To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Για τα λειτουργικά που γράφεις σωστά το κατάλαβες.
Πρόσεξε δεν μιλάω για το H264 που είναι κωδικοποιημένα σχεδόν όλα τα αρχεία με container mkv αυτή τη στιγμή. τα αρχεία αυτά επειδή έχει hardware acceleration μπορεί και τα παίζει μια χαρά , νεράκι, είτε τοπικά είτε μέσω δικτύου. Μιλάω για το νέο H265 που βγήκε για την υποστήριξη 4K video. Έπειδή αυτός ο codec κάνει καλύτερη συμπίεση, έχει αρχίσει σιγά-σιγά και χρησιμοποιείται και για 720 και 1080p. Το παίξιμό του H 265 στο pi, βασίζεται στον επεξεργαστή του. Έπειδή επεξεργαστής του είναι σχετικά αργός ΔΕΝ μπορεί να παίξει αρχεία με ανάλυση μεγαλύτερη από sd. Σε 720p που δοκίμασα κάνει διακοπές. Και όλα αυτά στο kodi μια και οι παλιότερες εκδόσεις νομίζω ότι δεν μπορώ να αποκωδικοποιήσουν καθόλου H 265.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν με απασχολεί ακόμα το x265.
Εφόσον παίζει σωστά και χωρίς κολλήματα τον x264 codec είναι μια χαρά.

Έστω πως πάρω το Raspberry Pi και του περάσω το OSMC ή το Openelec, το σετάρω με τα Add-on κλπ, σε περίπτωση που θέλω να κάνω αναπαραγωγή ένα αρχείο βίντεο 720 ή 1080p BluRay τοπικά (το αρχείο να είναι στο δίσκο του υπολογιστή μου) τι γίνεται; Είναι εύκολα εφικτό κάτι τέτοιο; Αν ναι, χρειάζομαι κάποιο επιπλέον Add-on ή απλά θα χρησιμοποιήσω τον File Manager του Kodi για να το βρώ και να το αναπαράγω;

Αυτό γίνεται πανεύκολα χωρίς κάποιο επιπλέον add-on
Μπορείς να ορίσεις να βλέπει μόνιμα το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου μέσω δικτύου, να καθορίσεις και ενα scraper και θα σου βγαίνουν αυτόματα για τις ταινίες ή τις τηλεοπτικές σειρές που έχεις μέσα στο σκληρό σου δίσκο, φωτογραφίες, πληροφορίες Trailers κλπ

Αυτό γίνεται πανεύκολα χωρίς κάποιο επιπλέον add-on
Μπορείς να ορίσεις να βλέπει μόνιμα το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου μέσω δικτύου, να καθορίσεις και ενα scraper και θα σου βγαίνουν αυτόματα για τις ταινίες ή τις τηλεοπτικές σειρές που έχεις μέσα στο σκληρό σου δίσκο, φωτογραφίες, πληροφορίες Trailers κλπ
Τέλεια..

Τις επόμενες μέρες θα παραγγείλω το Pi.
Αν αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα θα ενημερώσω.

Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Καλά νέα η έξτρα RAM και cores
Αλλά αν κατάλαβα καλά δεν άλλαξαν τίποτα στη GPU
Και δε ξέρω αν άλλαξε τίποτα και στην etherent over usb και τους σχετικούς προβληματισμούς

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Βασικά θα είναι ότι πρέπει για media player, τώρα που θα έχει αρκετό γκάζι ώστε να είναι smooth τα μενού και το interface γενικότερα..

Απ' ότι μπορώ να καταλάβω, δεν άλλαξε κάτι στην ethernet. Αλλά ακόμα και εκεί, ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα λόγω γκαζιού.

Απότι βλέπω δεν μπορούμε να παραγγείλουμε από uk.rs-online.com...:bigcry:

Μάλλον πρέπει να περιμένουμε εμείς ακόμα για να έρθει εδώ -> http://gr.rsdelivers.com

Καλά κάναν και δεν αλλάξανε τίποτε άλλο, το firmware παραμένει το ίδιο, άρα (θεωρητικά) όλα τα άπειρα projects θα είναι συμβατά με το 2 Β με μια απλή αλλαγή του kernel.img. Έξυπνη κίνηση.
Openelec builds πχ θα βγουν άμεσα.
Αν είναι ικανό και για (software) αποκωδικοποίηση hevc 720p/1080p main profile στο openelec, I'm sold.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Βασικά θα είναι ότι πρέπει για media player, τώρα που θα έχει αρκετό γκάζι ώστε να είναι smooth τα μενού και το interface γενικότερα..

Απ' ότι μπορώ να καταλάβω, δεν άλλαξε κάτι στην ethernet. Αλλά ακόμα και εκεί, ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα λόγω γκαζιού.

εχω κάνει τα σχετικά τεστ, normal & O/C'ed, και ναι, με O/Ced παίζει βαρύτερα αρχεία...

εδώ: http://fractalbit.gr/raspberry-pi-openelec-xbmc-performance-tests-pi-facts/#head2

ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!!! και πλέον μόλις "σκότωσαν" τα android media players... :award:

Αν τρέχει και windows 10 (ανάλογα τη χρήση βέβαια) ψιλοσκότωσαν και τα NUC!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πως το παραγγέλνουμε είναι το θέμα τώρα!!!

Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

και πλέον μόλις "σκότωσαν" τα android media players... :award:
Για αυτό δεν είμαι σίγουρος… γιατί εκεί κινούνται πια σε h265 support και 4Κ και γενικά ισχυρότερες GPU

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Για αυτό δεν είμαι σίγουρος… γιατί εκεί κινούνται πια σε h265 support και 4Κ και γενικά ισχυρότερες GPU

μεχρι να φτάσουμε εκεί, έχουμε μέλλον...

http://www.raspberrypi.org/raspberry-pi-2-on-sale/

Όχι χωρίς προβλήματα όμως...Παραδειγματικά αναφέρω ώς κάτοχος media player S82, ότι πολλά αρχεία δεν παίζουν καλά με hardware acceleration. Το pi τα παίζει χωρίς πρόβλημα. Γιαυτό ευθύνεται η τεράστια κοινότητα που παράγει τρομερά codecs που παίζουν τα πάντα με ελάχιστη δύναμη. Για να μην αναφέρω την τιμή...Και για να μην αναφέρω και το CEC...

Ο μοναδικός αντίλογος είναι το SPDIF out που έχουν τα android media players.

Όχι χωρίς προβλήματα όμως...Παραδειγματικά αναφέρω ώς κάτοχος media player S82, ότι πολλά αρχεία δεν παίζουν καλά με hardware acceleration. Το pi τα παίζει χωρίς πρόβλημα. Γιαυτό ευθύνεται η τεράστια κοινότητα που παράγει τρομερά codecs που παίζουν τα πάντα με ελάχιστη δύναμη. Για να μην αναφέρω την τιμή...Και για να μην αναφέρω και το CEC...

Ο μοναδικός αντίλογος είναι το SPDIF out που έχουν τα android media players.

Χίλια συγνώμη δε τα πάω τόσο καλά με τα android boxes που κυκλοφορούν, νομίζω ότι κυκλοφορούν RK3288 και κάποιο καινούριο H3 της allwinter περιμένουμε άλλα νομίζω και αυτό με Mali-400.
Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να πω τι κυκλοφορεί και τι έρχεται στην αγορά από androids, άλλα όπου να ναι η gpu του Pi δε θα φτάνει.

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Απότι βλέπω δεν μπορούμε να παραγγείλουμε από uk.rs-online.com...:bigcry:

Μάλλον πρέπει να περιμένουμε εμείς ακόμα για να έρθει εδώ -> http://gr.rsdelivers.com

Θεωρητικά το έχει και το http://www.element14.com/
Έμένα μου βγάζει όμως Service Temporarily Unavailable