To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Εμένα με 1000/500/500/6 ξεκινάει μονο όταν είναι κρύο και μετα οκ. Αν είναι ζεστό (επανεκκίνηση) τότε ξεκινά μονο με 950/450/450/6 και κάτω.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους! Είμαι εντελώς άσχετη με το raspberry, αν εξαιρέσουμε ότι έχω φάει σήμερα που το ανακάλυψα, όλη τη μέρα από το πρωί για να βρω πληροφορίες για το τι χρειάζεται να αγοράσω γιατί θέλω να το κάνω δώρο στον αδερφό μου.

Αρχικά έψαχνα για κάποιο kit μέσω ebay/amazon που να τα περιέχει όλα και να γλιτώσω τον "πονοκέφαλο" του ψαξίματος αλλά τελικά είδα ότι είτε θα έχουν απαγορευτικά μεταφορικά, όπως το canakit που απ' όσο έψαξα θεωρείται πολύ καλό, είτε θα είναι από Κίνα που δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι της προκοπής τα υλικά των παρελκομένων.

Ουσιαστικά θα το χρησιμοποιεί για αναπαραγωγή ταινιών/σειρών έχοντάς το συνδέσει στην tv ή για emulator κονσολών που απ' ότι είδα έχει τις δυνατότητες.

Τι χρειάζεται να αγοράσω εκτός από το Raspberry Pi Model B+? Τι φορτιστή θέλει; Τι sd; Πόσες sd αν θέλει να το έχει και σαν media player και σαν emulator? Μια για την κάθε λειτουργία; Θα χρειαστεί και συγκεκριμένο wifi adapter φαντάζομαι που να είναι συμβατός με raspberry. (λέγονται dongle αυτά τα adapter ή κάνω λάθος; ). Θέλει και ψύκτρες, γιατί είδα πως συμπεριλαμβάνταν στα kits? Υπάρχει κανένα κατάστημα είτε από Ελλάδα είτε από εξωτερικό (με νορμάλ μεταφορικά) που να έχει όλα αυτά ή θα πρέπει να παραγγείλω το κάθε κομμάτι από αλλού;

Συγγνώμη για το κατεβατό και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθειά σας!

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Raspberry Pi b+ δεν βλέπει ούτε LAN ούτε wifi.
Απο το μεσημέρι το παλεύω...:violent-smiley-030:

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Μετά απο 8 συνεχόμενες ώρες διαβάσματος στο internet και πειραμάτων, εκτός από ένα διάλειμμα για σούπερ μάρκετ...
1) Έχει χαθεί και απο το Β και από το Β+ το wifi. Μου εμφανίζει μόνο το wired.
Που χάθηκε?
2) στο Β όταν κάνω update στην 5.0 κολλάει στην επανεκκίνηση και δεν προχωράει παρά μόνο αν ξαναγυρίσω στην 4.9.
3) στο Β+ δεν δουλεύουν τα USB. Διάβασα οτί πρέπει να κάνω update το firmware του Pi, αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω το πως θα το κάνω.

Οποιαδήποτε βοήθεια, ευπρόσδεκτη.

Για το Νο1 βρέθηκε λύση. Μάλλον το wifi adapter απεβίωσε.
Ξέρετε κάποιο φθηνό συμβατό;

Για το Νο1 βρέθηκε λύση. Μάλλον το wifi adapter απεβίωσε.
Ξέρετε κάποιο φθηνό συμβατό;

εγώ έχω πάρει αυτό: http://www.ebay.com/itm/Realtek-RTL...-n-Wireless-WiFi-adapter-dongle-/230973235744

το είχε προτείνει κάποιος σαν συμβατό στο παρόν θέμα, και πράγματι έπαιξε απροβλημάτιστα...

Δεν έχω link αυτή τη στιγμή, αλλά κυκλοφορεί ένα edimax στο δεκαευρο στην Ελλάδα το οποίο παίζει άψογα. Θα ψάξω να το βρω και θα το ποσταρω.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν έχω link αυτή τη στιγμή, αλλά κυκλοφορεί ένα edimax στο δεκαευρο στην Ελλάδα το οποίο παίζει άψογα. Θα ψάξω να το βρω και θα το ποσταρω.

Ευχαριστώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχω αγοράσει αυτό http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=281468659485
Τι πρέπει να κάνω για να παίξει με το Pi?

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Επιβεβαιώνω για το Edimax. Άψογη συνεργασία με το pi!

Όσο για το remote που παρέθεσες, έχω ακριβώς το ίδιο και σε εμένα έπαιζε χωρίς πρόβλημα (και χωρίς καμία παρέμβαση ή ρύθμιση) με όλες τις εκδόσεις του openelec πλην της 5.0 που δεν το έχω δοκιμάσει. Τώρα πλέον το άφησα στην άκρη γιατί αγόρασα TV με HDMI-CEC ! :smile:

Βάζω την κάρτα του pi b+ που έχει έκδοση 5.0 και kodi στο pi b και παίζει.
Όταν όμως βάλω την κάρτα με το 4.κάτι και xbmc δεν μπορεί να αναβαθμιστεί σε 5.0 δεν κάνει επανεκκίνηση.
Πως θα μεταφέρω τα αρχεία της κάρτας με το 5.0 στην άλλη?

Πηρα ένα wifi adapter turbo-x, που ο υπάλληλος στο Πλαίσιο μου είπε οτι το έχει σε pi και παίζει μια χαρά αλλά σε μένα δεν παίζει ούτε στο Β ούτε στο Β+.

Last edited:

"error in mount_storage: mount_common: Could not mount /dec/mmcblk0p2"
Όταν προσπαθεί να bootάρει με USB+SD με Kodi 5.0

"error in mount_storage: mount_common: Could not mount /dec/mmcblk0p2"
Όταν προσπαθεί να bootάρει με USB+SD με Kodi 5.0

Διορθώθηκε και αυτό.
Άντε να δούμε πότε θα δω ταινία!