To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ετσι το έκανα κι εγώ.
Αλλά γιατί δεν μου δούλεψε με το 1000/500/500/6;

Καταρχήν αν ακολουθήσεις τον οδηγό, θα βρεις έτοιμο μέσα ένα config.txt, και απλά θα πειραματιστείς με τις τιμές.

αυτές που ανέφερες σε γενικές γραμμές είναι "καλές" τιμές (να θυμάσαι ότι δεν έχουν όλα τα boards τα ίδια όρια, καθώς και ότι αν χρησιμοποιείς USB stick τότε είναι πιο ανεκτά σε O/C... αν εχεις μόνο SD μπορεί να μην φτάσεις ούτε σε αυτές τις τιμές).

επίσης : θα το δουλέψεις με μόνιμο, ή με δυναμικό O/C? Το δεύτερο πάλι είναι πιο ανεκτό από το h/w (και δεν χάνεις εγγύηση), το πρώτο όμως -στα μάτια μου- ήταν αρκετά πιο αποδοτικό... (αν και εγώ το "συνδύασα" με έξτρα ψήκτρες για ασφάλεια).

κι εμένα λίγα MHz πιο πάνω σταματάει bootάρει...

ναι... δεν θυμάμαι πόσα (1020? 1030? κατι τέτοιο. βέβαια δεν ασχολήθηκα με fine tuning, απλά είδα ότι δεν, και το γύρισα πίσω στα 1000)

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Αν βάλω 1000 και over voltage 4 ας πούμε τι θα γίνει;
Επίσης, πως θα το κάνω να εχει σταθερό o/c?

Last edited:

Αν βάλω 1000 και over voltage 4 ας πούμε τι θα γίνει;
Επίσης, πως θα το κάνω να εχει σταθερό o/c?

όσο πιο μεγάλες οι συχνότητες που θέτεις, τόσο πιο μεγάλες και οι ενεργειακές απαιτήσεις... κάθε μονάδα "over voltage" που δίνεις, είναι +0.025V... αν δεν πάρει αυτό που χρειάζεται, το πιθανότερο θα είναι να έχεις αστάθεια...

σταθερό O/C: force_turbo=1 (πιθανότατα χάνεις εγγύηση, εμένα άλλαξε το flagάκι από ότι νομίζω)

http://elinux.org/RPi_config.txt#Overclocking ,όποιος θέλει να ασχοληθεί με O/C, καλό θα είναι να καταλαβαίνει τι κάνει...

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Οι γιορτές μου έδωσαν λίγο περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ μαζί του και ομολογώ ότι το μηχανάκι αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω,έχω ένα ήσυχο xbmc και το βασικότερο,όλα γίνονται με το remote της τηλεόρασης.
Το addon του lamda είναι εξαιρετικό!!
Το μόνο μειονέκτημα που έχει για το δικό μου set-up η απουσία οπτικής.Βασικά έχω δύο ενισχυτές,έναν stereo denon και ένα yamaha dts χωρίς είσοδο hdmi μόνο οπτική και coaxial.
Για τα stereo σήματα έχω συνδέσει το pi με καρφάκι se rca και όλα οκ.
Yπάρχει τρόπος από την usb να πάρουμε ήχο ψηφιακό προς τον yamaha;
http://www.ebay.com/itm/ViewHD-Prem...xtractor-Converter-2013-/281096191368,υπάρχει και αυτή η λύση αλλά θεωρώ ότι αν είναι να δώσω 50 καλύτερα να κοιτάξω για ενισχυτή με εισόδους hdmi

Φιλε μου κοιτα αυτο! Το εχω παρει, δεν το εχω δοκιμασει ακομα, αλλα το ειχα παρει γιατι ειχα διαβασει καπου οτι λειτουργει κατευθειαν στο pi. Ελπιζω μεχρι το τελος της εβδομαδας να το δοκιμασω και να σου πω. Και εγω ειχα το διλλημα, ενισχυτης η αυτο, καπου παλι διαβασα οτι ο ηχος του pi δεν ειναι και ο καλυτερος δυνατος, οποτε το πηρα να το δοκιμασω. Τελικα μαλλον θα αγορασω και ενισχυτη! :-) ( βρηκα μια ευκαιρια με 170 ευρω τον 375 της yamaha, απο γερμανια)

Επειδή ετοιμάζομαι να παραγγείλω εξωτερικό DVD Player για το Pi, είναι κάτι που πρέπει να προσέξω;
Θα παίζει στο Pi?

το usb dac που αναφέρεις δεν ξέρω αν βγάζει ac3-dts η μόνο stereo...δοκιμασέ το και πες μας,η αλήθεια είναι ότι ο yamaha rxv-357 που έχω καλύπτει ηχητικά τις υπάρχουσες ανάγκες μου και δύσκολα θα πάρω νέο ενισχυτή

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Επειδή ετοιμάζομαι να παραγγείλω εξωτερικό DVD Player για το Pi, είναι κάτι που πρέπει να προσέξω;
Θα παίζει στο Pi?

Δεν ξερω αν θα παιζει. Νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα οσον αφορα να το αναγνωρισει, και σιγουρα θα παιζεις CD. Για DVD νομιζω οτι δεν θα μπορεις εκτος αν αγορασεις Licence για MPEG-2 γιατι τα αυθεντικα (και τα αντιγραμμενα) DVD με ταινιες ειναι MPEG-2. Αλλα δεν ξερω καλα, ισως καποιος αλλως εδω μεσα ξερει καλυτερα...

Καλη χρονια!
Βεβαιως θα σου παιζει, δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Και καλη τιμη εχει.

Ωραία ευχαριστώ θα το παραγγείλω. Έχω τόσες ταινίες με dts ήχο και εγώ τις ακούω στέρεο!

Μήπως είναι κΑλύτερα να πάρεις το άλλο που βγάζει coaxial?

Αν περναν οι εντολες cec προς την τηλεόραση χωρίς πρόβλημα και παιζει dts νομίζω ότι είναι εξαιρετικά προσιτή οικονομική λύση