To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Και εγώ από itsmart το πήρα και είναι άψογο

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως να κάνω εγκατάσταση σε usb?

Περιμένω μέσα στην εβδομάδα το rasberry και ψάχνω για microsd, πόσα GB χρειάζομαι; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση;

Εξαρτάται τι θα το κάνεις. Γενικά δε συνιστάται να γράφεις και πολλά στην sd card. Για τις κλασικές λύσεις ακόμα και τα 8gb άπειρα είναι.

RaspBMC

Καλησπέρα,
Μπορεί κάποιος να μου πεί αν είναι εφικτό αυτό που θα ήθελα να κάνω;

Θέλω να αγοράσω ένα Raspberry Pi στο οποίο μέσα θα του περάσω το Kodi για να βλέπω ταινίες και σειρές.
Αν αγοράσω το Wi-Pi γνωρίζεται αν θα μπορώ να έχω πρόσβαση ασύρματα στο δίσκο ενός υπολογιστή ώστε να κάνω αναπαραγωγή τοπικά αρχεία βίντεο;

Έχει δοκιμάσει κάποιος να το στήσει κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ και με συγγωρείτε αν γράφω σε λάθος μεριά.

Απάντηση: RaspBMC

Αν το θες για αποκλειστική χρήση kodi, το openelec είναι αυτό που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι. Μικρότερη και πιο ελαφριά εγκατάσταση.
Στο παραπάνω νήμα θα βρεις πολλές (διάσπαρτες είναι η αλήθεια) πληροφορίες.

Re: RaspBMC

http://avclub.gr/forum/showthread.php/79186-To-**ΕΠΙΣΗΜΟ**-Νήμα-του-Raspberry-Pi

αυτο ειναι το καταλληλο νημα. Σαν γρηγορη απαντηση ομως να πω οτι α) ναι το kodi περναει στο πι και β) υπαρχουν αρκετοι wifi adapters. Καλα ratings βλεπω στο αμαζον, οποτε υποθετω δουλευει.
Επειδή υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες για να παρακολουθήσω τη συζήτηση για το pi, μπορεί κάποιος να μου πεί αν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσω κάποιο τηλεκοντρόλ για το pi ώστε να πλοηγούμε χωρίς τη χρήση πληκτρολογίου;

Αν το θες για αποκλειστική χρήση kodi, το openelec είναι αυτό που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι. Μικρότερη και πιο ελαφριά εγκατάσταση.
Στο παραπάνω νήμα θα βρεις πολλές (διάσπαρτες είναι η αλήθεια) πληροφορίες.

To openelec είναι η διανομή του Kodi για εγκατάσταση στο pi, ή είναι άλλο πρόγραμμα όπως το Popcorn Time;

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Στην αρχική σελίδα του openelec.tv έχει μια μικρή και συνοπτική περιγραφή του τι ακριβώς είναι το openelec.
Για χειρισμό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το τ/κ της τηλεόρασης σου, αν αυτή υποστηρίζει HDMI cec.

Και αν έχεις smartphone και είσαι ενωμένος στο ίδιο WiFi , μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορά προγράμματα που κυκλοφορούν για το χειρισμό του kodi

Με την τιμή που έχει το flirc παίρνεις USB δέκτη και τηλεχειριστήριο (rc6) μαζί. Μη σου πω και 2.
Απλά το flirc δουλεύει και με οποιοδήποτε universal remote control.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Στην αρχική σελίδα του openelec.tv έχει μια μικρή και συνοπτική περιγραφή του τι ακριβώς είναι το openelec.
Για χειρισμό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το τ/κ της τηλεόρασης σου, αν αυτή υποστηρίζει HDMI cec.
Απ' ότι κατάλαβα απ' το κείμενο που διάβασα, πρόκειται για το ίδιο το Kodi προσαρμοσμένο για συσκευές (όπως το pi). Οπότε προτιμάμε το openelec αντί για το RaspBMC..

Και αν έχεις smartphone και είσαι ενωμένος στο ίδιο WiFi , μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορά προγράμματα που κυκλοφορούν για το χειρισμό του kodi
Ενδιαφέρον. Μόλις πάρω το pi στα χέρια μου θα το δοκιμάσω.

Μπορεί κάποιος να μου πεί ποιο Raspberry Pi να αγοράσω;
Έχουν βγεί 2 αν δεν κάνω λάθος. Από Amazon ή Ebay κατά προτίμηση.
Ευχαριστώ!

Έχει σταματήσει η ανάπτυξη του raspbmc, με τον ερχομό του kodi έχει ξανάγραφτεί από την αρχή και έχει ονομαστεί osmc. Οπότε βάλε openelec και όταν ωριμάσει λίγο το δοκιμάζεις σε άλλη καρτούλα αν θέλεις.
Θα πάρεις το Β+ και πολύ καλό τροφοδοτικό. Εγώ έχω πάρει 3A. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό και λίγο " too much" , αλλά θα μπορείς να συνδέεις πάνω ότι θέλεις χωρίς να κάνει επανεκκινήσεις, ούτε να αναβοσβήνει το τετράγωνο για low voltage. Δεν ξέρω τι χρήση θα του κάνεις ακριβώς, αλλά θα σου πω ότι h265 hevc (το οποίο φαίνεται ότι θα καθιερωθεί, λόγω του μικρού μεγέθους αρχείο που δημιουργεί) δεν μπορεί ( και ούτε θα μπορεί) να παίξει το pi. Εγώ με overclock έχω καταφέρει να παίξω μόνο sd. 720p παίζει με σπασίματα.

Με την τιμή που έχει το flirc παίρνεις USB δέκτη και τηλεχειριστήριο (rc6) μαζί. Μη σου πω και 2

Με την μόνη διαφορά πως έχεις πλέον 1 controller.(της tv).;)

Έχει σταματήσει η ανάπτυξη του raspbmc, με τον ερχομό του kodi έχει ξανάγραφτεί από την αρχή και έχει ονομαστεί osmc. Οπότε βάλε openelec και όταν ωριμάσει λίγο το δοκιμάζεις σε άλλη καρτούλα αν θέλεις.
Θα πάρεις το Β+ και πολύ καλό τροφοδοτικό. Εγώ έχω πάρει 3A. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό και λίγο " too much" , αλλά θα μπορείς να συνδέεις πάνω ότι θέλεις χωρίς να κάνει επανεκκινήσεις, ούτε να αναβοσβήνει το τετράγωνο για low voltage. Δεν ξέρω τι χρήση θα του κάνεις ακριβώς, αλλά θα σου πω ότι h265 hevc (το οποίο φαίνεται ότι θα καθιερωθεί, λόγω του μικρού μεγέθους αρχείο που δημιουργεί) δεν μπορεί ( και ούτε θα μπορεί) να παίξει το pi. Εγώ με overclock έχω καταφέρει να παίξω μόνο sd. 720p παίζει με σπασίματα.
Μισό λεπτό επειδή έχω μπερδευτεί με όλα αυτά...

Το OSMC είναι κάτι σαν λειτουργικό για το pi το οποίο έχει μέσα το Kodi;
Αν ναι, τότε το openelec που μου είπαν παραπάνω είναι και αυτό κάτι σαν λειτουργικό σωστά;

Στα 720p τα σπασίματα τα κάνει καθώς γίνεται η αναπαραγωγή του αρχείου ή αν μετακινείς το βίντεο σε κάποιο χρονικό σημείο;
Για αναπαραγωγή HD αρχείων το πρόοριζω και αν μπορώ και να τρέξω τοπικά αρχεία, ματρόσκες, θα ήταν ακόμα καλύτερο.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα το τρέχω σε Windows 7.
Έχω όμως παλαιότερη έκδοση. Την XBMC Gotham.