To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εγώ έχω 2 απορίες αλλά δεν μπορεί να μου τις λύσει κανείς νομίζω.
1. Μπορώ να συνδέσω DVD ROM στο Pi?
2. Ποιο DAC για Pi παίζει με Openelec? ή πως αλλιώς μπορω να αναβαθμίσω τον ήχο του Pi από Openelec?

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

παιδια μια τελευταια ερωτηση. καπου υπηρχε μεσα στο θρεντ αλλα δεν παιζει να ξαναδιαβασω 100 σελιδες. η καρτες microsdhc που βαζουμε στο ρασπμπερι,. για να δουλεψουν καλυτερα, εκτος απο class 10, τι αλλο χαρακτηριστικο μας νοιαζει ουσιαστικα? τα reads και writes, ή και κατι ακομα? και τι νουμερα πρεπει να παιζουν γιανα εχουμε το κεφαλι μας ησυχο? ευχαριστω

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Γενικά αυτό που είναι σημαντικό σε ένα αποθηκευτικό μέσο που θα τρέχει λειτουργικό/εφαρμογές είναι οι ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής μικρών αρχείων (random 4Κ blocks).
Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτήν, με την οποία είδα οριακή διαφορά στην χρήση σε σχέση με μια άλλη όχι και τόσο αργή που είχα.
Μπορείς να την πάρεις από eshop στα 11.9 (αν ενδιαφέρεσαι πες μου να σου πω πώς).
Η συγκεκριμένη αν και class 6 rated είναι στην πραγματικότητα πιο γρήγορη από πολλές class 10, ακόμα και στο sequential write που καθορίζει το class (18mB/s sequential write και 1,7mB/s random 4K write πήρα εγώ, έχω δει και μετρήσεις της ίδιας >2,5mB/s).

Βέβαια ό,τι καλύτερο θα ήταν αυτό, που έχει επιδόσεις επιπέδου ssd, αλλά αν αναλογιστείς την τιμή του ίδιου του pi...

Και με αυτό δούλεψε το Openelec στο PC.
12,70 το είχα πάρει.

Τι χρειαζεται απο ρυθμισεις γαι να δουλέψει όμως?Απλά το βάζεις στην usb θυρα, βαζεις on το live-tv settings και δουλεύει? Ή πρέπει πχ να δουλεύει και κάποιος σερβερ κάπου για να δουλεψει? Τα φωτα σας γιατί δεν το χω ψάξει το θέμα..

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Κανεις σας δεν θέλει να βελτιώσει τον ήχο του Pi? μόνο εμένα μου φαίνεται χάλια;

Τι χρειαζεται απο ρυθμισεις γαι να δουλέψει όμως?Απλά το βάζεις στην usb θυρα, βαζεις on το live-tv settings και δουλεύει? Ή πρέπει πχ να δουλεύει και κάποιος σερβερ κάπου για να δουλεψει? Τα φωτα σας γιατί δεν το χω ψάξει το θέμα..

Πρέπει να είναι συμβατό με το pi, να υπάρχουν δηλαδή οι drivers του ενσωματωμένοι.
Έχω δοκιμάσει αρκετά στικάκια κι αν κ τα "έβλεπε" δυστυχώς είχαν προβλήματα κ μόνο το συγκεκριμένο μου δούλεψε απρόσκοπτα.
Αφού το συνδεσεις κ το αναγνωρίσει πας στις ρυθμίσεις κ ενεργοποιείς το Live tv, επίσης χρειάζεται να ενεργοποιήσεις στους πελάτες PVR ένα frontend για το tvheadend εγώ χρησιμοποίησα το tvheadend HTSP client όπου ρυμίζουμε την Ip του tvheadend.
Πολύ σημαντικό αυτό γιατί αν θέλουμε να το δουλεψουμε εκτός σπιτιού έστω ως media center στο αμάξι πρέπει το pi να έχει πάρει μια ip address οπότε χρειαζομαστε ταυτόχρονα κ wireless stick (το οποίο χρησιμοποιούμε κ σαν remote μέσω κινητού).
Για το σπίτι δεν χρειάζεται στικάκι αν είναι ήδη συνδεδεμένο στην lan.
Τέλος συνδεόμαστε με πισι ή ταμπλετ κλπ στην ip που τρέχει το tvheadend και είναι της μορφής http://192.168.χ.χ:9981/extjs.html και προσθέτουμε τις συχνότητες που εκπέμπουν στην περιοχή μας κ σκανάρουμε.
Αφού βρεί τα κανάλια τα βάζουμε στην σειρά που θέλουμε κ ..................καλή μας θέαση!

pi2_zpsbf7df960.jpg

Πρέπει να είναι συμβατό με το pi, να υπάρχουν δηλαδή οι drivers του ενσωματωμένοι.
Έχω δοκιμάσει αρκετά στικάκια κι αν κ τα "έβλεπε" δυστυχώς είχαν προβλήματα κ μόνο το συγκεκριμένο μου δούλεψε απρόσκοπτα.
Αφού το συνδεσεις κ το αναγνωρίσει πας στις ρυθμίσεις κ ενεργοποιείς το Live tv, επίσης χρειάζεται να ενεργοποιήσεις στους πελάτες PVR ένα frontend για το tvheadend εγώ χρησιμοποίησα το tvheadend HTSP client όπου ρυμίζουμε την Ip του tvheadend.
Πολύ σημαντικό αυτό γιατί αν θέλουμε να το δουλεψουμε εκτός σπιτιού έστω ως media center στο αμάξι πρέπει το pi να έχει πάρει μια ip address οπότε χρειαζομαστε ταυτόχρονα κ wireless stick (το οποίο χρησιμοποιούμε κ σαν remote μέσω κινητού).
Για το σπίτι δεν χρειάζεται στικάκι αν είναι ήδη συνδεδεμένο στην lan.
Τέλος συνδεόμαστε με πισι ή ταμπλετ κλπ στην ip που τρέχει το tvheadend και είναι της μορφής http://192.168.χ.χ:9981/extjs.html και προσθέτουμε τις συχνότητες που εκπέμπουν στην περιοχή μας κ σκανάρουμε.
Αφού βρεί τα κανάλια τα βάζουμε στην σειρά που θέλουμε κ ..................καλή μας θέαση!

pi2_zpsbf7df960.jpg
Αυτό που είπε ο Λευτέρης. Εγώ κατα λάθος το κατάφερα ;)

Να σημειώσω μόνο οτι δεν "πρέπει να είναι συμβατό με το pi" αλλά με το λογισμικό που τρέχει στο Pi. Απο την πλευρά του υλικού, το μηχανάκι δεν έχει πρόβλημα. -bye-

Και κάτι τελευταίο πριν παραγειλω.αν στριμαρω μουσική απο τον υπολογιστή στο ρασπμερι θα έχει την ίδια ποιότητα με το να παξω μουσική με τον σκληρό συνδεδεμένο απευθείας στο ρασπμπερι; και στις περιπτώσεις το ρασπμπερι θα έχει ντακ συνδεδεμένο πάνω του.ευχαριστω

Αυτό που είπε ο Λευτέρης. Εγώ κατα λάθος το κατάφερα ;)

Να σημειώσω μόνο οτι δεν "πρέπει να είναι συμβατό με το pi" αλλά με το λογισμικό που τρέχει στο Pi. Απο την πλευρά του υλικού, το μηχανάκι δεν έχει πρόβλημα. -bye-

Σ αυτό το επίσημο site το εξηγεί μια χαρά

http://wiki.openelec.tv/index.php/Configuring_Tvheadend

Κάποιο λινκ με usb sticks που δουλέυουν σίγουρα (έως 15-20 ευρώ) υπάρχει?Για να μην ψάχνω όλη την λίστα..

Ενδιαφέρουσα ιδέα να βλέπεις tv μέσω tuner, δεν ήξερα πως γίνεται. Και μια άλλη ερώτηση: Το στικάκι μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο raspberry (υποθετω θελει μια επέκταση μιας και προσωπικά έχω και άλλο usb stick που τρεχει το openelec) ή θέλει σε powered usb hub?

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Και κάτι τελευταίο πριν παραγειλω.αν στριμαρω μουσική απο τον υπολογιστή στο ρασπμερι θα έχει την ίδια ποιότητα με το να παξω μουσική με τον σκληρό συνδεδεμένο απευθείας στο ρασπμπερι; και στις περιπτώσεις το ρασπμπερι θα έχει ντακ συνδεδεμένο πάνω του.ευχαριστω

Έχεις πάρει Dac για το Pi?

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Σ αυτό το επίσημο site το εξηγεί μια χαρά

http://wiki.openelec.tv/index.php/Configuring_Tvheadend

Κάποιο λινκ με usb sticks που δουλέυουν σίγουρα (έως 15-20 ευρώ) υπάρχει?Για να μην ψάχνω όλη την λίστα..

Ενδιαφέρουσα ιδέα να βλέπεις tv μέσω tuner, δεν ήξερα πως γίνεται. Και μια άλλη ερώτηση: Το στικάκι μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο raspberry (υποθετω θελει μια επέκταση μιας και προσωπικά έχω και άλλο usb stick που τρεχει το openelec) ή θέλει σε powered usb hub?

http://wiki.openelec.tv/index.php/Supported_TV_Tuners (από το άλλο λινκ έφτασα εδώ...)

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

http://wiki.openelec.tv/index.php/Supported_TV_Tuners (από το άλλο λινκ έφτασα εδώ...)

Μόλις αυτό κοιτούσα..:P

Βλέπω είναι συμβατό και με WandTV άρα να υποθέσω πως αυτό http://www.ebay.com/itm/Dongle-Wand...eo_Capture_TV_Tuner_Cards&hash=item3f28c80635 θα δουλέψει?

θέλει σε powered usb hub να μπει?