To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Έχουμε μήπως κάποια δοκιμασμένη πρόταση usb bluetooth συμβατού με rasberry openelec. Το θέλω για χρήση μεταφοράς ήχου σε bt ακουστικά!

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ρε παιδιά σήμερα είπα να ασχοληθώ με το raspberry pi και το openelec επειδή θα το σπάσω έχω 3.2.0 πως μπορώ να κάνω update?

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ρε παιδιά σήμερα είπα να ασχοληθώ με το raspberry pi και το openelec επειδή θα το σπάσω έχω 3.2.0 πως μπορώ να κάνω update?

δες αν είναι ενεργοποιημένο το αυτόματο update, και θα κάνει μόνο του στην τελευταία stable... Αν θες να πας στις gotham beta, πρεπει να βάλεις εσύ τα σχετικά αρχεία στο /update folder, και πάλι στην επόμενη επανεκκίνηση, θα αναβαθμιστεί μονο του...

http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Updating_OpenELEC

Να σαι καλά ρε συ. Αυτά τα έχω δει μόνο που το auto update δεν μπόρεσα να το βρω σαν επιλογή.. Κάποια βοήθεια ;;

Last edited:

Να σαι καλά ρε συ. Αυτά τα έχω δει μόνο που το auto update δεν μπόρεσα να το βρω σαν επιλογή.. Κάποια βοήθεια ;;

system > openelec > system > updates (automatic updates: ON). Αυτό θα σε πάει στην τελευταία stable (θέλει επανεκκίνηση)

ΒΤW, βγήκε και 3.95.3 (13.b3)... αντε και κοντεύουμε στην 13 stable...

Να σαι καλά για τη βοήθεια και σε ευχαριστώ.Βαρέθηκα και το έκανα Manual αφού δεν είναι και τρελή διαδικασία αλλά μπορώ να πω ότι όλο εκεί κοιτούσα και δεν το είχα βρει..Τυφλός..

Τώρα κάτι άλλο εκτός από update και oc που πρέπει να κάνω; Κάποιο addon που αξίζει να βάλω ή κάποια άλλη ρύθμιση που πρέπει να πειράξω; Φαντάζομαι με το stock skin θα πηγαίνει καλύτερα έτσι; Αν όχι μόνο, ποιο άλλο αξίζει ή μπορώ να περάσω άλλο χωρίς καμία επίπτωση;

Η πρώτη εμπειρία χτες με το μηχανάκι είναι ότι παίζει τα πάντα εκτός άμα του βάλω να παίξει μεγάλα αρχεία με dts ήχο που εκεί γίνεται πανικός(φαντάζομαι στο passthrough δεν θα έχει θέμα)! Για τα λεφτά του, τις δυνατότητες του,την κατανάλωση και το ότι είναι τελείως αθόρυβο είναι απλά άψογο. Επίσης αν και στην αρχή το δούλευα με cec δεν άντεξα πέρασα το yatse και δεν βλέπω ίχνος lag τώρα, πολύ καλύτερη διαχείριση και γενικά με έχει βολέψει απίστευτα.

Last edited:
Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

να ξερεις ότι στην 13 πάει ακόμα καλύτερα (αν δεν έβαλες αυτή τελικά)

για μένα δύο πράγματα "πρέπει" κάποιος να κάνει για να πάρει τα μέγιστα από το Pi (εχουν γραφεί και στις προηγούμενες σελίδες):
1. O/C (θεωρώ ότι "πρέπει" να πάει όσο πιο κοντα στο 1000/500/500 μπορεί, και αυτό το λέω βάση δοκιμών, τα O/C'ed μπορούν και παίζουν πολύ βαρύτερα αρχεία διαδυκτιακά)
2. να σπάσει σε system (SD) και storage (USB) για καλύτερη απόκριση όταν διαβάζει τα fanart/info...

addon εσύ αποφασίζεις τι θες να χρησιμοποιήσεις, εγώ π.χ. έχω (προφανώς) το κατέβασμα υποτίτλων, το next airing showtime (κάπως έτσι δεν θυμαμαι ακριβως τίτλο), και διάφορα ακόμα...

skin θελει ελαφριά (λόγω ανεπάρκειας ισχύος)...

το CEC αν θα σου κάνει lag από όσο καταλαβαίνω, είναι και θέμα τηλεόρασης!! Εμένα εχει πιο αργή απόκριση στην 26' (που κάνει output σε 720p), παρά στην 47' (που κάνει output στα 1080p)...

για μένα δύο πράγματα "πρέπει" κάποιος να κάνει για να πάρει τα μέγιστα από το Pi (εχουν γραφεί και στις προηγούμενες σελίδες):
1. O/C (θεωρώ ότι "πρέπει" να πάει όσο πιο κοντα στο 1000/500/500 μπορεί, και αυτό το λέω βάση δοκιμών, τα O/C'ed μπορούν και παίζουν πολύ βαρύτερα αρχεία διαδυκτιακά)
2. να σπάσει σε system (SD) και storage (USB) για καλύτερη απόκριση όταν διαβάζει τα fanart/info...

addon εσύ αποφασίζεις τι θες να χρησιμοποιήσεις, εγώ π.χ. έχω (προφανώς) το κατέβασμα υποτίτλων, το next airing showtime (κάπως έτσι δεν θυμαμαι ακριβως τίτλο), και διάφορα ακόμα...

το CEC αν θα σου κάνει lag από όσο καταλαβαίνω, είναι και θέμα τηλεόρασης!! Εμένα εχει πιο αργή απόκριση στην 26' (που κάνει output σε 720p), παρά στην 47' (που κάνει output στα 1080p)...

Την 3.95.3 έβαλα. O/C έχω κάνει ήδη όπως είπα πιο πάνω μόνο τιμές ξέχασα να γράψω αλλα έβαλα 1000/500/500/5. Το 2 που ακριβώς χρησιμεύει; Για scrolling στο database; Γιατί εγώ με μια class 10 8gb δεν έχω κάποιο θέμα. Από skin εκτός από το stock υπάρχει κάποιο άλλο που να παίζει πολύ;

Όσο για το cec προφανώς είναι θέμα τηλεόρασης δεν εννοούσα ότι σε όλους θα πηγαίνει έτσι. Απλά εκτός αυτού έχει πολύ περισσότερες λειτουργίες το yatse και αυτό με βόλεψε, γούστα είναι αυτά

Τώρα κατάλαβα τι εννοείς αλλά δεν ξέρω άμα αξίζει τόσο. Θα δανειστώ USB γιατί αλλιώς πρέπει να αγοράσω κάποιο γιατί δεν έχω κάποιο που να μου περισσεύει τώρα..

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Τα παλικάρια στο xbmc.org forum πειραματίζονται με διάφορους scaling kernels στο raspi, με θαυμαστά αποτελέσματα.
Βάλ'τε το στο 0.14 και ξαφνικά τα 720p γίνονται... σαν 1080p.
Πραγματικά καλύτερο scaling και από βαρβάτη nvidia (στον default xbmc player πάντα).

Nα δω πόσα ακόμα έχει να μας δώσει το μικρό. :worshippy::worshippy:

Μόλις τελείωσα το διάβασμα όλου του thread και έχω 2 ακόμα απορίες. Πρώτον άμα έχω μόνιμο o/c χάνεται η εγγύηση; Για ψύκτρες τι να προτιμήσω; Αυτές κάνουν ή να πάρω καμιά άλλη;

Μια χαρά είναι οι ψύκτρες αλλά διαφορά δεν θα κάνουν! Έχω βάλει κιεγώ, είτε τις έβαλα είτε όχι, το ίδιο πράγμα, μικρή διαφορά (2-3 βαθμοί κελσίου) αφού για να "λιώσεις" το cpu χρειάζεσαι πάνω από 85 βαθμούς. Δεν υπάρχει λόγος όμως να κάνεις o/c πάνω από 1000/500/500/6 στη gotham αφού τα optimisations που έχουν γίνει ήδη το έχουν απογειώσει το μηχανάκι! Και με τα 1000/500/500/6 έχω και στα 2 μου pi μέχρι 60-62 βαθμούς.

Και για την πρώτη ερώτησή σου: Γιατί θέλεις εγγύηση για το pi? Το κόστος του είναι τόσο χαμηλό που αν χαλάσει πέρνεις άλλο! Αλλά ουσιαστικά χάνεις την εγγύηση μόνο αν βάλεις στο config.txt την εντολή: force_turbo=1.
Η συμβουλή μου είναι να την βάλεις όμως γιατί κάνει διαφορά στην εκκίνηση και στα μενού και όταν ξεκινάς-σταματάς ταινίες.

Ψαχνω να παρω sd class 10 και καπου διαβασα οτι η noobs που ειναι samsung απο οτι λενε ειναι η καλυτερη.γνωριζει κανεις τι παιζει:;

Μια χαρά είναι οι ψύκτρες αλλά διαφορά δεν θα κάνουν! Έχω βάλει κιεγώ, είτε τις έβαλα είτε όχι, το ίδιο πράγμα, μικρή διαφορά (2-3 βαθμοί κελσίου) αφού για να "λιώσεις" το cpu χρειάζεσαι πάνω από 85 βαθμούς. Δεν υπάρχει λόγος όμως να κάνεις o/c πάνω από 1000/500/500/6 στη gotham αφού τα optimisations που έχουν γίνει ήδη το έχουν απογειώσει το μηχανάκι! Και με τα 1000/500/500/6 έχω και στα 2 μου pi μέχρι 60-62 βαθμούς.

μερικά σχόλια...
Τεράστια διαφορά κάνει αν το έχεις σε κλειστό κουτί ή όχι (χύμα)... Σε κλειστό κουτί έβραζε.. αρχικά τρύπησα το πάνω μέρος του κουτιού του, βελτιώθηκε λίγο η κατάσταση, αλλά τελικά το έχω αφήσει χωρίς το πάνω καπάκι (μόνο με την βάση). Οι ψήκτρες απλά βοηθούν ώστε να διαχυθεί πιο γρήγορα η θερμότητα προς το περιβάλλον... Ναι μεν δεν θα "λιώσει", αλλά εμένα μου αρέσει να βλέπω -5 με -10C περίπου στις θερμοκρασίες του... (εγώ βλέπω 47 με 53 ανάλογα τι κάνει). Και έχει και διαφορά όχι μόνο στο SoC (γιατί εκεί μόνο έχουμε ένδειξη θερμοκρασίας από software), αλλά και στον controller, και στο regulator...

στα υπόλοιπα συμφωνώ...

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

μερικά σχόλια...
Τεράστια διαφορά κάνει αν το έχεις σε κλειστό κουτί ή όχι (χύμα)... Σε κλειστό κουτί έβραζε.. αρχικά τρύπησα το πάνω μέρος του κουτιού του, βελτιώθηκε λίγο η κατάσταση, αλλά τελικά το έχω αφήσει χωρίς το πάνω καπάκι (μόνο με την βάση). Οι ψήκτρες απλά βοηθούν ώστε να διαχυθεί πιο γρήγορα η θερμότητα προς το περιβάλλον... Ναι μεν δεν θα "λιώσει", αλλά εμένα μου αρέσει να βλέπω -5 με -10C περίπου στις θερμοκρασίες του... (εγώ βλέπω 47 με 53 ανάλογα τι κάνει). Και έχει και διαφορά όχι μόνο στο SoC (γιατί εκεί μόνο έχουμε ένδειξη θερμοκρασίας από software), αλλά και στον controller, και στο regulator...

στα υπόλοιπα συμφωνώ...

Δεν έχεις άδικο αλλά οι περισσότεροι μάλλον έχουν πάρει κάποιο κουτί για το pi τους οπότε ψύκτρες μέσα σε κλειστό κουτί όπως λες κι εσυ, δεν έχει μεγάλη διαφορά, μπορεί να είναι και χειρότερα..

Αν διατίθεσαι να ανοίξεις το πάνω μέρος του κουτιού τότε αλλάζει! Αν και είμαι με overclock στα 1000/500/500/6 και μέσα σε κλειστό κουτί, αυτό εδώ, έχω πιάσει μέχρι και 68 κελσίου, χωρίς αυτό (το pi σκέτο) μέχρι 62.

Όμως αν το έχω σε 950/450/450/2 που πάει το xbmc μια χαρά πλέον σε gotham, πάνω από 63 δεν πάει μέσα σαυτό το κουτάκι.

Last edited:

Τελικά μετά από το σπάσιμο σε usb ενός φίλου έχω δει τεράστια διαφορά. Οπότε μάλλον είμαι για αγορά :P