To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

κανονικά όπως και πριν... τι πρόβλημα σου κάνει?
Δεν ξερω αν εχετε προβλημα εδω δειχνει οτι υπαρχει κατι παντως.
http://www.xbmchub.com/forums/threads/20114-Greek-Subtitles-(Gotham)/page3

Βασικα απο οτι καταλαβα κατι αλλαξε με τους υποτιτλους στην γκοθαμ εκδοση ( ενσωματωθηκαν ).
Το προβλημα μου ειναι οτι ενω οριζω στις ρυθμισεις την ελληνικη γλωσσα καθε φορα μου γυρναει στα αγγλικα κ οταν ζηταω να κατεβασει κατι απο τα subtitles.gr k ενα ακομα μου γραφει οτι δεν βρηκε κατι κ να αλλαξω ρυθμιση.

Δεν δουλεύουν καλά οι υπότιτλοι στη Gotham.
Έβαλα Gotham και μετά γύρισα σε Frodo. Σε ταινίες που με Gotham δεν έβρισκε υπότιτλους στη Frodo έβρισκε μόνο του.

Ακόμα και τώρα subtitles από open subtitles είχα κατεβάσει με το add on, για την σειρά που έβλεπα.... Subs4free το ξεχνάμε από ότι λέει και το θέμα στο link που δώθηκε. Γενικώς το subs4free συγκεκριμένα ακόμα και σε frodo δεν μου έπαιζε σωστά και δεν νομίζω να έφταιγε το add on ουτε το pi, καθώς και στο htpc μου έκανε τα ίδια: οι υπότιτλοι μέσα στο φαινομενικά σωστό αρχείο, ήταν από άσχετη ταινία... Αν και δεν το έψαξα ποτέ καθώς με κάποιο τρόπο έβρισκα από αλλού...

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν ξερω αν εχετε προβλημα εδω δειχνει οτι υπαρχει κατι παντως.
http://www.xbmchub.com/forums/threads/20114-Greek-Subtitles-(Gotham)/page3

Βασικα απο οτι καταλαβα κατι αλλαξε με τους υποτιτλους στην γκοθαμ εκδοση ( ενσωματωθηκαν ).
Το προβλημα μου ειναι οτι ενω οριζω στις ρυθμισεις την ελληνικη γλωσσα καθε φορα μου γυρναει στα αγγλικα κ οταν ζηταω να κατεβασει κατι απο τα subtitles.gr k ενα ακομα μου γραφει οτι δεν βρηκε κατι κ να αλλαξω ρυθμιση.

Ποια version έχεις? Μήπως τρέχεις milhouse nightly? Απ'την openelec 4 beta 4 και πάνω διορθώνεται το πρόβλημα που έβαζες στα Settings->Video->Subtitles->Languages to download subtitles for: Greek και στο επόμενο boot το ξερύθμιζε μόνο του. Αυτό το πρόβλημα ήταν υπαίτιο για το μύνημα ότι δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά οι γλώσσες των υπότίτλων. Δες και εδώ

Κατέβασε την νέα openelec 4 beta 5, ρύθμισε σωστά τα Settings και θα είσαι μια χαρά.

Δεν δουλεύουν καλά οι υπότιτλοι στη Gotham.
Έβαλα Gotham και μετά γύρισα σε Frodo. Σε ταινίες που με Gotham δεν έβρισκε υπότιτλους στη Frodo έβρισκε μόνο του.

Μια χαρά δουλεύουν και σε Gotham. Αρκεί να παρακολουθείς τις εξελίξεις και να γνωρίζεις τα προβλήματα των beta. Νομίζω ότι η beta 5 δουλεύει ολόσωστα με ελληνικούς υπότιτλους (τουλάχιστον σε εμένα) απο opensubtitles.org, subtitles.gr, greeksubtitles.eu. Δεν θες και παραπάνω!

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ακόμα και τώρα subtitles από open subtitles είχα κατεβάσει με το add on, για την σειρά που έβλεπα.... Subs4free το ξεχνάμε από ότι λέει και το θέμα στο link που δώθηκε. Γενικώς το subs4free συγκεκριμένα ακόμα και σε frodo δεν μου έπαιζε σωστά και δεν νομίζω να έφταιγε το add on ουτε το pi, καθώς και στο htpc μου έκανε τα ίδια: οι υπότιτλοι μέσα στο φαινομενικά σωστό αρχείο, ήταν από άσχετη ταινία... Αν και δεν το έψαξα ποτέ καθώς με κάποιο τρόπο έβρισκα από αλλού...

Κιεμένα τα ίδια μου έκανε πολλές φορές. Δεν είχε να κάνει με xbmc, ανεβάζαν στο subs4free λάθος υπότιτλους οπότε και στο xbmc λάθος θα έβγαιναν. Πάντως εγώ με opensubtitles.org και subtitles.gr είμαι ικανοποιημένος.

Last edited:
Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

@vprasinos
Θενκς (είχα την beta4), με την beta5 φαίνεται να είναι όλα καλά.

επιβεβαιώνω και εγώ, με την b4 πράγματι μου "έχασε" την ρύθμιση ελληνικών, κάτι που με την b5 (που χρησιμοποίησα χτες) δεν συνέβη...

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλησπέρα είμαι κατoχος εδώ και δυο ημερες, σήμερα ηπα να δω μια ταινία μέσο δικτύου από pc, αρχικά κολλούσε ανά 1-2 λεπτά για κάνα δευτερόλεπτο μετά όμως δεν την έπαιζε καν, grafontas One or more items failed to play,
τι μπορεί να φταίει ?
και κάτι άλλο ενώ η ταινιες είναι dts ο ενισχυτής μου πεζή dolby ex
thanks
raf

Καλησπέρα είμαι κατoχος εδώ και δυο ημερες, σήμερα ηπα να δω μια ταινία μέσο δικτύου από pc, αρχικά κολλούσε ανά 1-2 λεπτά για κάνα δευτερόλεπτο μετά όμως δεν την έπαιζε καν, grafontas One or more items failed to play,
τι μπορεί να φταίει ?
και κάτι άλλο ενώ η ταινιες είναι dts ο ενισχυτής μου πεζή dolby ex
thanks
raf

δώσε περισσότερες λεπτομέρειες για να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος... αν (και τι) του έχεις κάνει του Pi, με τι software παίζεις, τι συνδέσεις έχεις κάνει, τι είδους αρχεία είναι αυτά.. κλπ

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

openelec , gotham, stock, mkv file απο pc στο Local Network
Audio, hdmi to yamaha RX-A820

Last edited:

openelec , gotham, stock, mkv file απο pc στο Local Network
Audio, hdmi to yamaha RX-A820

αν και θα ήθελα να ξέρω για τι είδους mkv μιλάς (υπάρχουν από mkv SD των 450ΜΒ, μέχρι 4Κ, και ήχος από mono μεχρι 7.1 HD audio... ) θα πρότεινα να δοκιμάσεις να τα παίξεις από usb να δεις αν το πρόβλημα εχει να κάνει με την δικτυακή αναπαραγωγή ή όχι..

1080 και 720,
δοκίμασα από usb, ένα αρχείο συνέχιζε να έχει θέματα (14gb) μετά όμως δοκίμασα ένα άλλο 1080 (14gb) και έπαιξε κανονικά, άρα μάλλον οφείλεται στο δίκτυο.

Τώρα επειδή μου άρεσε πολύ το xbmc, προσπαθώ να αποφασίσω αν το ruspberry θα το κρατήσω για media player, η να το κάνω "κατεβαστιρι" και να πάρο κάτι άλλο καλύτερο για να φορτώσω το xbmc

1080 και 720,
δοκίμασα από usb, ένα αρχείο συνέχιζε να έχει θέματα (14gb) μετά όμως δοκίμασα ένα άλλο 1080 (14gb) και έπαιξε κανονικά, άρα μάλλον οφείλεται στο δίκτυο.

Τώρα επειδή μου άρεσε πολύ το xbmc, προσπαθώ να αποφασίσω αν το ruspberry θα το κρατήσω για media player, η να το κάνω "κατεβαστιρι" και να πάρο κάτι άλλο καλύτερο για να φορτώσω το xbmc

Το Pi είναι ένα απ'τα καλύτερα media players που μπορείς να βρείς. Παίζει απροβλημάτιστα πάρα πολλά αρχεία που δεν παίζουν σε άλλα media players τύπου android λόγω του ότι δεν έχουν υποστήριξει και άρα firmwares/kernels που να διαχειρίζονται σωστά τα 1080p, περίεργα formats κλπ.

Ακόμη και άλλο media player να πάρεις το πρόβλημα δικτύου θα παραμείνει σωστά? Η δικιά μου άποψη είναι να το αφήσεις και να πάρεις ακόμη ένα pi για κατεβαστήρι με raspbian/archlinux πάνω. Πάντως μια παρατήρηση. Το αρχείο που προσπαθείς να παίξεις είναι πολύ βαρύ. Μερικές σκέψεις:

- Μήπως το αρχείο σου έχει TrueHD? Αν ναι τότε το pi θέλει nightly και overclock στα 1000.
- Δοκίμασε overclock έτσι κιαλλιώς για βαριά αρχεία.
- Τσέκαρε την ταινία σου με mediainfo για να δεις τι bitrate εχει. Αν είναι πάνω από 15Mbps τότε θέλεις σίγουρα καλώδιο απευθείας στο pi (όχι μέσω powerplug) διότι το αρχείο μπορεί να είναι 15 αλλά επίσης μπορεί να έχει "spikes" με πολύ υψηλότερο bitrate.

Αν θες περισσότερη βοήθεια ποσταρε το mediainfo του αρχείου σου

Γιατί το Pi με Gotham δεν παίζει .wmv αρχεία ενώ στο iPad που το εχω με Frodo τα παίζει;

1080 και 720,

όπως σου είπε και ο vprasinos, το μέγεθος από μόνο του είναι απλά μια ένδειξη... καλύτερα δώσε ένα mediainfo output, ώστε να μην κάνουμε υποθέσεις ("αν έχει trueHD, αν έχει bitrate XX, κλπ").

Μπορείς όμως να υπερχρονίσεις στα 1000/500/500, και να ξαναδοκιμάσεις. Δικτυακά, κάνει μεγάλη διαφορά στο τι μπορεί να παίξει από βαριά αρχεία.

επίσης δίκτυο φαντάζομαι τυπικό ethernet καλώδιο, όχι τίποτα powerplugs??

Από κανονικό ethernet πεζό,
audio dts, 1920x800 frame rate 23.97
αυτό το αρχείο έχει πρόβλημα και μέσο usb πάντως
Σήμερα ida το rush full hd 17Gb αρχείο από usb χοροί κανένα πρόβλημα πάντως

Αν μπορείτε να μου δώσετε link και από το overclock ?
σας ευχάριστο πολύ για την βοήθεια

mediainfo -> http://sourceforge.net/projects/mediainfo/
είναι πρόγραμμα για υπολογιστή, που "διαβάζει" τα χαρακτηριστικά των αρχείων media...

βασικά θα σου έλεγα να ρίξεις μια ανάγνωση στο θέμα για το Pi από την υπογραφή μου, που είναι μαζεμένα όλα τα σχετικά λινκ για οδηγούς... θα πρότεινα και σπάσιμο σε SD + USB, καθώς αυτό κάνει ποιο εύκολη την πρόσβαση στην SD, αφού έτσι γίνεται διαμόρφωση σε fat, και μπορείς να την βάλεις μετά σε PC για τις αλλαγές που θα θες να κάνεις στο config.txt (τον υπερχρονισμό βασικά)