To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Φυσικά. Αλλά γιατί να θυσιάσεις το info, όλο και κάποιο αχρησιμοποίητο πλήκτρο θα βρεις, πχ χρωματιστά πλήκτρα δεν έχει το τ/κ? Αυτά συνήθως επικοινωνούν με cec.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Στην δική μου LG είναι συνδυασμός πλήκτρων. Το stop και μετά play (αν θυμάμαι καλά, γιατί πλέον το κάνω μηχανικά)

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Μιλώντας για CEC και προσπαθώντας να βγάλω άκρη με το εκάστοτε context menu του kodi , βρήκα ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω μέσω του πλήκτρου tools (Samsung) και κατόπιν Kodi menu και extras στο παράθυρο που θα βγάλει. Επίσης σε τηλεόραση Toshiba λειτουργεί κάπως ανάλογα πατώντας το πλήκρο quick (menu) και κατόπιν αντίστοιχα τα Kodi menu κλπ που εμφανίζει στο παράθυρο επιλογών.
Προφανώς ένα απ'ευθείας πλήκτρο είναι πρακτικότερο αλλά και έτσι λειτουργεί.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Φυσικά. Αλλά γιατί να θυσιάσεις το info, όλο και κάποιο αχρησιμοποίητο πλήκτρο θα βρεις, πχ χρωματιστά πλήκτρα δεν έχει το τ/κ? Αυτά συνήθως επικοινωνούν με cec.

Έχει και χρωματιστά, αλλά είναι κάπως περίεργη αυτή η tv με το kodi (το θυμάμαι από παλιά). Θα το ξαναβάλω το add-on γιατί είναι κρίμα κάθε φορά που θέλω context menu να το κάνω μέσω yatse

Καλησπέρα! Δουλεύει κανείς το kmediatorrent με το pi? Εγώ σε pi B+ με openelec δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει. Ξεκινάει το video και μετά από λίγο κολλάει.

Έχει κανείς καμιά πρόταση για δοκιμασμένο usb Bluetooth dongle που να συνεργάζεται με openelec?

@trelakos δεν νομίζω να δουλεψει με διάβαζε/γράφε στην κάρτα συνέχεια.. Ίσως κάνεις δουλειά αν συνδέσεις εξωτερικό δίσκο..

Έχει κανείς καμιά πρόταση για δοκιμασμένο usb Bluetooth dongle που να συνεργάζεται με openelec?

@trelakos δεν νομίζω να δουλεψει με διάβαζε/γράφε στην κάρτα συνέχεια.. Ίσως κάνεις δουλειά αν συνδέσεις εξωτερικό δίσκο..

Οποιοδήποτε version 4.0 θα το αναγνωρίσει. Παλιότερα δοκίμασα ένα version 2.0 χωρίς επιτυχία. Θα το ξαναδοκιμάσω μήπως έχω επιτυχία με την 5.0.8 του Κodi.
Να έχει όμως υπόψη σου πως στο kodi υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά ήχου σε bt ηχεία ή bt ακουστικά. To θέμα νομίζω πως δεν έχει ακόμη λυθεί. Το διαπίστωσα όταν προσπάθησα να συνδέσω ασύρματα bt ακουστικά στο usb dongle (που αναγνώρισε το openelec) χωρίς επιτυχία.
Κατά τα λοιπά μεταφορά δεδομένων κλπ όλα λειτουργούν αλλά προσωπικά θεωρώ πολύ αντιπαραγωγικό τρόπο σύνδεσης δεδομένων μέσω bt.

Οποιοδήποτε version 4.0 θα το αναγνωρίσει. Παλιότερα δοκίμασα ένα version 2.0 χωρίς επιτυχία. Θα το ξαναδοκιμάσω μήπως έχω επιτυχία με την 5.0.8 του Κodi.
Να έχει όμως υπόψη σου πως στο kodi υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά ήχου σε bt ηχεία ή bt ακουστικά. To θέμα νομίζω πως δεν έχει ακόμη λυθεί. Το διαπίστωσα όταν προσπάθησα να συνδέσω ασύρματα bt ακουστικά στο usb dongle (που αναγνώρισε το openelec) χωρίς επιτυχία.
Κατά τα λοιπά μεταφορά δεδομένων κλπ όλα λειτουργούν αλλά προσωπικά θεωρώ πολύ αντιπαραγωγικό τρόπο σύνδεσης δεδομένων μέσω bt.

Λόγω του γνωστού θέματος με αγορές από εξωτερικό, προτίμησα να δώσω κάτι παραπάνω για αυτό, αλλά δεν μου δούλεψε, ούτε μπόρεσα να βρω κάπου αναφορές για drivers.. Θα το χρησιμοποιήσω κυρίως για σύνδεση με χειριστήριο PS3.
Αν έχει κανείς κάτι δοκιμασμένο από εξωτερικό, ή τουλάχιστον τύπο τσιπ, ας μου πει...

Έλεγα μήπως φταίει η δική μου κάρτα, καθώς δεν έδωσα κ πολύ σημασία όταν την αγόρασα. Σε εξωτερικό δίσκο (σύνδεση USB στο pi) δεν έχω δοκιμάσει.
Παλαιότερα είχα προσπαθήσει να τα στέλνω κατευθείαν στον ΝΑS αλλά πάλι σκάλωνε κ έκλεινε μετά από λίγο.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το έχουμε ξαναμπεί, η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το keymap editor addon, με το οποίο μπορείς να δεις ποια πλήκτρα επικοινωνούν μέσω cec και να τα προγραμματίσεις, μέσω interface του kodi, χωρίς να λερώσεις πολύ τα χέρια σου.

Tελικά το addon δούλεψε κανονικότατα !! :worshippy:

Έπεσε στα χέρια μου ένα pi1 model b, στα 25 με ένα όμορφο λευκό κουτάκι. Πέρασα σε μια περισσευούμενη καρτούλα 2gb το openelec. Το σύνδεσα με hdmi σε μια παλιά 32lg3000 που έχω στο υπνοδωμάτιο. Η συγκεκριμένη δεν έχει ενσωματωμένο media player. Έχει μόνο μια usb για service use. Ρεύμα έδωσα από αυτή την USB της τηλεόρασης όποτε το pi ανοίγει και κλείνει μαζί της. Χειριστήριο αυτό της τηλεόρασης μέσω CEC. Κατέβασα και ένα remote.xml που βρήκα στο internet για lg και έχω και back & context. Τέλος έβαλα το advancedsettings.xml που έχω για να συγχρονίζει την θέση μου στις ταινίες και τις σειρές με τον SQL server μου. Όλα αυτά μέσα σε 1 ώρα το πολύ συνολικά...

Μπορεί να μην είναι σπιρτοζικο στον χειρισμό αλλά παίζει τα πάντα, ακόμα και βαριά αρχεία. Κάνει και μετατροπή sbs 3d σε μόνο σκόπιμο μια χαρά μια και έχω αρκετά παιδικά 3d. Μπορώ να πω ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Έχω άλλες 3 θέσεις kodi στο σπίτι και συγχρονίζονται όλες.

Δώσε και μένα μπάρμπα το remote.xml . Στο δικο μου rpi2 cec σε lg7000 το back είναι stop+ok και το context stop+play. Το έχω συνηθίσει αλλά είμαι πάντα πρόθυμος να κάνω βελτιώσεις.

Απο το παραπάνω αρχείο με το << έχεις back και με το >> έχεις context.

Πάντως η λύση με το mapping script που αναφέρθηκε 2 σελίδες νωρίτερα είναι καλύτερη. Τα κουμπιά που δουλεύουν στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης μου είναι :
*Τα 4 "βελάκια" και το κεντρικό ΟΚ
*Τα stop, play, pause
*και στην αποκάτω σειρά τα << και >>

Έβαλα το << να είναι back παντου, το >> να είναι context παντου, και όταν είμαι στην λίστα με τις ταινίες το pause να είναι info...νομίζω έτσι για απλή χρήση με καλύπτει πλήρως. Στα 2 κύρια htpc μου έχω μεγάλο universal χειρηστήριο που καλύπτει αρκετές λειτουργίες αλλά για το υπνοδωμάτιο που έχω το Pi, μια χαρά είναι το CEC.

Η ομαδοποίηση με SQL Server ακούγεται ενδιαφέρουσα. Υπάρχει συγκεκριμένος SQL server ή μπορεί να παίξει με MySql ή SQLlite; Κάποια βοήθεια για την υλοποίηση (ένα link); Ευχαριστώ

Το έχω κάνει αυτό με το MYSQL και βολεύει πολύ όταν έχεις αρκετές θέσεις KODI. Εγώ έχω 4 θέσεις και κατα καιρούς βλέπω από όλες...

καπου εδω ειχε αναφερθει συμβατο remote control αλλα δεν το βρησκω.
Μπορει καποιος να μου το θυμίσει;;