Το editorial του "ΗΧΟΥ" και κάποιες σκέψεις....

Το 2011 προβλέπετε να είναι η χρονιά που θα χάσουν τη δουλειά τους ή σημαντικό μέρος του εισοδήματος τους πολλοί συνάνθρωποι μας.

Όχι ότι το 2010 ήταν καλύτερο, αλλά δεν περίμενα κάτω από αυτές τις συνθήκες να χαίρεται κάποιος, με την διαφενώμενη επαγγελματική ήττα του άλλου τόσο πολύ.

Αγοράζω και τα δυο περιοδικά ανελλιπώς για πάνω από 15 χρόνια αν και δεν τα διαβάζω πλέον, αλλά έχω τη χαζή πεποίθηση πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλλω στην ύπαρξη πολυφωνίας, ως προς την έντυπη ενημέρωση και πληροφόρηση του av χώρου.

Πιστεύω πως η αγορά έχει χώρο για όλους, και καθένας θα πάρει το μερίδιο που του αναλογεί και του αξίζει. Είμαι σίγουρος δε πως όσο περισσότερες οργανωμένες προσπάθειες γίνονται στο χώρο του ειδικού τύπου, τόσο η πίτα θα μεγαλώνει για όλους.

Πραγματικά αυτή η λογική να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα με αφήνει άφωνο. Ελπίζω πως στο επόμενο Editorial θα υπάρξει κάποια διορθωτική τουλάχιστον τοποθέτηση ........

Ευτυχως που ειχα το περιοδικο το ΣΚ, και τυλιξα καποια αυγα που ηταν να πανε μακρια.
Το περιεχομενο, ασορτι με το editorial...

Απάντηση: Re: Το editorial του "ΗΧΟΥ" και κάποιες σκέψεις....

Ευτυχως που ειχα το περιοδικο το ΣΚ, και τυλιξα καποια αυγα που ηταν να πανε μακρια.
Το περιεχομενο, ασορτι με το editorial...

:laugh::laugh::laugh:

:offtopic:
Πώς να περάσει η ώρα στο νοσοκομείο; (κάνει θεραπεία η μητέρα). Αφού είχα πάρει λοιπόν πριν καμιά βδομάδα τον ΗΧΟ και με αφορμή το συγκεκριμένο νήμα, είπα "ας πάρω και το Hitech έτσι για να έχω μια τελευταία ιδέα μιας που τα 10 έγιναν 6.
Παρ' όλο που είναι και διπλό τεύχος, νομίζω ότι πιο φτωχό, δεν το έχω δει ποτέ.

Τελευταια πεταξα (ανακυκλωσα) αρκετα παλαια τευχη του ΗΧΟΥ, και την ιδια στιγμη το μετανοιωσα. Γιατι ετσι οπως τα "σακκουλιαζα" ανοιγαν και εβλεπα λιγο απο το περιεχομενο τους που τοσες συγκινησεις μου ειχε χαρισει σο παρελθον (20ετια+). Τελειως διαφορετικο απο σημερα (αυτο που λεμε "ανθρωποκεντρικο") , αλλα βεβαια αλλες εποχες...
Αυτο το στοιχειο δεν το ειχε το HITECH, ισως γιατι ξεκινησε αργοτερα, ισως γιατι τετοια ηταν η γραμμη (τεχνοκρατικη), και μονο οι κριτικες του δρ Τ. Κατσενη (που πηγε απο τον ΗΧΟ στο ΗΙ) συνεχιζαν να ειναι πιο "ζεστες" και ξεχωριστες.
Αγοραζω ολα τα χρονια και τα δυο, και γιατι μου αρεσει να τα διαβαζω αγοωντας και τα οποια λαθη τους (και εν τη αγνοια μου, ασφαλως), αλλα ισως και γιατι θελω να προσφερω την μικρη μου υποστηριξη σε κατι που οταν θα λειψει θα το εκτιμησουμε καλυτερα (ω συνηθως...).
Ναι, ο ΗΧΟΣ για αρκετο καιρο ηταν ανεπαρκης στα...τεστ, το ΗΙ επαρκεστατο σε λεκτικες "υπερβασεις" και πολυτελεια λογω χρηματοδοτησης, πιθανως να "εσπρωξαν"και καμια συμπαθουσα εταιρεια (και τα δυο, ετσι;) κλπ κλπ, αλλα...
Ας μην ειμαστε "αχαριστοι" και σκληροι με τα δυο περιοδικα των καταναλωτικων ηλεκτρονικων (μας), που μας γνωρισαν αυτον τον "κοσμο". Μπορει σημερα το ιντερνετ να ειναι βασικη πηγη πληροφορησης (για οσους το εμπιστευονται), αλλα πριν λιγα μολις χρονια (κυριως προ adsl), αυτα τα περιοδικα ηταν "ευαγγελια"του χωρου.
Διαφωνω πληρως και με τον κ. Φωτιαδη (σημερα) αλλα και με το ΗΙ που εκανε το ιδιο πριν λιγα χρονια, οταν πωλουσε 20.000 τευχη και ο "φτωχος" ΗΧΟΣ (του Καββαθα τοτε) ηταν καθηλωμενος στα 5-6000 (και νομιζω οτι επεζησε μονο στο πεισμα του θαυμασιου αυτου εκδοτη-δημοσιογραφου -κι αυτο το πεισμα μαλλον τον εφαγε!). Επαιρονταν τοτε ο Θ.Σ. για τις προσφορες του, και δικαια ισως (για τις προσφορες), ειρωνευομενος το, με ποιοτητας εφημεριδας χαρτι, πρωην αντιπαλο δεος που προσπαθουσε με προχειρα layout και ...μιλλιμετρε φοντα στι σελιδες του (αδυνατο να διαβαστει σχεδον!) να δειξει μια καποια μοντερνια μπροστα στη θυελλα του ΔΟΛ. Παντα ομως εχει ο καιρος γυρισματα, και ο ΗΧΟΣ, χωρις καμια ιδιαιτερη προσπαθεια και παραμενοντας (νομιζω) στα ιδια κυκλοφοριακα μεγεθη, επιχαιρεται για την πτωση του ΗΙ. Κριμα, και ευχομαι, και ο ΗΧΟΣ (με το αγαπημενο παρελθον, οπως και ολα τα εντυπα του Κ.Κ., εκ μερους μου) αλλα και το ΗΙΤΕCH (που μας γνωρισε το "νεο κοσμο" της οικιακης διασκεδασης),να παραμεινουν εν δρασει, εστω και χωρις δαπανηρες προσφορες και με φθηνες, εμφανισιακα, εκδοσεις, αλλα καλη πληροφορηση!

ΥΓ:βεβαιως,μαζι με τον ΗΧΟ "εφυγαν"και πολλα τευχη του ΗΙ. Οχι με την ιδια αισθηση "ελλειψης"ομως!

Φίλοι μου καλησπέρα...

Μετά από μέρες ξαναδιάβασα το θέμα και τις τοποθετήσεις όσων φίλων γράψαμε.
Υπήρχε απόλυτη ταύτιση ότι επρόκειτο για κακό editorial...όλοι συμφωνήσαμε σε αυτό...

Ελπίζω ο κος Φωτιάδης να το ξανασκεφτεί και να διαφοροποιηθεί στο μέλλον...

Ελπίζω επίσης το HITECH να αγνοήσει αυτό το κακό editorial και να μην απαντήσει...θάναι πραγματικά κρίμα να δούμε τα δύο περιοδικά να επιδίδονται σε τέτοια στείρα αντιπαράθεση...χώρος υπάρχει για όλους...είμαι αισιόδοξος!!!

Φίλοι μου καλησπέρα...

Μετά από μέρες ξαναδιάβασα το θέμα και τις τοποθετήσεις όσων φίλων γράψαμε.
Υπήρχε απόλυτη ταύτιση ότι επρόκειτο για κακό editorial...όλοι συμφωνήσαμε σε αυτό...

Ελπίζω ο κος Φωτιάδης να το ξανασκεφτεί και να διαφοροποιηθεί στο μέλλον...

Ελπίζω επίσης το HITECH να αγνοήσει αυτό το κακό editorial και να μην απαντήσει...θάναι πραγματικά κρίμα να δούμε τα δύο περιοδικά να επιδίδονται σε τέτοια στείρα αντιπαράθεση...χώρος υπάρχει για όλους...είμαι αισιόδοξος!!!
Συμφωνώ απόλυτα.

Re: Απάντηση: Το editorial του "ΗΧΟΥ" και κάποιες σκέψεις....

Τελευταια πεταξα (ανακυκλωσα) αρκετα παλαια τευχη του ΗΧΟΥ, και την ιδια στιγμη το μετανοιωσα. Γιατι ετσι οπως τα "σακκουλιαζα" ανοιγαν και εβλεπα λιγο απο το περιεχομενο τους που τοσες συγκινησεις μου ειχε χαρισει σο παρελθον (20ετια+). Τελειως διαφορετικο απο σημερα (αυτο που λεμε "ανθρωποκεντρικο") , αλλα βεβαια αλλες εποχες...
Αυτο το στοιχειο δεν το ειχε το HITECH, ισως γιατι ξεκινησε αργοτερα, ισως γιατι τετοια ηταν η γραμμη (τεχνοκρατικη), και μονο οι κριτικες του δρ Τ. Κατσενη (που πηγε απο τον ΗΧΟ στο ΗΙ) συνεχιζαν να ειναι πιο "ζεστες" και ξεχωριστες.
Αγοραζω ολα τα χρονια και τα δυο, και γιατι μου αρεσει να τα διαβαζω αγοωντας και τα οποια λαθη τους (και εν τη αγνοια μου, ασφαλως), αλλα ισως και γιατι θελω να προσφερω την μικρη μου υποστηριξη σε κατι που οταν θα λειψει θα το εκτιμησουμε καλυτερα (ω συνηθως...).
Ναι, ο ΗΧΟΣ για αρκετο καιρο ηταν ανεπαρκης στα...τεστ, το ΗΙ επαρκεστατο σε λεκτικες "υπερβασεις" και πολυτελεια λογω χρηματοδοτησης, πιθανως να "εσπρωξαν"και καμια συμπαθουσα εταιρεια (και τα δυο, ετσι;) κλπ κλπ, αλλα...
Ας μην ειμαστε "αχαριστοι" και σκληροι με τα δυο περιοδικα των καταναλωτικων ηλεκτρονικων (μας), που μας γνωρισαν αυτον τον "κοσμο". Μπορει σημερα το ιντερνετ να ειναι βασικη πηγη πληροφορησης (για οσους το εμπιστευονται), αλλα πριν λιγα μολις χρονια (κυριως προ adsl), αυτα τα περιοδικα ηταν "ευαγγελια"του χωρου.
Διαφωνω πληρως και με τον κ. Φωτιαδη (σημερα) αλλα και με το ΗΙ που εκανε το ιδιο πριν λιγα χρονια, οταν πωλουσε 20.000 τευχη και ο "φτωχος" ΗΧΟΣ (του Καββαθα τοτε) ηταν καθηλωμενος στα 5-6000 (και νομιζω οτι επεζησε μονο στο πεισμα του θαυμασιου αυτου εκδοτη-δημοσιογραφου -κι αυτο το πεισμα μαλλον τον εφαγε!). Επαιρονταν τοτε ο Θ.Σ. για τις προσφορες του, και δικαια ισως (για τις προσφορες), ειρωνευομενος το, με ποιοτητας εφημεριδας χαρτι, πρωην αντιπαλο δεος που προσπαθουσε με προχειρα layout και ...μιλλιμετρε φοντα στι σελιδες του (αδυνατο να διαβαστει σχεδον!) να δειξει μια καποια μοντερνια μπροστα στη θυελλα του ΔΟΛ. Παντα ομως εχει ο καιρος γυρισματα, και ο ΗΧΟΣ, χωρις καμια ιδιαιτερη προσπαθεια και παραμενοντας (νομιζω) στα ιδια κυκλοφοριακα μεγεθη, επιχαιρεται για την πτωση του ΗΙ. Κριμα, και ευχομαι, και ο ΗΧΟΣ (με το αγαπημενο παρελθον, οπως και ολα τα εντυπα του Κ.Κ., εκ μερους μου) αλλα και το ΗΙΤΕCH (που μας γνωρισε το "νεο κοσμο" της οικιακης διασκεδασης),να παραμεινουν εν δρασει, εστω και χωρις δαπανηρες προσφορες και με φθηνες, εμφανισιακα, εκδοσεις, αλλα καλη πληροφορηση!

ΥΓ:βεβαιως,μαζι με τον ΗΧΟ "εφυγαν"και πολλα τευχη του ΗΙ. Οχι με την ιδια αισθηση "ελλειψης"ομως!

Η περιγραφή που κάνεις με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Καποια εποχή στις αρχες του 90 ο Καβαθας ειχε κανει κατι αντιστοιχο με αντιπαλο το auto moto sport
και δεν το εκανε μια και δυο φορες
Οι τεχνικες εκδόσεις εχουνε την παραδοση μεν με οχι τοσο αντικειμενικό τροπο δε
Το auto express ηταν πιο τεκμηριωμενο και αντικειμενικό οπως και το audio
δεν υπάρχουν πια

το resoume του αρθρου είναι οτι μεχρι πριν απο μερικούς μήνες το hitech υπο την σκέπη του οργανισμού Λαμπράκη είχε την πολυτέλεια να εκδίδεται σε καλό χαρτί , να έχει διαφημίσεις, καλά δώρα κ.α με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερες πωλήσεις και να το διαφημίζει τώρα που έχουν εκλείψει τα παραπάνω , ο ΗΧΟΣ πέρασε σε κυκλοφορία και λόγω των πωλήσεων του θα έχει περισσότερες δυνατότητες να βελτιώσει το περιοδικό.
Συμπέρασμα: Ρεβανσισμός σε όλο του το μεγαλείο, κλασικό ελληνικό γνώρισμα.
Ακριβώς... πολύ κακό κείμενο.
Οι κυκλοφορίες, εδώ. Σε αυτή τη λίστα Ιουλίου, το Hi-Tech έχει, ακόμα, περισσότερες πωλήσεις. Αστραπιαία δηλ. η αντίδραση του ΗΧΟΥ.

Last edited:
Ρε το Cosmopolitan...

Μόνο οι γκόμενες μπορούν να σώσουν την αγορά.:drummer:

Το εχω διαβασει κανα δυο φορες και θα το ξαναδιαβαζα.
Αν το καλοσκεφτεις, ειναι περιοδικο για αντρες (για να γελανε με αυτα που ασχολουνται οι γυναικες).Το εννοω αυτο!
Για w/c ειναι οτι πρεπει (εκδοση pocket ακομα καλυτερα!) :grinning-smiley-043

Οι κυκλοφορίες, εδώ. Σε αυτή τη λίστα Ιουλίου, το Hi-Tech έχει, ακόμα, περισσότερες πωλήσεις. Αστραπιαία δηλ. η αντίδραση του ΗΧΟΥ.

Πολυ...διαφωτιστικο.

Παντως η ολη κατασταση θυμιζει το "δυο γαιδαροι μαλωνανε σε ξενον αχυρωνα" ή μαλλον "δυο γαιδαροι μαλωνανε στον αχυρωνα που χασανε απο τον νεωτερο γαιδαρο" ....