To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

μέσα απο τα noobs δεν έχω καταφέρει να εγκαταστήσω το raspbian. Κάθε προσπάθεια καταλήγει σε error. 'Ήθελα να το υπερχρονίσω και ο ένας άλλος τρόπος που είδα είναι μέσο του config.txt. Εκεί όμως δεν κατάλαβα γρι. Μπορεί κάποιος να μου δώσει την command line που χρειάζεται?

άκυρο. το κατάφερα. Το edit που εξαφανίστηκε ? Σε αυτό το ποστ υπάρχει το edit. :2thumb22sup: Λοιπόν τώρα που έβαλα το raspbian δεν μπαίνει το openelec. Ξέρει κανείς γιατί γίνετε αυτό? Ο υπερχρονισμός αν σβήσω το raspbian και περάσω το elec θα ισχύει?

Last edited:
Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

θα πρέπει να έχεις από μια διαφορετική SD για κάθε λειτουργικό που θα θες να δοκιμάζεις... (και το οpenelec είναι linuxάκι από κάτω, άσχετα αν δεν φαίνεται και μπαίνει κατευθείαν XBMC).

υγ. το edit λειτουργεί μόνο για τα πρώτα 10 λεπτά από την αρχική δημοσίευση...

edit:
όσο για αυτό:
Ο υπερχρονισμός αν σβήσω το raspbian και περάσω το elec θα ισχύει?

εγκατέστησε το openelec έτσι όπως λέμε (SD+USB), και μετά το φτιάχνεις το O/C... πράγματι το config.txt είναι αυτό που θα χρειαστεί να κάνεις edit...

Last edited:
Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

ακόμα περιμένω κάποια περιφερικά γιατί ήμουνα out of demands. Οπότε έλεγα λίγο να πειραματιστώ τώρα για να είμαι απόλυτα έτοιμος για αργότερα. Με το config.txt θα χρειαστώ βοήθεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

ακόμα περιμένω κάποια περιφερικά γιατί ήμουνα out of demands. Οπότε έλεγα λίγο να πειραματιστώ τώρα για να είμαι απόλυτα έτοιμος για αργότερα. Με το config.txt θα χρειαστώ βοήθεια.

ΟΚ... αν έχεις SD+USB (γρήγορο) ακολούθησε τον οδηγό για το openelec, σου λέει ακριβώς τι να κάνεις, και μετά τον άλλον οδηγό για το O/C... κι επειδή τα δοκίμασα αυτά πριν λίγο καιρό, γι'αυτό και τα μάζεψα όλα στο link της υπογραφής μου..

arm_freq=1000
core_freq=500
sdram_freq=500
over_voltage=6

αν κάνω ένα config.txt βάζω το παραπάνω και αυτό ήταν? Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

arm_freq=1000
core_freq=500
sdram_freq=500
over_voltage=6

αν κάνω ένα config.txt βάζω το παραπάνω και αυτό ήταν? Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου.

Καταρχήν αν ακολουθήσεις τον οδηγό, θα βρεις έτοιμο μέσα ένα config.txt, και απλά θα πειραματιστείς με τις τιμές.

αυτές που ανέφερες σε γενικές γραμμές είναι "καλές" τιμές (να θυμάσαι ότι δεν έχουν όλα τα boards τα ίδια όρια, καθώς και ότι αν χρησιμοποιείς USB stick τότε είναι πιο ανεκτά σε O/C... αν εχεις μόνο SD μπορεί να μην φτάσεις ούτε σε αυτές τις τιμές).

επίσης : θα το δουλέψεις με μόνιμο, ή με δυναμικό O/C? Το δεύτερο πάλι είναι πιο ανεκτό από το h/w (και δεν χάνεις εγγύηση), το πρώτο όμως -στα μάτια μου- ήταν αρκετά πιο αποδοτικό... (αν και εγώ το "συνδύασα" με έξτρα ψήκτρες για ασφάλεια).

Με 1000/500/500/6 μόνιμα μέσα στο κουτάκι του και χωρίς ψύκτρες ανεβάζει περίπου 35-37 βαθμούς.
Βέβαια με θερμοκρασία δωματίου γυρω στους 23. Το καλοκαίρι δεν ξέρω τι θα κάνει.
Συμπερασμα μετά απο 20 ώρες χρήσης με διάφορα μεγέθη mkv, για 720p όσο δύσκολο και να του έδωσα ειναι άψογο.
Από κει και πάνω, τα περισσότερα 1080p τα κατάφερε αξιοπρεπώς. Για αρχεία πάνω των 12 GIGA δεν ειναι η δουλειά του.

Με 1000/500/500/6 μόνιμα μέσα στο κουτάκι του και χωρίς ψύκτρες ανεβάζει περίπου 35-37 βαθμούς.
Βέβαια με θερμοκρασία δωματίου γυρω στους 23. Το καλοκαίρι δεν ξέρω τι θα κάνει.
Συμπερασμα μετά απο 20 ώρες χρήσης με διάφορα μεγέθη mkv, για 720p όσο δύσκολο και να του έδωσα ειναι άψογο.
Από κει και πάνω, τα περισσότερα 1080p τα κατάφερε αξιοπρεπώς. Για αρχεία πάνω των 12 GIGA δεν ειναι η δουλειά του.

η θερμοκρασία που αναφέρεις που την είδες? έμενα το openelec αναφέρει 47+ ακόμα και idle... ανοιχτό κουτί και ψήκτρες (και θερμοκρασία δωματίου 19-20C). Τέτοιες θερμοκρασίες δεν είχα ούτε χωρίς O/C. Με κλειστό το κουτί ειδικά, ήμουν 50-60C... (αυτά στα μενού κυρίως, σε playback ίσα ίσα που δεν ιδρώνει και ιδιαίτερα, αφού αναλαμβάνει το videocore και όχι το arm core...)

οσο για τις δυνατότητες του, το playback ήταν με downmix τον ήχο ή με passthrough? To downmix διαβάζω ότι τρώει ισχύ... κάποια στιγμή θέλω να κάτσω να τα τεστάρω όλα αυτά...

Last edited:

Κι εμενα με ανοικτο κουτι και ανεμιστηρακι χωρις ψυκτρες 42-45 παιζει (1000 500 500 5 - forced turbo-1). Πάντως γενικά και 70 να παει δεν εχει πρόβλημα, ειναι within specs για το pi.

Οι θερμοκρασία που αναφέρω ειναι σε idle και σε playback passthrough, μετρημένη με αυτό το φοβερό εργαλείο.
Ξέρω ότι είναι κοντα στο κάτω όριο η μέτρηση αλλά εγω αυτό είδα. Μάλιστα το άγγιξα κιόλας και δεν είναι καυτό. Για 60άρι με καμία δύναμη.

Κι εμενα με ανοικτο κουτι και ανεμιστηρακι χωρις ψυκτρες 42-45 παιζει (1000 500 500 5 - forced turbo-1). Πάντως γενικά και 70 να παει δεν εχει πρόβλημα, ειναι within specs για το pi.

με ανεμιστήρι φαντάζομαι θα έχεις πιο χαμηλές θερμοκρασίες από υλοποίηση με ψήκτρες όπως η δικιά μου, αλλά... ένας από τους λόγους που ΑΓΑΠΩ Pi είναι η fanless κατασκευή & λειτουργία που δεν την αλλάζω με τίποτα!!... :-)

Οι θερμοκρασία που αναφέρω ειναι σε idle και σε playback passthrough, μετρημένη με αυτό το φοβερό εργαλείο.
Ξέρω ότι είναι κοντα στο κάτω όριο η μέτρηση αλλά εγω αυτό είδα. Μάλιστα το άγγιξα κιόλας και δεν είναι καυτό. Για 60άρι με καμία δύναμη.

εμ πες έτσι!!! το ίδιο είχα γράψει πριν μερικές σελίδες, εμπειρικά: το άγγιγμα με τα δάχτυλα μου και η αίσθηση της θερμότητας του SoC, σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε 50+ που αναφέρει το openelec... και επιβεβαιώνομαι λοιπόν... :-)

όσο για το θερμομετράκι που αναφέρεις, έγινε ήδη η παραγγελία.. να κάνει παρέα στα υπόλοιπα εργαλεία και μετρητές μου... :-)

Ναι εχεις δικιο για το ανεμιστηρακι αλλα αν δεις και σε προηγούμενο ποστ μου που εγραψα τις εντυπώσεις μου το υπολειτουργώ με 5V από θύρα usb (έναντι των 12V που απαιτεί κανονικά) και δεν ακούγετε καθόλου, δημιουργεί όμως επαρκές airflow για το pi.

lykman έχεις μια συντόμευση στην υπογραφή σου που μετά σε στέλνει σε ένα φόρουμ για οδηγίες εγκατάστασης σε USB κτλ. Τα link που έχει το άλλο φόρουμ και το βίντεο δεν δουλεύουν πια.
Έχεις κάτι άλλο να με βοηθήσει να στήσω το openelec σε raspberry pi (USB+SD)?

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

έχω το αρχείο αν θέλεις να κάνεις αυτό το σεταπ αλλά χωρίς οδηγίες τις οποίες όμως θα βρείς εδώ
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
. Κάποιος σε εκείνο το φόρουμ είπε πως θα το ξανακάνει. Αν θέλεις περιμένεις αλλιώς πες να σου στείλω το λινκ.

πράγματι ο αρχικός συγγραφέας της οδηγίας (που έχει δώσει και τα "φτιαγμένα" αρχεία), λέει ότι θα τα ξαναγράψει... Οπότε ή υπομονή, ή αν θες να σου ανεβάσουμε κάπου τα παλιά...

Αν μπορείτε να ανεβάσετε τα παλιά θα με βοηθούσατε πολύ. Η να σας στείλω ένα e-mail

τα αρχεία στάλθηκαν στον φίλο μέσω mail. Άν πάλι κάποιος θέλει ας μου το πει. Από εκεί και πέρα kougis όταν τελειώσεις με την εγκατάσταση πες μου πως πήγε γιατί ακόμα δεν το έχω κάνει (περιμένω μεγαλύτερο τροφοδοτικό). Έχει κανείς πρόβλημα με το update στο 3.2.4? Όσες φορές και να δοκίμασα κάπου στο download θα κολλήσει.

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ok. Τώρα το κατεβάζω. Θα ενημερώσω αν τα κατάφερα ή όχι.
Αυτός ο τρόπος είναι διαφορετικός απο αυτόν του Lykman?