To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Cec εάν δεν παίζει δεν με πειράζει γιατί έχω ασύρματο πληκτρολόγιο με ποντίκι μαζί. Dts και dolby digital 5.1 θέλω να παίζει

Ο πωλητής στο ebay που τον ρώτησα για το hdmi extractor μου είπε ότι υποστηρίζει dts dd 5.1 αλλά όχι cec! Για εμένα που θέλω να έχω καλό ήχο από το raspberry pi χωρίς να δώσω πολλά λεφτά ώστε να το αγοράσω ξανά, είναι μια καλή λύση! Αυτό το είδε κανείς? http://www.crazy-audio.com/ ωραίο φενετε χωρίς έχτρα καλώδια αλλά ακριβό!

Last edited:

προσωπικά οι cec λειτουργίες είναι κατι που απολαμβάνω στο pi,αν και πιστευω ότι η υλοποίηση που αναφέρεις πρέπει να το υποστηρίζει,αλλωστε φαντάζομαι θα μας ενημερώσεις όταν παραλάβεις.Γενικά από μια πρόχειρη ματιά που έριξα σε φόρουμ υπάρχουν προσπάθειες να δουλέψουν κάποια dac με το pi αλλα βασικά σε στερεο 2.0,αν κάποιος φίλος έχει προσωπική εμπειρία ας βοηθήσει

Θα το παραγγείλω, και όταν θα έρθει θα σας πω. Σε εμένα το cec δεν δουλεύει καλά στην LG τηλεόραση που έχω! Μόλις το ενεργοποιώ γυρνάει στην άλλη είσοδο hdmi και αναγκάζομαι να αλλάζω port από τις ρυθμίσεις. Δουλεύει καμιά φορά και μετά ξανά τα ίδια! Άσε που για να γράψω κάτι έκανα μια ώρα! Τώρα το έχω με το image noobs από ο το raspberry pi site. Και του έβαλα dual boot openelec και rasbian. Με openelec πετάει το raspberry.

σε panasonic u10 που έχω,παίζει μια χαρά με cec,το έχω στην hdmi 1 ,στην 2 εχω συνδέσει ενα splitter hdmi με 2 δεκτες sat και το wd tv live gen 3,όλα λειτουργούν άψογα

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Πως κάνουμε το pi να μην ψάχνει την ανάλυση της τηλεόρασης αλλά να δίνει πάντα την ανάλυση που του έχουμε ορίσει; Που την ορίζουμε;

Νομίζω @ config.txt -> http://elinux.org/RPi_config.txt

Μπορείς βέβαια να σετάρεις το XBMC να έχει στάνταρ ανάλυση (π.χ. εγώ σε τιβί 1366χ768, το έχω από XBMC να δίνει forced 1280x720 -όσο και το υλικό μου δλδ-, και το upscale στην ανάλυση του πάνελ της να το κάνει η ίδια η τιβί).

Νομίζω @ config.txt -> http://elinux.org/RPi_config.txt

Μπορείς βέβαια να σετάρεις το XBMC να έχει στάνταρ ανάλυση (π.χ. εγώ σε τιβί 1366χ768, το έχω από XBMC να δίνει forced 1280x720 -όσο και το υλικό μου δλδ-, και το upscale στην ανάλυση του πάνελ της να το κάνει η ίδια η τιβί).

Γιατί δεν του δίνεις 1360*768;
Στο config.txt προσθέτουμε μι γραμμή με το HDMI mode χωρίς το #?

Γιατί δεν του δίνεις 1360*768;
Στο config.txt προσθέτουμε μι γραμμή με το HDMI mode χωρίς το #?

γιατί στα μάτια μου, είχα χειρότερη εικόνα (στα μενού) όταν το είχα 1366χ768.

για την ανάλυση, λογικά θα χρειαστεί να βάλεις γραμμή που θες χωρις το # (πάντως δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω συμπεριφορά).

για την ανάλυση, λογικά θα χρειαστεί να βάλεις γραμμή που θες χωρις το # (πάντως δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω συμπεριφορά).

Αφού λες ότι το έχεις forced 1280*720

Θέλω να μην ψάχνει ανάλυση γιατί καμιά φορά δεν ανοίγει η τηλεόραση.
Εχει κάπου μέσα στο XBMC τέτοια επιλογή; ή πρέπει να πειράξω το config.txt

Μήπως να έβαζες στο config.txt το hdmi_force_hotplug=1 για να μην ψάχνει για hdmi και να την έχει ενεργοποιμενη

...και δεν θα ψάχνει για ανάλυση; Θα σταματήσει το πρόβλημα με την τηλεόραση; Θα το δοκιμάσω.
Στο config.txt προσθέτουμε καινούρια γραμμή;

Πειραματίζομαι με το raspberry pi περίπου μια εβδομάδα. Έχω ήδη ένα στα χέρια μου ενώ περιμένω άλλα δυο για διαφορετικές χρήσεις.

Στο υπάρχον έχω βάλει Openelec/Fusion. Το έχω συνδεδεμένο σε μια Samsung smart TV ενώ είναι δικτυωμένο με ethernet. Παραθέτω κάποια σύντομα σχόλια/παρατηρήσεις:

- Με μια καλή γρήγορη κάρτα SD η απόδοση βελτιώνεται αισθητά. Έκανα μετάβαση από class 10 με read 25mb/sec σε μια transcend με 50+mb/sec και άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω (δεν έχω πειραματιστεί ακόμα με USB stick)
- To τροφοδοτώ με έναν φορτιστή από nexus 7 tablet. Παρόλα αυτά ψάχνω κάποιο σοβαρό τροφοδοτικό (με κόστος max 30 ευρώ) κυρίως για το δεύτερο raspberry που θα αποτελέσει πηγή για audio σε άλλο σύστημα.
- Έκανα απευθείας overclock στο maximum υποστηριζόμενο: 1000/500/500/6. To κουτί μου είναι αεριζόμενο ένω έχω τοποθετήσει και ψύκτρες. Η μέση θερμοκρασία είναι 50-55 βαθμοί Κελσίου.
- Το CEC παιζει εξαιρετικά. Βέβαια προτιμώ την εφαρμογή για android καθώς μπορώ να γράφω απείρως γρηγορότερα στα searches που κάνω.
- Έχω ενεργοποιήσει το "refresh rate to match video" για το οποίο χρειάστηκε να απενεργοποιήσω και το overscan της τηλεόρασης ώστε να έχω πάντα σωστό καδράρισμα.
- Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά ως fusion streamοκούτι και έχει ανταπεξέλθει άψογα στην αναπαραγωγή όλων των πηγών.
- Mερικά fusion addons σέρνονται στη μετάβαση από μενού σε μενού και είναι το μόνο πραγματικά ενοχλητικό σημείο του όλου σεταπ.

Αναφορικά με το τελευταίο έχω κάνει μια σχετική έρευνα και απ' όσο έχω διαβάσει, αυτό σχετίζεται με την απόδοση της python στο Pi. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποια βελτιστοποίηση της απόδοσης των addons, αλλά που θα πάει, κάτι θα βρεθεί.

Καλώς σας βρήκα και καλή χρονιά!

Last edited:

Εννοώ ότι έβαλα το openelec για raspberry pi και το χρησιμοποιώ αποκλειστικά με addons από το fusion repository.

A, OK :)
Μήπως δοκίμασες αν μπαίνει το λειτουργικό σε εξωτερικό δίσκο αντι για κάρτα;

Όχι δεν το δοκίμασα, αλλά αυτό που προτείνουν για Openelec είναι μια μικτή χρήση γρήγορης sd card/γρήγορου USB stick. Η κάρτα θα έχει ένα πολύ μικρό partition για το σύστημα και το flash νομίζω θα είναι το storage. Ο λόγος που δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα είναι γιατί θεωρώ ότι δεν αξίζει το έξτρα κόστος (20-30 ευρώ) για γρήγορο stick. Με τα έξτρα λεφτά αυτά και κάτι ψιλά ακόμα μπορείς εξ αρχής να αγοράσεις κάτι καλύτερο από το pi.