Το editorial του "ΗΧΟΥ" και κάποιες σκέψεις....

Eδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ο κ. Φωτιάδης, ανήκε στο δυναμικό του εντύπου που στηλιτεύει, τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του (τότε που ξεκίνησε και η ιστορία με τις πίτες και τις μπάρες)...

Eδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ο κ. Φωτιάδης, ανήκε στο δυναμικό του εντύπου που στηλιτεύει, τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του (τότε που ξεκίνησε και η ιστορία με τις πίτες και τις μπάρες)...

Όντως. Νομίζω ακόμη πως έχουν υπάρξει και "μεταγραφές" εκατέρωθεν, στο δυναμικό των περιοδικών.:gossip:

Τα THX, οι οδηγοί Home Cinema και άλλα..."σκουπίδια" (όπως τα αποκαλεί ο κος Φωτιάδης), ήταν για την εποχή τους ευαγγέλιο για τους πολλούς.
Τότε το Ιντερνετ δεν είχε τόση εξάπλωση,ούτε τέτοιες ταχύτητες.

Ηταν το περιοδικό που "εξάπλωσε" το Home Cinema στις μάζες,όταν ο ΗΧΟΣ ακόμα "έπαιζε" με ηχεία εκατομμυρίων.
Και που αργότερα όταν είδε το "ψωμί" έγινε ΗΧΟΣ και Εικόνα"..

Ευτυχώς η μνήμη μας δεν είναι χρυσόψαρου(τουλάχιστον των περισσοτέρων εδώ μέσα).

Πάντα μιλάω για το τότε καθώς πλέον κανένα απ τα δύο δεν με καλύπτει (αν και κατά καιρούς το Hi-Tech είχε ωραίους οδηγούς για PS3σερβερ και για ρυθμίσεις HTPC που ο ήχος δεν καταδεχόταν).

Πολύ φαρμάκι κατακαλόκαιρα πάντως..

Re: Απάντηση: Το editorial του "ΗΧΟΥ" και κάποιες σκέψεις....

για όλα-λοιπόν-αυτά που λέτε...δεν είναι "κτύπημα κάτω απ´τη μέση"??

Δεν νομίζω. Απλά, είναι κρίμα να ασχολείται και να αναφέρεται με τέτοιο χαιρέκακο τρόπο. Ας κάνει αυτό που κάνει για το περιοδικό κι ας αφήσει την αυτοπροβολή. Την αυτοδιαφήμιση για τις πρωτιές και το ποιόν των reviews , ας τ' αφήσει να τα κρίνουν οι αναγνώστες. Αυτό είναι που θλίβει. Ένας αναγνώστης, που γνωρίζει το περιοδικό χρόνια, εγώ από μαθητής, τέλη 10ετίας εβδομήντα, θίγομαι όταν διαβάζω στο editorial τέτοιες .....:rifle:

Κάποιες εποχές αγόραζα σε μηνιαία βάση και τον Ήχο και το HiTech. Κάποια στιγμή έκοψα το HiTech και έμεινα μόνο με τον Ήχο. Από τότε που τη διεύθυνση ανέλαβε ο κύριος Φωτιάδης, έκοψα και τον Ήχο...

Καλό θα ήταν πάντως να ενημερώσει κάποιος τον κύριο ότι οι διαφημισούλες που χρειάζεται για να κλείνει το τευχάκι του κάθε μήνα μαζεύονται από τα σοβαρά τιράζ και όχι από λιβελλογραφήματα.

Last edited:
Δυστυχως ο χωρος του ειδικου τυπου στην Ελλαδα ,δεν χωρα αρκετα περιοδικα η για την ακριβεια κανενα.Δεν ειναι μονο το σχετικα περιορισμενο κοινο,αλλα υπευθηνοι ειναι και αυτοι που διαχειριστικαν κατα καιρους αυτα τα εντυπα.Οι κυκλοφοριες τους ,στις καλες εποχες,απλως υποφερτες και απλα μπορουσαν να συντηρηθουν,σημερα ομως αμφιβαλω αν ειναι βιωσιμα.
Δυστυχως και για αυτους ,αλλα και για εμας, δεν εξελιχθηκαν οπως επρεπε και ετσι υπερκερασθηκαν απο αλλες πηγες πληροφορησης.Ο θρονος πανω στον οποιο καθοταν καποιοι συντακτες ,δεν τους αφησε να δουν την πραγματικοτητα,η οποια ηρθε .
Περασαν μεσα απο αυτα αξιολογοι συντακτες ,αλλα δυστυχως οι περισσοτεροι δεν γραφουν εκει τωρα,ετσι εγιναν φτωχοτερα και υποδεεστερα.
Ας προσεχαν

Και δεν ειναι η πρωτη φορα παντως που γραφει με αυτον τον τροπο.....

Ο Φωτιάδης έχει , ουσιαστικά , άδικο σε ότι γράφει. Επί χρόνια αγόραζα και τα δύο. Δεν νομίζω να υπάρχει πελάτης-αναγνώστης του Hi-tech που να τρέφει τόσο μίσος για το περιοδικό. Ούτε φυσικά για τον ΗΧΟ.
Για να το πω απλά δεν νοιώθω παραπλανημένος – προδομένος από τα έντυπα ώστε να βγάζω χολή, για οποιοδήποτε.

Επομένως η επιθετική κριτική του στην βάση της ουδένα αφορά πλην του ιδίου.

Τώρα εκεί που έχει δίκιο (αλλά δεν αφορά τους αναγνώστες – πελάτες των εντύπων) είναι ότι επί 15 χρόνια ο ανταγωνιστής του τον οδήγησε στο χείλος της καταστροφής – χρεοκοπίας ξοδεύοντας εύκολα –δανεισμένα - ξένα (ή κλεμμένα) λεφτά , λόγω της Ελληνικής φούσκας που όλοι ξέρουμε.
Επειδή έχω βιώσει ένα τέτοιο επιχειρηματικό πόλεμο από ανταγωνιστή που ξοδεύει τα λεφτά της τράπεζας ή της εύκολης αρπαχτής (από την Χ πηγή) , ξέρω ότι το σενάριο αυτό σε πονάει.. Αλλά το καταπίνεις μόνος σου .

Με τον Φώτη Φωτιάδη είμασταν συμμαθητές στα ΤΕΙ ηλεκτρονικών και στην ίδια ομάδα στα εργαστήρια. Ξέρω λοιπόν πως "λειτουργεί" και πως συμπεριφέρεται. Το να κριτικάρετε ένα ιστορικό περιοδικό του χώρου κατα αυτόν τον τρόπο δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί μεγάλωσε κόσμος και κοσμάκις διαβάζοντας το σε εποχές και προ internet. Δεν συμφωνώ με την κριτική σας διότι μετά απο τόσα χρόνια βρήκατε ένα editorial που το θεωρείτε λάθος καλώς η κακώς. Τα κείμενα ετών που δημοσιεύθηκαν τόσα χρόνια τα πετάτε στην άκρη?

Διαβάζω περιστασιακά και τα 2 περιοδικά βάσει της θεματογραφίας των.

Θα διαφωνήσω...

Οι τακτικοί αναγνώστες ενός περιοδικού, που το πληρώνουν κάθε μήνα στα περίπτερα, είναι αυτοί που έχουν πρωτίστως το δικαίωμα κριτικής.

Και η κριτική αυτών, όσο σκληρή και να είναι, το μόνο σίγουρο είναι πως προέρχεται από αγάπη και σεβασμό προς το έντυπο, διαφορετικά θα σταματούσαν να το αγοράζουν.

Δεν νομιζω οτι κανενας αμφισβητει την προσφορα του Ηχου στον χωρο.Αλλωστε και εγω προσωπικα με 4 τροχους και Ηχο μεγαλωσα,αυτο ομως δεν αλλαζει τον δρομο που εχουν παρει.
Το γεγονος οτι περασαν απο εκει μεσα ,εξαιρετικα ονοματα ,δειχνει και την προσφορα και την ιστορια του Ηχου.Το οτι σημερα διευθυνεται απο τον κ Φωτιαδη,δειχνει το δρομο που εχει παρει το περιοδικο, και αν αυτος ικανοποιει την ιδιοκτησια εμας δεν μας πεφτει λογος,αλλα σαν αναγνωστες εχουμε δικαιωμα να κρινουμε και να επιλεγουμε.Αν η ιδιοκτησια ειναι ικανοποιημενη με την κυκλοφορια του περιοδικου,ας συνεχισει τον δρομο της.Καποιοι απο εμας θα το αγοραζουν,καποιοι θα παψουν να το αγοραζουν,οπως εχουν κανει ηδη αρκετοι

Last edited:
O ηχος ειναι δηλαδη "καλο" περιοδικο?
Ομαδικα συγκριτικα δεν θυμαμι να εχει κανει ποτε του και αντι να βαζει τις μετρησεις , δινει "συναισθηματικα" αποτελεσματα τα οποιο δεν μετρουνται.
Και αυτο γινεται ΕΙΔΙΚΑ στα κειμενα του κ. Φωτιαδη.
Παλι καλα που υπαρχει καποιος Μανωλης εκει μεσα και διαβαζουμε και μια μετρηση της προκοπης...

+1

Θα διαφωνήσω...

Οι τακτικοί αναγνώστες ενός περιοδικού, που το πληρώνουν κάθε μήνα στα περίπτερα, είναι αυτοί που έχουν πρωτίστως το δικαίωμα κριτικής.

Και η κριτική αυτών, όσο σκληρή και να είναι, το μόνο σίγουρο είναι πως προέρχεται από αγάπη και σεβασμό προς το έντυπο, διαφορετικά θα σταματούσαν να το αγοράζουν.

Συμφωνώ απόλυτα.:grinning-smiley-043

Ναι τα δώρα φταίνε και η ποιότητα του χαρτιού. Δε λένε ότι ο Ήχος εδώ και καιρό τώρα τεστάρει πολυκάναλα συστήματα και τηλεοράσεις και παράλληλα το Hitech πουλιέται προς 10 ενώ ο Ήχος προς 5 . Μέσα στην κρίση που υπάρχει στην αγορά, πείτε μου εσείς ποιος θα αγοράσει τι, όταν μάλιστα καλώς ή κακώς, το ενδιαφέρον του κόσμου πλέον είναι προς τις τηλεοράσεις και τα home cinema.

Αν δεν το γύριζε σε πολυκάναλα (ότι κάνει το hitech εδω και χρόνια δηλαδή) και αν δεν χτυπούσε αυτή η οικονομική δυσπραγία την αγορά, θα σας έλεγα πόσα φύλλα θα πουλούσε. Όχι ότι το Hitech μου αρέσει, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η φλυαρία με εκνευρίζει, αυτό είναι σίγουρο.

Last edited:
Όταν το HI TECH έκανε τέστ στους προβολείς ''τέρατα'' της εποχής, ο ΗΧΟΣ κοιμόταν, λίγο αργότερα ξύπνησε και μπήκε στο παιχνίδι του HOME CINEMA, THX, AC3, DTS κτλ.

Αυτοί που εντάσεστε με το μέρος του ήχου ή του χαιτεκ αντιπροσωπεύετε το κοινό στο οπόιο αναφέρεται και πορώνει ο κ. Φωτιάδης. Διάβασα κι εγώ το editorial στην τουαλέτα (όπως του αρμόζει) και πραγματικά ένιωσα πολύ υποτιμημένος από το ύφος και το κείμενο. Σίγουρα δεν ταιριάζει σε περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας. Θυμίζει έφηβη που της πήρε το αγόρι η διπλανή της...κρίμα που αυτό είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο ελληνικός ειδικός τύπος. Και κρίμα όχι μόνο για το συγκεκριμένο editorial που απλά είναι μια σταγόνα στο γεμάτο ποτήρι αλλά και για πολλά άλλα όπως το layout τα τεστ τα γραφόμενα κ.α.

Re: Απάντηση: Το editorial του "ΗΧΟΥ" και κάποιες σκέψεις....

Όταν το HI TECH έκανε τέστ στους προβολείς ''τέρατα'' της εποχής, ο ΗΧΟΣ κοιμόταν....

"Τεστ" τροπος του λεγειν , για να τεσταρεις κατι πρεπει να ξερεις την μεθοδολογια και οχι με μεθοδους "αρπα κολα"...