To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

μεχρι πριν 15 λεπτά, δεν είχε δει αυτόματα το update, οπότε έκανα το manual update αντιγράφοντας το .tar στο .update folder και όλα ΟΚ... και δείχνει να παίζει σωστά παρότι ειμαι με SD+USB.

Σφερατο!

Δεν ξέρω αν έχει σχέση το ότι ήδη είχα "ξεχειλώσει" το Pi με O/C 1000/500/500 και με SD+USB, αλλά τουλάχιστον σε φυσιολογικές συνθήκες (confluence, δεν ασχολήθηκα ποτέ με άλλο skin στο pi, και χωρίς τίποτα ζόρικα plugins) δεν παρατήρησα στην πλοήγηση ιδιαίτερες διαφορές σε ταχύτητα του 4.2.1 με το 5.0... θα το δω όμως και πιο διεξοδικά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

μεχρι πριν 15 λεπτά, δεν είχε δει αυτόματα το update το OpenELEC, οπότε έκανα το manual update αντιγράφοντας το .tar στο .update folder και όλα ΟΚ... και δείχνει να παίζει σωστά παρότι ειμαι με SD+USB.

...

Δεν ξέρω αν έχει σχέση το ότι ήδη είχα "ξεχειλώσει" το Pi με O/C 1000/500/500 και με SD+USB, αλλά τουλάχιστον σε φυσιολογικές συνθήκες (confluence, δεν ασχολήθηκα ποτέ με άλλο skin στο pi, και χωρίς τίποτα ζόρικα plugins) δεν παρατήρησα στην πλοήγηση ιδιαίτερες διαφορές σε ταχύτητα του 4.2.1 με το 5.0... θα το δω όμως και πιο διεξοδικά...

και τελικά το αναβαθμισμένο δικό μου έχει θέμα με τον ήχο... ακούγεται σαν διακοπτόμενος (σαν να "χάνεται" η ένταση περιστασιακά). Οτι και αν δοκίμασα από το μενού του ήχου, δεν βελτίωσε τα πράγματα... και δεν εχω και καθόλου χρόνο αυτές τις μέρες γμτ για να ασχοληθώ... γυρνάω το βραδάκι θα απλά θέλω να δω κάτι πριν κοιμηθώ..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

και τελικά το αναβαθμισμένο δικό μου έχει θέμα με τον ήχο... ακούγεται σαν διακοπτόμενος (σαν να "χάνεται" η ένταση περιστασιακά). Οτι και αν δοκίμασα από το μενού του ήχου, δεν βελτίωσε τα πράγματα... και δεν εχω και καθόλου χρόνο αυτές τις μέρες γμτ για να ασχοληθώ... γυρνάω το βραδάκι θα απλά θέλω να δω κάτι πριν κοιμηθώ..

Στην προηγουμενη αναβαθμιση του openelec (δικτυακα) ειχα κατι περιεργα κολπακια. Πηρα μπακαπ και κατεβασα το αρχειο απο το σαιτ τους.

Την περασα στην καρτα και ολα καλα. Μηπως κατι δεν πηγε καλα;;

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

τελικά ασχολήθηκα λίγο χτες. Αυτό που χάλαγε την "συνταγή", ήταν η επιλογή να αλλάζει το refresh της οθόνης στα Hz του υλικού... Και ήταν με 720p/23.976 υλικό, σε ΗD ready TV (1366x768). Τώρα με το openeELEC/KODI γιατί δεν του άρεσε, άγνωστο (ήταν έτσι από πριν, από το openELEC/XBMC). Απενεργοποιώντας το όλα ΟΚ.

Οφείλω όμως να πω και κάτι άλλο. Η απόκριση που μου φαινόταν ίδια, απλά... μου φαινόταν. Λόγω hdmi-CEC που είναι κάπως αργό στην συγκεκριμένη ΤιΒί. Το δούλεψα λίγο χτες με το xbmc android remote app, και έπαθα ΖΗ-ΜΝΙ-Α. :guitarist:

πετάει με KODI... (συνεχίζω φυσικά με 1000/500/500 + SD/USB)

Κάτι στο set-up σου είναι αυτό με τον ήχο πάντως, δεν ισχύει γενικά. Αλίμονο αν έχανε την δυνατότητα σωστής αναπαραγωγής, θα το ρίχναμε στο android, να μπορούμε να τρέχουμε και κακογραμμένα addons :p
Ποιό είναι το setup, έχεις ενισχυτή?

Κάτι στο set-up σου είναι αυτό με τον ήχο πάντως, δεν ισχύει γενικά. Αλίμονο αν έχανε την δυνατότητα σωστής αναπαραγωγής, θα το ρίχναμε στο android, να μπορούμε να τρέχουμε και κακογραμμένα addons :p
Ποιό είναι το setup, έχεις ενισχυτή?

τίποτα ενδιάμεσα, είναι setup κρεβατοκάμαρας, hdmi από το Pi απευθείας στην ΤιΒί με downmix σε 2.0 στερεο (από το Pi)...

καλά σίγουρα κάτι στράβωσε σε εμένα, φαντάζομαι κατά το update? ποιος ξέρει.

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Με τους υπότιτλους είχα χοντρό θέμα. Όταν λέω για καθυστέρηση, μιλάω ότι μπορεί να μην έβγαινε η λίστα και ποτέ. Ήταν γνωστό bug και όχι μόνο για rpi και ευτυχώς έχει λυθεί.

και πως το έλυσες;

Το δούλεψα λίγο χτες με το xbmc android remote app, και έπαθα ΖΗ-ΜΝΙ-Α. :guitarist:

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Δοκίμασε και το YATSE που είναι πολύ καλύτερο.

Το Pi b+ σηκώνει USB stick + wifi dongle + infrared receiver? έχει το ρεύμα που χρειάζονται;

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

... με 2mA τροφοδοτικό και overclocking 1000/500/5

Εγώ πάντως έχω πειράξει μόνο το arm freq στα 850. Όλα τα άλλα μαμά. Έχω καλό τροφοδοτικό (νομιζω τουλάχιστον) στα 2100 mA/5 V. Θεωρώ πως το pi μου δεν αντέχει γενικά το oc.

Πλάκα πλάκα υπάρχει κάποιος τρόπος να δω (χωρίς να μπλεχτώ με μετρησεις ρευματων με όργανα κλπ) αν το pi μου δεν αντέχει το oc ή αν τελικά είναι θέμα κακού psu?

@kougis αυτά που αναφέρεις, λογικά έχουν "αστείες" ανάγκες ρεύματος... οπότε θεωρητικά δεν θα έχεις θέμα. Ρίξε μια ματιά εδώ που τα έιχα μετρήσει: http://fractalbit.gr/raspberry-pi-openelec-xbmc-performance-tests-pi-facts/#head3

@Ηarris: το "καλό" τροφοδοτικό πως θα το συμπεραίνεις (αν δεν το μετρήσεις)? Αν π.χ. όταν το pi ζητάει απότομα ρεύμα, και το τροφοδοτικό δεν είναι ποιοτικό και π.χ. ρίχνει την ταση εξόδου του στα 4.70V, από ότι λένε στο web θα δεις κολλήματα... ΕΠίσης λεγότανε ότι το O/C εκτός και από τις πλακετίτσες καθεαυτές (κάθε μια έχει τα δικά της όρια), έχει να κάνει και με τις SD, δεν αντέχανε όλες. Γενικώς πάντως, σε openelec, θεωρητικά στα default O/C θα πρέπει όλα να ανεβαίνουν...

(όλα τα παραπάνω για Β made in the UK)

Το δικό μου (μέχρι που το ρήμαξα) έπαιζε άψογα με o/c στα 1000 με 2mA τροφοδοτικό και sd+USB.
Τώρα περιμένω το Β+.

@kougis αυτά που αναφέρεις, λογικά έχουν "αστείες" ανάγκες ρεύματος... οπότε θεωρητικά δεν θα έχεις θέμα. Ρίξε μια ματιά εδώ που τα έιχα μετρήσει: http://fractalbit.gr/raspberry-pi-openelec-xbmc-performance-tests-pi-facts/#head3

@Ηarris: το "καλό" τροφοδοτικό πως θα το συμπεραίνεις (αν δεν το μετρήσεις)? Αν π.χ. όταν το pi ζητάει απότομα ρεύμα, και το τροφοδοτικό δεν είναι ποιοτικό και π.χ. ρίχνει την ταση εξόδου του στα 4.70V, από ότι λένε στο web θα δεις κολλήματα... ΕΠίσης λεγότανε ότι το O/C εκτός και από τις πλακετίτσες καθεαυτές (κάθε μια έχει τα δικά της όρια), έχει να κάνει και με τις SD, δεν αντέχανε όλες. Γενικώς πάντως, σε openelec, θεωρητικά στα default O/C θα πρέπει όλα να ανεβαίνουν...

(όλα τα παραπάνω για Β made in the UK)

Συμφωνώ αλλά δεν εχω όργανα για να το κάνω..Πιθανώς να φταίει και η κάρτα sd μου βεβεαια..Ίσως να μην κάνει για oc.

Επίσης το δικό μου pi δεν ειναι uk.. Σίγουρα κάποιο απ τα 3 παίζει ρόλο!

Πάντως και στο 850/250/400/0 (για την μάνα μου που τις το χω κοτσάρει) μια χαρά είναι..

Συμφωνώ αλλά δεν εχω όργανα για να το κάνω..Πιθανώς να φταίει και η κάρτα sd μου βεβεαια..Ίσως να μην κάνει για oc.

Επίσης το δικό μου pi δεν ειναι uk.. Σίγουρα κάποιο απ τα 3 παίζει ρόλο!

Πάντως και στο 850/250/400/0 (για την μάνα μου που τις το χω κοτσάρει) μια χαρά είναι..

Συνεχίζοντας να πω και κάτι άλλο που παρατήρησα. Δεν ξέρω αν έτυχε αλλά με τις γνώσεις που έχω φαίνεται να χει βάση.

Αλλάζοντας το usb stick 3.0 που ειχα σε 2.0, παρατήρησα σχεδόν μηδενικά προβλήματα/reboots/κολλήματα (εκδόσεις 4.2.1 και 5.0 αντίστοιχα). Μιλάω πάντα σε 850/250/400/0. Και επίσης το στικ κατευθείαν στην usb υποδοχή του pi και όχι σε hub. Επίσης ειδα ελάχιστες (έως καθόλου) διαφορές στην όλη ταχύτητα.

Εξηγούμαι: Το usb 3.0 "τραβούσε" 400 mA για να λειτουργήσει (μετρημένο στο pc μου μέσω του USBDeview.exe)

Το 2.0 "τραβάει" 200 mA. Δηλαδή 200 λιγότερα. Άρα περισσότερο "ασφαλές όριο" για να παίξεις με oc..Δεν το χω εξακριβώσει 100% αλλά νομίζω έχει μια βάση και αυτό..

εχμ, θεωρώ απίθανο να τραβάει στικ σχεδόν μισό αμπέρ.... τεσπα (ίσως το δοκιμάσω αργοτερα και επανέλθω)

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

@kougis

Εγώ με pi B και wifi dongle, usb, με infrated receiver, ακριβώς το ίδιο O/C, και με τροφοδοτικό 2Α (κινέζικο) γενικά είχα ομαλή λειτουργία με ελάχιστα κολλήματα. Είναι μάλλον οριακό το configuration που παραθέτεις με χρήση αμφισβητούμενης ποιότητας τροφοδοσία αλλά, όπως και στην περίπτωσή μου, όχι υποχρεωτικά και μη λειτουργικό!