμα να κανεις μεχρι εναν συγκεκριμενο (μικρο) αριθμο αναβαθμισεων. Μετα, μαλλον τσιναει...

Αν θυμάμαι καλά, επισήμως επιτρέπονται περίπου 10 activations. Αλλά αν τους "γλύψεις" λίγο τηλεφωνικά μπορείς να κάνεις περισσότερα..

Όσο για το αν βλέπει η MS τι λογισμικό έχεις στο PC σου, θεωρητικά όχι.

Μετά απο κάποιο σημειο δεν γίνεται αυτόματα η ενεργοποίηση αλλα live με κάποιο άτομο οπου του εξηγεις πως έχουν τα πράγματα και στην συνέχεια στα ενεργοποιεί. Εγω δεν αντιμετώπισα ποτε πρόβλημα

Άρα πάω για format αφού κάτι δεν πήγε καλά και μου βγαίνει ένα μήνυμα ότι ο explorer θα τερματίσει για την ασφάλεια του υπολογιστή μου . Βέβαια το περίεργο είναι ότι δεν τερματίζει τίποτα και δουλεύει κανονικά αλλά όνο που βλέπω κάθε φορά που τον ανοίγω αυτό το μήνυμα παίρνω ανάποδες. Μήπως , λέω μήπως στρώσει η κατάσταση με update απ την Microsoft?

Re: Απάντηση: Το δήλωσα …. Και τώρα?

Άρα πάω για format αφού κάτι δεν πήγε καλά και μου βγαίνει ένα μήνυμα ότι ο explorer θα τερματίσει για την ασφάλεια του υπολογιστή μου . Βέβαια το περίεργο είναι ότι δεν τερματίζει τίποτα και δουλεύει κανονικά αλλά όνο που βλέπω κάθε φορά που τον ανοίγω αυτό το μήνυμα παίρνω ανάποδες. Μήπως , λέω μήπως στρώσει η κατάσταση με update απ την Microsoft?

Eγω κατι τετοιο επαθα αφου εγκατεστησα udpate απο τη microsoft...:afro:

Κώστα είναι service pack 2 το cd εγκατάστασης που χρησιμοποιείς? Αν όχι σου προτείνω ανεπιφύλακτα να αναβαθμίσεις σε sp2 και μετά να κάνεις και όλα τα Update...

Πιθανότατα να παίζουν πολλές επιλογές/ λύσεις. Το format η τελευταία πάντως. Σήμερα ξαφνικά στο έκανε αυτό; άλλαξες κάτι; έβαλες κάποιο πρόγραμμα ή είναι ενεργοποιημένο το automatc updates; Antivrus (updated) έχεις;

Last edited:
Μετά απο κάποιο σημειο δεν γίνεται αυτόματα η ενεργοποίηση αλλα live με κάποιο άτομο οπου του εξηγεις πως έχουν τα πράγματα και στην συνέχεια στα ενεργοποιεί. Εγω δεν αντιμετώπισα ποτε πρόβλημα

σωστα!!

οταν καποτε ειχα προβλημα με μια dfi μητρικη δεν θυμαμαι ποσες φορες εκανα format στον σκληρο πανω απο 7 σιγουρα συν καποιες αλλες προηγουμενες φορες, πηρα τηλεφωνο και τους ειπα το προβλημα και μου εδωσαν αλλες τρεις φορες ενεργοποιηση.
να σημειωσω οτι ηταν τα XP ΟΕΜ.

Κώστα είναι service pack 2 το cd εγκατάστασης που χρησιμοποιείς? Αν όχι σου προτείνω ανεπιφύλακτα να αναβαθμίσεις σε sp2 και μετά να κάνεις και όλα τα Update...

ναι, και εγω παντα βαζω ολα τα updates δηλ. το custom και οχι το express.

Μετά από τόσα χρόνια που έχω τα Windows XP νόμιμα και με συχνή χρήση, οπότε format κάθε 6 μήνες σε 4 μηχανήματα, μπορώ άνετα να πω ότι δεν υπάρχει όριο ενεργοποίησης.
Και μάλιστα το κάνω πάντα μέσω Internet. :)

Είναι SP2 , μου παρουσίασε το πρόβλημα την επόμενη μέρα της εγκατάστασης και αφού είχα φορτώσει τα γνωστά FFdshow , reclok , theatertek κλπ..

εαν θα μπορουσες να δεις ποιο προγραμμα σου δημιουργει το προβλημα απεγκαθιστωντας ενα καθε φορα και κανοντας restart?

Συμφωνω. Πανω απο 3 format μεσα στο χρονο, στο ενα αλλαξα και καρτα ηχου, παντα μεσω internet κανενα προβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το δήλωσα …. Και τώρα?

εαν θα μπορουσες να δεις ποιο προγραμμα σου δημιουργει το προβλημα απεγκαθιστωντας ενα καθε φορα και κανοντας restart?

Μπορείς εναλλακτικά να κάνεις system restore (start, help & support) και να πας στην χτεσινή μέρα, πριν βάλεις δηλαδή τα προγράμματα, και να δεις αν όλα καλά. Μετά βάζε ένα-ένα s/w και δες αν και πότε θα σου δημιουργηθεί κάτι.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν έχει να κάνει ούτε με windows update, ούτε με format (ακόμη!). Πάντα, αν κάποια στιγμή αλλάζει η συμπεριφορά του Η/Υ μας, σκεφτόμαστε αν άλλαξε κάτι, είτε αυτόματα (π.χ. windows update) είτε από εμάς βάζοντας π.χ. κάποιο πρόγραμμα.