Το DVI πέθανε...και εμείς χάσαμε τα λεφτά μας

Giorgio Logos

New member
5 October 2007
1
Την περίοδο 2003-2004 πολλοί από εμάς αγοράσαμε βιντεοπροβολείς και TV Plasma ή LCD με ψηφιακή είσοδο DVI. Τα χρόνια πέρασαν και τα νέα DVD player έχουν πλέον έξοδο HDMI. Εδώ άρχισαν τα προβλήματα: τα καλώδια HDMI-DVI είναι άχρηστα για όλες τις συσκευές εκείνης της περιόδου επειδή το firmware κλειδώματος DVI ήταν το 1.0 ενώ τώρα με το HDMI είναι το 1.3. Οπότε λογικά η συμβατότητα δεν είναι εφικτή.
Για δυνατότητα αναβάθμισης του DVI κανείς δεν μιλάει (οι αντιπροσωπείες λένε πως τίποτε δεν γίνεται). Μήπως υπάρχει λύση αλλά κανείς δεν μας τη λέει ???

Γιώργος

Φίλε μου καλωσήρθες στο avclub!!

με εντυπωσίασε το πρώτο σου μήνυμα....

γιατί να υπάρχει κάτι???..απλά ξεπεράστηκε μια τεχνολογία και κανείς δεν ενδιαφέρεται...

Υπάρχει DVI 2 HDMI adaptor και θα σου στοιχίσει 10 , γιατί αγχώνεσαι??? Εξάλλου έτσι δεν γίνεται πάντα?

dvi%20to%20hdmi%20adaptor.jpg

..απλά ξεπεράστηκε μια τεχνολογία και κανείς δεν ενδιαφέρεται...

Μακάρι αυτό να ήταν όλο το ξεπέρασμα των τεχνολογιών, θα γλυτώναμε ένα κάρο λεφτα από αναβαθμίσεις!
Το DVI και to HDMI για την χρήση που του κάνουμε αυτή την στιγμή είναι ολόιδια! Και τα δυο μεταφέρουν εικόνα 1080ρ. Κάτι 16/32/64 bit colour και τα λοιπά αμα τα δεις στην αγορά μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια έλα να με φτύσεις! Εδώ δεν τα υποστηρίζουν καλά-καλά τα BD & HD DVD που είναι σε βρεφικό στάδιο!
Μόνη πραγματική διαφορά είναι τα καινούρια φορμά ήχου που μεταφέρονται μέσω HDMI 1.3. Αλλά τότε θα έπρεπε να κλαις τον ενισχυτή σου που δεν έχει 1.3, με το καλώδιο θα ασχολούμαστε?
Βάλε έναν αντάπτορα σαν αυτόν που σου λένε τα παιδιά παραπάνω και είσαι τζετ!

Εγώ πάντως με ένα 5μετρο DVI που είχα χρυσοπληρώσει κάποτε παίζω ακόμα και η εικόνα είναι σούπερ. Ούτε καν είναι μέσα στα υπό αναβάθμιση κομμάτια του setup μου!

Το προβλημα που πιθανον προκυψει ειναι κυριως η (ολοκληρωτικη) αστοχια του καλωδιου σε υλικο υψηλων απαιτησεων π.χ. 1080p , 1080p 30bit .

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, σε πρακτικό επίπεδο.

Φίλε Γιώργο, έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις κάποια παλιότερη συσκευή (DVI) με κάποια νεότερη (HDMI) και έχεις αντιμετωπίσει πρόβλημα, ή μιλάς θεωρητικά;

Σε πρακτικο επιπεδο προς το παρον , το μονο θεμα που πιθανως να εχουμε , ειναι να "αδυνατιζουμε" το σημα με τους ανταπτορες !

Σε πρακτικο επιπεδο προς το παρον , το μονο θεμα που πιθανως να εχουμε , ειναι να "αδυνατιζουμε" το σημα με τους ανταπτορες !

Συμφωνω .