To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Γιατί δε βάζεις το hanewin nfs να ξενοιασεις από τα προβλήματα του smb?

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Σωστός ο ΝιΚa. Και γω αυτό έχω κάνει. Εξάλλου το nfs share δίνει πολύ καλύτερες ταχύτητες overall..

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Ανεξάρτητα από την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του nfs έναντι του smb, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κοινόχρηστα smb με το rasberry, είτε αυτά αφορούsan NAS είτε PC είτε htpc. Μου κάνει εντύπωση που στον petpas υπάρχει πρόβλημα! Όπως και να έχει το πρόβλημα το έχει 1000% κάποια ρύθμιση κοινοχρήστων στο λειτουργικό του PC .

Λοιπόν από το pc μου βλέπω το kodi. Tο πρόβλημα μου είναι ότι από το pi με smb δεν μπορώ να δω τον υπολογιστή μου.
Μπορεί να μη φταίει το smb και να κάνω κάτι λάθος εγώ καθώς δεν ξέρω και πολλά από Linux.
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει βήμα,βήμα τι κάνουμε έχει καλώς. Προσπαθώ να βγάλω άκρη με κάτι βιντεακια στο youtube.

Φίλε ΝιΚa το hanewin nfs δεν το γνωρίζω αν δεν κάνω κάτι με το smb θα το κοιτάξω thanks.

Tο πρόβλημα μου είναι ότι από το pi με smb δεν μπορώ να δω τον υπολογιστή μου.

Στον υπολογιστή σου έχεις δώσει δικαιώματα κοινής χρήσης στους φακέλους σου;

Τι είναι το hanewin nfs?

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο σου επιτρέπει να "δημιουργήσεις" πολύ εύκολα στο pc σου NFS Shares. (κοινώς να έχει πρόσβαση το rasberry σου στα αρχεία ταινιών μέσω nfs - το οποίο σου προσφέρει απρόσκοπτη χρήση - και αν δεν κάνω λάθος δεν βαρύνει και τον επεξεργαστή τόσο πολύ)
Το Hanewin NFS το χρησιμοποιώ από εποχή Popcorn και στη συνέχεια στο Nuc... και δεν είχα ΠΟΤΕ τα προβλήματα που διαβάζω ότι έχει κόσμος με τα standard smd (windows) shares.

Είναι πανεύκολο στη χρήση.
Αν θες να το δοκιμάσεις εδώ είμαι :)

Παιδια μια βοηθεια..εχω το πι2 με openelec 5.0.8 ,ξερω οτι βγηκε τελικα μετα απο καιρο το 6 με το Kodi 15.2 ,στις ρυθμισεις εχω επιλεξει να γινεται automatic update σε stable version,αλλα ακομα δεν μου εχει γινει αυτο..τι πρεπει να κανω;

Ούτε και σε μένα έχει γίνει.
Αν θέλεις να τα ρυθμίσεις όλα από την αρχή, κατεβάζεις το image για το πι 2 από την σελίδα του openelec, το γράφεις στον υπολογιστή σου στην καρτούλα μνήμης και είσαι έτοιμος

Δεν χρειάζεται να περιμένετε την αναβάθμιση. Κατεβάζετε το update αρχείο με κατάληξη tar και το τοποθετείτε στον φάκελο update του openelec. Με ένα reboot προχωράει η εγκατάσταση και μπαίνει πάνω από το παλιό.

Θεωρητικά ναι (εφόσον δουλεύει μόνο του το rasp2 και όχι μαζί με άλλες συσκευές). Προσωπικά όμως δεν θα το διακινδύνευα και θα "τσίμπαγα" από Αγγλία αυτό που είναι και trusted..

Από την στιγμή που δεν λέει κάτι για OE σημαίνει πως δεν δουλεύει σε OE. Προσωπικά είχα και γω προβλήματα στο openelec με ένα generic usb bt dongle (konig) το οποίο όμως δούλευε κανονικά στο retropie (που αν δεν κάνω λάθος βασίζεται σε Raspbian Wheezy).

Εν ολίγοις: To oe ακόμα έχει θέμα με τα bt dongles. Υποθέτω πως το θες για pairing με κάποιο controller (για να χειρίζεσαι το oe). Η καλύτερη λύση; Ακούει στο όνομα flirc..

Καλησπερα , για οσους ενδιαφερονται, υπαρχει το rpi 2 στα 40.5 απο το e-shop.gr .... Πολυ καλη τιμη κατα την αποψη μου. Ισχυει μεχρι και 14/10 (Crazysunday)

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν χρειάζεται να περιμένετε την αναβάθμιση. Κατεβάζετε το update αρχείο με κατάληξη tar και το τοποθετείτε στον φάκελο update του openelec. Με ένα reboot προχωράει η εγκατάσταση και μπαίνει πάνω από το παλιό.

αυτό δεν θυμόμουν και ερχόμουν να ρωτήσω... :-)

/storage/.update/