To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Συγνώμη αγαπητέ αλλά η λύση που προτείνεις είναι πολύ πιο περίπλοκη από τη διαδικασία του win32diskimager και έχει και τον περιορισμό της κατοχής ενός linux PC!
Αντίθετα η διαδικασία με το win32diskimager είναι απλούστατη, και απαιτεί ένα οποιοδήποτε windows PC. Μετά την εγκατάσταση τρέχεις το πρόγραμμα με τοποθετημένη την κάρτα στο PC (μέσω αναγνώστη ή μετατροπές σε USB) και αφού τσεκάρεις ότι έχεις επιλεγμένο το σωστό γράμμα δίσκου (για την κάρτα) γράφεις το όνομα του αρχείου στο σημείο που θέλεις να πάρεις το αντίγραφο και πατάς το read. H επαναφορά γίνεται με επιλογή του αρχείου αντιγράφου (iso), επιλογή της κάρτας για restore και πάτημα του κουμπιού write. O μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι πως αν πάρεις αντίγραφο image από μια π.χ. 8gb κάρτα, μπορείς μόνο σε ίδιου μεγέθους κάρτα να κάνεις restore, αν για παράδειγμα η αρχική σου κάρτα είναι προβληματική και παρουσιάζει συνεχή προβλήματα.

Συγνώμη αγαπητέ αλλά η λύση που προτείνεις είναι πολύ πιο περίπλοκη από τη διαδικασία του win32diskimager και έχει και τον περιορισμό της κατοχής ενός linux PC!
Αντίθετα η διαδικασία με το win32diskimager είναι απλούστατη, και απαιτεί ένα οποιοδήποτε windows PC.

Επομένως αγαπητέ, η δική σου λύση, έχει και τον περιορισμό της κατοχής ενός windows PC και προϋποθέτει το κατέβασμα και την εκτέλεση ενός 3rd party utility. Αν κάποιος λοιπόν, θεωρεί ότι αυτό είναι πιο εύκολο, από το να γράψει 3-4 εντολές στην κονσόλα, ας ακολουθήσει τη δική σου λύση...

Ειχα την ατυχια να εχω (σε λιγο παλαιοτερη εκδοση του openelec) "μη συμβατη καρτα μνημης" και ετρωγα συχνα corruption. Η λυση του win32diskimager αν και απλη, ηταν φοβερα χρονοβορα αλλα και "δισκοβορα". Η καρτα μου των 16γιγα εδινε ενα αρχειο 16γιγα, το οποιο επρεπε να αποθηκευτει στον σκληρο δισκο. Ακομα χειροτερο ομως ηταν οτι καθε φορα που εφτιαχνα την καρτα (write image) επρεπε να περιμενω 20+ λεπτα για να γραφτει ολοκληρο το αρχειο αυτο στην καρτα. Το χειροτερο απο ολα βεβαιως ειναι (οπως ηδη αναφερθηκε) οτι αυτο το image δεν μπορουσε να χρησιμοποιηθει σε καρτα αλλης χωρητικοτητας.

Με λινουξ εχεις ξεμπερδεψει σε 2-3 λεπτα. Φτιαχνεις φρεσκια καρτουλα και μετα αντιγραφεις το partition storage και εισαι οκ. Παντως ενα live boot στικακι linux καλο ειναι να εχουν ολοι. Με εχει ξελασπωσει πολλες φορες...

ΥΓ: Εγω παντως το κανω ακολουθωντας αυτες τις οδηγιες και μου φαινεται αρκετα απλο
http://www.htpcbeginner.com/install-openelec-on-raspberry-pi-linux/
Το 1ο κομματι με την αποσυμπιεση το κανεις με μενου, οπως θα το εκανες και σε windows. Απο το "Determining sd card path" και κατω χρειαζεται να γραψεις ολες κι ολες 2 γραμμες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειδα αυτο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
και μου φανηκε πολυ ενδιαφερον. Ειχα ξαναπετυχει τετοια projects, αλλα εδω το εχουν φτιαξει ωστε ευκολα να μπορει να γινει μεταβαση απο retropie <-> openelec.

Οδηγιες εδω
http://openelec.tv/forum/124-raspberry-pi/76023-openelec-with-retropie

Project 3ημερου καθαρης Δευτερας :)

Επομένως αγαπητέ, η δική σου λύση, έχει και τον περιορισμό της κατοχής ενός windows PC και προϋποθέτει το κατέβασμα και την εκτέλεση ενός 3rd party utility. Αν κάποιος λοιπόν, θεωρεί ότι αυτό είναι πιο εύκολο, από το να γράψει 3-4 εντολές στην κονσόλα, ας ακολουθήσει τη δική σου λύση...

Λυπάμαι που ενοχλήθηκες. Δεν ήταν αυτό ο σκοπός μου. Η δική μου αναφορά έγινε ως μια συμβουλή σε όσους, και πιστεύω είναι ή πλειοψηφία, δεν έχουν στην κατοχή τους ένα Linux PC!
Τώρα όσο αφορά τον περιορισμό του χώρου και του χρόνου που απαιτεί, ΟΚ δεν μπορώ να ισχυριστώ το αντίθετο. Ο χώρος και ο χρόνος πάντως, ως γνωστόν, είναι σχετικές έννοιες..., το έχουν πει άλλοι πριν από εμένα ;) . Προσωπικά έχω στην κατοχή μου δυο rasberry με ένα img backup 8gb (και τα 8gb είναι πολλά για το openelec) το οποίο και ενημερώνω στον σκληρό του PC μου, αν κάνω μεγάλες αλλαγές (π.χ. τροποποίηση έκδοσης).
@avpap
To backup - restore δεν παίρνει πάνω από 5 λεπτά στα 8gb! Τα 20+ λεπτά των 16Gb μάλλον δηλώνει αργή εγγραφή λόγω card corruption ή αργή κάρτα ή αργό αναγνώστη κάρτας ή και όλα μαζί! Άλλαξε την κάρτα άμεσα αν δεν την έχεις αλλάξει ήδη , γιατί θα ταλαιπωριέσαι συνεχώς, όπως εγώ στο παρελθόν.

Φιλικά.

Ή καρτουλα είναι class 10. Να φταίει ο adaptor? Υπάρχουν usb3 adaptors?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Corruption δεν παίζει γιατί όταν φτιάχνω καινούρια σβηνω όλα τα partitions με το gparted και ξεκιναω tabula rasa

Δες και το retroplayer -εγώ αυτό χρησιμοποιώ- που στην ουσία προσθέτει το retroarch στο image και δεν έχεις dual boot.
http://forum.kodi.tv/forumdisplay.php?fid=194

Πολυ καλη ιδεα αυτο! Κατεβαζει μονο του την ρομ και παιζεις επι τοπου. Μια δοκιμη που εκανα σε windows δεν καταφερα να κανω το πληκτρολογιο να λειτουργησει ως controller. Ημουν βιαστικος και δεν το εψαξα πολυ. Το μονο αρνητικο που βλεπω ειναι οτι ειναι customised kodi/openelec και ετσι θα πρεπει να περιμενεις να βγουν οι νεες εκδοσεις (οταν βγει καινουριο kodi). Απο οτι διαβαζα στο φορουμ ομως, θελουν να το βαλουν "εσωτερικα" στο kodi καποια στιγμη. Τοτε θα ειναι σιγουρα πολυ ενδιαφερον!

Το dual boot openelec/retropie δουλεψε μια χαρα παντως. Δοκιμασα mame, nes, snes, n64 και ολα επαιξαν. Σε κανα δυο αλλαξα τον προεπιλεγμενο emulator, αλλα ολα εγιναν πανευκολα μεσω του xbox controller. Το καλο ειναι οτι επειδη ειναι δυο ξεχωριστα λειτουργικα, (υποθετω οτι) γινεται update το openelec.

Τωρα που εφτιαξα το retropie, μου εφυγε η ορεξη για nvidia shield :) καθως με καλυψε στο gaming.

Μιας και μου ζήτησαν ένα Pi για OpenELEC είπα να ρωτήσω πρώτα
Λέω να πάρω το Pi 3 και όχι το 2
Το ξέρω ότι είναι λίγο πιο θερμόαιμο, αλλά δε πειράζει
Να φανταστώ ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με openELC, σωστά ?

Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα λόγο γιατί να μην αγορασεις το 3. Δεν έχω πειστεί να αναβαθμιστω από το 2, αλλά εσύ δεν έχεις αυτό το "πρόβλημα". Ακόμα και αν υπάρχουν θέματα με τις τρέχουσες εκδόσεις του openelec (δεν το γνωρίζω αυτό), σίγουρα θα λυθούν καθώς υπάρχει τεράστιο κοινό που χρησιμοποιεί το πι ως htpc.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Μιας και μου ζήτησαν ένα Pi για OpenELEC είπα να ρωτήσω πρώτα
Λέω να πάρω το Pi 3 και όχι το 2
Το ξέρω ότι είναι λίγο πιο θερμόαιμο, αλλά δε πειράζει
Να φανταστώ ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με openELC, σωστά ?

Εδώ και περίπου δυο βδομάδες με openelec πάει αέρα

@portioli

Πως τα πάει με h265? Είναι ίσως ο μόνος λόγος που θα με έσπρωχνε προς αναβάθμιση

To ότι είναι ετοιμοπαράδοτο στην αποθήκη του eshop αν και σε τσιμπημένη τιμή, μαζί με cases, psu, cables etc,
είναι μεγάλο ατού για άμεση αγορά στην Αττική.

Το πήρα, το έστησα σε 5 λεπτά, το άφησα να παίζει μια ωρίτσα, και βρίσκεται είδη στα χέρα του νέου του κατόχου.
Easy does it.
Ότι πρέπει για δώρο

Ερώτηση: Με το κλασσικό 5V 2.1Α αντάπτορα του pi2 θα είναι οκ το pi3? Υπόψιν, μιλάω ΜΟΝΟ για την περίπτωση που απλά του χεις πάνω ethernet cable, καρτούλα sd και το openelec σε usb στικ.

Στο Kodi υπάρχουν κάποιες περίεργες ρυθμίσεις για το encoding, ποιον player να χρησιμοποιεί και διάφορα τέτοια περίεργα. Από αυτά δεν έχω πειράξει κάτι και τα έχω όλα στο default. Το μόνο που είναι πειραγμένο είναι να αλλάζει το refresh rate της τηλεόρασης αναλόγως το περιεχόμενο.

Υπάρχουν τίποτε ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρχει καλύτερη απόδοση. Όχι ότι έχω κάποιο παράπονο, απλά ρωτάω...